Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Ψησιμο στο φουρνο.


Το θέμα αυτό έχει αρχειοθετηθεί επειδή είναι αρκετά παλιό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε σ'αυτό το θέμα.
27 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 Luxx

Luxx

    Senior Member

  • Members
  • 6223 μηνύματα

Δημοσίευση 21 April 2011 - 03:36 PM

Πως ψηνεται στα κρεατα στο φουρνο; Τα βαζετε σε αλουμινοχαρτο ή σε αντικολλητικο χαρτι; Ή και τα 2 ταυτοχρονα; Δλδ αντικολλητικο χαρτι και σκεπαζετε το κρεας με το αλουμινοχαρτο;

Επισης στους ποσους βαθμους κελισου τα ψηνετε; Εγω τα βαζω στους 180 βαθμους.

Τελος εχω παρατηρησει οτι τα μπιφτεκια βγαζουν πολλα υγρα απο μονα τους, ενω τα βαζω σκετα. Το περισσοτερο πρεπει να ειναι λιπος και λιγο λαδι που εχουν. ( Τα παιρνω ετοιμα ). Να τα βαζω μαζι με νερο λετε; Ή καλυτερα στη ψηστερια;

Λειτουργια grill στο φουρνο ( φουρνακι μικρο εχω ) ειναι καλη; Την εχετε χρησιμοποιησει;


Τελος, μπορω να χρησιμοποιησω τη σχαρα για να βαλω τα κρεατα στο φουρνο και απο κατω να εχω το ταψι απο κατω για να πεφτουν τα λιπη;

#2 Traumatias

Traumatias

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 59 μηνύματα

Δημοσίευση 21 April 2011 - 04:08 PM

Μπορείς να βάλεις το κρέας σε λαδόκολλα στο φούρνο αλλά δεν είναι απαραίτητο.
180 βαθμοί μιά χαρά είναι.
Τα μπιφτέκια να τα βάζεις στη σχάρα(λαδωμένη γιατί αλλιώς θα κολλήσουν) και από κάτω ένα ταψάκι με λίγο νερό για να πέφτουν τα λίπη.
Το grill είναι καλό για τα ψητά.Όχι σε ψηλή σκάλα το ταψί στο grill όμως γιατί έχει αντίσταση και αν πεταχτούν λίπη μπορεί να πιάσεις και καμιά φωτιά :shock:
Αυτά!Καλό ψήσιμο :mrgreen:

#3 Luxx

Luxx

    Senior Member

  • Members
  • 6223 μηνύματα

Δημοσίευση 21 April 2011 - 05:22 PM

Τι εννοεις οτι δεν ειναι απαραιτητη η λαδοκολλα; Σκετα στο ταψι; Θα κολλησουν, δεν ειναι πυρεξ. Εκτος και αν τα βαζω με νερο και λαδι.

#4 Traumatias

Traumatias

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 59 μηνύματα

Δημοσίευση 21 April 2011 - 05:58 PM

Αυτό εννοώ για την περίπτωση που δεν έχεις -ή δεν θέλεις να βάλεις- λαδόκολλα.Η αλήθεια είναι πως γίνεται πιο νόστιμο με νερό λάδι και λίγη ρίγανη...μόνο μην βάλεις πολύ λάδι και πιτσιλίσεις τον τόπο :mrgreen:

#5 Luxx

Luxx

    Senior Member

  • Members
  • 6223 μηνύματα

Δημοσίευση 21 April 2011 - 06:40 PM

Δλδ νερο,λαδι και σκετα στο ταψι; Ξαναλεω οτι δεν ειναι πυρεξ και δε καθαριζεται και πολυ καλα.

#6 μαφαλντα

μαφαλντα

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 μηνύματα

Δημοσίευση 21 April 2011 - 09:47 PM

Νερο,λαδι,αλατακι,πιπερακι,αρωματικα.Αν χρειαστει προσθετεις νερο ενδιαμεσα(αν δεν εχει μαλακωσει το κρεας).Το ταψι το μουλιαζουμε (βαζουμε νερο και το αφηνουμε).Μετα καθαριζεται ευκολα.Υπαρχει και ταψακι μιας χρησης.Αυτο για ψητο στο φουρνο.Μπορεις να βαλεις και πατατες.Πεινασα. :mellow:

#7 Luxx

Luxx

    Senior Member

  • Members
  • 6223 μηνύματα

Δημοσίευση 21 April 2011 - 09:57 PM

Εχω κατι ταψακια απο αλουμινοχαρτο, αυτα εννοεις; Κανουν για ψησιμο στο φουρνο;

#8 μαφαλντα

μαφαλντα

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 μηνύματα

Δημοσίευση 21 April 2011 - 10:26 PM

Ναι.Σανιτας η κατι παρομοιο.

