Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Mozilla Firefox - Ερωτήσεις, προβλήματα και λύσεις


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2758 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#31 nikos_studio

nikos_studio

    Junior Member

  • Members
  • 357 μηνύματα
  • LocationΕδώ πιο κάτω...

Δημοσίευση 22 Μάρτιος 2011 - 12:31 μμ

Κι εγώ το ίδιο ψάχνω. Δυστυχώς αρκετά addons που υποστήριζαν αυτή τη λειτουργία δεν είναι συμβατά με τον 4, πχ. http://support.mozil...uestions/793315

Το link που έδωσα υποστηρίζει τον 4

στην αρχή είχα και εγώ τον 32bit και είχα το πρόβλημα.

Μήπως θέλει κάποια αλλαγή στο about:config?


Ότι έχει να κάνει με τα popups windows στις δικές μου ρυθμίσεις βρες τις διαφορές... :P

Δημοσιευμένη Εικόνα

Ad Bot

Ad Bot

#32 danaos

danaos

    Senior Member

  • Members
  • 1.968 μηνύματα

Δημοσίευση 22 Μάρτιος 2011 - 02:51 μμ

Στην προηγούμενη έκδοση, έγραφα στην urlbar π.χ. cnn και άνοιγε το cnn. Τώρα εμφανίζεται το google με τα αποτέλεσματα αναζήτησης cnn.

#33 nikos_studio

nikos_studio

    Junior Member

  • Members
  • 357 μηνύματα
  • LocationΕδώ πιο κάτω...

Δημοσίευση 22 Μάρτιος 2011 - 03:07 μμ

Στην προηγούμενη έκδοση, έγραφα στην urlbar π.χ. cnn και άνοιγε το cnn. Τώρα εμφανίζεται το google με τα αποτέλεσματα αναζήτησης cnn.


about:config -> keyboard.URL -> "www."

#34 nzeppos

nzeppos

    Senior Member

  • Members
  • 11.069 μηνύματα
  • LocationΠαλλήνη, Παπάγου, Φούρνοι, Αριδαία

Δημοσίευση 22 Μάρτιος 2011 - 03:21 μμ

Μήπως είναι "keyword.URL";

#35 nikos_studio

nikos_studio

    Junior Member

  • Members
  • 357 μηνύματα
  • LocationΕδώ πιο κάτω...

Δημοσίευση 22 Μάρτιος 2011 - 03:24 μμ

Μήπως είναι "keyword.URL";


Ναι keyword.URL είναι.. :P μπερδεύτηκα... B)

#36 freedoom

freedoom

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 46 μηνύματα

Δημοσίευση 22 Μάρτιος 2011 - 03:37 μμ

Μια παρατήρηση: Από το μενού της προβολής, στην Προσαρμογή εργαλειοθήκης και με ορατή την μπάρα των σελιδοδεικτών έχω σύρει το εικονίδιο του φακέλου των σελιδοδεικτών. Όσο το υπομενού της προσαρμογής είναι ανοικτό, το εικονίδιο αυτό φαίνεται κανονικά στη θέση που το έχω σύρει και αφήσει, συγκεκριμένα, δεξιά από τα βελάκια "Μπρος, Πίσω". Όταν πατάω ολοκληρώθηκε, μου το εξαφανίζει και μου εμφανίζεται διαφορετικό, τέρμα δεξιά, μετά το τελευταίο εικονίδιο στην μπάρα των σελιδοδεικτών. Δεν αλλάζει αυτό?

#37 Xristaras12

Xristaras12

    Senior Member

  • Members
  • 6.486 μηνύματα
  • LocationWestCoast Athens

Δημοσίευση 22 Μάρτιος 2011 - 05:09 μμ

τελικα ειναι πιο γρηγορος απ τον παλιο
Εχω και τις 2 εκδοσεις ακομη αλλα μπορω να πω οτι ανοιγει και αλλαζει σελιδες πιο γρηγορα
Και τωρα οι ερωτησεις:-D
1)στον 3.6 οταν εγραφα στην γραμμη πλοηγησης πχ insomnia με πετουσε κανονικα στο insomnia.gr τωρα στον 4 με βγαζει στο google με τις διαθεσιμες επιλογες
αλλαζει απο καπου αυτο;;;
2)το εικονιδιο του realplayer Οταν βλεπω βιντεο απο youtube etc(αυτο που βγαζει για να κατεβασει το βιντεο)μου το εμφανιζει σε ολα τα tabs
αλλαζει απο καπου;εβαλα την τελευταια εκδοση του real το εβαλα On mouse-over το εβαλα show on display for 1 sec τιποτα...
σε ποιο tab και να ειμαι,μολις περασω τον κερσορα απ το κεντρο μου βγαζει το εικονιδιο του real..

#38 nikos_studio

nikos_studio

    Junior Member

  • Members
  • 357 μηνύματα
  • LocationΕδώ πιο κάτω...

Δημοσίευση 22 Μάρτιος 2011 - 05:50 μμ

1)στον 3.6 οταν εγραφα στην γραμμη πλοηγησης πχ insomnia με πετουσε κανονικα στο insomnia.gr τωρα στον 4 με βγαζει στο google με τις διαθεσιμες επιλογες
αλλαζει απο καπου αυτο;;;


about:config -> keyword.URL -> "www."

Το είπαμε πιο πάνω.. ;)

Το 2o δεν το πολυκατάλαβα.. τι εννοείς?

#39 Xristaras12

Xristaras12

    Senior Member

  • Members
  • 6.486 μηνύματα
  • LocationWestCoast Athens

Δημοσίευση 22 Μάρτιος 2011 - 07:10 μμ

about:config -> keyword.URL -> "www."

