Προς το περιεχόμενο

Μετανάστευση ΠΟΥ?


koszyg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η αλήθεια είναι ότι ο αριθμός των Ελλήνων εδωπέρα πληθαίνει. Όχι ότι είμαι και εγώ κάνας λέουρας. Αλλά άτομα που έχουν εδώ 10+ χρόνια λένε ότι μέχρι πρι 5 χρόνια μας μετρούσες στα δάχτυλα του ενός χεριού και τώρα έχει αυξηθεί ο αριθμός κατακόρυφα.

 

Όπως και να έχει, έχει δίκαιο ο Pantelwolf, μην ψάχνεις αεροπορικά από τώρα, είναι χάσιμο χρόνου. Από Απρίλιο κοίτα ξέρω γω, καλά είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία.. Να ρωτήσω κάτι άλλο? Πείτε πως βρίσκει ο σύντροφος δουλειά και είναι να πάει σε μια fixed ημερομηνία. Μπορεί τις τελευταίες μέρες που θα είναι εδώ να επικοινωνήσει με μεσίτες ώστε την ίδια κιόλας μέρα να δει σπίτια? Ή μόνο όταν φτάσει? Επίσης, πρέπει να προσέξει κάτι σχετικά με τα σπίτια? Υπάρχουν "παγιδούλες" ή κάτι άλλο παρόμοιο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ, η φάση είναι πολύ αυθόρμητη για να βρεις σπίτι από απόσταση. Παίρνεις τηλ το μεσίτη θα σου πει να έρθεις να το δεις σε κάποιες ώρες και μπορείς να το ψιλοκλείσεις και γρήγορα, οπότε δεν γίνεται εξ'αποστάσεως. Η αλήθεια είναι ότι πολύς κόσμος λέει ότι είναι δύσκολο να βρεις σπίτι στο Δουβλίνο. Εγώ δεν συμφωνώ απόλυτα. Είναι δύσκολο να βρεις σπίτι αν έχεις πολύ μικρό budget και είναι δύσκολο να βρεις πολύ καλό σπίτι, αλλά γενικά βρίσκεις άνετα. Σε σχέση με άλλα μέρη που ξέρω (Μόναχο, Ζυρίχη, κλπ) που σκας με κοστούμι και βιογραφικό και εκαθαρίστικο το Δουβλίνο είναι χημείο.

Αλλά και πάλι, έρχεται και ψάχνει. Υπάρχουν λύσεις για short-term ενοικίαση, τις οποίες θα σου πούμε (όσες ξέρουμε) όταν έρθει η ώρα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

  Αυτο που εχω να προσθεσω για Γερμανια και πιστευω οτι ισχυει και για ολες τις χωρες λιγο πολυ, μην νομιζεται οτι ειναι ευκολο να βρεις δουλεια ακομη και αν εισαι εξειδικευμενος αμεσως. Σε χωρες δε που δεν μιλας την μητρικη, οι πιθανοτητες ειναι σαφεστατα πολυ λιγοτερες.

   Αλλα ακομη και σε χωρα με μικρη ανεργεια, που μιλας την μητρικη και εισαι εξειδικευμενος, θα σου παρει μερικους μηνες να βρεις. Στην ιδανικη περιπτωση που σε παιρνουνε με το πρωτο βιογραφικο που στελνεις, μιλαμε για ενα διαστημα 3, 4 μηνων μεχρι να ξεκινησεις, αρα 5 μηνων περιπου απο τον πρωτο μισθο.

    Και μην νομιζεις οτι οταν ψαχνεις για δουλεια ανταγωνιζεσαι τους αλλους ανεργους πχ μονο. Ανταγωνιζεσαι και καποιον που ηδη δουλευει και χτιζει προυπηρεσια και απλα θελει λιγο καλυτερο μισθο η να ειναι λιγο πιο κοντα στο σπιτι του ετσ. 

 

   Και παλι αυτο στην περιπτωση που σε παιρνουνε στην πρωτη δουλεια. Εκτος αμα εχεις πια το βιογραφικο σε κατι απτο πχ προγραμματισμο , η αμα δουλευες στην Ελλαδα σε εταιριαρα στυλ PWC, P&G και τετοια.

  Για ανειδικευτος να βρει εργασια αμα δεν μιλας την τοπικη γλωσσα το θεωρω παρα πολυ δυσκολο.

  Για USA αμα δεν πας να σπουδασεις πρωτα και δεν εισαι εξειδικευμενος μην το σκεφτεσαι και πολυ, it won't happen.

 

Δεν τα λεω προφανος για να αποθαρρυνω κανεναν, καλα θα κανεις να το τολμησει καποιος. Απλα μην περιμενει    νεραιδουλες και μεσσιλασακια και χιλιαευρα να τον περιμενουνε. Η αρχη ειναι ΔΥΣΚΟΛΗ και θελει ΚΕΦΑΛΑΙΟ αμα δεν εχεις σπιτι ετοιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...