#9 MsquitoPrincess

MsquitoPrincess

    Senior Member

  • Members
  • 280 μηνύματα

Δημοσίευση 21 April 2011 - 11:06 PM

Νερό και λάδι να μην κολλήσουν. Αλουμινόχαρτο από πάνω να ψηθούν πιο πολλή ώρα και να γίνουν ζουμερά. Προς το τέλος, βγάζεις το αλουμινόχαρτο και βάζεις γκριλλ να ψιλοξεροψηθούν από πάνω. Αν το νερό εξατμιστεί πριν ψηθεί τελείως το κρέας, προσθέτεις.

Επεξεργασία από MsquitoPrincess, 22 April 2011 - 02:02 AM.


#10 Luxx

Luxx

    Senior Member

  • Members
  • 6223 μηνύματα

Δημοσίευση 21 April 2011 - 11:47 PM

Αλατι να βαλω στο τελος καλυτερα; Για να μη γινει σκληρο το κρεας;

Αυτο το κανω σε ολα τα κρεατα; Και στο κοτοπουλο;

Ποσο νερο βαζω; Να σκεπαζει το κρεας;

Στα μπιφτεκια τι κανω;

#11 μαφαλντα

μαφαλντα

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 μηνύματα

Δημοσίευση 22 April 2011 - 12:14 AM

Καντο κι ετσι.
Ναι
Εξαρταται.Αν ειναι αρνακι δεν χρειαζεται ,το γυριζεις κι απ'την αλλη πλευρα το κρεας.Το ιδιο με το κοτοπουλο.
Λαδακι ,πατατουλες φετες ,αλατοπιπερο,μπιφτεκια,ριγανη,νερακι.Ψησιμο πανω-κατω στους 180.Γυριζω τα μπιφτεκια να παρουν χρωμα κι απ'την αλλη πλευρα.Λεμονακι και καλη ορεξη..

#12 greekboy

greekboy

    Senior Member

  • Members
  • 1565 μηνύματα

Δημοσίευση 22 April 2011 - 12:19 AM

Καντο κι ετσι.
Ναι
Εξαρταται.Αν ειναι αρνακι δεν χρειαζεται ,το γυριζεις κι απ'την αλλη πλευρα το κρεας.Το ιδιο με το κοτοπουλο.
Λαδακι ,πατατουλες φετες ,αλατοπιπερο,μπιφτεκια,ριγανη,νερακι.Ψησιμο πανω-κατω στους 180.Γυριζω τα μπιφτεκια να παρουν χρωμα κι απ'την αλλη πλευρα.Λεμονακι και καλη ορεξη..


εσυ μιλας χωρις λαδοκολλα τωρα σωστα? και λαδι και νερω μαζι?ποσο περιπου? με ενδιαφερει και εμενα ως τωρα 3 φορες μου εχουν κολλησει τα μπιφτεκια αλλα βελτιωνομαι :rolleyes:

#13 antonl

antonl

    Senior Member

  • Members
  • 13407 μηνύματα

Δημοσίευση 22 April 2011 - 12:58 AM

Μωρέ τη μπαλεύεται μεγαλοβδομαδιάτικα; Τρέχουν τα σάλια μου...

#14 evabb

evabb

    Senior Member

  • Members
  • 216 μηνύματα

Δημοσίευση 22 April 2011 - 01:55 AM

Μωρέ τη μπαλεύεται μεγαλοβδομαδιάτικα; Τρέχουν τα σάλια μου...


αυριο λεω να κανω παστιτσιο.


επι του θεματος ετσι ακριβως οπως τα λεει η μοσκιτο. για τα μπιφτεκια ειναι ακομα πιο ευκολο το πραμα γτ γινονται πιο γρηγορα αρκει να μην τα εχεις κανει πολυ χοντρα.

#15 Toufas

Toufas

    Senior Member

  • Members
  • 8866 μηνύματα

Δημοσίευση 22 April 2011 - 02:26 AM

Καθε κομματι κρεατος θελει και το ψησιμο του.
Επισης ενα καλο τηγανι, ενα καλο ταψι και μια καλη κατσαρολα ειναι επενδυση οχι κατι που πηραμε μια φορα. Εχω το ιδιο τηγανι εδω και 4 χρονια, και κανει την δουλεια του οπως την εκανε την 1η μερα. Το ταψι το εχω 6 χρονια και το ειχα παρει κανα 10ευρω. Δεν κανουν ολα τα τηγανια την ιδια δουλεια, ουτε ολα τα ταψια.

Πχ μπιφτεκια = τηγανι. Οχι τηγανιτα σαν κεφτεδακια.
Τα ασπρα υγρα ειναι σημαδι κακης ποιοτητας κρεατος παντως. Για οτι αλλο θες, εδω ειμαστε.