Το είπαμε πιο πάνω.. ;)

Το 2o δεν το πολυκατάλαβα.. τι εννοείς?


βλεπω ενα βιντεο στο youtube στο πρωτο tab πχ και επανω αριστερα μου εμφανιζει το download this video απο το realplayer(μεχρι εδω σωστα κανει)
αλλαζω tab και συνεχιζει να εμφανιζει το download this video αν κουνησω το ποντικι!!
θα προσπαθησω να βγαλω και screenshot!

#40 akis_supernatural

akis_supernatural

    Senior Member

  • Members
  • 334 μηνύματα

Δημοσίευση 22 Μάρτιος 2011 - 07:15 μμ

παιδια πως ενργοποιω την επιλογη για αποθηκευση των καρτελων οταν κλεινω τον firefox?

#41 talisman

talisman

    Senior Member

  • Members
  • 534 μηνύματα

Δημοσίευση 22 Μάρτιος 2011 - 07:16 μμ

Για οσους θελουν να τρεξουν τον 4 στο δικο του ξεχωριστο profile και οχι του υπαρχοντος απο τον 3.
Η διαδικασια ειναι η εξης:

1.Καντε custom install τον 4 σε οποιο folder θελετε.Φρονιστε να μην ειναι επιλεγμενη η επιλογη να γινει
ο default browser ενω οταν σας ζητησει να τρεξει αυτοματα οταν ολοκληρωθει η εγκατασταση,πατηστε ΟΧΙ.

2.Οταν τελειωσει η εγκατασταση,πηγαινετε στο Firefox 4 shortcut που δημιουργηθηκε στο desktop η στο star menu των windows.
Πατηστε δεξι κλικ πανω στο εικονιδιο,Properties,οποτε θα βγει το εξης παραθυρο:

Δημοσιευμένη Εικόνα

στο Τarget tab μετα το ..fox.exe" αφηστε κενο και βαλτε την λεξη: -profilemanager
οποτε το shorcut θα ειναι ετσι:

Δημοσιευμένη Εικόνα

3.Σωστε και τρεξτε το shortcut.Θα εμφανιστει ο profile manager.Πατηστε new profile,δωστε το ονομα που θελετε,σωστε και κλειστε τον.

4.Ξανα παλι δεξι κλικ στο shortcut και Properties.Παλι στο Τarget tab αντικαταστηστε το -profilemanager με το εξης:

-P XXXX -no-remote

οπου ΧΧΧΧ ειναι το ονομα του profile που φτιαξατε σε case sensitive. to -P πρεπει επισης να ειναι ετσι κεφαλαιο.

To shortcut θα ειναι καπως ετσι: ( Μain ειναι το profile μου που εφτιαξα για τον 4 μεσω του profile manager )
Δημοσιευμένη Εικόνα

5.Σωστε και ειστε ετοιμοι.Με αυτο το shortcut θα μπορειτε να τρεχετε τον 4 ταυτοχρονα με τον 3 ο οποιος 3 θα τρεχει με το δικο του shorτcut που ειχατε ηδη.καλο browsing.

υγ. αν εχετε πολλαπλα profiles απο 3 και 4 μπορειτε να δηλωσετε ποιο θελετε να ειναι το default profile μεσω editing του:
C:\Users\USER ACCOUNT\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\profiles.ini

Το εκανα αυτο, αλλα οταν παταω το εικονιδιο του Firefox 3.16 δεν μου ανοιγει αυτον αλλα τον Firefox 4

#42 Xristaras12

Xristaras12

    Senior Member

  • Members
  • 6.486 μηνύματα
  • LocationWestCoast Athens

Δημοσίευση 22 Μάρτιος 2011 - 07:19 μμ

Δημοσιευμένη Εικόνα

Uploaded with ImageShack.us


αυτο εννοω παιδες!

#43 rebellion

rebellion

    Senior Member

  • Members
  • 478 μηνύματα

Δημοσίευση 22 Μάρτιος 2011 - 08:12 μμ

πως κανουμε Backup και Restore τα Bookmarks με τον firefox 4?

Με τον 3,6 ηξερα οτι ηταν : 1).Bookmarks-->Organize Bookmarks-->Import and Backup-->Backup και δημιουργουσαμε ενα τετοιο αρχειο: bookmarks-2010-02-27.json.
Για Restore:Bookmarks-->Organize Bookmarks-->Import and Backup-->Restore-->Choose File κι επιλέγαμε το παραπάνω αρχείο json.

Στον 4 δεν μπορω να βρω τις αντιστοιχες επιλογες...Τι ακριβως πρπει αν κανω?

#44 parsifal

parsifal

    Super Moderator

  • Super Moderators
  • 18.999 μηνύματα
  • LocationΘεσσαλονίκη

Δημοσίευση 22 Μάρτιος 2011 - 08:15 μμ

Το όνομα του menuitem "Organize Bookmarks" άλλαξε σε "Show All Bookmarks", γι' αυτό μπερδεύτηκες μάλλον. Το shortcut παρέμεινε το ίδιο πάντως, CTRL+SHIFT+B !

#45 Xristaras12

Xristaras12

    Senior Member

  • Members
  • 6.486 μηνύματα
  • LocationWestCoast Athens

Δημοσίευση 22 Μάρτιος 2011 - 08:17 μμ

επειδη το εψαξα στον 4 θα πας σελιδοδεικτες->προβολη ολων των σελιδοδεικτων και απο και και περα ειναι σαν του 3.6!

με προλαβανε!!!