Προς το περιεχόμενο

Ναργιλές topic :)


santana99
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

Δεν επιτρέπονται "αγγελίες" ζήτησης ή πώλησης παρά μόνο στην κατάλληλη κατηγορία του site 

Επίσης δεν επιτρέπεται διαφήμιση αγγελιών μέσω μηνυμάτων σε θέματα.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας ξεκινήσω με το απλό......συνήθως ναργιλέ κάνεις με παρέα (πάντα δηλαδή για εμένα από 2 έως και 6 άτομα γίνεται ρε παιδί μου).

Τώρα οι πρώην καπνιστές ή παρόντες καπνιστές δεν θα αρέσκονται σε 1 ναργιλέ την βδομάδα ας πούμε αλλά η έλλειψη νικοτίνης θα τους τραβάει να κάνουν πιο συχνά (και μόνοι τους).

 

(ο λόγος είναι ότι το τσιγάρο είναι κάτι που το κάνεις σε καθημερινή βάση αρκετά συχνά και έτσι βλέπεις ότι πάντα <<με ένα τσιγαράκι χαλαρώνεις/χαίρεσαι>> και διάφορα άλλα τα οποία δεν είναι φυσικό "χαλάρωμα" ή "χαρά" ή "ξεχασιά" αλλά είναι ο τρόπος που επιδρά η νικοτίνη και σε κάνει να νιώθεις έτσι......με λίγα λόγια ένας καπνιστής παίρνει την δόση του κάτσε 2-3 ώρες το ελάχιστο και δεν έχει τόσο πρόβλημα όσο θα είχε αν έκοβε το κάπνισμα και έκανε 1 φορά την εβδομάδα ναργιλέ). Σε αντίθεση ένας μη-καπνιστής δεν έχει δει αυτό το χημικό "χαλάρωμα", "ξενοιασιά" και άλλα και έτσι την επόμενη μέρα μετά από 12 για πχ ώρες (βάζω ένα υποθετικά μεγάλο διάστημα) ένα άγχος/λύπη οτιδήποτε γενικά αρνητικό έχει εκείνη την ώρα και το επιβαρύνει λίγο η έλλειψη νικοτίνης δεν το εκλαμβάνουν ως έλλειψη νικοτίνης αλλά ως κάτι το φυσιολογικό μιας και κάνουν το πολύ σε συχνότητα μια φορά την μέρα)

 

 

 

Όσο αναφορά το θέμα υγείας. Καταρχήν οτιδήποτε καπνίζουμε είναι κακό για την υγεία μας αλλά μην πάτε να μου το συγκρίνεται με το τσιγάρο γιατί δεν έχει καμία απολύτως σχέση.

 

-απόδειξη με μπακάλικο τρόπο:

τον καπνό που θα εισπνεύσετε μέσα σε 2ώρες ναργιλέ εισπνεύσετε και με το τσιγάρο...αν στο 7ο...10ο...12ο δεν σας έχει έρθει μια "υπερ-δοσολογία-νικοτίνης" και απέχθεια για το τσιγάρο με αποτέλεσμα φεύγοντας (από την καφετέρια) που καπνίζατε πετάτε τα τσιγάρα μαζί με τον αναπτήρα στον κάδο.

 

-απόδειξη με μια αξιόλογη γενικά έρευνα:

1. αρχίζω με το ότι η γεύση του ναργιλέ και η γεύση του κολοτσίγαρου που βρωμάει δεν έχει καμία σχέση....γενικά τι μας βρωμάει μας χαλάει σαν ανθρώπους? τα πολλά χημικά. αυτό είναι το πιο απλό.

****να προσθέσω εδώ ότι κάπνισα για 5 χρόνια 1 περίπου πακέτο την ημέρα και το έκοψα με θέληση και βοήθεια και τώρα παρατηρώ πως όταν περάσουν 24ώρες μετά τον ναργιλέ νιώθω κάτι να με τρώει μέσα μου να κάνω ναργιλέ για να πάρω τη δόση μου φυσικά για ποιόν άλλο λόγο? μακάρι να μην είχα καπνίσει ποτέ γιατί αυτό δεν θα το ένιωθα καθόλου

2. συνεχίζω με ένα που μερικοί μπορεί να το αμφισβητήσουν

ο καπνός του ναργιλέ περιέχει tobbaco, μέλι ή κάποια άλλη ουσία δεν θυμάμαι όνομα και φυσική/τεχνιτή γεύση μήλο/πορτοκάλι και τα λοιπά.

