Προς το περιεχόμενο

Ενδιαφέρουσες... ειδήσεις!


paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκότωσαν τον μικρό Tομάζο γιατί έκλαιγε!

 

 

O μοιραίος άνθρωπος ονομάζεται Mάριο Aλέσι. Eίναι Σικελός, 44 ετών, οικοδόμος στο επάγγελμα. Γνώρισε την οικογένεια Oνόφρι πριν από έξι μήνες, όταν έκανε μικρές εργασίες στο σπίτι τους, στο χωριό Kαζάλ Mπαρόνκολο.

 

«Hταν ευγενικός κι ευσυνείδητος. Mου έκανε καλή εντύπωση», δήλωσε χθες ο τραγικός πατέρας Πάολο Oνόφρι. Bοήθησε βέβαια και η κοινή σικελική καταγωγή τους. Tόσο που η σύντροφος του Aλέσι, η Aντονέλα Kονσέρβα, προσεφέρθη για να φροντίζει τον μικρό Tομάζο όταν οι γονείς έπρεπε να απουσιάσουν.

 

Στην πραγματικότητα, όμως, ήδη από τότε ο Aλέσι προετοίμαζε το μάλλον αφελές σχέδιό του. «Θέλαμε η απαγωγή να διαρκέσει το πολύ λίγες μέρες», είπε στους αστυνομικούς μετά την ομολογία του. Eίχαν σκοπό να αναγκάσουν τον Πάολο Oνόφρι να πληρώσει για λίτρα ένα εκατομμύριο ευρώ. Θα τα υπεξαιρούσε από το Tαχυδρομικό Tαμιευτήριο του οποίου είναι διευθυντής.

 

Για συνεργό του ο Aλέσι επέλεξε το κλεφτρόνι του χωριού, επίσης Σικελός. Oνομάζεται Σαλβατόρε Pαϊμόντι, είναι 27 ετών κι έχει ελαφρές καταδίκες για ναρκωτικά. Mαζί του οργάνωσε την απαγωγή. Eνώ η γυναίκα του έπρεπε να αναλάβει τη φροντίδα του μικρού ομήρου.

 

Tα πράγματα πήγαν στραβά ήδη από το πρώτο μισάωρο. O Aλέσι και ο Pαϊμόντι εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στο σπίτι των Oνόφρι, το βράδυ, στις 2 Mαρτίου. Aρπαξαν κυριολεκτικά τον μικρό Tομάζο από την αγκαλιά της μητέρας του. Yστερα έδεσαν και φίμωσαν με ταινία τον πατέρα, τη μητέρα και τον μεγαλύτερο αδελφό του.

 

Eφυγαν από τον τόπο της απαγωγής με σκούτερ. Oδηγούσε ο Aλέσι. Ξαφνικά διέκρινε από μακριά τον φάρο ενός περιπολικού. Eχασε την ισορροπία του και το δίκυκλο ανετράπη. O μικρός Tομάζο έβαλε τα κλάματα. Oι δύο κακοποιοί προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, αλλά μάταια. Tότε ο Aλέσι πήρε την ολέθρια απόφασή του. Tη χειρότερη. Oδήγησε το σκούτερ σε ερημική τοποθεσία, στην κοίτη ενός ξεροπόταμου. Eκεί τον σκότωσε, χτυπώντας το μικρό σώμα του με ένα φτυάρι. Tον έθαψαν ακριβώς στο σημείο όπου βρήκε τη σορό του η Aστυνομία το βράδυ του Σαββάτου, ακολουθώντας τις υποδείξεις του ίδιου του Aλέσι.

 

Η ομολογία

O αρχηγός της συμμορίας κατέρρευσε ύστερα από σκληρή ανάκριση που κράτησε 12 ώρες. Oι εισαγγελείς είχαν σοβαρές ενδείξεις στα χέρια τους.

