Προς το περιεχόμενο

Πολυφασικό Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας της Μιννεσότα 2 MMPI-2


Τοξοβολος_UK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενα θεμα για το οποιο εχω δεχτει αρκετες ερωτησεις στο παρελθον εχει να κανει με το Πολυφασικό Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας της Μιννεσότα 2 MMPI-2. Ετσι ορμωμενος απο μια εμπλοκη που ειχα αυτες τις μερες με μια δυσκολη περιπτωση αξιολογης μου ηρθε η ιδεα να σας δωσω μερικες ενδιαφερουσες πληροφοριες

 

Αρχικα το ΜΜPI εχει σταθμιστει στα Ελληνικα απο το Εργαστηριο Ψυχομετριας του Εθνικου Καποδιστριακου Πανεπιστημιου (αλλα εχει πεσει σε αχρηστια) ενω το MMPI-2 εχει σταθμιστει στα Ελληνικα απο την ISON Psychometrica η οποια κ εχει το μονωπολιο στην διαθεση του σε ειδικους αλλα κ στην εκπαιδευση τους στην Ελλαδα.Επισης το MMPI-2 χρησιμοποιηται απο την Ελληνικη Αστυνομια,τις Ενοπλες Δυναμεις,ολα τα δημοσια νοσοκομεια κ κεντρα ψυχικης υγειας καθως κ απο ορισμενες ιδιωτικες κλινικες.

 

Προκειτε για το πιο διαδεμενο,εγκυρο κ καλυτερα μελετημενο ψυχομετρικο τεστ για την αξιολογηση της ενηλικης Ψυχοπαθολογιας στον κοσμο.Δικαιωμα χρησης,διανομης,αναλυσης και αξιολογησης του MMPI-2 τοσο στην Ελλαδα οσο και παγκοσμιως εχουν μονο οι Ψυχολογοι.Συνολικα περιεχει πανω απο 130 κλιμακες οι οποιες εξεταζονται μεσα απο 567 ερωτησεις. Ειναι το μοναδικο ψυχομετρικο τεστ στον κοσμο το οποιο γινεται δεκτο απο τα δικαστηρια κατι το οποιο ισχυει κ για το Ελληνικο δικαιο.

 

Το πλαισιο που διεπει την παροχη,χρηση,αναλυση,δημοσιευση κ αξιολογηση του MMPI-2 ειναι αυστηροτατο κ δεσμευει τους Ψυχολογους παγκοσμιως συμφωνα με τον Κωδικα Δεοντολογιας.

 

 

Μερικα χρησιμα λινκ

 

BRITISH PSYCHOLOGICAL SOCIETY

Psychological assessment with the MMPI-2

MMPI-A: assessing adolescent psychopathology

 

 

 

Παρακατω περισσοτερες πληροφοριες για την Ελληνικη σταθμιση.

 

Ison

 

 

 

Πολυφασικό Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας της Μιννεσότα 2 MMPI-2 Greece

 

Το τεστ προσωπικότητας MMPI-2® αποτελεί το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο και περισσότερο διερευνηθέν εργαλείο για την αξιολόγηση της ενήλικης ψυχοπαθολογίας στον κόσμο. Το MMPI-2® που αντικατέστησε την παλαιότερη έκδοση στις ΗΠΑ το 1989 και στην Ελλάδα το 2003, περιέχει πάνω από 100 κλίμακες, συμπεριλαμβάνοντας κλίμακες εγκυρότητας, κλινικές κλίμακες και υποκλίμακες, κλίμακες ανά κατηγορία καθώς και συμπληρωματικές κλίμακες.

 

 

Πού χρησιμοποιείται

 

To τεστ προσωπικότητας MMPI-2® χρησιμοποιείται στην κλινική πράξη για διάγνωση ψυχοπαθολογίας:

 

Αξιολόγηση συμπτωμάτων κοινωνικής και προσωπικής δυσλειτουργίας

Διαμόρφωση κλινικών διαγνώσεων

Σχεδιασμό στρατηγικών αποτελεσματικής θεραπείας

Αξιολόγηση συμμετεχόντων σε προγράμματα απεξάρτησης και επιλογή των κατάλληλων θεραπευτικών προσεγγίσεων

Εκτός της καθαρά κλινικής χρήσης του, το ΜΜΡΙ-2® χρησιμοποιείται για να αναγνωρίζονται ψυχολογικοί παράγοντες που σχετίζονται με επιλογή προσωπικού για ευαίσθητες θέσεις επικινδυνότητας ή ασφαλείας όπως:

 

Αντικοινωνική συμπεριφορά (μετρήσιμη από την κλίμακα 4 του ΜΜPI2).

