Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Ψησιμο στο φουρνο.


Το θέμα αυτό έχει αρχειοθετηθεί επειδή είναι αρκετά παλιό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε σ'αυτό το θέμα.
27 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#16 Luxx

Luxx

    Senior Member

  • Members
  • 6223 μηνύματα

Δημοσίευση 22 April 2011 - 03:39 AM

Ποια η διαφορα του να ψηνεις στο φουρνο κρεατα σκετα με λαδοχαρτο και το να τα ψηνεις με νερο και λαδι;

#17 Toufas

Toufas

    Senior Member

  • Members
  • 8866 μηνύματα

Δημοσίευση 22 April 2011 - 03:49 AM

Δεν χρειαζονται ολα τα φαγητα νερο στο ψησιμο.
Λαδοκολα βαζεις για να μην κολλησει υποθετω, ή αν θες να το κανεις "δεμα/πακετο"
Ξαναλεω, πες τι θες να ψησεις ακριβως. Οχι χοιρινη μπριζολα σκετο. Θες λαιμο? Θες σπαλα? Θες μπουτι? Θες μοσχαρι?

#18 ..MementoMori..

..MementoMori..

    Senior Member

  • Members
  • 565 μηνύματα

Δημοσίευση 22 April 2011 - 07:42 AM

Κομματια (μεριδες στρατου) αρνι στο φουρνο. Ο φουρνος ειναι με αντιστασεις πανω-κατω και τα ταψια απαραδεκτα προφανως. Τι κανω για να εχω τα καλυτερα δυνατα αποτελεσματα; Αλουμινοχαρτο και λαδοκολες δεν διαθετουμε. Επισης το ταψι θα εχει μονο κρεας. Οι πατατες θα ψηθουν ξεχωριστα.

#19 Toufas

Toufas

    Senior Member

  • Members
  • 8866 μηνύματα

Δημοσίευση 22 April 2011 - 08:01 AM

τι κομματι κρεας? απο που στο ζωο?

#20 ..MementoMori..

..MementoMori..

    Senior Member

  • Members
  • 565 μηνύματα

Δημοσίευση 22 April 2011 - 09:23 AM

Ολο το αρνι ειναι κομματιασμενο :P

#21 Toufas

Toufas

    Senior Member

  • Members
  • 8866 μηνύματα

Δημοσίευση 22 April 2011 - 10:05 AM

αλλιως μαγειρευεται το μπουτι, αλλιως ο ωμος, αλλιως το καρε.

Αν ειναι κομματια σε στυλ κοκκινιστου, στην κατσαρολα.

#22 evabb

evabb

    Senior Member

  • Members
  • 216 μηνύματα

Δημοσίευση 22 April 2011 - 11:09 AM

ρε τουφα νομιζεις οτι το φαγητο του στρατου εχει καμια ποιοτητα και προτεινεις τετοια πραματα; :eek:

#23 Toufas

Toufas

    Senior Member

  • Members
  • 8866 μηνύματα

Δημοσίευση 22 April 2011 - 12:54 PM

πες μου εσυ που πηγες :P

#24 ..MementoMori..

..MementoMori..

    Senior Member

  • Members
  • 565 μηνύματα

Δημοσίευση 22 April 2011 - 02:03 PM

αλλιως μαγειρευεται το μπουτι, αλλιως ο ωμος, αλλιως το καρε.

Αν ειναι κομματια σε στυλ κοκκινιστου, στην κατσαρολα.

.

Το ξερω αυτο. Το θεμα ειναι οτι πρεπει να το βαλω ολο μαζι στο φουρνο για την Κυριακη του Πασχα, και θελω να γινει οσο το δυνατον πιο κοντα στο παραδοσιακο αρνακι. Δηλαδη χωρις μουσταρδες περιεργα μπαχαρικα κτλ.

#25 Toufas

Toufas

    Senior Member

  • Members
  • 8866 μηνύματα

Δημοσίευση 22 April 2011 - 02:07 PM

βαλτο σε χαμηλη φωτια σκεπασμενο στον φουρνο κανα 5ωρο και στο τελος στο τερμα να γινει τραγανο?

#26 evabb

evabb

    Senior Member

  • Members
  • 216 μηνύματα

Δημοσίευση 22 April 2011 - 03:38 PM

πες μου εσυ που πηγες :P


ε δεν εχω παει αλλα δεν νομιζω να φτιαχνουν και τπτ γκουρμεδιες :P

#27 Dark_son20

Dark_son20

    Senior Member

  • Members
  • 4365 μηνύματα

Δημοσίευση 22 April 2011 - 11:59 PM

Toufa μιας και το ανάφερες...τι ακριβώς είναι τα λευκα υγρά?
για να τα βγάλω μου βγαίνουν και τα μπαχαρικά μου και ξενερώνω αφάνταστα...
το περίεργο είναι ότι τα έχω δει και σε σίγουρα κάλο κομμάτι ψαρονέφρι...

ενώ δεν τα έχω δει σχεδόν ποτε σε κρέας που πρώτα ήταν κατάψυξη αποθηκευμένο. τα βλέπω συνήθως σε νωπά κομμάτια...

#28 Toufas

Toufas

    Senior Member

  • Members
  • 8866 μηνύματα

Δημοσίευση 23 April 2011 - 12:16 AM

Ειναι το νερο μαζι με πρωτεινη που βγαινει επειδη σφιγγουν αποτομα οι μυες αν θυμαμαι καλα. Μερικες αλλες φορες ειναι επειδη εχουν βαλει προσθετο νερο για να κλεψουν.
Επισης οταν δεν γινεται σωστο μαγειρεμα (πχ πολλα πραγματα στην κατσαρολα/τηγανι και αντι για τσιγαρισμα εχεις βρασιμο)