Προσοχή όταν λέω tobacco τουλάχιστον για τις αιγυπτιακές μάρκες ας πούμε (al waha, nakhla και τέτοια) είναι καθαρός tobacco, δεν έχουν επέμβει οι αμερικάνικες καπνοβιομηχανίες βάζοντας μέσα αμμωνία για καλύτερη αναρρόφηση νικοτίνης από τον οργανισμό και άλλα τέτοια, τουλάχιστον εγώ όταν κάνω δεν νιώθω όλα εκείνα τα περίεργα στην γεύση που ένιωθα με το τσιγάρο.

3. ο καπνός tobbaco και βέβαια μπορεί να παράγει πίσσα, όμως οι θερμοκρασίες που πιάνει ο καπνός του ναργιλέ είναι συνήθως 250-285 βαθμοί Κελσίου......η πίσσα παράγεται στους 800 περίπου. Εκτός όμως από πίσσα είμαι σίγουρος ότι με την καύση του καπνού του τσιγάρου και με την παραπάνω θερμοκρασία βγαίνουν πολλά περισσότερα παράγωγα από τα παράγωγα που βγάζει ο ναργιλές στους 250-285 βαθμούς στους οποίος ψήνεται/βράζει δεν καίγεται δεν γίνεται στάχτη. Επιπλέον στον ναργιλέ δεν καπνίζουμε χαρτί! Επιπλέον στον ναργιλέ το νερό παγώνει τον καπνό και δεν έρχεται καυτός στα πνευμόνια μας.

4. το νερό του ναργιλέ λένε πως δεν φιλτράρει τίποτα....έχω να πω το εξής. Εκτός του ότι τα τσιγάρα έχουν από 0.2-1 νικοτίνη ο ναργιλές έχει 0.05 (***υπό ιδανικές συνθήκες που θα περιγράψω πιο κάτω), εκτός λοιπόν αυτού όταν αδειάζω το νερό για να καθαρίσω την γυάλα στην οποία εκεί που φτάνει το νερό έχουν αφήσει ένα τοίχωμα τα έλαια της νικοτίνης (αυτό σημαίνει ότι μένει νικοτίνη και στην γυάλα) μου μυρίζει κιόλας το νερό δεν είναι όπως ήταν οπότε σίγουρα κάποιες ουσίες κατακάθονται.

Ένα επίσης πολύ σημαντικό είναι πως όταν αποκτάει το νερό της γυάλας κάποιο χρώμα είναι επειδή τα ζουμιά του καπνού τρέχουν προς τα κάτω. Σαν απόδειξη χρησιμοποιείστε αντί το κλασσικό λουλά ένα phunnel λουλά και δείτε διαφορά.

5. Όσοι δεν πείθονται για το θέμα της πίσσας ας κάνουν το πείραμα της χαρτοπετσέτας για 1 ώρα συνεχόμενα και ας την αφήσουν να στεγνώσει λόγο υγρασίας θα είναι κάτασπρη σε σχέση με το τσιγάρο.

6. Έρευνες γενικά σχετικά με τον ναργιλέ δεν έχουν γίνει και ο τρόπος που ελέγχεις τον ναργιλέ δεν είναι ο ίδιος με τον οποίο ελεχγεις τα τσιγάρα. Σίγουρα ο καπνός που βγάζεις είναι σαν να έκανες 30-40-50 τσιγάρα όσα γουστάρετε αλλά αυτό δεν μου λέει κάτι....και κέντρο Αθήνα να κάτσετε για μια ώρα θα βγάλετε αέρα καυσαερίου ίσα με 100τσιγάρα. Μην συγκρίνουμε λοιπόν την ποσότητα καπνού για να δούμε πόσο κακός είναι ο ναργιλές. Κάτι που ξέχασα είναι το εξής μια έρευνα που είδα με εξετάσεις αίματος είδαν ότι υπήρχαν τα ίδια επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα σε μη καπνιστές και σε καπνιστές ναργιλέ (μεσαίας κατηγορίας δηλαδή 1-2 φορές την μέρα 1-3 ώρες την φορά). Σε χρήστες βαριάς κατηγορίας (κάτι 5-7ωρα είδα) είναι πολύ παραπάνω αλλά ας σοβαρευτούμε ποιος κάνει 5-7 ώρες ναργιλέ?

