Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων


paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderators

Guys, είναι ένας φίλος μου στρατό και θέλει να του προτείνω κάποια βιβλία να διαβάσει γιατί βαριέται τη ζωή του. Θέλει κάτι στυλ Harry Potter, με την έννοια του να είναι ενδιαφέρον και ευκολοδιάβαστο και όχι A Song of Ice and Fire που πρέπει να έχεις εκεί όλη την ώρα το μυαλό σου και να "σκέφτεσαι".

 

Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό είναι το "Name of the Wind" του Patrick Rothfuss (The Kingkiller Chronicle) που προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ και παρόλο που είχε αρκετές "πληροφορίες/λεπτομέρειες" δεν ήταν ποτέ κουραστικό όπως κάποια σημεία του ASoIaF. Έπειτα, το Dark Tower (αλλά έχω διαβάσω μόνο τα 3 πρώτα οπότε δεν είμαι σίγουρη αν θα το προτείνω τελικά.)

 

Αν σας έρθει κάτι άλλο στο μυαλό, πείτε μου. Ξέρω ότι δεν δίνω και πολλές λεπτομέρειες για τις προτιμήσεις του αλλά ούτε εγώ ξέρω μιας και δεν διαβάζει γενικώς πολύ.

Σου εχω την τελεια σειρα, Percy Jackson.  Ιδια φιλοσοφια μονο που μπλεκει και μυθολογια χωρις (παραδοξως) να τα κανει μανταρα. Νομιζω θα του αρεσει. http://www.skroutz.gr/c/books/search.html?cat_name=books&from=catspan&keyphrase=%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B9+%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CF%83%CE%BF%CE%BD

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Θα τα προτείνω εγώ και μετά διαλέγει μόνος του τι του κινεί περισσότερο το ενδιαφέρον. :)

 

 

Σου εχω την τελεια σειρα, Percy Jackson.  Ιδια φιλοσοφια μονο που μπλεκει και μυθολογια χωρις (παραδοξως) να τα κανει μανταρα. Νομιζω θα του αρεσει. 

 

Το σκέφτηκα κι εγώ αμέσως όταν μου είπε για Harry Potter γιατί κι εγώ όταν διάβασα πρόπερσι Percy Jackson μου "θύμισε" HP ή τουλάχιστον τον ενθουσιασμό που είχα όταν διάβαζα HP. Φοβάμαι, όμως, μήπως του φανεί παιδικό. Τέλος πάντων, γενικώς όταν προτείνεις βιβλία σε άλλους που δεν διαβάζουν πολύ και δεν μπορείς να περιορίσεις τις επιλογές/προτάσεις δεν γίνεται να πέσεις διάνα.

 

Ευχαριστώ και πάλι guys! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα παιδιά!

 

Να παραθέσω/προτείνω και γω δυο βιβλία που ακόμα δεν τα εχω διαβάσει αλλα είναι στο πρόγραμμα! Όποιος έχει ασχοληθεί μαζί τους θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη του!

 

http://www.public.gr/product/books/english/literature/modern-literature/the-martian/prod82424mm/

 

http://www.public.gr/product/books/greek-books/literature/crime-fiction/oi-giinoi/prod5940467pp/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θέλει κάτι σε ηρωϊκή φαντασία, προτείνω την τριλογία του Guy Gavriel Kay "Το Υφαντό της Φιοναβαρ", στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis.

 

Απο Kay, ναι μεν το υφαντο του Φιοναβαρ ειναι θεωρητικά το καλυτερο του έργο αλλά εγώ τουλαχισοτν θεωρώ το Προς το Σαραντιον κ ο Κυριος των αυτοκρατώρων σαφώς πιο ώριμο όπως και το Τιγκανα. Οι λέοντες, το ένα τραγουδι για την Αρμπόν κ οι πολεμιστες του Λυκόφωτος δεν μου άρεσαν τόσο. Τα υπόλοιπα έργα του δεν τα έχω διαβάσει, ουτε ξέρω αν κυκλοφορουν στα Ελληνικά. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ' τα βιβλία του Kay, πολύ καλό το Under Heaven.

Δεν ξέρω αν έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά.

