Προς το περιεχόμενο

Καταγγελία "παράνομης" εργασίας


Mirlogria

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να στο εξηγησω τοτε. Εχω την εντυπωση οτι το μαγαζι αυτο ΔΕΝ ειναι του ανθρωπου που θες να καταγγειλεις. Ωραια μεχρι εδω? Μετα λες οτι ο ιδιοκτητης του καταστηματος ειναι η γυναικα του. Αυτοματα λοιπον απο τη στιγμη που μιλαμε για συγγενεια πρωτου βαθμου και δεν εχει τιποτε στο ονομα του ο αλλος μπορει να κανει οτι γουσταρει. Ακριβως οπως και εγω μπορω ταυτοχρονα να εργαζομαι καπου και να κανω οτι γουσταρω με ενα μαγαζι που δεν ειναι στο ονομα μου αλλα σε συγγενικο μου προσωπο πρωτου βαθμου.

 

Και ΟΧΙ δεν ειναι παρανομη η περιπτωση που αναφερεις.

 

 

 

Αν πιστευεις οτι ο πατερας σου θα κανει καλυτερη δουλεια και ειναι και κατι που θελει και ο ιδιος ΝΑΙ γιατι οχι?

 

Πολύ πιθανό να είναι κι έτσι...άλλωστε (στην προσπάθεια σου να με χαρακτηρίσεις και να μου την πεις) ξεχνάς ότι το θέμα γράφει "παράνομης",όπου τα εισαγωγικά δείχνουν ότι "μπορεί και να μην είναι"...μέχρι στιγμής,ούτε απ'τα posts ούτε στο google βρήκα κάτι ξεκάθαρο,οπότε θα πάρω τηλέφωνο στην επιθεώρηση κάποιο πρωινό να ρωτήσω...μέχρι τότε,μην είσαι τόσο σίγουρος για την νομιμότητα αυτής της περίπτωσης...εκτός αν έχεις να μας παραθέσεις κανένα στοιχείο εκτός από ύβρεις...

 

Αν τελικά το επιτρέπει ο νόμος,αυτό θα κάνω να είσαι σίγουρος!Αλλά θέλω να μου στείλεις σε p.m. τη διεύθυνσή σου:

1)Για να φας κι εσύ λίγο γιαούρτι από την αγανακτησμένη απολυθείσα κοπελιά...

2)Να ξέρω που θα στείλω τους φουσκωτούς μπράβους,σε περίπτωση που με επισκεφθεί η επιθεώρηση εργασίας και χάσει ο πατέρας μου τη σύνταξή του...

*Αστειεύομαι φυσικά...

 

δε σου ειπα να ληστεψεις κανεναν, το να αποκαλεσεις τον αστυνομο ομως μπατσο δεν νομιζω να ειναι ιδιαιτερα νομιμο.απλο παραδειγμα, μπορει να τον αποκαλω και γω με χειροτερα λογια!

δε με νοιαζει αν παρανομεις η οχι.ουτε θα σου πω αν ειναι σωστο-ηθικο να κανεις καταγγελια στον τυπο με το μινιμαρκετ.

τη γνωμη μου λεω οπως ολοι εδω μεσα.

btw το nick σου τα σπαει :P

 

Προλαβαίνω να το τροποποιήσω;Κρύος ιδρώτας με λούζει! :P

Καλά ρε αδερφέ δεν το'πα και μπροστά του!

 

Είμαστε Ηρακλειδείς,τι να κάνουμε...την Κατάρα της Γριάς να'χετε!Μουαχαχαχα! :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
"Θα παίρνω τη συνταξάρα μου,αλλά για να μη τη χάσω θα γράψω το μαγαζί στο όνομα της γυναίκας μου και θα το δουλεύω εγώ μια που δεν έχω τι να κάνω,να γλιτώσω και τα 700€+Ι.Κ.Α. του υπαλλήλου!

 

το 50% των Ελλήνων εχει γραμμένο το αυτοκινητο στο ονομα της γυναικας του που ειναι ανεργη. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?

μηπως πρεπει τους καταγγειλεις και αυτους?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Guys. Υπάρχει σχετική και συγκεκριμένη νομοθεσία γύρω από το θέμα. Άρα το θέμα δεν είναι τί πιστεύει ο καθένας για το αν είναι ηθικό ή ανήθικο να δουλεύει ένας συνταξιούχος στην επιχείρηση της γυναίκας του. Το θέμα είναι αν είναι παράνομο ή όχι. Οπότε διάφορα ρομαντικά του στυλ "έλα μωρέ άστον να κάνει τη δουλίτσα του" κτλ, κατα την άποψή μου, όχι μόνο δεν έχουν θέση στο παρόν τόπικ αλλά αποτελούν και μέρος της κατάντιας της χώρας.

