Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Thomson TG585 v8


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
211 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#106 joker80

joker80

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 93 μηνύματα

Δημοσίευση 11 June 2012 - 11:14 AM

εχω το Thomson TG585 v7 με Software Release 7.4.4.7
και θελω να κανω αναβαθμιση. οι οδηγιες λενε να κανω ρεσετ το ρουτερ πρωτα.
Αλλα επιδει ειμαι ασχετος :rolleyes: απο σετ απ ρουτερ
μπορω να κανω την αναβαθμιση χωρις ρεσετ?
Για να αποφυγω username, passwords, wep keys κτλπ.
Αν μπορει να μου απαντησει καποιος που να το εχει δοκιμασει.
Ευχαριστω!

#107 Luciddream

Luciddream

    Senior Member

  • Members
  • 3371 μηνύματα
  • LocationAthens,Greece

Δημοσίευση 11 June 2012 - 04:06 PM

δηλαδη παιδες αν καταλαβα καλα λογω IPv6 θα παμε σε αγορα νεου router.

απο το παραπάνω πόστ που έκανα αυτο κατάλαβες? γιατι εγώ κατάλαβα το αντίθετο...

Σχετικά με την ερώτησή σας, το υπάρχον firmware του Thomson 585 v8 δεν υποστηρίζει IPv6, αλλά βάσει ενημέρωσης που έχουμε από τον κατασκευαστή αναμένεται να εκδοθεί νέο firmware με την απαραίτητη IPv6 υποστήριξη.

άσε που αν το χρειαζόσουν τόσο πολύ το ipv6 θα είχες αγοράσει ήδη νέο ρούτερ.. :rolleyes:

Ad Bot

Ad Bot

#108 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 53078 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 11 June 2012 - 05:17 PM

δηλαδη παιδες αν καταλαβα καλα λογω IPv6 θα παμε σε αγορα νεου router.

κριμα γιατι ειχα ενα Siemens CL-100 μαζι με ενα Netgear DGN2200 οσο ημουν με Connx και επαιζα στα 11000Kbps.
(@poulinos λογικα θα θυμασαι το θεμα μου)

εδω και 4 μηνες που εβαλα Forthnet Double Play μου εδωσαν δωρο ενα Thomson TG585v8, το οποιο συγχρονιζει στα 15600Kbps και εχω αφησει αυτο (αν και το Netgear το βρισκω ανωτερο σε πολλα πχ στο wifi).

Ηδη κλαιω τα λεφτα για το Netgear που το εχω στο ντουλαπι σχεδον καινουργιο και καθεται, αλλα το Thomson συγχρονιζει πολυ ψηλοτερα...
Τωρα αν δεν βγαλει κανενα Firmware Update για το το Thomson παμε για router που να υποστηριζει IPv6 και να μου παιζει στα 15600Kbps που ειμαι τωρα !!!


a.μεχρι να γινει Must to ipv6 εχουμε ακομα.για ενα διαστημα σιγουρα θα παιζουν και τα 2 και λογικα ο Provider κατι θα κανει για να μετατρεπει το Ipv4 σε 6.δεν προκεται να πουν απο την μια μερα στην αλλη παρτε ρουτερ.τωρα για το cl 110 ωραιο αλλα ψηνεις μπιφτεκι.το Netgear dgn2200 αν δεν παιζει σταθερα τοτε κρατα το Thomson .επισης για το Netgear ξαναδες για firmware.αλλιως αν προτιμας το wi fi του Netgear βαλε το thomson σαν adsl router και το netgear σαν access point και κλεισε to wi fi tou thomson.πολυ απλα.λογικα ειπαν οτι θα βγει για το v8.κανεις δεν ξερει με την Thomson.αλλα μην σε αγχωνει απο τωρα.
λογικα θα βγει και κανα αλλο Thomson που θα παιζει στα 15600 και θα εχει και Ipv6 αν δεν γινει με το v8.για να μην παει χαμενο το Netgear η πουλα το η καντο access point

εχω το Thomson TG585 v7 με Software Release 7.4.4.7
και θελω να κανω αναβαθμιση. οι οδηγιες λενε να κανω ρεσετ το ρουτερ πρωτα.
Αλλα επιδει ειμαι ασχετος απο σετ απ ρουτερ
μπορω να κανω την αναβαθμιση χωρις ρεσετ?
Για να αποφυγω username, passwords, wep keys κτλπ.
Αν μπορει να μου απαντησει καποιος που να το εχει δοκιμασει.
Ευχαριστω!

