Προς το περιεχόμενο

O Firefox 7 θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011


gsarig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

Τους ρυθμούς ανάπτυξης του Chrome αναμένεται να ακολουθήσει ο Firefox, με τις νέες εκδόσεις να κυκλοφορούν σε πιο τακτικά διαστήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Mozilla, εκτός από τον Firefox 4, πριν το τέλος του 2011 αναμένεται να κυκλοφορήσουν επίσης οι εκδόσεις 5, 6 αλλά ακόμη και ο Firefox 7.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως βασικός στόχος της Mozilla για αυτή τη χρονιά είναι η ταχύτητα, αφού ζητούμενο φέρεται πως είναι το να διασφαλίσει ότι δεν θα μεσολαβούν πάνω από 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου για οποιαδήποτε αλληλεπίδραση του χρήστη με τον browser.

 

Από εκεί και πέρα, ο Firefox 5 αναμένεται να ενσωματώσει δύο επεκτάσεις, το Account Manager, που επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση των διαφόρων προφίλ και των κωδικών του χρήστη, και το F1, που επιτρέπει τον εύκολο διαμοιρασμό περιεχομένου σε κοινωνικά δίκτυα και άλλες υπηρεσίες.

 

Στον Firefox 6 το βάρος θα δοθεί στη βελτίωση της απόδοσης των διαδικτυακών εφαρμογών, βελτιώσεις στη Javascript, την HTML5 και το CSS3, αλλά και καλύτερη υποστήριξη για το OSX 10.7.

 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Firefox 7, γίνεται λόγος για την υλοποίηση του Electrolysis, του χωρισμού, δηλαδή, των διαφόρων δραστηριοτήτων του browser σε ξεχωριστές διεργασίες, αλλά και για αλλαγές που αφορούν την υποστήριξη της γλώσσας XBL. Παρόλα αυτά, στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται μόνο για εικασίες, καθώς ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο.

 

Link.png Site: DownloadSquad

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλοι ακολουθούν Chrome βλέπω εγώ... Αν και στον δικό μου υπολογιστή με 4-5 πρόσθετα δυστυχώς σέρνεται σε κάποιες σελίδες. Δεν έχω βέβαια και τον σούπερ υπολογιστή. Ο Firefox4 δε μου αρέσει frown.png Είναι μια κακή αντιγραφή του Chrome και ο Opera έχει κάποια προβλήματα με το style σε κάποιες σελίδες (όπως το FB!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτοί που έπονται, πάντα αντιγράφουν τον πρωτοπόρο. Η Google αντέγραψε αρχικά τον firefox (είμαι fan, λόγω εξειδικευμένων επεκτάσεων αλλα και λόγω του big brother που είναι ενσωματωμενος στον chrome) αλλα ομολογώ ότι ο chrome πλέον χαράσσει νέους δρόμους και οι υπόλοιποι ακολουθούν. Για να πάω πιο πίσω, όταν ο opera είχε tabs, οι υπόλοιποι μαζευαν φυστικια.

 

Αντίστοιχα, πρώτα η htc, και έπειτα η google αντέγραψε το iOS στα κινητά. Τώρα έρχεται η samsung να αντιγράψει (και να βελτιώσει σε μερικα σημεία) το android, για να δημιουργήσει το bada.

 

Δυστυχώς, η ιστορία είναι γεμάτη απο τέτοια παραδείγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα για τον τελικό χρήστη δεν είναι το ποιος αντιγράφει ποιόν αλλά το να βελτιωθούν όλοι! cool.png

 

Ο απώτερος σκοπός της google είναι να σπρώξει την ανάπτυξη των web browsers μέσω του ανταγωνισμού για να φτάσουμε πιο γρήγορα στο σύννεφο devil.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

As βγει και δοκιμαστει με το καλο ο 4 κι εχουμε καιρο και για το 7 και το 17. οσο για το ποιος αντιγραφει ποιον και τα λοιπα εμας σαν καταναλωτες μας ενδιαφερει το αποτελεσμα δεν παιρνουμε ποσοστα απ το μεριδιο τους στην αγορα(δυστυχως). εγω χρησιμοποιω τον ff 4 χρονια και δυσκολα θα τον αλλξω ουτως η αλλως οποτε οσο πιο πολυ βελτιωθει τοσο το καλυτερο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τη πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε η αλεπού μέχρι τώρα δεν έχω αλλάξει browser

Αλλά δεν μπορώ να μην σταθώ στο ότι ο τωρινος chrome παει σφαίρα

Κάτι που ελπίζω να δω στην 4η έκδοση της αλεπους

 

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι αριθμοι μετα απο τα ονοματα των προγραμματων δε με συγκινουνε ιδιαιτερα. ο ff7 θα μπορουσε καλλιστα να λεγεται ff4.5.3 και να εχει το ιδιο περιεχομενο ως προγραμμα. Αλλα απο την αλλη κι αυτο ειναι μια τακτικη marketing που συνηθως οδηγει τους υποψηφιους χρηστες να επιλεγουν αναβαθμηση των λογισμικων τους εως και μεταβαση απο το ενα προγραμμα στο αλλο χωρις ιδιαιτερο λογο.

 

(bloatware wins)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαβάζω και εγώ το τίτλο και λέω θα την πω στο gsarig που πάτησε από το numeric πληκτρολόγιο το 7 αντί του 4 που είναι από κάτω.

 

Άντε... την γλίτωσες πάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...