Προς το περιεχόμενο

Ελληνικά τελωνεία, απορίες-εμπειρίες


arxangelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μπορει καποιος εμπειρος να μου απαντησει εστω με πμ σχετικα με την μεταφορα λαπτοπ απο καναδα ?

εξοδα αποστολης ,τελωνειο

 

Έξοδα αποστολής ανάλογα το κατάστημα που θα το πάρεις χωρις να ξέρω να υπολόγιζα γύρω στα 100 $ , τώρα για το τελωνείο ειναι ανάλογα ποσο κανει το laptop συνήθως σου ζητάνε την απόδειξη αγοράς απο paypal η του καταστήματος (ηλεκτρονική μορφή απο email κτλπ) και ανάλογα κανουν την μετατροπή σε euro + φόρους κτλπ σε εμενα ετσι ειχε γίνει τουλάχιστον για ενα ipad που ειχα παρει απο αμερική.

 

Για το ipad που ειχα πάρει 500 $ αν θυμάμαι καλα εδώ αλλα 120 euro , οποτε γενικά ειναι ρίσκο η αγορά απο αμερική για ολους του παραπάνω λόγους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Καλησπερα σας. Εχω ενα θεματακι τον τελευταιο καιρο με κατι γαντια που χω παραγγειλει. Τα παραγγειλα 27 Ιουνιου απο ebay και επρεπε να ειχαν ερθει μεχρι 9 Αυγουστου. Λογω οτι ημουν εκτος Αθηνας δν ασχοληθηκα και πολυ αλλα κοντευει να τελιωσει κ ο Αυγουστος και εχω κατσει και το ψαχνω. Ο πωλητης εχει πληρωθει κανονικα. Το εικονιδιο που λεει shiped δν ειναι ενεργοποιημενο. Ρωτησα τον πωλητη και μου ειπε οτι το χει στειλει κανονικα απο την δευτερη βδομαδα του Ιουλη και μου ειπε οτι εστειλε 3 αντικειμενα στην Ελλαδα και στα τρια υπηρξε προβλημα. Το προβλημα που μπορει να βρισκεται? Βρισκεται στην χωρα του πωλητη ο οποιος λεει οτι τα χει στειλει ή στην χωρα του αγοραστη δηλαδη την Ελλαδα? Οτι εχω παραγγειλει εχει ερθει μεσω ΕΛΤΑ. Αν ειναι προβλημα απο την μερια μου που πρεπει να απευθηνθω? Στα ΕΛΤΑ ή στο τελωνειο?  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Παιδιά υπάρχουν κάπου ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΙ οι όροι κ οι διαδικασίες του Ελληνικού τελωνείου, ώστε να μπορεί να μπεί εκει ο ταλαίπωρος Έλληνας και να δεί αναλυτικά, τι πληρώνει, γιατί και πότε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 7 μήνες μετά...

Γειά σε όλους θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, πρόσφατα πουλήσα ώς ιδιώτης μια ηλεκτρονική συσκευή(μεταχειρισμένη δική μου) στην Αμερική μέσω ebay...ωστόσο για χ,ψ λόγους (να μη τα πολυλογώ) πρέπει να επιστραφεί....ήδη έχει αποσταλεί πίσω......τώρα το πρόβλημα είναι ότι αυτή η συσκευή θα πρέπει να περάσει τελωνείο ....εγώ τι μπορώ να κάνω αφού οι μόνες αποδείξεις είναι αυτές του ebay για την ακύρωση της συναλλαγής αλλά και οι αποδείξεις που πήρα όταν έστειλα τη συσκευή Αμερική. Με παίρνει να πάω να τους εξηγήσω στο Τελωνείο - ή να τους κάνω email ή να μην πάω καθόλου....φοβάμαι μήπως και μπλέξω περισσότερο.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 6 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...