Προς το περιεχόμενο

Chrome: εξετάζει απόκρυψη της μπάρας διευθύνσεων και κυκλοφορεί το Omnibox API


gsarig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

Το ενδεχόμενο αλλαγών στην μπάρα διευθύνσεων του Chrome (βλ. Omnibox) φαίνεται πως εξετάζουν οι άνθρωποι της Google. Αυτό μαρτυρούν μια σειρά από wireframes που απεικονίζουν προτάσεις ακόμη και για την απόκρυψη της μπάρας, αλλά και η κυκλοφορία API που επιτρέπει στους προγραμματιστές να γράψουν επεκτάσεις ειδικά για αυτή.

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα wireframes που παρουσίασε πριν από λίγες μέρες το ConceivablyTech, μία από τις επιλογές που εξετάζεται είναι και η πλήρης απόκρυψη της γραμμής διευθύνσεων, ώστε να αφήνει στον χρήστη περισσότερο χώρο για την προβολή της σελίδας.

 

naviggavtion.jpg

Όπως φαίνεται και στο screenshot, πρόκειται για την «συμπαγή» (compact) έκδοση, που εμφανίζει την γραμμή διευθύνσεων μέσα σε κάθε καρτέλα και όχι σε δική της μπάρα, και αποτελεί μόνο μία από τις τέσσερις προτεινόμενες λύσεις. Οι άλλες τρεις περιλαμβάνουν την κλασική προβολή (αυτή δηλαδή που ήδη χρησιμοποιεί ο browser), την μπάρα στο πλάι (που υπάρχει εδώ και καιρό ως επιλογή στην Canary build), και την έκδοση touch, που κρίνοντας από το όνομά της, προορίζεται για χρήση σε mobile συσκευές.

 

Παράλληλα, η ίδια πηγή αναφέρει ότι η Google εξετάζει την δυνατότητα χρήσης πολλαπλών λογαριασμών στον Chrome με την παράλληλη εκτέλεσή τους σε διαφορετικά tabs.

 

Όσο για το Omnibox API, είναι ήδη διαθέσιμο μέσω του Google code labs και επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσθέσουν τις δικές τους εντολές στην μπάρα διευθύνσεων.

 

Screen%2Bshot%2B2011-02-22%2Bat%2B10.01.28%2BAM.png

Η επίσημη ανακοίνωση της Google, μάλιστα, παραθέτει χαρακτηριστικά το παράδειγμα του “Switch to Tab”, που επιτρέπει στον χρήστη να αναζητά και να εναλλάσσει τις ανοιχτές του καρτέλες απευθείας από την μπάρα διευθύνσεων, πληκτρολογώντας απλώς τον τίτλο τους.

 

Link.png Site: The Next Web

 

Link.png Site: Chromium Blog

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με λιγα λογια το compact mode κανει merge το tabbar με το navigation bar.

big deal,την συγκεκριμενη δυνατοτητα την διαθετει το firefox εδω και χρονια.

 

το Omnibox API παντως φαινεται καλο για τους addon developers,αν και το

“Switch to Tab” παραδειγμα τους ειναι κατακλεμμενο απο τον Firefox. :mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το api είναι καλή ιδέα.

 

Το compact mode είναι fail και εξυπηρετεί πολύ λίγους χρήστες. Πολύ πιο χρήσιμες οι υλοποιήσεις που έχουν opera / firefox για διαχείριση 10+ και 20+ tabs...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενας σχολιαστης στο λινκ του αρθρου ειπε κατι σωστο:

 

"This is an attempt to direct more users to search pages and advertisements, and has nothing to do with increasing the functionality of the UI.

If you own a website this will drive more users away from your website and direct them to a google search page."

 

μου θυμιζει τον γνωστο μυθο με την οδοντοκρεμα για το ποσο πονηρα σκεφτονται οι εταιρειες για την επιδιωξη ολο και μεγαλυτερου κερδους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ότι η απόκρυψη της address bar μπορεί να είναι επικίνδυνη, το έχει σκεφτεί κανείς; Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό σε browser είναι ότι πρέπει για phising.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην εποχή που οι πιο χρησιμοποιημένες ανάλυσεις desktop είναι πάνω από 1680*1050p και οι φορητοί έχουν αρχίσει να βγαίνουν με 1080p οθόνες, τα 20 pixels που πιάνει η μπάρα διευθύνσεων είναι μάλλον πολύ λίγα για να δημιουργούν πρόβλημα λειτουργικότητας, οπότε μάλλον δεν είναι ο βασικός λόγος που γίνεται κάτι τέτοιο. Ωστόσο όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω θα μπορούσε να αποτελέσει τεράστιο πρόβλημα ασφαλείας, μιας και το phising θα είναι ευκολότερο απο ποτέ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καντα pinned.η μικραινε το width τους.η καντα να δειχνουν μονο το favicon τους.η καντα να εμφανιζονται σε drop-down popup menu.

 

πως μπορώ να παρέμβω σε αυτή την οργάνωση;! θα ήθελα να το κάνω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...