7. Ναργιλέ κάνω καθημερινά εδώ και ένα χρόνο και ούτε ενόχληση είχα στο στήθος ούτε βήχας ούτε απέχθεια.....ούτε μαυρίζουν οι πνεύμονες, ούτε ζεσταίνονται, ούτε φράζουν οι αρτηρίες γιατί δεν παράγει πίσσα. Αν παρείχε το νερό θα ήταν κατάμαυρο.

8. στο κάπνισμα του ναργιλέ δεν κατεβάζουμε ποτέ. ναι ξέρω φαίνεται βλακεία/αστείο αλλά είναι αλήθεια και το διαπίστωσα πριν 2-3 μέρες. οι καπνιστές δεν θα μπορέσουν να το καταλάβουν. μόνο οι μη καπνιστές (αν ξέρουν πως να κατεβάζουν) και οι πρώην καπνιστές όπως εγώ. Τραβηχτέ τσούρα, βγάλτε το λάστιχο από το στόμα και εισπνεύσετε εγώ έβηξα...όλοι νιώθουν μια δυσφορία και ψιλοβήχουν ενώ και με μεγάλες τσούρες και εγώ και μη καπνιστές δεν βήχουν. δεν ξέρω πως λειτουργεί αλλά είναι αλήθεια από ότι φαίνεται.

9. νιώθω πως έχω ξεχάσει 1-2 πραγματάκια αν τα θυμηθώ θα τα προσθέσω.

 

Όλα αυτά που είπα πιο πάνω απαιτούν τα εξής:

α) φυσικά κάρβουνα ναργιλέ από μπαμπού ή καρύδα (για εμένα καλύτερο το μπαμπού ανάβει λίγο πιο γρήγορα από την καρύδα και στην διάρκεια του ανάματος δεν μυρίζει καθόλου). Όσοι δεν έχουν την πολυτέλεια για ανάματα περίεργα τουλάχιστον μην χρησιμοποιούν καρβουνάκια από θυμιατά γιατί περιέχουν θειάφι και πετρέλαιο και ιστορίες. Μη τοξικά κάρβουνα ταχείας ανάφλεξης σαν τα Soex είναι καλά. Βέβαια με soex σου έρχεται και γεύση κάρβουνου ενώ με τα φυσικά δεν έχεις τέτοιο θέμα, σου έρχεται καθαρά η γεύση μόνο.

β) καλό καθάρισμα του σωλήνα, των λάστιχων, του λουλά, της γυάλας. Εγώ δεν κάνω ποτέ από άλλον ναργιλέ εκτός από τον δικό μου.

γ) εδώ περιέχονται πολλά όπως:

-βάζετε παγάκια και κρύο νερό στην γυάλα παγώνει τον καπνό πιο πολύ

-όταν κάνετε και νιώθεται πως δεν μπορείτε να τραβήξετε πολύ σταματήστε!!! ο ναργιλές δεν σου κάνει ποτέ αυτό το πράγμα. Μειώστε τα κάρβουνα που έχετε πάνω, βάλτε τα πιο πολύ προς τα έξω, σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές στον ναργιλέ, ότι έχετε γεμίσει με σωστό τρόπο τον λουλά, έχετε βάλει αλουμινόχαρτο ανάμεσα στον καπνό και στα κάρβουνα και πολλαααα πάρα πολλά ακόμα που πρέπει να μάθει ένας αρχάριος για τον ναργιλέ ώστε να τον κάνει σωστά. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο youtube που λένε "How to prepare hookah" "how to fill your bowl" και διάφορα τέτοια αρκετά χρήσιμα.

Δυστυχώς δεν μπορώ να μπω σε όλες τις λεπτομέρειες του πως γίνεται εκτός αν μου ζητηθεί. Αν όμως μπω θα δείτε ότι θα βγούνε και άλλες παυλίτσες και ότι όντως έχω δίκιο γιατί παίζουν πολλά ρόλο. Να θυμάστε ότι ο ναργιλές είναι απόλαυση και όσο μεγάλη τσούρα και να πάρεις δεν θα νιώσεις τίποτα ενοχλητικό στα πνευμόνια σου (όπως κάψιμο, τάση για βήχα) ή περίεργη γεύση, αν νιώσεις δεν σημαίνει πως είσαι άπειρος ή έχεις αδύναμα πνευμόνια (πολλοί το νομίζουν) σημαίνει ότι κάτι έχεις κάνει λάθος, είναι πολύ σημαντικό αυτό.