Διαπροσωπική δυσπιστία (μετρήσιμη από την κλίμακα 6 του ΜΜPI2).

Παρεκκλίνουσες σκέψεις και συμπεριφορές (μετρήσιμη από την κλίμακα 8 του ΜΜPI2).

Συναισθηματική αστάθεια (μετρήσιμη από τις κλίμακες 2 και 9 του ΜΜPI2).

Ισχύς του Εγώ (μετρήσιμη από την κλίμακα Εs του ΜΜPI2).

Ενοχική προδιάθεση (μετρήσιμη από την κλίμακα 7 του ΜΜPI2).

Προδιάθεση για κατάχρηση ουσιών (μετρήσιμη από την κλίμακα MAC-R, APS και AAS του ΜΜPI2)

Επιπλέον χρησιμοποιείται στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας και στη συμβουλευτική γάμου και οικογένειας

Κλίμακες

 

8 Κλίμακες Εγκυρότητας

5 Υποκλίμακες Υπερβολικής Παρουσίασης του Εγώ

10 Κλινικές Κλίμακες

9 Αναδομημένες Κλινικές Κλίμακες (ΑΚ)

15 Κλίμακες Περιεχομένου

27 Κλίμακες Δομικών Στοιχείων Περιεχομένου

20 Συμπληρωματικές Κλίμακες

31 Κλινικές Υποκλίμακες (Harris-Lingoes και Υποκλίμακες Κοινωνικής Εσωστρέφειας)

Ειδικά χαρακτηριστικά που μετρώνται

 

Υποχονδρίαση (hypochondriasis)

Κατάθλιψη (depression)

Υστερία (hysteria)

Ψυχοπαθητική απόκλιση (psychopathic deviance)

Ταύτιση με το φύλο (masculinity-femininity)

Παράνοια (paranoia)

Αγχώδεις αντιδράσεις (anxiety reactions)

Σχιζοφρένεια (schizophrenia)

Υπομανία (hypomania)

Κοινωνική εσωστρέφεια (social introversion)

Άγχος

Απώθηση

Ισχύς του Εγώ

Κυριαρχία

Κοινωνική Ευθύνη

Κολεγιακή Δυσπροσαρμοστικότητα

Διαταραχή Μετα- Τραυματικού Στρες

Κλίμακα Συζυγικού ’γχους

Εχθρότητα

Υπερ- Ελεγχόμενη Εχθρότητα

Κλίμακα Αλκοολισμού του MacAndrew- Αναθεωρημένη

Κλίμακα Παραδοχής της Εξάρτησης

Κλίμακα Λανθάνουσας Εξάρτησης

Κλίμακες Ρόλου του Φύλου

Επιθετικότητα

Ψύχωση

Έλλειψη Κινήτρων

Αρνητικό Συναίσθημα / Νευρωτισμός

Εσωστρέφεια / Χαμηλό Θετικό Συναίσθημα

Διόρθωση

 

Η Διόρθωση γίνεται αυτόματα από τον προσωπικό υπολογιστή και παράγονται κατευθείαν τα διαγράμματα των αποτελεσμάτων

 

 

Προϋποθέσεις

 

Το τεστ διατίθεται σε ψυχολόγους που έχουν λάβει την εξειδικευμένη εκπαίδευση

 

 

Υλικό

 

Ερωτηματολόγια

Φύλλα Απαντήσεων

Τεχνικά Εγχειρίδια

Λογισμικό Παραγωγής Αποτελεσμάτων

Προσφέρονται υπηρεσίες χορήγησης, διόρθωσης & παραγωγής αποτελεσμάτων.

 

 

Δείγμα διαγραμμάτων

Εκπαίδευση

Αίτηση Πιστοποίησης

Bιβλιογραφία

Δείτε εδώ τη δημοσίευση της ελληνικής στάθμισης.

