Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Αγορα Τροφοδοτικου


Το θέμα αυτό έχει αρχειοθετηθεί επειδή είναι αρκετά παλιό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε σ'αυτό το θέμα.
12 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 ampalaea4

ampalaea4

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 μηνύματα

Δημοσίευση 12 April 2011 - 05:12 PM

Καλησπερα.Εχω παραγγειλει ορισμενα κομματια για να κανω αναβαθμιση το pc μου αλλα δε ξερω αν πρεπει να αλλαξω το τροφοδοτικό μου και αν ναι πόσα watt θα πρεπει να ειναι ωστε να με καλυπτει και στο μέλλον.

Αρχικα να πω οτι το τροφοτικο που εχω τωρα ειναι ενα heroichi 450 watt το οποίο το αγορασα περίπου πριν 6 χρονια και εχει αποδειχτει σκυλι! :)
εχω κανει 4 αναβαθμίσεις απο τότε με το ιδιο τροφοδοτικό.. εχει φαει απειρες διακοπεσ ρευματος, πτωσεις τασης κ.τ.λ. αλλα ειναι οκ.

Το pc που τρεχω τωρα με το τροφοδοτικο αυτο ειναι:

Core 2 Duo 3,0GHz (3,6 oc)
Asus p5q SE
ATI 4890 formula edition
8GB DDR2 Ram
Intel 160gb ssd
WD 1,5 tera

και απο αυτα θα αλλαχτουν επεξεργαστης - μητρικη - μνημες και συγκεκριμενα

core i5 2500k
8gb DDR3 1333
Asrock p67 Extreme4

χρειαζετε να αλλαξω τροφοδοτικό?τι μου πρωτείνετε?Σιγουρα θα αλλαξω και καρτα γραφικών στο μελλον αλλα προς το παρον ειναι αρκετα δυνατη αυτη και τα παιχνιδια που παιζω τα τρεχει στο full (world of warcraft, rift, lotro)..
ελεγα να αλλαξω VGA κατα το φθινοπωρο που θα βγουνε Guild Wars 2, Elder scrolls 5, Battlefield 3

κατα 90% δε θα ασχοληθω με SLI - crossfire λογω χρηματων κυριως αλλα ποτε δε ξέρεις...
σιγουρα η νεα καρτα γραφικων ομως εστω και μια, θα ειναι πιο θηριο απο την τωρινή..

αν παρω τωρα τροφοδοτικό ποσα watt πρεπει να κοιταξω ωστε να καλυπτει και στο μελλον μια πολυ καλη καρτα γραφικων η ακομα καλυτερα 2 καρτες γραφικων για SLI - Crossfire?

ευχαριστω εκ των προτερων και ελπιζω να μη σας κουρασα με το μεγαλο κειμενο :)

Ad Bot

Ad Bot

#2 crossfiregr1

crossfiregr1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 97 μηνύματα

Δημοσίευση 12 April 2011 - 05:50 PM

Θα έλεγα ότι και τώρα ακόμη είσαι ακριβώς στο όριο με το τροφοδοτικό που έχεις
Κάνε έναν υπολογισμό εδώ και θα δείς !
Τα heroichi είναι όντως σκυλία, δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
Πάρε ένα Corsair 600W να το έχεις για να μην χρειαστεί να αλλάξεις και πάλι με την πρώτη αναβάθμιση.

#3 Vaggos02

Vaggos02

    Junior Member

  • Members
  • 818 μηνύματα

Δημοσίευση 12 April 2011 - 06:20 PM

Υπάρχει και αυτό που μάλλον σε συμφέρει, ακόμα κι αν προσθέσεις τα μεταφορικά.

#4 ampalaea4

ampalaea4

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 μηνύματα

Δημοσίευση 12 April 2011 - 07:36 PM

Ευχαριστω παιδια.. εξαιρετικα χρησιμο το site που υπολογιζει ποση ισχυ χρειαζεσαι για το pc!
κατευθειαν προστεθηκε στα favorites.. μια ζωη ειχα αυτο προβλημα να υπολογιζω τα watt καθωτι ειμαι ολιγον ασχετος :)

#5 Thanos1972

Thanos1972

    Junior Member

  • Members
  • 9753 μηνύματα

Δημοσίευση 12 April 2011 - 07:52 PM

Βασικα μην εμπιστευεσαι πολυ και τετοια sites.Καλυτερα να κανεις μια ερωτηση εδω στο φορουμ εαν θελεις να μαθαινεις τι γινετε στο περιπου.

#6 tarantules

tarantules

    Senior Member

  • Members
  • 2381 μηνύματα

Δημοσίευση 13 April 2011 - 11:58 AM

Συμβουλή από παθόντα: Αγόρασε τροφοδοτικό καλό που να έχει τουλάχιστον 5 χρόνια εγγύηση και τίποτα λιγότερο.
Εμένα μου κάηκε ένα Zalman ΖΜ600 με 3 χρόνια εγγύηση στα 3 χρόνια και 2 μήνες περίπου.Εκτός εγγύησης δηλαδή.
Το αντικατέστησα με το Corsair της υπογραφής που έχει 7 χρόνια εγγύηση.Έχω το κεφάλι μου ήσυχο τουλάχιστον μέχρι το 2018...

