Προς το περιεχόμενο

Πυρηνική Ενέργεια -Παρελθόν και Παρόν


opera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καταλήγουμε λοιπόν στις καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πρέπει να κλείσουν όλοι οι αντιδραστήρες

και να μη κατασκευαστούν νέοι,τέλος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 269
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σιγουρα, αφου γλυτωσαμε μεχρι τωρα, με την τεχνολογικη ανοδο των φωτοβολταικων - ανεμογεννητριων, μπορουμε καλλιστα να το αποτρεψουμε. Αν ειχαμε ομως προβλημα εκει κοντα στο '70-80 η λυση του πυρηνικου, θα ηταν μονοδρομος.

 

DeathLord ξεχασες το

9) Οι γραμμες μας ειναι τοσο αχρηστες που η συσσωρευμενη ενεργεια απο ενα πυρηνικο θα τα γαμ@#σε ολα. Εδω τους δινουμε ολοκληρες εκτασεις με φωτοβολταικα στο πιατο (ουτε συντηρηση, ουτε κοστος κατασκευης απο μεριας ΔΕΗ), και δεν μπορουν να τα ενσωματωσουν λογω δικτυου. Που να ειχαμε και πυρηνικο.

 

 

Ναι έχεις δίκιο το ξέχασα. Απλά δεν είναι μόνο θέμα ποσότητας ενέργειας, όσο και ανομοιομορφίας του δικτύου. Ελπίζω στο μέλλον να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο, ήδη γίνονται ενέργειες. Κι επειδή το θέμα είναι πιο απλό από το παλιότερο με το ίντερνετ και τους εναλλακτικούς, ελπίζω σε κάτι πολύ καλύτερο. Το κακό είναι ότι με τα φωτοβολταϊκά έχει δημιουργηθεί ένα ασύστολο εμπόριο κ είναι κάτι που δε θα βγεί σε καλό. Υπάρχουν πολλοί αρπαχτούληδες στην αγορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα εργοστάσια του λιγνίτη μολύνουν γιατί ΔΕΝ έχουν τοποθετηθεί ειδικά φίλτρα (ηλεκτροστατικά) που κατακρατούν το μεγαλύτερο μέρος της τέφρας. Λύση υπάρχει αλλά το κόστος είναι μεγάλο και δεν «συμφέρει».

Μας το είχε πει καθηγητής πανεπιστημίου.

Αυτοί που παίρνουν αποφάσεις είναι «μακριά» και δεν νοιάζονται για την τοπική κοινωνία.

 

Άρα γιατί να εμπιστευτώ το πυρηνικό, όταν λόγω περικοπών μπορεί να υπάρχουν "ελεγχόμενες" ή "συγκαλυμμένες" διαρροές;;;;

 

Και όπως είπα πριν ακόμα και έτσι μόλις σταματήσουν τα εργοστάσια του λιγνίτη η περιοχή γίνεται αμέσως κατοικήσιμη και καθαρή.

Με τα πυρηνικά όμως ΔΕΝ ισχύει το ίδιο.

 

Προσωπικά προτιμώ να μειώσω την κατανάλωση ρεύματος στο ελάχιστο,

παρά να γίνει πυρηνικό εργοστάσιο στην χώρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

offtopic

 

Τέσπα.. τι ψάχνετε τώρα.. όλα αυτά είναι κομμάτια μιας αλυσίδας που σιγά σιγά καταστρέφουν τον πλανήτη..

Ήδη τον έχουμε τελειωμένο και αντί να ασχολούμαστε με εναλλακτικές πηγές ενέργειας και όχι με πυρινικά,λιγνίτες και λοιπες μαλακίες κοιτάμε το έυκολο κέρδος με όση περισσότερη "εύκολη" ενέργεια γίνεται(από τότε που εμφανιστήκαμε άλλωστε το πιο εύκολο ψάχνουμε)..

 

Θα χαρώ την περίοδο που θα εξαφανιστούμε :D γιατί δεν απέχει και πολλά χρόνια.. ένας - max 2 αιώνες ακόμη.. ότι πιο άθλιο έχει υπάρξει σε αυτόν τον πλανήτη είμαστε.