 

 

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΥ ΜΜΡΙ 2

 

Το τεστ προσωπικότητας MMPI-2 δημοσιεύθηκε το 1989, αναθεωρώντας το αρχικό MMPI και εισάγοντας ένα μεγάλο αριθμό σημαντικών αλλαγών. Κατ' αρχάς, εισήχθησαν νόρμες που είναι πολύ πιο αντιπροσωπευτικές του πληθυσμού. Δεύτερον, παρουσιάστηκε ένα συνεπέστερο σχήμα (format) για τις Τ τιμές για τις κλινικές κλίμακες (εκτός από την 5 και την 0) και τις κλίμακες περιεχομένου. Αντί να καθορίζονται απλές γραμμικές Τ τιμές από το μέσο όρο του απόλυτου σκορ και τις τυπικές αποκλίσεις για μια κλίμακα, δημιουργήθηκαν ομοιόμορφες Τ τιμές, προκειμένου να παράγουν ουσιαστικά το ίδιο εύρος και κατανομή για όλες τις κλίμακες. Τρίτον, οι ερωτήσεις διορθώθηκαν, προκειμένου να εξαλειφθεί η ασάφεια, η φυλετική διατύπωση, και το ξεπερασμένο περιεχόμενο, και παράλληλα διαγράφηκαν οι ερωτήσεις με αμφισβητήσιμο περιεχόμενο.

 

Το MMPI-2 εισήγαγε τρεις κλίμακες εγκυρότητας - FB, VRIN, και TRIN - που συμβάλλουν σημαντικά στην αναγνώριση των μη έγκυρων προφίλ. Αυτές οι τρεις κλίμακες, μαζί με το FP και το S - μέτρα εγκυρότητας που δημιουργήθηκαν μετά την δημοσίευση του MMPI-2 και που πραγματεύονται στην ερευνητική βιβλιογραφία του εργαλείου- έχουν προστεθεί στο προφίλ των κλιμάκων εγκυρότητας και των κλινικών κλιμάκων του MMPI-2.

 

Επίσης προστίθενται στo MMPI-2 οι κλίμακες τμημάτων περιεχομένου (Ben- Porath & Sherwood, 1993), που συμβάλλουν στην ερμηνεία των κλιμάκων περιεχομένου. Αυτό το αναθεωρημένο εγχειρίδιο εισάγει ένα νέο σύνολο συμπληρωματικών κλιμάκων, το PSY 5, που αναπτύσσεται από τους Harkness, McNulty και Ben-Porath (1995). Αυτές οι κλίμακες βασίζονται στο μοντέλο PSY 5 προσωπικότητας και ψυχοπαθολογίας που δημιουργήθηκε από τον Harkness και τους συνεργάτες του. Δείτε εδώ τη δημοσίευση της ελληνικής στάθμισης.

 

Το 2000 παρουσιάστηκαν οι ΑΚ Κλίμακες που κατασκευάστηκαν με σκοπό να διατηρήσουν τις σημαντικές περιγραφικές ιδιότητες των υπαρχουσών Κλινικών Κλιμάκων του MMPI-2 και να ενισχύσουν παράλληλα την ιδιαιτερότητά τους. Αναπτύχθηκε μία μέτρηση Αποθάρρυνσης (Demoralization), μια ευρεία, συγκινησιακά-χρωματισμένη διάσταση, η οποία αντιπροσωπευόταν, ως ένα βαθμό, σε κάθε μια από τις Κλινικές Κλίμακες. Στη συνέχεια, διεξήχθησαν χωριστές αναλύσεις για τις δέκα βασικές Κλινικές Κλίμακες με σκοπό να προσδιορίσουμε τα ιδιαίτερα βασικά χαρακτηριστικά της κάθε μιας, αφού απομακρύναμε την διακύμανση της Αποθάρρυνσης. Συγκεντρώθηκαν, έπειτα, ένα σύνολο κλιμάκων πυρήνος (Seed Scales), προκειμένου να εντοπισθούν τα βασικά χαρακτηριστικά και κάθε Seed Scale συσχετίσθηκε και με τα 567 στοιχεία του MMPI-2.

 

Βάσει των συσχετίσεων αυτών αναπτύχθηκε ένα σύνολο κλιμάκων ΑΚ προκειμένου να παρουσιαστούν τα ιδιαίτερα βασικά χαρακτηριστικά κάθε Κλινικής Κλίμακας.

 

Εντούτοις, η ανάπτυξη των εννέα Αναδομημένων Κλινικών Κλιμάκων περιέλαβε αναλύσεις και των δέκα Κλινικών Κλιμάκων. Ένας μικρός αριθμός τελικών βελτιώσεων των κλιμάκων έγινε με τη βοήθεια των κατάλληλων εξωτερικών (extra-test) δεδομένων κριτηρίου.

