Προς το περιεχόμενο

Ραγδαία αύξηση των αποστολών άμεσων γραπτών μηνυμάτων εις βάρος των SMS


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Mobile Youth που πραγματοποιήθηκε σε ηλικίες από 15 έως 24 ετών, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη αύξηση στην επικοινωνία μεταξύ των νέων μέσω άμεσων γραπτών μηνυμάτων, που πραγματοποιείται εις βάρος των αποστολών SMS. Ειδικότερα, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 20% μείωση των αποστολών SMS μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

 

Όπως καταγράφονται τα αποτελέσματα οι νέοι προτιμούν να κάνουν χρήση εφαρμογών που προσφέρουν υπηρεσίες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων όχι μόνο για το χαρακτηριστικό της αμεσότητάς τους αλλά κυρίως για το χαμηλό τους κόστος. Τους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν πακέτα δεδομένων που αφορούν κυρίως υπηρεσίες chat με εβδομαδιαίες χρεώσεις ή ένα μικρό ποσό ανάλογα με τα δεδομένα που αποστέλλονται.

 

Σύμφωνα με αναλυτές των τάσεων στην κινητή τηλεφωνία, εφόσον έχει ξεκινήσει ήδη η φθίνουσα πορεία της χρήσης των υπηρεσιών SMS, θα συνεχιστεί μέχρι να μηδενιστεί η χρήση τους.

 

Link.png Site: Financial Times

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις πέσει λίγο ακόμα η τιμή του net στα κινητά, κι όλα τα κινητα ενσωματώσουν

την δυνατότητα αποστολής SMS μέσω Ινετ κλπ - θα μπορούσαν να πέσουν - ναι....

 

Ομως μην ξεχνάτε ότι οι εταιρείες κινητής έχουν επενδύσει τεράστια ποσά σ αυτό το

κομμάτι, ότι πληρώνουν με το "κεφάλι" που κάνει χρήση ναι μεν.......

ΑΛΛΑ - κι ότι τα SMS αποτελούν έναν από τους 2 σημαντικότερους πόρους εσόδων

αλλα βασικά... ΚΕΡΔΩΝ γι αυτες....

(Υπερ-Υπερτιμημένα) - Γι αυτό και δεν τους προβληματίζει να στήνουν καμπάνιες

με 1000 SMS/μήνα ή 1.000.000/λεπτό πχ (εσκεμμένη υπερβολή)

 

Δεν θ αφησουν τόσο έυκολα την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά.... και τα πακέτα

που βγαίνουν και θα βγουν... είναι επικουρικά προς το παρόν γι αυτούς....

 

The More I Learn,

The Less I Understand...

---------------------------

RapidShade

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω σε ποιά χώρα έγινε η έρευνα,ξέρω ότι αμα το sms κάνει 0,09 λεπτα του εύρω αυτο θα είναι το αναμενώμενο ποιά!Δεν μπορείς να έχει 3 κινητά για να έχεις να γράφεις και στις 3 εταιρίες.Chat είναι οικονομικό και γρήγορο και σε λίγο θα μιλάμε και μέσο του skype και εκεί ποιά θα καταλάβουν ότι έφτασε η ώρα να τελειώσει αυτή η υπερβολική χρεώσει που είχαμε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α, το παρατήρησαν μετά απο καμιά 5ετία... :P

Έτσι γίνεται πάντα! Ελάχιστες εταιρίες "βλέπουν" μπροστά και γι αυτό είναι οι κορυφαίες στο είδος τους. (apple/windows 8/gnome 3 και touch συσκευές, google και cloud)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν έχεις προπληρώσει για κάποιο πακέτο sms πακέτο, η χρέωση για αποστολή μεμονωμένων sms είναι απαράδεκτα ακριβή. Πριν 15 χρόνια θεωρούσα το SMS επανάσταση. 50 δραχμές για ένα μηνυματάκι ήταν πολύ λίγα συγκριτικά με μία ολιγόλεπτη κλήση κινητού. Αν και το πενηντάρικο δεν ήταν αστείο ποσό όταν έστελνα δεκάδες μηνύματα , ήμουν και πάλι ενθουσιασμένος. Πριν 10 χρόνια ήταν δικαιολογημένο το κόστος σήμερα όμως θα έπρεπε να είναι δωρεάν.

 

Ενώ to mobile intenet είναι πλέον προσιτό χρεώνουν τα MMS όπως πριν 5 χρόνια. Έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που έστειλα MMS. Mε email στέλνω τα ίδια και ακόμη περισσότερα με ελάχιστο κόστος. Επίσης κάνω κλήσεις σε σταθερά από Skype mobile . Δεν καταλαβαίνω γιατί η χρέωση σε σταθερό να είναι η ίδια με αυτή σε κινητό. Όσοι έχουν Conn-x μπορούν να στέλνουν sms δωρεάν από το κινητό μέσω της σελίδας Web2SMS της Conn-x.