 

Στην ταινία που χρησιμοποιήθηκε για να ακινητοποιηθεί η οικογένεια Oνόφρι βρήκαν δακτυλικό αποτύπωμα του Pαϊμόντι. Eπιπλέον παρακολουθούσαν το τηλέφωνο της Kονσέρβα, η οποία μιλούσε με τον σύντροφό της για την απαγωγή με υπερβολική άνεση. Tώρα και ο Pαϊμόντι και η Kονσέρβα συνελήφθησαν.

 

Oι κάτοικοι του χωριού προσπάθησαν να λιντσάρουν τον Aλέσι, όταν εμφανίστηκε ανάμεσα στους αστυνομικούς μετά την ανεύρεση του πτώματος.

 

Mε δυσκολία οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον βάλουν σε ένα αυτοκίνητο και να τον μεταφέρουν στις φυλακές της Πάρμας. Oλοι τους είχαν μπροστά τους την τηλεοπτική έκκληση που είχε απευθύνει πριν από μερικές ημέρες ο Aλέσι στους «απαγωγείς»: «Aφήστε το μωρό ελεύθερο», είχε πει τότε, δίνοντας ρεσιτάλ ηθοποιίας και θράσους.

 

Συγκλονισμένη η Iταλία κοιτάζεται τώρα στον καθρέφτη και αναρωτιέται: πώς είναι δυνατόν; Iσως όμως η μόνη απάντηση είναι εκείνη που έγραψε χθες πρωτοσέλιδα η «Gazzetta di Parma», η αρχαιότερη εφημερίδα της Iταλίας:

 

«Eίναι τραγωδία της ανθρώπινης βλακείας». Kαι είχε ως θύμα ένα αγοράκι μόλις 17 μηνών.

 

Πηγή : Εθνος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συζητούν αυξήσεις μισθών άνω του 10% για 2 χρόνια

 

 

ΝΕΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ πρόταση για τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων, που θα διαμορφώνει διψήφιο ποσοστό αυξήσεων σε διετή περίοδο αναμένεται, σύμφωνα με τις έως τώρα υπάρχουσες ενδείξεις, να οδηγήσει σε συμφωνία για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

 

Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Ι.Σ. Τσιτουρίδης μίλησε για ανάγκη συμφωνίας

Αυτό, που περιμένουν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ φέρονται διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν οι εκπρόσωποι της εργοδοτικής πλευράς και στη σημερινή συνάντηση, που αποτελεί το δεύτερο μέρος αυτής που άρχισε και διεκόπη την Πέμπτη, στα Γραφεία της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου να υπάρξει εξέλιξη με αίσια κατάληξη. Tο ποσοστό της αύξησης, φαίνεται να «κλείνει» στο 10,5% συνολικά στη διετία 2006 - 2007 και η κατανομή με δόσεις να αρχίζει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, του τρέχοντος έτους, όπως ζητεί η ΓΣΕΕ, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση.

 

Οι εργοδοτικές οργανώσεις θέτουν τη συμφωνία για διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης σε πρώτο επίπεδο ενδιαφέροντος και προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν και κυβερνητικές παραινέσεις. Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Ι.Σ. Τσιτουρίδης μίλησε για ανάγκη συμφωνίας μέσα από την υπεύθυνη στάση των κοινωνικών εταίρων και τις δυνατότητες που υπάρχουν.

 

Συμφωνία, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και οφέλη θέλουν και οι εργαζόμενοι, που για να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση οργανώνουν σήμερα το μεσημέρι, συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Συνομοσπονδίας Εμπόρων στην οδό Μητροπόλεως. Η Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ θα συνέλθει αύριο, προκειμένου να συζητήσει τα αποτελέσματα και να λάβει αποφάσεις για τη στάση που θα τηρήσει.

 

Πηγή : Ναυτεμπορική

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κυκλοφορήθηκε o Ετήσιος Επιχειρηματικός Οδηγός Κρήτης & Νησιών Αιγαίου της ICAP

 

Η ICAP κυκλοφόρησε την 6η έκδοση του ετήσιου Οδηγού Επιχειρήσεων για υπηρεσίες και προϊόντα των αγορών της Κρήτης και των Νησιών του Αιγαίου (Νομοί: Ηράκλειο, Λασίθι, Χανιά, Ρέθυμνο, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες).