δεν ειναι υποχρεωτικο να κανεις Reset.απλα υπαρχουν δυο τροποι
α.για μενα κανε firmware update με generic firmware και μετα hard reset και μετα setup απο την αρχη.αυτο θεωρω εγω σωστο.
β τροπος.επειδη το Firmware update υπαρχει περιπτωση να σου σβησει το config μπορεις να το παρεις backup καλου κακου οποτε μετα να το κανεις restore αμα δεν το κανει μονο του.firmware τωρα διαλεγεις μεταξυ forthnet και generic.

#109 joker80

joker80

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 93 μηνύματα

Δημοσίευση 11 June 2012 - 06:20 PM

πως θα ξερω αν εχω το generic? το update το κατεβασα απ τη forthnet.

#110 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 53078 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 11 June 2012 - 09:56 PM

τοτε δεν ειναι generic.Κοιτα εδω.

http://leoforeia.gr/...mwares/TG585v8/

#111 Iga

Iga

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 μηνύματα

Δημοσίευση 21 June 2012 - 12:33 AM

Πριν απο λιγο το πηρε ενα φιλαρακι μου το router αυτο.

Βοηθεια.
Βαζω το CD που εδωσε μαζι με το ρουτερ ο παροχος, καταρχην δεν εχει επιλογη στα ρουτερς 585 v8 και ετσι διαλεγω 585 v7. Οταν παω να βαλω το serial number το βαζω αλλα πρεπει να βαλω και 2 αριθμους σε κατι παρενθεσεις που εχω. Το προβλημα ειναι οτι στο ρουτερ και γενικα πουθενα δεν εχει τους 2 αριθμους που πρεπει να βαλω.
Π.χ. CP123456789 (>εδω μεσα πρεπει να βαλω 2 ψηφια αλλα στο ρουτερ και γενικα πουθενα δεν εχει παρενθεσεις)

Αμα δεν βαλω τιποτα τοτε δεν γινετε τιποτα, αμα βαλω οτι να'νε οτι μου ζηταει να ξαναβαλω το serial number. Καμια βοηθεια?

#112 alexx

alexx

    Senior Member

  • Members
  • 330 μηνύματα

Δημοσίευση 21 June 2012 - 12:01 PM

Καλησπερα παιδια, εβαλα και εγω αυτο το ρουτερ σημερα γιατι το baudtek που ειχα μ εσκασε!! Εψαξα αλλα δεν μπορεσα να βρω πως μπορω να κανω port forward την ip του καταγραφικου που εχω πανω? Επισης πως μπορω να δω ποια πορτα πρεπει ν ανοιξω?
Να πω οτι απ το δικτυο βλεπω τις καμερες αλλα απο αλλου οχι. Καμια συμβουλη?

#113 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 53078 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 21 June 2012 - 01:51 PM

Πριν απο λιγο το πηρε ενα φιλαρακι μου το router αυτο.

Βοηθεια.
Βαζω το CD που εδωσε μαζι με το ρουτερ ο παροχος, καταρχην δεν εχει επιλογη στα ρουτερς 585 v8 και ετσι διαλεγω 585 v7. Οταν παω να βαλω το serial number το βαζω αλλα πρεπει να βαλω και 2 αριθμους σε κατι παρενθεσεις που εχω. Το προβλημα ειναι οτι στο ρουτερ και γενικα πουθενα δεν εχει τους 2 αριθμους που πρεπει να βαλω.
Π.χ. CP123456789 (>εδω μεσα πρεπει να βαλω 2 ψηφια αλλα στο ρουτερ και γενικα πουθενα δεν εχει παρενθεσεις)

Αμα δεν βαλω τιποτα τοτε δεν γινετε τιποτα, αμα βαλω οτι να'νε οτι μου ζηταει να ξαναβαλω το serial number. Καμια βοηθεια?

ενας ενας.παμε.
α.δεν βαζεις το cd.καταρχην καντο ενα Hard reset.μετα κουμπωσε το στο pc.μετα ανοιξε τον explorer και θα μπεις μεσα στο μενου με 192.168.1.254
μετα θα πας broadband connection και internet services και θα βαλεις τα στοιχεια σου για να μπεις.
επισης απο το Home network και μετα δεξια wlan:thomson... θα φτιαξεις το wireless.λογικα η Ip αυτη ειναι.ξεχνα το cd τελειως.ποτε μα ποτε μην βαζεις το cd σε κανενα ρουτερ.χειροτερα ειναι.αν θες να το σεταρεις wireeless τοτε θα ψαξεις για ασυρματο δικτυο θα βρεις το δικτυο πχ Thomson4343 και μετα θα βαλεις τον κωδικο η το Pin που γραφει απο κατω το ρουτερ.αναλογως τι θα σου ζητησει.