 

Τώρα όσο αναφορά στις ειδήσεις κυρίως εξωτερικού αν ψαχτείτε και σε φόρουμ αμερικανικοαγγλικά για ναργιλέ θα δείτε πως είναι τελείως άκυρα. Η άλλη έλεγε πως όταν φυσάνε μπορεί η ίωση να μπει μέσα στην γυάλα και να την εισπνεύσει ο άλλος....μα δεν φυσάνε ρουφάνε πρώτων, δεύτερον το 70% αυτών που λένε είναι ότι μεταδίδονται ιώσεις εννοείται είναι σαν να έχω ψιλογρήπη-ίωση πως λέγεται να να τρώω με το ίδιο πιρούνι ή να φιλάω την γκόμενα μου, τρίτων εισβάλουν πολλοί οι αμερικάνικες καπνοβιομηχανίες σε αυτά τα θέματα και γενικά διάφορα συμφέροντα με το και καλά τι κάνει ο ναργιλές. Πρέπει να ψαχνόμαστε από μόνοι μας γενικά για τέτοια θέματα όχι από τα ΜΜΕ.

 

Και ξαναλέω δεν λέω πως ο ναργιλές είναι υγεία, σίγουρα μας κάνει κακό.........αλλά μην το συγκρίνεται με το τσιγάρο δεν έχει καμία απόλυτος σχέση. Είναι σαν να συγκρίνουμε τσιγάρο με ηρωίνη (για να το πω πολύ χοντρά).

btw δεν θέλω να θίξω τον φίλο πιο πάνω που λέει ότι ο ναργιλές είναι 5% καλύτερος από το τσιγάρο το λέω για όλους μας.

Επεξ/σία από santana99
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες μετά...
  • Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ξεθαβω αυτο το θεμα γιατι θελω την βοηθεια σας.Μου εφεραν δωρο απο Κωσταντινουπολη εναν ναργιλε αλλα ενω βγαζει καπνο δεν μου ερχεται με τιποτα το αρωμα και η γευση του καπνου.Εχω δοκιμασει 4-5 γευσεις και ειναι σαν να καπνιζω αερα,εχω δοκιμασει 2-3 μαρκες καρβουνακια ειδικα,αλουμινοχαρτο ειδικο για ναργιλε,σιτουλα για το καρβουνακι αλλα τιποτα.Το μονο που δεν εχω δοκιμασει ειναι να βαλω 2-3 καρβουνακια και μαλλον θα το κανω αυριο με κατι καρβουνακια απο καρυδα που πηρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεθαβω αυτο το θεμα γιατι θελω την βοηθεια σας.Μου εφεραν δωρο απο Κωσταντινουπολη εναν ναργιλε αλλα ενω βγαζει καπνο δεν μου ερχεται με τιποτα το αρωμα και η γευση του καπνου.Εχω δοκιμασει 4-5 γευσεις και ειναι σαν να καπνιζω αερα,εχω δοκιμασει 2-3 μαρκες καρβουνακια ειδικα,αλουμινοχαρτο ειδικο για ναργιλε,σιτουλα για το καρβουνακι αλλα τιποτα.Το μονο που δεν εχω δοκιμασει ειναι να βαλω 2-3 καρβουνακια και μαλλον θα το κανω αυριο με κατι καρβουνακια απο καρυδα που πηρα.

 

εκτός από τα βασικά τα οποία είναι:

- περίπου 2 εκατοστά πάνω από το τέλος του σωλήνα πρέπει να φτάνει η στάθμη του νερού

- πρέπει να είναι οι συνδέσεις τους κλεισμένες σχεδόν "αεροστεγώς" δλδ η σύνδεση του λουλά με τον σωλήνα, του σωλήνα με την γυάλα, του τσιμπουκιού με το σωλήνα

 

πάμε στα παρακάτω.