Το να ζητάει κανείς την εφαρμογή του νόμου, δεν είναι ρουφιανιά - έλεος δηλαδή ντρέπομαι μόνο που χρειάζεται να το αναφέρω.

 

Ο ηθικολόγος θα πρέπει μεν να είναι και ηθικός για να πείσει την κοινή γνώμη, το κράτος δε, είναι υποχρεωμένο να εφαρμόζει τους νόμους του, ανεξάρτητα από το ποιος καταγγέλλει την παραβίασή τους. Δεν μπορεί δηλαδή η εκάστοτε ελεγκτική υπηρεσία να πει "α εσένα σε είχαμε γράψει, άρα η καταγγελία σου δεν έχει αξία".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το 50% των Ελλήνων εχει γραμμένο το αυτοκινητο στο ονομα της γυναικας του που ειναι ανεργη. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?

μηπως πρεπει τους καταγγειλεις και αυτους?

 

Κανονικά ναι!

Στην πράξη όμως,(δυστυχώς) δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό!Εσύ απλά βλέπεις ποιος το οδηγάει...

 

Έτσι ακριβώς Πανάγο...αν είναι νόμιμος,ζμπούτσαμ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγα ρε Mirlogria, δεν κανει τιποτα κακο ο ανθρωπος, απλα χρειαζεται 5 ατομα σαν εμενα και εσενα να δουλευουν ωστε να πληρωνουμε την συνταξη του κυριου για τα επομενα 40 χρονια(εστω και αν σαν πρωην πιλοτος ισως ειναι πιο ειδικη περιπτωση).Σιγα το πραγμα και το εκανες και θεμα επειδη θελει ο ανθρωπος να συμπληρωσει το πενιχρο του εισοδημα.Ξερεις ποσοι τετοιοι ειναι γυρω μας? Πολλες φορες μαλιστα θα τους βρεις αναμεσα στους "αγανακτησμενους" πολιτες...

 

Τωρα το αν εργαζεται καποιος και που δε κρινεται με το πως το ερμηνευει ο καθενας αλλα με το τι γινεται με τα ενσημα και την ασφαλιση. Το να εργαζεται ενα παιδι σε επιχειρηση πατερα -αδερφου κτλ μπορει να του δινεται την δυνατοτητα να το κανει χωρις ενσημα. Αυτη ειναι η ουσια. Εκει δεν υπαρχει προβλημα σε καποιες περιπτωσεις.

Το να εργαζεται ομως ενας συνταξιουχος ειναι εντελως αλλο θεμα και δεν εχει σχεση με το παραπανω. Αν θελει να εργαστει ο συνταξιουχος οπουδηποτε πρεπει να το δηλωσει με οτι συνεπειες εχει αυτο. Αλλα επειδη εδω ειναι ελλαδα, ολοι ανοιγουν ενα μαγαζι στο ονομα της γυναικας τους αλλα το τρεχουν οι ιδιοι. Αν με ρωτησεις εμενα, ουσιαστικα δεν προκαλει καμια ζημια στο κρατος γιατι τον ΟΑΕΕ τον πληρωνουν και ειτε ειναι στο μαγαζι ο ιδιος ειτε στειλνει την γυναικα του τα ιδια θα πληρωσουν.

 

Για το ηθικο του θεματος εχεις ενα δικαιο, εδω υπαρχουν συνταξεις μεγαλυτερες απο τους μισθους των νεων επαγγελματιων οποτε μην ψαχνεις να βρεις ηθικη και λογικη σε αυτην την χωρα. Μπαχαλο ειναι και η κατηφορα θα συνεχισει για πολυ καιρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανονικά ναι!

 

 

ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ! δηλαδη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εχει η παντρεμενη γυναικα αυτοκινητο????

καταπατας τα δικαιωματα των γυναικων! δε μπορει ο αντρουλης να κανει δωρο ενα αυτοκινητο στη γυναικα της ζωης του?

ποιος εισαι συ που θα στερησεις αυτο το δικαιωμα ρα?