 

Ο Οδηγός Επιχειρήσεων αποτελεί ένα καθημερινό εργαλείο πληροφόρησης για τους επιχειρηματίες της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιφέρειας, δεδομένου ότι περιλαμβάνει στοιχεία για 3.107 εταιρείες και 597 προϊόντα (πλήρεις διευθύνσεις, κλάδους δραστηριότητας, ξένους οίκους, εμπορικά σήματα, όνομα υπευθύνου και αναλυτικό ευρετήριο προϊόντων).

 

Την πληρότητα και αξιοπιστία των στοιχείων του Οδηγού εγγυάται η μεγαλύτερη Βάση Επιχειρηματικών Δεδομένων στα Βαλκάνια την οποία διαθέτει η ICAP.

 

Η έκδοση κυκλοφορεί σε 25.000 αντίτυπα, σε CD-ROM και στο Internet στη διεύθυνση http://www.icap.gr/crete .

Η ευχρηστία της έκδοσης πιστοποιείται και από την αύξηση της επισκεψιμότητας στο συγκεκριμένο site κατά 39,4% στο διάστημα 2004 – 2005.

 

Ο Οδηγός «Κρήτης και Νησιών Αιγαίου» διανέμεται δωρεάν από την ICAP, σε επιχειρήσεις της Κρήτης και των Νησιών του Αιγαίου, σε Τράπεζες, Επιμελητήρια και Δημόσιους Οργανισμούς, ενώ τους προσεχείς μήνες θα διανεμηθεί πανελλαδικά μαζί με την εφημερίδα «Κέρδος» στους συνδρομητές της.

 

Όσοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν την έκδοση, μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της ICAP στην Αθήνα: Λεωφ. Βασ. Σοφίας 64, τηλ.: 210 7200 000, ή στην Κρήτη: Λεωφ. Δημοκρατίας 77, Ηράκλειο, τηλ.: 2810 324 200, fax: 2810 230 102, e-mail: [email protected].

 

Πηγη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το περιοδικό Playboy ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την πρώτη του έκδοση που θα απευθύνεται κυρίως στους άνδρες ομοφυλόφιλους στη Βρετανία, γράφει η εφημερίδα Times του Λονδίνου.

 

«Εκεί όπου η αγορά των γκέι είναι σημαντική, είμαστε έτοιμοι να εκδώσουμε ένα ειδικό περιοδικό» δήλωσε η Κρίστι Χέφνερ, γενική διευθύντρια του αμερικανικού ομίλου που εκδίδει το περιοδικό και έχει επίσης ένα τηλεοπτικό δίκτυο. «Δεν θα με εξέπληττε αν κυκλοφορούσε κάτι φέτος, δεδομένης της σπουδαιότητας της αγοράς στη Βρετανία» πρόσθεσε.

 

Ο όμιλος Playboy επιδιώκει να διαφοροποιήσει τα έσοδά του, ενώ το περιοδικό είναι απολύτως επικερδές παρά την περιορισμένη κυκλοφορία των τριών εκατομμυρίων αντιτύπων. Ο όμιλος εισχώρησε στη μόδα με είδη ένδυσης και αξεσουάρ κυρίως για γυναίκες, ενώ θα προτείνει και βιντεοκλίπ για τα κινητά τηλέφωνα.

 

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο έντυπο The Business, το Playboy μπορεί να ανοίξει φέτος μια αλυσίδα καταστημάτων στην Ευρώπη, με την πρώτη αλυσίδα στο Λονδίνο. Ο όμιλος διαθέτει ήδη καταστήματα στο Λας Βέγκας, το Τόκιο και τη Μελβούρνη.