η γεύση σου έρχεται σαν καμμένη μήπως? αυτό θα συμβαίνει από υπερβολική θέρμανση του λουλά. αν είσαι καπνιστής είναι πιο δύσκολο να σε ενοχλήσει στο λαιμό η καμμένη γεύση από κάποιον μη καπνιστή.

στο λουλά βάζεις καπνό αραιό, πως γίνεται αυτό? παίρνεις με το χέρι σου κάποια ποσότητα και την τρίβεις απαλά ώστε να πέφτουν μικρότερα κομμάτια μέσα στο λουλά, το κάνεις αυτό μέχρι να φτάσει πάνω και με το χέρι σου απλά τον αναδιοργανώνεις λίγο χαϊδεύοντας τον...η λογική είναι να πακεταριστεί όσο πιο αραιά γίνεται ο καπνός. αφού το κάνεις αυτό και βάλεις αλουμινόχαρτο με την γυαλιστερή επιφάνεια προς τα κάτω και χωρίς να ακουμπάει τον καπνό, πόσο μάλλον να τον πιέζει, το σφίγκεις γύρω από τον λουλά και κάνεις με οδοντογλυφίδα πολλές μικρές τρυπούλες (όχι 5-10)..πολλές!

μετά βάζεις όσα κάρβουνα κρίνεις εσύ (αυτό θα το δεις σιγά σιγά με την εμπειρία) στα άκρα και όχι στο κέντρο, διότι η λογική είναι να ψηθεί ο καπνός σιγά σιγά και όχι να τον κάψεις απότομα για να βγάλει καπνό...ο περισσότερος καπνός που βγαίνει είναι από την εξάτμιση της γλυκερίνης που περιέχεται στον καπνό.

 

αν ακόμα δεν έχεις γεύση δοκίμασε να ρουφήξεις αέρα από το τσιμπούκι χωρίς να είναι συνδεδεμένο ώστε να δεις αν έχει πολύ έντονη γεύση πλαστικού ίσως πράγμα που επηρεάζει την γεύση.

μετά δες αν οι καπνοί δεν ήταν γενικά καλά κλειστοί ή δοκίμασε κάποιον καινούργιο γιατί αν είχες παλιούς ίσως είχαν χάσει το άρωμά τους.

τέλος μπορεί να σου έρχεται υπερβολική γεύση καρβουνίλας γιαυτό να μην καταλαβαίνεις την γεύση. προτίμησε αυτά τα καρύδας που λες αφού να ανάψεις πλήρως ή στρογγυλά ταχείας καύσης ενδεδειγμένα για τέτοια χρήση όμως, όχι για θυμιατά

 

 

 

 

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι δεν λέγετε Ναργιλές αλλά Αργιλές!

 

"Οι ναργιλέδες αρχικά ήταν απλοί, πρωτόγονοι και κατασκευασμένοι με ανθεκτικό σχεδιασμό από ένα είδος ινδικής καρύδας ονόματι «ναργκιούλ» απ’ όπου πήρε και το όνομα του. .... Έπειτα διαδόθηκε στο νότο στον αραβικό κόσμο από την Τουρκία στο Λίβανο και τη Συρία όπου πήρε το όνομα αργιλές. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε στην Αίγυπτο και το Μαρόκο.

"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aπο αυτα που γραφεις μαλλον βαζω πολυ καπνο και δεν τον αραιωνω και καθολου.Και οι 5 καπνοι που δοκιμασα ειναι καινουριοι και τους εβαζα στον λουλα εως το χειλος χωρις να τους πιεζω ομως για να χωρεσει περισσοτερος καπνος.Τα καρβουνα που βαζω ειναι καλη μαρκα απο οτι εχω διαβασει Soex αλλα εχω και καρβουνακια απο καρυδα αλλα πρεπει να παρω γκαζακι για να τα αναψω.Μαλλον προς το καμμενο ειναι η γευση η δεν εχει και καθολου,καπνο παντως βγαζει αρκετο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

guys , πήγα σε μία τύπισα στους αμπελόκηπους (Αθήνας)και πήρα έναν καινούριο ναργιλέ και παραδόξως ήταν η μόνη τύπισα που ήξερε πράγματα για το "άθλημα"

μου είπε μερικά τιπς όπως : πάντα μα πάντα να αλλάζεις το νερό μετα απο κάθε χρήση (εγώ το νερό το κράταγα για καμιά 8-10 φορές)και να πλένεις πάντα το γυάλινο δοχείο μετά απο επίσης κάθε χρήση

επίσης μου είπε για το νερό οτι πρέπει να είναι παγωμένο με παγάκια για να είναι πιο υγιεινό

άλλα τιπς , φύλο δυόσμου στο νερό , ή ένα σφηνάκι κονιάκ μαζί με άρωμα βανίλια.