ΚΑΤΣΕ να σε καρφωσω στο φεμινιστικό κίνημα... θα σου δειξω εγω τωρα! :devil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άλλη περίπτωση...θείος μου ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας είχε υπεύθυνη λογιστηρίου που συνταξιοδοτήθηκε...στη θέση της έφερε μια άλλη κοπέλα,σχετικά νέα και πιο άπειρη και παρακάλεσε την "πρώην" να έρθει να τη "δασκαλέψει" λιγάκι...

 

Δύο (2) φορές μετρημένες πήγε στο γραφείο,ημέρα Σάββατο,μέσ'τα χωράφια και στην ερημιά (ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου) και τη μια που βρέθηκα εκεί,καθόταν στην άκρη και δίπλα στο παράθυρο,μη την πάρει κάνα μάτι!

 

Μάλλον έχουμε πολλούς "ρουφιάνους" τελικά...φτού κακα! :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. · Κρυμμένο από Snoob, 8 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Snoob, 8 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Από ρουφιάνους άλλο τίποτα ...

 

Έλα,πες την αλήθεια,εσύ είσαι και κατάλαβες ότι θα σε καταγγείλω έτσι; :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Δημοσ. · Κρυμμένο από Snoob, 8 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Snoob, 8 Μαρτίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Διαιρει και βασιλευε.

 

Λογικο.

 

Αφου εμεις τα φαγαμε.

 

Ο διπλανος μας συγκεκριμενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
  • Super Moderators

δε σου ειπα να ληστεψεις κανεναν, το να αποκαλεσεις τον αστυνομο ομως μπατσο δεν νομιζω να ειναι ιδιαιτερα νομιμο.

 

δλδ σε όλες τις ταινίες/σειρές δεν είναι ιδιαίτερα νόμιμοι? :rolleyes:

 

ευγενικό σίγουρα δεν είναι, αλλά όχι αυτό που ισχυρίζεσαι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε ναι, διοτι ως γνωστον 700ευρω συν 400 ικα επι 12 μηνες ισον 13.200 ευρω το χρονο, τα εχει η οποιαδηποτε μικρη επιχειρηση σκορπια και δεν εχει που να τα δωσει.

 

Οποιαδηποτε επιχειρηση ακομη και του μεγαλοεπιχειρηματια, πρωτα θα εξαντλησει τους διαθεσιμους πορους (γυναικα, παιδια, γονεις, παπουδες κλπ), και μετα θα παρει υπαλληλο. Σιγα μην κανουμε τωρα καταγγελια και στη γιαγια που φυλαει το παιδι μας γιατι κοβουμε την εργασια απο την μπειμπι σιτερ.

Υπαρχει και το ωρομισθιο. (400 ευρω το ΙΚΑ ??? πλακα μου κανεις; Σε μια φιλη μου 8ωρη η βεβαιωση αποδοχων εγραφε 2,5κ και εμενα τον ωρομισθιο 20ρι 1,5κ)

 

 

 

Και στο κατω κατω, οταν πας να ιδρυσεις μια επιχειρηση παιρνεις ενα ρισκο μπορει να κερδισεις μπορει και να χασεις. Αν ηταν μονο να κερδισεις, τοτε ολοι μας θα ειμασταν επιχειρηματιες.

Τεσπα δε μπορω να καταλαβω γιατι σας πειραξε που ειπα να παρει βοηθο ή απλα ο αντρας της να παρει μερισμα.

 

ΥΓ: Και εγω στη θεση του (αντρα της) το ιδιο θα εκανα, τι να κανουμε, μια ζωη την εχουμε, αν δε τη χαρουμε τι θα καταλαβουμε happy.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αμα ηταν κανενας αδερφος σου,ανιψιος,γιος στην θεση του θα εκανες τα στραβα ματια ε??

 

Και φυσικά και όπου βλέπω τέτοια θα τα "καρφώνω"...δεν είμαστε μ@λ@κες εγώ κι ο αδερφός μου που σκάμε κάθε χρόνο 20.000 ντάγκα-ντάγκα φόρο,που πληρώνουμε μέχρι τελευταίο € Ι.Κ.Α.-Ο.Α.Ε.Ε. και το κακό συναπάντημα για να τα τρώει ο κάθε κρατικοδίαιτος που ζει εις βάρος των άλλων...είτε αυτός είναι φοροφυγάς του 1€ είτε των εκατομμυρίων...

Αφου δεν εισαι μαλακας,αντε τρεχα κανε μια επωνυμη καταγγελια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...