 

/offtopic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τεράστια είναι πλέον η ανησυχία για τη ραδιενέργεια σε τρόφιμα και πόσιμο νερό στην Ιαπωνία, με τον πρωθυπουργό να απαγορεύει την κατανάλωση γάλακτος και πράσινων λαχανικών από τις περιφέρειες της Φουκουσίμα και του Ιμπαράκι. Απαγόρευσαν τις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων διατροφής από τέσσερις περιφέρειες γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο οι ΗΠΑ. Συστηματικούς ελέγχους στις εισαγωγές φρέσκων προϊόντων από την Ιαπωνία ζητά η Γαλλία. Εκκενώθηκαν ξανά οι εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού λόγω αύξησης των επιπέδων ραδιενεργούς ακτινοβολίας.

 

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν αποφάσισε την απαγόρευση της κατανάλωσης γάλακτος και πράσινων λαχανικών από περιφέρειες της Φουκουσίμα και του Ιμπαράκι, εξαιτίας των αυξημένων επιπέδων ραδιενέργειας.

 

Συγκεκριμένα, ζήτησε από τον κόσμο να μην καταναλώνει λαχανικά στα οποία ανιχνεύτηκε ραδιενέργεια, όπως σπανάκι, μπρόκολα και λάχανα. Επίσης, αποφάσισε να μην πωλούνται προς το παρόν πράσινα λαχανικά από την Φουκουσίμα, αλλά και μη επεξεργασμένο γάλα και ορισμένα λαχανικά από το Ιμπαράκι.

 

Ραδιενεργές ουσίες εντοπίστηκαν και στο πόσιμο νερό της βρύσης, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο για τα μωρά. Σε ορισμένες περιοχές, μάλιστα, τα επίπεδα ραδιενεργών ουσιών είναι δύο φορές πάνω από τα ασφαλή όρια.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ραδιενεργά υλικά σε ποσότητες κατά πολύ μεγαλύτερες από τα επιτρεπτά επίπεδα ανιχνεύτηκαν σε έντεκα λαχανικά στις περιοχές κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Μολυσμένο νωπό γάλα εντοπίστηκε και στο Ιμπαράκι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

 

Την Τρίτη ανιχνεύτηκαν υψηλά επίπεδα ραδιενεργών ουσιών και στη θάλασσα κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο. Το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν τους ελέγχους στα προϊόντα αλιείας σε όλο το μήκος των ακτών της περιοχής.

 

Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν τις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων διατροφής, όπως γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα, φρέσκα λαχανικά και φρούτα, από τέσσερις περιφέρειες γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο.

 

Από την πλευρά της, η Γαλλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει συστηματικούς ελέγχους στις εισαγωγές φρέσκων προϊόντων από την Ιαπωνία.

 

Εκκενώθηκαν οι εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα 2

 

Η Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας διέταξε νωρίς το πρωί της Τετάρτης την εκκένωση του χώρου στον αντιδραστήρα 2 από το εργατικό προσωπικό, μετά τις μετρήσεις που κατέδειξαν αύξηση της ραδιενέργειας σε ποσοστά που καταγράφονται στις ζώνες κινδύνου.

 

Εκατοντάδες εργαζόμενοι επιχειρούν στο χώρο του πυρηνικού ατυχήματος, προσπαθώντας να αποτρέψουν μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή, οι οποίοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα τους χώρους του εργοστασίου, καθώς εκτοξεύονται πάλι τα επίπεδα της ραδιενέργειας που εκλύονται από τους επικίνδυνους αντιδραστήρες.

 

Εν τω μεταξύ, ανέβηκε ξανά πολύ πάνω από τα επιτρεπτά όρια η θερμοκρασία σε θάλαμο υψηλής πίεσης του αντιδραστήρα 1, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας. Εν τούτοις, ο κρατικός οργανισμός εκτιμά ότι δεν συντρέχει άμεσος κίνδυνος.

 

Το Εθνικό Παρατηρητήριο για την ασφάλεια από πυρηνικά ατυχήματα ανακοίνωσε ότι η θερμοκρασία έχει ανέλθει κοντά στους 400 βαθμούς Κελσίου εντός ενός θαλάμου υψηλής πίεσης στον αντιδραστήρα 1.

 

Στο μεταξύ, νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών ταρακούνησε την βορειο-ανατολική Ιαπωνία νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Κιότο δεν εξεδόθη προειδοποίηση για ενδεχόμενη εκδήλωση τσουνάμι.