Καλησπερα παιδια, εβαλα και εγω αυτο το ρουτερ σημερα γιατι το baudtek που ειχα μ εσκασε!! Εψαξα αλλα δεν μπορεσα να βρω πως μπορω να κανω port forward την ip του καταγραφικου που εχω πανω? Επισης πως μπορω να δω ποια πορτα πρεπει ν ανοιξω?
Να πω οτι απ το δικτυο βλεπω τις καμερες αλλα απο αλλου οχι. Καμια συμβουλη?



toolbox.application and sharing>φτιαχνεις το application που θες και μετα το κανεις assign στην ip που θες.για περισσοτερα www.portforward.com

ποια πορτα πρεπει να ανοιξεις δεν το ξερω.σιγουρα ειναι η 80 συνηθως αλλα μπορει να θελει και αλλες.πρεπει να δεις το manual>αν εχεις otenet κλεισε την αυξημενη ασφαλεια κιολας απο το Site Της otenet.επισης μπορεις να φτιαξεις και dyndns μεσα στο ρουτερ αν δεν εχεις static WAN .δεν εχει σχεση με το Port forward που σου λεει να βαλεις static στο pc(για σενα καταγραφικο).εχει να κανει με την Ip του provider>αντι να πρεπει να ξερεις ποια Ip εχεις για να δεις τις καμερες απο μακρια βαζεις ενα dyndns μεσα στο ρουτερ και αυτο αντιστοιχει την Ip σε καποιο ονομα px poulinos.no-ip.info οποτε βαζοντας αυτο και αν τα εχεις κανει σωστα θα μπει στις καμερες.αν δεν κανεις port forward πραγματι τις καμερες θα τις βλεπεις μονο τοπικα.

#114 alexx

alexx

    Senior Member

  • Members
  • 330 μηνύματα

Δημοσίευση 21 June 2012 - 02:13 PM

toolbox.application and sharing>φτιαχνεις το application που θες και μετα το κανεις assign στην ip που θες.για περισσοτερα www.portforward.com

ποια πορτα πρεπει να ανοιξεις δεν το ξερω.σιγουρα ειναι η 80 συνηθως αλλα μπορει να θελει και αλλες.πρεπει να δεις το manual>αν εχεις otenet κλεισε την αυξημενη ασφαλεια κιολας απο το Site Της otenet.επισης μπορεις να φτιαξεις και dyndns μεσα στο ρουτερ αν δεν εχεις static WAN .δεν εχει σχεση με το Port forward που σου λεει να βαλεις static στο pc(για σενα καταγραφικο).εχει να κανει με την Ip του provider>αντι να πρεπει να ξερεις ποια Ip εχεις για να δεις τις καμερες απο μακρια βαζεις ενα dyndns μεσα στο ρουτερ και αυτο αντιστοιχει την Ip σε καποιο ονομα px poulinos.no-ip.info οποτε βαζοντας αυτο και αν τα εχεις κανει σωστα θα μπει στις καμερες.αν δεν κανεις port forward πραγματι τις καμερες θα τις βλεπεις μονο τοπικα.

Το προβλημα μου ειναι οτι στο ρουτερ δεν βλεπω το καταγραφικο για να κανω assing την ip απ οτι εχω καταλαβει. Και δεν ξερω πως μπορω να δωσω χειροκινητα την ιπ που θελω (192,168,1,444 π.χ)
Ολα τα αλλα που λες στην 2η παραγραφο τα εχω κανει. Εχω αλλαξει 5-6 μοντεμ μεχρι τωρα!!!

#115 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 53078 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 21 June 2012 - 02:16 PM

Το προβλημα μου ειναι οτι στο ρουτερ δεν βλεπω το καταγραφικο για να κανω assing την ip απ οτι εχω καταλαβει. Και δεν ξερω πως μπορω να δωσω χειροκινητα την ιπ που θελω (192,168,1,444 π.χ)
Ολα τα αλλα που λες στην 2η παραγραφο τα εχω κανει. Εχω αλλαξει 5-6 μοντεμ μεχρι τωρα!!!



αν το ρουτερ ειναι 192.168.1.254 τοτε θα μπεις στο καταγραφικο οπως μπεις και θα δωσεις μια Ip του στυλ 192.168.1.χ οπου χ βαλε πχ 200.μετα θα πρεπει να το βλεπεις και να μπορεις να κανεις port forward.με ποια ip μπαινεις στο ρουτερ και με ποια στο καταγραφικο???και το καταγραφικο οταν μπαινεις μεσα μπαινεις διαμεσω του ρουτερ που εισαι συνδεδεμενος η απλα συνδεεσαι Pc-καταγραφικο και μπαινεις???
δεν υπαρχει Ip 192.168.1.444 .αν το καταγραφικο ειναι με dhcp δωσε καρφωτα gateway,dns,ip,subnet.