 

Ο κόσμος αργά αργά αντιλαμβάνεται τα οφέλη του mobile internet πέρα από το Chat και το Surfing. Στην Αμερική έγιναν μάταιες προσπάθειες να περιορίσουν την χρήση του για τηλεφωνικές συνομιλίες . Οι εταιρείες πατάνε στην συμβατότητα και ευκολία των SMS και MMS.

 

Στην απόγνωση τους λόγω κρίσης και ανταγωνισμού οι εταιρείες κάνουν καλές προσφορές. Αν έχεις Dual Sim κινητό οι εταιρείες βγάζουν συνέχεια πολύ οικονομικά πακετάκια internet για καρτοκινητά, για περιορισμένο χρόνο βέβαια. Απλά κάνεις τον κόπο να αλλάζεις την δεύτερη Sim. Π.χ η Q καρτοκινητή είχε μέχρι τον Μάρτιο για αρκετούς μήνες 100 MByte τον μήνα με ένα ευρώ. Το καινούριο πακέτο της Wind είναι 500 MByte με πέντε ευρώ για ένα μήνα. Ανάλογα πακέτα βγάζουν οι Vodafone , Cosmote ανά περιόδους στα 60 και 100 Mbyte τον μήνα . Αρκεί να ψάχνεις και να αλλάζεις Sim . Αν και η αλλαγή εταιρείας με το ίδιο νούμερο είναι εύκολη, πολλοί δεν μπορούν να αλλάξουν εταιρεία εξαιτίας κάλυψης σήματος και καταφεύγουν στα Dual ιm κινητά, τα οποία είναι φθηνά και κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία στην Ελλάδα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ η wind το πήγε από 4 cent στα 10. Υπάρχει κανένας λόγος να επικοινωνούμε πλέον με sms? Κανονικά τα sms, δεδομένης της αρχαιότητος της υπηρεσίας, θα έπρεπε να είναι σχεδόν τσάμπα ή με ένα μικρό πάγιο. Με τις εταιρίες σταθερής τηλεφωνίας μιλάς πλέον τσάμπα σε όλη την Ελλάδα. Δε μπορεί το sms να χρεώνεται όπως χρεωνόταν τη δεκαετία του 90. Ο κόσμος πάει μπροστά κι αυτοί πίσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το χειροτερο ολων ειναι μολις ξεπερασεις τα "δωρεαν" 500 ή 100ΜΒ σε χρεωνουν 5 ευρω το ΜΒ.

 

Αυτη ειναι η μεγαλυτερη αλητεια των εταιριων κινητης και οχι τα SMS επι χρεωση.

 

Ολα σχεδον τα πακετα εχουν "δωρεαν" sms μεσα στο παγιο, και στο επιβαλουν/προμοταρουν κιολας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει, αφού προς instant messaging πάει ρο πράγμα. Ειδικά αν στην ελλάδα υπάρξουν φθηνά πακέτα δεδομένων.

Γιατί αυτό με την έξτρα χρέωση όταν ξεπεραστεί το όριο είναι τραγικό. Οι τιμές είναι ληστεία

 

Αποστολή από X8 με το Insomnia App

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν προκειται ποτε να γινουν πιο φτηνα εαν δεν αντικαταστησουν τη συγκεκριμενη πηγη εσοδων απο μια αλλη. Χαρακτηριστικο παραδειγμα το mobile internet στο οποιο εαν επεφταν οι τιμες στα επιπεδα μιας dsl συνδεσης θα καθιστουσε αχρηστες τις χρεωσεις φωνης και επιπλεον τριτες εταιριες τυπου skype θα εκμεταλεονταν το δικτυο τους χωρις κοστος για αυτες. Για αυτο και οι χρεωσεις ειναι στον ουρανο.

Επομενως εαν καποιος σημερα δινει 20 ευρω το μηνα για κινητο, το ιδιο περιπου ποσο θα δινει και μετα απο 5, 10, 20 ,50 ,100 χρονια. Ειμαι σιγουρος οτι εαν γνωριζαν απο την αρχη την επιτυχια του sms ως υπηρεσια θα την χρυσοπληρωναμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω ενα εχω να πω...

 

ειμαι στη cosmote και ενω θελω να παω σε αλλη εταιρια...δεν παω γιατι και οι αλλες ειναι μια απο τα ιδια ! ( μια νεα δεν μπορει να βρεθει ; )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...