 

Τεράστιο το κόστος από τις καταστροφές

 

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εκτιμά ότι το συνολικό κόστος των καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός και το τεράστιο τσουνάμι θα κυμανθεί ανάμεσα στα 15 με 25 τρισεκατομμύρια γεν, δηλαδή περίπου 185 έως 308 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα του ΝΙΚΚΕΙ.

 

Ο υπουργός Οικονομικών, Καόρου Γιοσάνο, θα παρουσιάσει την εκτίμησή του στο υπουργικό συμβούλιο εντός της ημέρας, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα.

 

Εν τω μεταξύ, τα ισχυρότερα χρηματοπιστωτικά συγκροτήματα της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένων των τριών μεγάλων, όπως αποκαλούνται τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας σκέφτονται να ενισχύσουν τη χρηματοδότηση ύψους μεγαλύτερου του ενός τρισεκατομμυρίου γιέν, ως έκτακτη δανειοδοσία, την εθνική Εταιρεία Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τόκιο (TEPCO), ώστε να αντιμετωπίσει την κρίσιμη κατάσταση στο δίκτυο της χώρας.

 

Σύμφωνα με πηγές, οι τράπεζες θα ξεκινήσουν τη χορηγία των κεφαλαίων μέχρι τα τέλη του μήνα.

 

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231100890

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Τεράστιο το κόστος από τις καταστροφές

 

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εκτιμά ότι το συνολικό κόστος των καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός και το τεράστιο τσουνάμι θα κυμανθεί ανάμεσα στα 15 με 25 τρισεκατομμύρια γεν, δηλαδή περίπου 185 έως 308 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα του ΝΙΚΚΕΙ.

 

 

ΒΕΑΤ ΤΗΙS ,if you can. μαδαφακαρς...

 

84323444.png

 

 

successkidfuckyeah.jpg

 

http://www.economist.com/content/global_debt_clock

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι επιχειρήσεις για την επαναλειτουργία των συστημάτων ψύξης διακόπηκαν μερικώς μετά τη μόλυνση με ραδιενέργεια τριών εργαζομένων σε κτίριο που στεγάζει μια τουρμπίνα, το οποίο είναι διαφορετικό από εκείνο που στεγάζει τον αντιδραστήρα 3, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Tepco.

 

Η ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας ανακοίνωσε ότι "δεν αποκλείει την πιθανότητα να αυξήσει σε 6 η σοβαρότητα του πυρηνικού δυστυχήματος από 5 που είναι σήμερα στην επτάβαθμη κλίμακα.

 

Στο μεταξύ οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν "αφύσικα" επίπεδα ραδιενέργειας σε ένα Ιαπωνικό εμπορικό πλοίο που εισερχόταν στο λιμάνι Σιαμέν στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν

 

Οι ΗΠΑ, το Χονγκ Κονγκ, η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και η Ρωσία έχουν επίσης ανακοινώσει μέτρα απαγόρευσης ή περιορισμού των εισαγωγών νωπών ιαπωνικών προϊόντων

 

http://www.nooz.gr/world/maxi-sti-foukousima

 

"Αποτιμούμε τις ζημιές στο πυρηνικό εργοστάσιο και δεν μπορούμε να ορίσουμε μια ημερομηνία κατά την οποία θα λειτουργήσει ο εξοπλισμός για την ψύξη. Οι εργασίες μπορεί να διαρκέσουν ακόμη τουλάχιστον ένα μήνα, ποιος ξέρει", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Tokio Electric Power

 

 

 

Japan's Defense Ministry says pure water and pumps supplied by the United States military will be brought to Fukushima 1 to cool the reactors. It would replace the sea water being used that is causing corrosion because of an accumulation of tons of salt.

 

Scientists say chloride in the salt could also break open the zirconium alloy layer of protection around the fuel rods which prevents volatile radioactive elements from escaping

 

Tokyo Electric Power confirms that zirconium 95 in sea water several hundred meters from the Fukushima plant has been detected since Wednesday when testing began there for additional radioactive elements.

 

http://www.voanews.com/english/news/Japans-PM-Pessimistic-about-Crippled-Nuclear-Complex-118650114.html

 

κατα τα αλλα ναι μπορεις να χρησιμοποιησεις θαλασσινο νερο χωρις προβλημα για μερες...μηνες μη σου πω :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πω κι εγώ τη βλακεία μου διαβάζοντας το θέμα . . .