 

Τα προϊόντα Playboy πωλούνται επί του παρόντος στην Ευρώπη στα μεγάλα καταστήματα, όπως το Selfridges στο Λονδίνο και το Colette στο Παρίσι.

 

Πηγη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεθυσμένος γαλαξίας

Κοσμικό νέφος από αλκοόλ εκτείνεται σε μήκος 463 δισ. χιλιομέτρων

 

Λονδίνο

 

 

Τηλεσκόπιο στη Βρετανία εντόπισε μέσα στον Γαλαξία μας ένα σύννεφο από μεθανόλη που εκτείνεται σε μήκος 463 δισ. χιλιομέτρων, μια ανακάλυψη που ίσως δώσει νέα στοιχεία για το σχηματισμό των άστρων αλλά και την εμφάνιση της ζωής.

 

Το νέφος ανακαλύφθηκε σε μια περιοχή του Μίλκι Ουέι που ονομάζεται W3(OH), όπου σχηματίζονται άστρα από τη συμπύκνωση διαστρικού αερίου και σκόνης, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο του Τζόντρελ Μπανκ στη Βρετανία και αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Το 2004 οι αστρονόμοι εντόπισαν για πρώτη φορά μεθανόλη στους δίσκους σκόνης και αερίου που περιβάλλουν νεογέννητα άστρα. Η μεθανόλη, γνωστή και ως μεθυλική αλκοόλη, στην ίδια χημική κατηγορία με την αιθανόλη, αλλά περιέχει ένα αντί για δύο άτομα άνθρακα και είναι τοξική.

 

Η ανακάλυψη μεθανόλης ανέτρεψε την άποψη ότι η υπεριώδης ακτινοβολία στον διαστρικό χώρο θα κατέστρεφε οποιαδήποτε οργανικά μόρια.

 

Τα τελευταία χρόνια έχουν ανακαλυφθεί στο διαστρικό χώρο περίπου 130 οργανικές ουσίες, οι οποίες πιστεύεται ότι αποτέλεσαν τη βάση της ζωής στη Γη.

 

Η ανακάύψη παρουσιάζεται την Τρίτη στο συνέδριο της βρετανικής Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας στο Λέστερ.

 

 

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=696492&lngDtrID=252

 

Επιτέλους βρέθηκε ο σκοπός του ανθρώπου στο διάστημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καυτά κορίτσια = παγωμένος εγκέφαλος

Βλέποντας ερωτικές εικόνες μπορεί να προκαλέσεις ένα είδος τεχνητής συναισθηματικής τύφλωσης.

 

Το αποτέλεσμα, που οι ερευνητές του Γέιλ ονομάζουν «χάζεμα συγκέντρωσης», δεν είναι ακριβώς τύφλωση, αλλά επιβράδυνση του εγκεφάλου: η προσοχή του ατόμου κολλάει σε μία συγκινησιακά έντονη εικόνα, είτε είναι μια σέξι πόζα είτε ένα αυτοκινητικό ατύχημα.

 

Το άτομο δεν μπορεί για λίγα δευτερόλεπτα να επεξεργαστεί νέες πληροφορίες. Αυτές οι εικόνες βρίσκονται παντού, λέει ο υπεύθυνος της έρευνας Steven Most.

 

Η καλύτερη συμβουλή: μην κολλήσεις με μία ερωτική σκηνή στην οθόνη σου.

 

 

Content by : http://www.menshealth.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποδήλατο - Κίνδυνος

Μπορεί με το ποδήλατο να χάνεις πόντους από τη μέση σου, αλλά αν δεν προσέξεις, μπορεί να χάσεις και το mojo σου.

 

Σύμφωνα με καμιά δωδεκαριά μελέτες, που έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρες επιθεωρήσεις και οι οποίες συνοψίζονται σε τρία άρθρα του περιοδικού Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής, η σέλα προκαλεί σεξουαλική δυσλειτουργία.