λίγο τσιμπημένος μου φάνηκε ο καπνός της (5 ευρώ ο μικρός) αλλά οι ναργιλέδες της ήταν αρκετά φθηνοί και γενικότερα έδινε καλές και πολλές συμβουλές

υ.γ. τα καρβουνάκια καρύδας ποια είναι? αυτά που ανάβουν "δύσκολα" ?

αυτά που αποφεύγουμε είναι τα καρβουνάκια του σούπερ μάρκετ αν κατάλαβα καλά! αυτά που ενδείκνυνται είναι αυτά που δεν βγάζουν πολύ καπνο και μυρίζουν σαν καψούλι απο απόκριες (παραδόξως) όταν ανάβουν?

@ djojo , μάλλον ανάβεις πολλά καρβουνάκια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γι' αυτό σας αγαπάω ρε 'σεις έλληνες! Γιατί σπουδάζετε στις άλλες χώρες της ευρώπης, πίνετε φραπέ, ακούτε μέταλ, μητροπάνο και καπνίζετε ναργιλέ! :-D

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aπο αυτα που γραφεις μαλλον βαζω πολυ καπνο και δεν τον αραιωνω και καθολου.Και οι 5 καπνοι που δοκιμασα ειναι καινουριοι και τους εβαζα στον λουλα εως το χειλος χωρις να τους πιεζω ομως για να χωρεσει περισσοτερος καπνος.Τα καρβουνα που βαζω ειναι καλη μαρκα απο οτι εχω διαβασει Soex αλλα εχω και καρβουνακια απο καρυδα αλλα πρεπει να παρω γκαζακι για να τα αναψω.Μαλλον προς το καμμενο ειναι η γευση η δεν εχει και καθολου,καπνο παντως βγαζει αρκετο.

 

ναι ποιοτικά είναι τα soex αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τα κανονικά κάρβουνα, προσοχή όμως ειδικά για ναργιλέ όχι οποιαδήποτε κάρβουνα όπως αυτά που βάζουμε για να ψήσουμε γιατί έχουν πολύ υψηλά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα και μπορεί να οδηγήσουν σε δηλητηρίαση ακόμα και θάνατο...

 

ο λουλάς σου έχει φυσιολογικό μέγεθος ή είναι από τους πιο μικρούς (male τύπου) που μπαίνουν "μέσα" στο σωλήνα και όχι από έξω (αντίστοιχα συριακοί (μέσα) και αιγυπτιακοί (έξω) όπως μπορεί να έχεις ακούσει).

να ξέρεις ότι τα ταχείας καύσης όπως τα soex εκτός του ότι καίγονται πιο γρήγορα παράγουν και περισσότερη θερμότητα αναλογικά με το χρόνο σε σχέση μετά φυσικά (όπως τα καρύδα) οπότε σε έναν φυσιολογικό λουλά 2 κάρβουνα είναι αρκετά το ένα απέναντι από το άλλο και φαντάσου το κάρβουνο στην μέση του άντε στα 2-3 θα είναι μέσα...το υπόλοιπο θα "κρέμεται". Και μην βιαστείς μπορεί να κάνει 5-10 λεπτά να πάρει "μπρος" άλλα έτσι σίγουρα θα έχεις μια ποιοτικότερη χρήση.

 

 

guys , πήγα σε μία τύπισα στους αμπελόκηπους (Αθήνας)και πήρα έναν καινούριο ναργιλέ και παραδόξως ήταν η μόνη τύπισα που ήξερε πράγματα για το "άθλημα"

μου είπε μερικά τιπς όπως : πάντα μα πάντα να αλλάζεις το νερό μετα απο κάθε χρήση (εγώ το νερό το κράταγα για καμιά 8-10 φορές)και να πλένεις πάντα το γυάλινο δοχείο μετά απο επίσης κάθε χρήση

επίσης μου είπε για το νερό οτι πρέπει να είναι παγωμένο με παγάκια για να είναι πιο υγιεινό

άλλα τιπς , φύλο δυόσμου στο νερό , ή ένα σφηνάκι κονιάκ μαζί με άρωμα βανίλια.