Διαβάζοντας λίγο τι παίζει, έχω συνοψίσει αυτά που κατάλαβα εδώ:

http://forum.chem.uoa.gr/phpbb/viewtopic.php?f=64&t=1380&sid=f29abb046166141bd85c03534decd7a2

 

Αυτό που έχω δει, είναι ότι αποκρύπτονται πληροφορίες από την εταιρία (τουλάχιστον στην αρχή) και το παίζουν λίγο "μέλι-γάλα", όταν οι ζημιές και οι εκρήξεις που αναφέρονται ξυπνάνε τις μνήμες του Τσερνόμπυλ.

Όσοι είδατε το ντοκυμαντέρ που προτάθηκε και εδώ του discovery, ο Γκορμπατσώφ είχε πει ότι αν έσκαγε, η Ευρώπη θα ήταν μη κατοικήσιμη. Αντίστοιχα αν σκάσει η Ιαπωνία, θα είναι μη κατοικήσιμη. Τα μεγέθη δεν είανι συγκρίσιμα με τις ατομικές βόμβες, καθ'ότι είχαν πολύ μικρότερες ποσότητες υλικών από αυτές που βρίσκονται στα εργοστάσια.

 

Το θετικό είναι ότι η έκρηξη είναι σχεδόν απίθανη. Αλλά εφ'όσον το περίβλημα αντιδραστήρα έχει διαρραγεί και πλέον έχουμε επαφή των ράβδων καυσίμου με την ατμόσφαιρα / θαλασσινό νερό / χώμα με βόριο, δεν μπορείς να γνωρίζεις εκ των προτέρων που θα σταματήσει η διαφυγή και οι επιμολύνσεις. Επιπλέον, δεν πιστεύω ότι σε αντιδραστήρα που έχει διαρραγεί μπορεί να ψυχθεί αποτελεσματικά. Έτσι όπως δείχνει, τουλάχιστον ο ένας θα πάει για ταφή τύπου Τσερνόμπυλ. Μπορεί να ακούγομαι λίγο Κασσάνδρα(ς), αλλά δυστυχώς η πληροφόρηση είναι περιορισμένη, υποθέτω για να μην τρομάξουν οι Ιάπωνες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πηγαινε να παρεις κανενα πτυχειο χημειας πρωτα και μετα ξαναδιαβασε και τα αρθρα και τα ποστς μου.

 

Έχεις?

Γιατί από αυτά που γράφεις, διακρίνεται απίστευτη ημιμάθεια, και για κάποιο άγνωστο λόγο, μεγάλη εριστικότητα ως προς την ορθότητα των γραφόμενών σου.

 

δεν προκειται να διαβρωθει με λιγο αλατι για μερικες μερες, βασικα ειναι καλυτερη επιλογη το θαλασσινο νερο απο το γλυκο γτ εχει υψηλοτερο σημειο βρασμου.

 

Γνωρίζεις μήπως ΠΟΣΟ αυξάνεται επί παραδείγματι το σημείο ζέσεως λόγω ύπαρξης αλατιού στο θαλασσινό νερό?

 

ε προφανως και θα τον διαβραωσει αμα τον ψυχουν επι 4 μηνες ετσι. για λιγες μερες ειπαμε δεν θα παθει τπτ. διαβαζουμε ολες τις λεξουλες σε ενα ποστ οχι μονο οτι μας χτυπαει στο ματι.

 

Έχεις δει ποτέ αντιδράσεις εν θερμώ? (στους 1000 βαθμούς που μπορεί να έχει φτάσει ένα fuel rod?).

 

λες το χρονικο διαστημα να μην παιζει ρολο; λες να μην εχει σχεδιαστει ο αντιδραστηρας ετσι ωστε να αντεξει μερικες μερες θαλασσινο νερο; λες να ελεγαν στο αθρο ολες τις τεχνικες λεπτομεριες;ΥΓ materials sciences engineering

 

Γιατί μου φαίνεται ότι συγκρίνεις το πυρηνικό εργοστάσιο με το material science of nail polishing?

 

Επίσης, κάπου αναφέρθηκε πηγή του in.gr και ότι το Βόριο απορροφά πρωτόνια.

Ανάθεμα το in.gr, νετρόνια απορροφά, και συγκεκριμένα από Βόριο 10 γίνεται Βόριο 11.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231099490

Αν απορρόφαγε πρωτόνια θα είχαμε πετύχει τη σύντηξη, ΗΜΑΡΤΟΝ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...