#7 ampalaea4

ampalaea4

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 μηνύματα

Δημοσίευση 15 April 2011 - 01:17 AM

Ευχαριστω παιδια.. τελικα πηρα το Corsair Enthusiast Series TX650 V2 650W 80+ Bronze Certified απο το πλαισιο μιας και το visionstudio αν και φτηνοτερο, δε τ οειχε αμεσα διαθεσιμο και γω βιαζομουνα επηδει ειχα ηδη τα υπολοιπα κομματια και δε κρατιομουν :)

http://www.plaisio.g...U-650TXV2EU.htm

#8 phanispal

phanispal

    Senior Member

  • Members
  • 24044 μηνύματα

Δημοσίευση 15 April 2011 - 11:30 AM

Πες μας κι εντυπώσεις από θόρυβο αν είναι εύκολο κάποια στιγμή.

#9 nick#18

nick#18

    Senior Member

  • Members
  • 3825 μηνύματα

Δημοσίευση 15 April 2011 - 06:06 PM

ampalaea4 μεγιες για το τροφοδοτικο!

Φανη ειναι πραγματικα αθορυβο θα ελεγα σε idle καταστασεις. Για να ακουσεις τον 14ρη του πρεπει να κολλησεις το αυτι σου στο τροφοδοτικο πανω. Σε full load καταστασεις δεν το εχω παει ως τωρα που ανεβαζει στροφες ο 14ρης αλλα φανταζομαι πως δε θα εχει μεγαλες διαφορες... Ας μας πει κ τη γνωμη του ο φιλος παραπανω ;)

#10 ampalaea4

ampalaea4

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 μηνύματα

Δημοσίευση 15 April 2011 - 08:19 PM

ampalaea4 μεγιες για το τροφοδοτικο!


Ευχαριστώ!

παιδια ακομα δεν τα εχω περασει.. περιμένω Σαββατο μεσημεράκι ενα φιλαράκι να ρθει απ το σπιτι να κανουμε τη δουλεια! αυριο δηλαδη
καθημερινα λείπω στη δουλειά σχεδον ολη μερα, και ο φιλος μου δλδ , οποτε Σαβ/κο μπορουμε μονο με την ησυχία μας να κατσουμε να το κανουμε..

οπότε με το που το ετοιμασω και κανω φορματ κ.τ.λ ενημερώνω αμέσως :)

#11 kosegdit

kosegdit

    Member

  • Members
  • 604 μηνύματα

Δημοσίευση 15 April 2011 - 08:26 PM

Συμβουλή από παθόντα: Αγόρασε τροφοδοτικό καλό που να έχει τουλάχιστον 5 χρόνια εγγύηση και τίποτα λιγότερο.
Εμένα μου κάηκε ένα Zalman ΖΜ600 με 3 χρόνια εγγύηση στα 3 χρόνια και 2 μήνες περίπου.Εκτός εγγύησης δηλαδή.
Το αντικατέστησα με το Corsair της υπογραφής που έχει 7 χρόνια εγγύηση.Έχω το κεφάλι μου ήσυχο τουλάχιστον μέχρι το 2018...


Φίλε για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, μπορείς να μου πεις πως πάει από θέμα θορύβου το τροφοδοτικό σου; Σε ρωτάω επειδή σκέφτομαι να πάρω ή αυτό, ή το AX750.

#12 tarantules

tarantules

    Senior Member

  • Members
  • 2381 μηνύματα

Δημοσίευση 16 April 2011 - 09:49 AM

Είναι στα ίδια επίπεδα θορύβου με το Zalman που είχα.Δηλαδή αρκετά ήσυχο.Βοηθάει και το γεγονός οτι έχει 140mm fan.
Φαντάζομαι και το AX το ίδιο fan θα έχει οπότε είτε πάρεις το ένα είτε το άλλο δεν θα έχεις πρόβλημα.
Στο επίσημο site της Corsair είδα οτι το AX έχει πιο χαμηλό θόρυβο από το HX όταν οι απαιτήσεις είναι λίγα watt αλλά περισσότερο όταν είναι κοντά στα ονομαστικά.
Εαν δεν έχεις σκοπό να "φορτώσεις" το σύστημα και η συνολικές σου καταναλώσεις είναι κάτω από πχ 600w τότε πήγαινε στο ΑΧ.Διαφορετικά πήγαινε στο ΗΧ

#13 ampalaea4

ampalaea4

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 μηνύματα

Δημοσίευση 16 April 2011 - 09:24 PM

Λοιπον παιδια το εστησα το μηχανημα :)

εκανα τεστ με το prime95 για να δουλεψουν ολα στο φουλ και το τροφοδοτικο για να το ακουσω επρεπε να παω κοντα και να στησω αυτι...
δεν ειναι τελειως αθορυβο αλλα ειναι σχεδον απαρατηρητο.. δλδ πρεπει να συγκεντρωθεις και να θες να το ακουσεις..