λίγο τσιμπημένος μου φάνηκε ο καπνός της (5 ευρώ ο μικρός) αλλά οι ναργιλέδες της ήταν αρκετά φθηνοί και γενικότερα έδινε καλές και πολλές συμβουλές

υ.γ. τα καρβουνάκια καρύδας ποια είναι? αυτά που ανάβουν "δύσκολα" ?

αυτά που αποφεύγουμε είναι τα καρβουνάκια του σούπερ μάρκετ αν κατάλαβα καλά! αυτά που ενδείκνυνται είναι αυτά που δεν βγάζουν πολύ καπνο και μυρίζουν σαν καψούλι απο απόκριες (παραδόξως) όταν ανάβουν?

@ djojo , μάλλον ανάβεις πολλά καρβουνάκια

 

αυτό το κρύο νερό με παγάκια δεν ισχύει γιατί έτσι και αλλιώς το νερό δεν λειτουργεί ως φίλτρο αλλά ως μέσο για να "δροσίσει" ο καπνός.

εννοείται πως πλένεις την γυάλα και το εσωτερικό του σωλήνα με ειδική βούρτσα σχεδόν σε κάθε χρήση.

ακόμα από όσο συζητάτε και στο εξωτερικό έχει βγει το συμπέρασμα ότι το νερό σε θερμοκρασία δωματίου μπορεί να δώσει την περισσότερη γεύση αλλιώς πιο κρύο την "σκοτώνει-μειώνει"

 

τι μάρκα καπνό πήρες και πόσα γραμμάρια? μπορείς να βρεις και αθήνα στο μοναστηράκι και εκεί γύρω αρκετά...

 

τα καρβουνάκια καρύδας είναι κανονικό κάρβουνο από καρύδα...υπάρχουν και από μπαμπού και από ελιά και από δέντρο λεμονιάς κτλπ, τα καρύδα είναι τα καλύτερα κρατάνε περισσότερο και κάνουν να ανάψουν όση ώρα θα έκανε οποιοδήποτε φυσιολογικό κάρβουνο (όχι ταχείας καύσης), αξίζει όμως τον κόπο...

 

ναι τα καρβουνάκια θυμιατού-σουπερμαρκετ τα αποφεύγουμε όπως και οποιοδήποτε φυσικό κάρβουνο που ενδείκνυται μόνο για μπάρμπεκιου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μολις το δοκιμασα με καρβουνακια καρυδας,δοκιμασα με 1 μετα με 2 αλλα τα ιδια αποτελεσματα.Στην αρχη εβαλα πολυ λιγο καπνο μετα λιγο περισσοτερο αλλα τιποτα.το μονο που βρηκα ειναι οτι ο σωληνας εχει καπου μια τρυπουλα και στο ρουφηγμα μπαινει και απο εκει αερας.Φυσιολογικο μεγεθος ειναι,ουτε μικρος ουτε μεγαλος.Θα ανεβασω αργοτερα φωτο να τον δεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ χρησιμοποιώ αναμμένα κάρβουνα απο το τζάκι όπου καίω ελαιόδεντρα. Σβήνουν γρήγορα αλλά ούτε μου μύρισαν ποτέ και βγάζουν καπνό μούρλια.

 

Υπάρχει πρόβλημα με αυτά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μολις το δοκιμασα με καρβουνακια καρυδας,δοκιμασα με 1 μετα με 2 αλλα τα ιδια αποτελεσματα.Στην αρχη εβαλα πολυ λιγο καπνο μετα λιγο περισσοτερο αλλα τιποτα.το μονο που βρηκα ειναι οτι ο σωληνας εχει καπου μια τρυπουλα και στο ρουφηγμα μπαινει και απο εκει αερας.Φυσιολογικο μεγεθος ειναι,ουτε μικρος ουτε μεγαλος.Θα ανεβασω αργοτερα φωτο να τον δεις

 

στα καρύδας χρειάζεσαι 2 κάρβουνα και αν έχεις μεγάλο λουλά 3 (αναλόγως το μέγεθός τους λογικά αναφέρεσαι στα cocobricos που είναι 2,5χ2,5χ2,5)

 

όλοι οι ναργιλέδες καπνίζονται μην ανησυχείς για αυτό...το θέμα είναι να είναι καθαρός (εσωτερικά).

