Προς το περιεχόμενο

Aγγλικα Eπιπεδο proficiency.


strat92man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δε ξέρω αν έκανες αιτήσεις για προπτυχιακο η μεταπτυχιακο,εγω ξέρω ότι στα 3 πανεπιστήμια που έκανα αιτήσεις (Oxford Cambridge και lse) σε καμία περίπτωση δε γίνεται δεκτό πάλιοτερο απο τη διετία (εβ αντιθέσει με το gmat που έδωσα που το δέχονται για 5ετια).. Συγκεκριμένα στο lse, στο φετινό προσπεκτους αν το δει κάποιος, στη σελίδα 36 (δίνω λεπτομέρειες για βα μην ακουστούν σχόλια του στυλ δε ισχύει αυτο, που το είδες κλπ)..αναφέρει ρητά ότι δέχεται ielts και toefl. Και τονίζει αυτολεξει "English tests must be less than two years old at the time of application"..

 

Συνεχίζουμε, η οξφόρδη δέχεται το prof. ΜΟΝΟ του Cambridge αλλα φαίνεται ξεκάθαρα ότι δε είναι η προτιμητεα λύση. Παρόλα αυτα τονίζει στησελιδα 215 του ενημερωτικού της φυλλαδιου και αυτη ότι "an original certificate that is not more than 2 years old and issued by the responsible body".

 

Στο ucl αν θυμάμαι καλα επειδή δε έχω χρόνο να ψάξω τώρα γιατί πρέπει να φύγω δε αναφέρει κάτι για prof. Άρα μάλλον το δέχεται ωστόσο λέει "...no more than 3 years prior to the date of enrollment" (σελ 35).. Cambridge δε το βρίσκω αλλα σίγουρα το δέχεται αλλιώς ει αι ειρωνία.

 

Το ζήτημα είναι το toefl είναι ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ και σε καλύπτει σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο έναντι του prof. Που δε σε καλύπτει σε μερικά. Εγω έχω και τα 2 και μετάνιωσα που μπήκα στη διαδικασία του prof. Σε κάθε περίπτωση ομω βλέπουμε ότι η διετία ισχύει σε όλους ;)

 

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

 

Στο ucl αν θυμάμαι καλα επειδή δε έχω χρόνο να ψάξω τώρα γιατί πρέπει να φύγω δε αναφέρει κάτι για prof. Άρα μάλλον το δέχεται ωστόσο λέει "...no more than 3 years prior to the date of enrollment" (σελ 35).. Cambridge δε το βρίσκω αλλα σίγουρα το δέχεται αλλιώς ει αι ειρωνία.

 

 

 

Sent from my iPhone using Insomnia

 

Κανω διδακτορικο στο UCL part time παραλληλα με την δουλεια μου,εχω κανει βασικες σπουδες κ μεταπτυχιακες σπουδες απο UCL αρα ειμαι διαφορετικη περιπτωση.Θα μπω παγκοσμιως σε οποιο αγγλοφωνο uni κανω αιτηση μιας κ ολοκληρη η πανεπιστημιακη μου εκπαιδευση ειναι στα Αγγλικα.Ωστοτο για το τμημα της Ψυχολογιας ειχα το ιδιο προβλημα προφανως με μια ασχετη admin υπαλληλο η οποια επεμενε για διετια κ συνεχως με μπερδευε.Της απαντησα για το life validity του CPE κ ανατασκευασε τα παντα λεγοντας ναι εχετε δικιο.Τωρα εαν μπηκα στο διδακτορικο λογο του validity for life του CPE η το δευτερο ποτε δεν εμαθα υποθετω ομως οτι μπηκα λογο του δευτερου αν κ ζητουσαν οπωσδηποτε πιστοποιητικο γλωσσομαθειας.

 

Η ουσια ειναι για μενα οτι παγκοσμιως το CPE ειναι το μοναδικο που εχει εχει αναγνωρισμενο validity for life,εστω κ μερικως αποδεκτο.Παραλληλα ειναι το ανωτατο παγκοσμιως στα equivalences σε οσους φορεις εχω δει ξεπερνωντας ΑΠΑΝΤΑ τα πιστοποιητικα γλωσσομαθειας.Το οτι το μετανιωσες που μπλεχτηκες ειναι πιο προσωπικο σου ζητημα,αυτο που τονιζω ειναι οτι για μενα προσωπικα το CPE αξιζει να ασχοληθει καποιος διοτι τουλαχιστον με αυτο εχεις την δυνατοτητα για validity for life ,ενω με κανενα αλλο δεν νομιζω να συμβαινει το αντιστοιχο.