 

Σκεφτόμουν να το παρω αλλα δεν θα την παλέψω αν ειναι στο μοτίβο των υπολοιπων. Πες λίγα λόγια. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκεφτόμουν να το παρω αλλα δεν θα την παλέψω αν ειναι στο μοτίβο των υπολοιπων. Πες λίγα λόγια. 

http://en.wikipedia.org/wiki/Under_Heaven_%28book%29

Αρκετά διαφορετικό απ' τα υπόλοιπα, με ωραίο ύφος και χαρακτήρες.

Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα (η αρχή της κατάρρευσης της δυναστείας των Τανγκ).

Συμπεριλαμβάνει στιγμές που είναι διάσημες στην Κινεζική ιστορία.

Το μόνο "κακό" είναι πως είναι τριλογία. Διαβάζεται και αυτόνομα βέβαια, δεν έχει κανα cliffhanger τέλος.

Υπάρχει και το 2ο βιβλίο. http://en.wikipedia.org/wiki/River_of_Stars

Δεν το έχω διαβάσει ακόμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραια αυτά. Αλλά εχουμε παλι 2-3 ηρωες κατατρεγμένους, πρωην πρίγκηπες που ετοιμάζουν επανασταση κατα του δικτάτορα που εκθρόνισε; 2 γκομενιτσες που θελει να της παρει όλη η Κινα και παίζουν ειδικό ρόλο, 1 σουπερ μαχητή, 2 γεροσοφους που θα θυσιαστούν κλπ; Αυτό περισσότερο με απασχολεί γιατι απο ενα σημειο και μετά διάβαζα τα ίδια με αλλαγμένα ονοματα :-D Παντως γράφει ωραία και δημιουργεί όμορφους κόσμους, ασχετως αν κλέβει πολλα στοιχεία από άλλους συγγραφείς ή την ιστορία την ίδια. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαιρετικό μυθιστόρημα φανταστικής περιπέτειας αυτό που θυμάμαι είναι κυρίως οι εικόνες κατστροφής από την πλυμμήρα.

Είναι πολύ παλιά έκδοση αν θυμάμαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ μικρό είναι και το πάει τα ζώα μου αργά. Στην μέση είμαι και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Ωραία γράφει αν και ψιλοεπαναλαμβάνεται που και που (αυτές τις λίμνες τις περιγράφει κάθε 2 σελίδες και με τον ίδιο τρόπο).

Ακόμα δεν έχω αρχίσει να απολαμβάνω κάτι και ούτε καταφέρνει να με μεταφέρει μέσα στην ιστορία. Μόλις το τελειώσω θα σας πω. (Πάντως βιβλίο με καταστροφή/post-apocalyptic φάση δεν έχω διαβάσει και να γουστάρω και είναι κάτι που σαν φαντασία με εξιτάρει φούλ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελείωσα πρόσφατα το "Ο βασιλιάς με τα κίτρινα". Διαβάσατε την περιγραφή στο link; Ωραία. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία σχέση!

 

Οι ιστορίες είναι αχρείαστα μεγάλες σε έκταση, σπαταλούνται πολλές σελίδες χωρίς καμία ουσιαστική συνεισφορά στην υπόθεση της ιστορίας, μόνο και μόνο για να τελειώσουν απότομα, στην τελευταία παράγραφο της τελευταίας σελίδας, περισσότερο μπερδεύοντας τον αναγνώστη ή - ακόμα χειρότερα - παρουσιάζοντας ένα τέλος το οποίο ή δεν έχει άμεση σύνδεση με την ιστορία ή του λείπει εντελώς το στοιχείο της έκπληξης. Περιττό να πω ότι οι ιστορίες, κάθε άλλο παρά τρομακτικές είναι.

 

ΟΚ, για το τελευταίο, ίσως επειδή έχει πάνω από 15 χρόνια που διαβάζω σχεδόν αποκλειστικά λογοτεχνία τρόμου, να μην "νιώθω" πλέον - για να μου κάνει εντύπωση ένα βιβλίο αυτού του είδους πρέπει να είναι super-duper-wow scary shit, αλλά το συγκεκριμένο δεν κρατάει ούτε καν τα "προσχήματα".

 

Εν κατακλείδι, μείνετε μακριά, δώστε τα χρήματά σας αλλού...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...