 

Οι ερευνητές εκτιμούν πως το 5% των ανδρών που χρησιμοποιούν εντατικά ποδήλατο έχουν αναπτύξει σοβαρή ή μέτρια στυτική δυσλειτουργία. Μερικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν πως οι αριθμοί μπορεί να είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότεροι, επειδή πολλοί άνδρες δεν μιλούν γιʼ αυτήν την πάθηση ή δεν συνδέουν την ποδηλασία με τα προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα.

 

Ο υπεύθυνος μίας εκ των μελετών, δρ Σρέιντερ, λέει πως «όταν κάθεσαι σε μία καρέκλα, ποτέ δεν ρίχνεις το βάρος στο περίνεο, αλλά όταν κάθεσαι σε ένα ποδήλατο, η πίεση που ασκείται στο περίνεο επταπλασιάζεται».

 

Στους άνδρες, ο σωλήνας του Alcock στο περίνεο περιέχει μία αρτηρία κι ένα νεύρο, που τροφοδοτούν το πέος με αίμα. Με τον καιρό, η μείωση της ροής του αίματος μειώνει την πίεση που χρειάζεται για να επιτευχθεί πλήρης στύση.

 

Content by : http://www.menshealth.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το AIDS εξασθενεί

Ο ιός που προκαλεί το AIDS είναι πιθανό να εξασθενεί, υποστηρίζουν επιστήμονες.

 

Ομάδα επιστημόνων του Ινστιτούτου Τροπικής Ιατρικής στην Αμβέρσα συνέκρινε δείγματα του ιού HIV-1 (που είχαν ληφθεί κατά τις περιόδους 1986-89 και 2002-03) και διαπίστωσε πως τα πιο πρόσφατα δείγματα πολλαπλασιάζονταν δυσκολότερα και ήταν πιο ευαίσθητα στα φάρμακα.

 

Ένας από τους ερευνητές, ο Έρικ Αρτζ, είπε ότι «ο ιός εξακολουθεί να επιφέρει το θάνατο, πιθανόν όμως με βραδύτερο ρυθμό.

 

Ίσως σε 50-60 χρόνια, ο ιός αυτός να μην προκαλεί θάνατο».

 

Content by : http://www.menshealth.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέτρα ασφαλείας

Μία γυναίκα στη Ν. Αφρική, μέρος το οποίο μαστίζεται από βιασμούς, έχει εφεύρει συσκευή που φοριέται στο αιδοίο και η οποία σε περίπτωση βιασμού ρίχνει στο πέος μικρά καρφιά.

 

Το Rapex, που η εφευρέτρια Sonette Ehlers ελπίζει να κυκλοφορήσει τη νέα χρονιά, για να ξεκολλήσει χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. «Ο άντρας δεν μπορεί να απαλλαχθεί από αυτό» λέει η Ehler.

 

Content by : http://www.menshealth.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γυναικομαγνήτες

Μπορείς να αναγνωρίσεις εύκολα τους χαρισματικούς ανθρώπους: περιβάλλονται από χαμογελαστούς φίλους. Τι είναι όμως αυτό που τους κάνει αγαπητούς;

 

Σε αυτό το ερώτημα απάντησαν πάνω από 1.000 γυναίκες σε έρευνα του New York University Stem School of Business και του γνωστού τζιν Τanqueray. Μάθε ποια είναι τα 5 τοπ χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άντρα ελκυστικό:

 

1. Να έχει αίσθηση του χιούμορ

2. Να κολλάει σε πολλές παρέες

3. Να σκέφτεται γρήγορα

4. Να είναι ευφυής

5. Να έχει θετική προσέγγιση

 

Ποσοστό γυναικών που ανέφεραν ότι τα ακόλουθα χαρακτηριστικά ενός άντρα είναι άκρως σημαντικά για να τις προσελκύσουν:

45% να ξέρει τη μόδα

44% να ξέρει από σπορ

44% να ξέρει την ποπ κουλτούρα

18% η περιουσία

3% να έχει το πιο σύγχρονο gadget της αγοράς

 

Content by : http://www.menshealth.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...