 

Οπως κ να εχει σαφως κ το CPE το Βρετανικο ειναι επι της ουσιας οτι καλυτερο κυκλοφορει εκει εξω κ απο βαθμο δυσκολιας κ απο βαθμο συστηματος που γινεται η δουλεια στα Αγγλικα.Αυτο φυσικα για καποιον που δεν εχει ανασφαλεια με τα Αγγλικα του κ τις δυνατοτητες του,αλλιως προφανως η ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ λυση ειναι TOEFL and IELTS οχι ομως κ η ΚΑΛΥΤΕΡΗ εαν ενδιαφερεσαι επι της ουσιας για το επιπεδο των Αγγλικων σου.

 

Τελος σε ΟΛΑ τα Βρετανικα unies το CPE γινεται δεκτο κ οχι σε μερικα που λες,με ισως μονη εξαιρεση μερικα πολυ συγκεκριμενα τμηματα!Ειτε με την μορφη διετιας,τριετιας,πενταετιας η δια παντως!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ εν μέρει με αυτα που λες. Ίσως λένε το ίδιο πράγμα με αλλα λόγια απλά εφόσον μιλάμε για ένα παιδι που θέλει βα ξεκινήσει ΜΌΝΟΣ του προφανώς θέλει το ευκολοτερο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,

 

Παιδια αυτο που λέτε για εφ'ορου ζωης ή 2 χρόνια πιστευετε οτι έχει σημασία για κάποιον που θέλει να φυγει για Αγγλια-Αμερικη;

 

..Δεν σας καταλαβαινω...

 

Αφου αμα γίνει δεκτος σε μια απο αυτές τις χώρες θα ζησει εκει για τουλάχιστον 4-5 χρόνια..! θα τον απασχολέι μετα τι δίπλωμα έχει ;

Αποκλειεται κάποιος που έχει toefl ή ielts πάνω απο 100+ (αντιστοιχα στο αλλο) οταν βρεθει σε μια χώρα και ζει για 4-5 χρόνια ξαναλέω να τον απασχολεί μετα άν εχει το εφ΄ορου ζωης διπλωμα του Cambridge..!

 

Ετσι πιστευω τουλάχιστον..μπορει να κάνω και λαθος..

Αλλα μου φαίνεται δυσκολα να ξέρεις μια γλωσσα και να ζεις επι 4-5 χρόνια και να μην μπορείς τοτε να μιλάς με μεγαλη ανεση..

δεν εχω ζησει για να πω οτι Ισχυει,Αλλα έτσι πιστευω.

 

Δεν θα πάω σαν λαθρομετανάστης να μην ξέρω καμια λεξη..!

 

Λεξιλογιο-Γραμματικη θα είναι γνωστά.!!

απλα ο τροπος σκέψης θα σου παρει 1-2 χρόνια για να έχεις την ανεση..

 

εσεις που μενετε Αγγλια,ΑΜερικη έχω άδικο ;; τι πιστευετε ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ερωτηση : το proficiency του michigan εχει γενικα ποια αξια ή τσαμπα το πηραμε?

ξερω οτι δινει πχ για το ασεπ κανονικοτατα τα μορια , αλλα εκτος απο αυτο , 'υπαρχει'? το δεχεται ο κοσμος?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν σε ενδιαφέρει ασεπ κλπ παίρνεις τα μορια.. τσαμπα δε υπαρχει τιποτα, κατι σου προσφερε αλλα απο κει και περα (δε γνωριζω για ηπα) νομιζω οτι ευρωπη δυσκολα θα το χρησιμοποιησεις σαν αποδειξη γλωσσομαθειας για μεταπτυχιακο κλπ

 

ωστοσο δε ξερω τι εννοεις να το δεχεται ο κοσμος. Δε εχω προσωπικη εμπειρια αλλα θεωρω οτι δε υπαρχει λογος να μην το δεχτει καποιος. Εχει αλλες δυσκολιες απο το cpe αλλά είναι και πιο εύκολο σε κάποιους άλλους τομείς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...