#116 alexx

alexx

    Senior Member

  • Members
  • 330 μηνύματα

Δημοσίευση 21 June 2012 - 02:33 PM

αν το ρουτερ ειναι 192.168.1.254 τοτε θα μπεις στο καταγραφικο οπως μπεις και θα δωσεις μια Ip του στυλ 192.168.1.χ οπου χ βαλε πχ 200.μετα θα πρεπει να το βλεπεις και να μπορεις να κανεις port forward.με ποια ip μπαινεις στο ρουτερ και με ποια στο καταγραφικο???και το καταγραφικο οταν μπαινεις μεσα μπαινεις διαμεσω του ρουτερ που εισαι συνδεδεμενος η απλα συνδεεσαι Pc-καταγραφικο και μπαινεις???
δεν υπαρχει Ip 192.168.1.444 .αν το καταγραφικο ειναι με dhcp δωσε καρφωτα gateway,dns,ip,subnet.


Το ρουτερ εχει 192,168,1,1 και το καταγραφικο 192,168,1,49. Και απ το πι-σι μπαινω που ειναι συνδεδεμενο το καταγραφικο στο ρουτερ αλλα και απο κινητο π.χ που ειναι στο lan.
To pc το εχω στο 192,168,1,50

#117 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 53078 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 21 June 2012 - 02:38 PM

ωραια τοτε δεν σε νοιαζει να φαινεται μεσα στον ρουτερ.θα κανεις Port forward απλα αντι γιανα δωσεις mac address θα πατησεις απο κατω που γραφει User defined και θα βαλεις την Ip του καταγραφικου.απλα στο καταγραφικο καλου κακου δωσε και default gateway και dns και ip εχεις δωσει ηδη.θα μπορουσες να το κανεις με dhcp οποτε εκει θα στο βγαζε και στο Thomson αλλα δεν σε νοιαζει.εφοσον εχεις βαλει gateway και ολα αυτα στο καταγραφικο και να μην φαινεται θα παιξει εφοσον και εσυ το βλεπεις μεσα απο το δικτυο

#118 alexx

alexx

    Senior Member

  • Members
  • 330 μηνύματα

Δημοσίευση 21 June 2012 - 02:49 PM

ωραια τοτε δεν σε νοιαζει να φαινεται μεσα στον ρουτερ.θα κανεις Port forward απλα αντι γιανα δωσεις mac address θα πατησεις απο κατω που γραφει User defined και θα βαλεις την Ip του καταγραφικου.απλα στο καταγραφικο καλου κακου δωσε και default gateway και dns και ip εχεις δωσει ηδη.θα μπορουσες να το κανεις με dhcp οποτε εκει θα στο βγαζε και στο Thomson αλλα δεν σε νοιαζει.εφοσον εχεις βαλει gateway και ολα αυτα στο καταγραφικο και να μην φαινεται θα παιξει εφοσον και εσυ το βλεπεις μεσα απο το δικτυο

Καταρχην σ ευχαριστω για την βοηθεια. Για καποιο λογο δεν μπορω να δωσω την ιπ του καταγραφικου. Παταω το User defined και δεν κανει τιποτα. Αριστερα τι επιλεγω http server?

#119 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 53078 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 21 June 2012 - 03:09 PM

Την ip πρεπει να μπορεις να την δωσεις.οταν πατησεις User defined μετα μπορεις να γραψεις την Ip του καταγραφικου κανονικα.αριστερα διαλεγεις το application που εχεις φτιαξει εσυ η διαλεγεις καποιο ετοιμο.το Http server ειναι το 80.δεν ξερω αν θελει βεβαια μονο το 80.τα περισσοτερα πραγματι θελουν την 80.καποια αλλα θελουν και αλλες ενω σε καποια αλλα ρυθμιζεις και εσυ σε ποιο Port παιζουν.αυτο πιο πολυ σε internet cameras παρα σε καταγραφικα.

#120 alexx

alexx

    Senior Member

  • Members
  • 330 μηνύματα

Δημοσίευση 21 June 2012 - 03:19 PM

Απ το πρωι προσπαθω αλλα δεν μπορω να δωσω χειροκινητα την ip. Παταω User defined παει κατι να κανει αλλα τιποτα. Μαλλον θα του κανω κανα ρεσετ και θα δοκιμασω απ την αρχη το στησιμο.