τώρα για να πάμε στο θέμα κάρβουνα πρέπει να ανάψουν πλήρως και εγώ βάζω στοίχημα ότι δεν σου κοκκίνισαν από όλες τις μεριές όταν το έβγαλες από το γκαζάκι γιατί απλά με το που το γυρίσεις η άλλη μεριά θα μαυρίσει αλλά σκέψου πως είναι κανονικό κάρβουνο θέλει το χρόνο του. εγώ τι κάνω? βάζω 3 καρύδα στο γκαζάκι και σε κανα 8λεπτο τα γυρνάω για 1-2 λεπτα και τα βάζω στο λουλά, μετά βάζω από πάνω το wind cover (σαν μεγάλο μεταλλικό ανάποδο ποτήρι) ώστε να αρπάξουν καλά κανα 5λεπτο και μετά το βγάζω και κάνω...

να ξαναπώ 2 πράγματα:

βάζουμε αραιά καπνό και να μην ακουμπάει το αλουμινόχαρτο, ξέρω ότι θα μπει λιγότερος αλλά δεν έχεις πρόβλημα και όταν λέω πολλές τρύπες εννοώ πολλές, ούτε 10-20 ούτε 300-400 :P.

 

btw τι μάρκα καπνού κάνεις?

 

 

 

 

Εγώ χρησιμοποιώ αναμμένα κάρβουνα απο το τζάκι όπου καίω ελαιόδεντρα. Σβήνουν γρήγορα αλλά ούτε μου μύρισαν ποτέ και βγάζουν καπνό μούρλια.

 

Υπάρχει πρόβλημα με αυτά;

 

όντως η ελιά σβήνει πιο γρήγορα...έχουν ένα τριγωνικό σχήμα κάπως? όπως και να έχει τα καρύδας (συγκεκριμένα cocobricos ή coconaras) στις οδηγίες τους αναφέρουν πως είναι για ναργιλέ...

έχω δοκιμάσει ελιάς που λες, συμφωνώ ότι παλιότερα βάζαν ότι κάρβουνα βρίσκανε αλλά τώρα ποια καλό είναι να προσέχουμε και να χρησιμοποιούμαι λίγο πιο συγκεκριμένα τύπου κάρβουνα. δεν σου συνιστώ να τα χρησιμοποιείς, θα βρεις και άλλα κάρβουνα όπως καρύδα ή μπαμπού (ανάβουν πιο γρήγορα..καίγονται πιο γρήγορα) που είναι για χρήση ναργιλέ και είναι υγιηνά, ούτε 12 κιλά στάχτη στο τέλος ούτε τπτ.

και το παν δεν είναι το μέγεθος του καπνού είναι η σωστή θέρμανση του λουλά και το να έχει ωραία γεύση και όχι καμμένη.

ο καπνός του ναργιλέ δεν πρέπει να μας ενοχλεί καθόλου όταν ρουφάμε, οποιοσδήποτε πρέπει να μπορεί να ρουφήξει και για 10" σερί χωρίς να βήξει...αν το κάνουμε βαρύ τότε κάνουμε κάποιο λάθος...

μετά λοιπόν από την εμπειρία στο heat management του λουλά μπορείς να επιτύχεις και γιγάντιες ποσότητες καπνού :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οντως τα cocobricos εχω παρει,το ειχα διαβασει οτι πρεπει να κοκκινισουν πολυ και τα ειχα κανα τεταρτο στο γκαζακι και τα αλλαζα πλευρες.Αυτες που μου πηραν δωρο απο Τουρκια δεν θυμαμαι τι μαρκα ειναι αλλα μυριζουν φοβερα,πηρα ομως αλλες 2 Αfzal απο εδω.Πεντακαθαρος ειναι γιατι τον εχω δοκιμασει 4-5 φορες και τον πλενω με χυμο λεμονιου και σοδα οπως εχω δει σε ενα βιντεακι.

img0539mi.th.jpg

img0541fm.th.jpg

 

Πραγματικα εχω απογοητευτει,δεν ξερω τι αλλο να κανω.Μονο η τρυπουλα στον σωληνα μπορει να φταιει αλλα και αυτο δεν νομιζω να ειναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...