 

Οι ψυχομετρικές αναλύσεις έδειξαν ότι οι ΑΚ Κλίμακες είναι τουλάχιστον τόσο αξιόπιστες, όσο και οι αντίστοιχες Κλινικές Κλίμακες.

 

Από το 1989 που δημοσιεύθηκε το MMPI-2, σε περιοδικά έχουν εμφανιστεί περισσότερα από 1.000 επιστημονικά άρθρα παρουσιάζοντας μελέτες που συμπεριέλαβαν το MMPI-2, ενώ σήμερα κυκλοφορούν πάνω από 2.500 τίτλοι βιβλίων που αναφέρονται σ’ αυτό.

 

Αρχικές μελέτες του MMPI-2 εξέτασαν τη δυνατότητα σύγκρισης των αποτελεσμάτων και των προφίλ του MMPI και του MMPI-2. Πιο πρόσφατες μελέτες έχουν εστιάσει στους τρόπους με τους οποίους πρέπει να ερμηνεύονται οι τυποποιημένες κλίμακες και οι κωδικοί τύποι, στην εγκυρότητα των πρόσφατα αναπτυγμένων κλιμάκων, και στη συμβολή του MMPI-2a όσον αφορά την αξιολόγηση σε μια ευρεία ποικιλία περιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένης της διανοητικής υγείας νοσηλευομένων και εξωτερικών ασθενών, της επιλογής προσωπικού, στη δικαστική και σωφρονιστική χρήση. Δεδομένου ότι αυτή η μεγάλη εμπειρική βάση δεδομένων συνεχίζει να αυξάνεται, μαθαίνουμε διαρκώς περισσότερα για την αποτελεσματική χρήση το MMPI-2.

 

Από το Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα η διάθεση και υποστήριξη του ιστορικού MMPI διακόπηκε οριστικά το 1999.

 

Το MMPI-2 κατατάσσεται στην κορυφαία θέση των τεστ προσωπικότητας όλου του κόσμου.

 

Η εκπαιδευση των Ψυχολογων στην χορηγηση,αναλυση,διανομη κ αξιολογηση του MMPI 2 εχει εξαιρετικη σημασια ωστε εκεινοι να μπορεσουν να προσφερουν στο κοινο τις υπηρεσιες τους ως επισημοι εκπαιδευτες του,κατι που διασφαλιζει την υψηλη διαγνωστικη ποιοτητα αυτου του εξαιρετικα χρησιμου εργαλειου.Σημειωτεον οτι ο υπογραφων ειναι επισημος εκπαιδευτης του MMPI 2 στην Βρετανια,εκπαιδευση η οποια ομως διεπεται απο διαφορετικο πλαισιο λογω της Αγγλικης σταθμισης.

 

Εδω τι συμβαινει στην Ελλαδα.

ΣΤΟΧΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Από το 2006 η Ison διοργανώνει συστηματικά εκπαιδεύσεις για το MMPI-2 και μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 200 ψυχολόγοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο.

 

Η εκπαίδευση στο MMPI-2 έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει:

 

Θεωρητική γνώση μέσω της ανάλυσης των ψυχομετρικών ιδιοτήτων του τεστ και της εμβάθυνσης στο νόημα και τη σημασία κάθε κλίμακας για την αξιολόγηση ψυχοπαθολογίας

 

Πρακτική εξάσκηση μέσω της Χορήγησης του τεστ στους συμμετέχοντες

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

 

Παρουσίαση Ερωτηματολογίου MMPI-2

Χορήγηση στους συμμετέχοντες

 

Ψυχομετρικές Ιδιότητες του MMPI-2

Ανάλυση Κλιμάκων Εγκυρότητας & Αξιοπιστίας.

Προσαρμογή και στάθμιση στον ελληνικό πληθυσμό

Παρουσίαση βασικών κλιμάκων -Ιδιότητες/ Πλεονεκτήματα

 

Από το MMPI στο MMPI-2

Οι καινοτομίες του ΜΜΡΙ 2 - Αλλαγές & Διορθώσεις

 

Παρουσίαση των Κλιμάκων MMPI-2

Κλίμακες Εγκυρότητας

Κλινικές κλίμακες και οι επεξηγηματικές τους Harris Lingoes

Αναδομημένες κλινικές κλίμακες και η σημασία τους για την ανάλυση του προφίλ

Κλίμακες Περιεχομένου και οι επεξηγηματικές τους Κλίμακες Τμημάτων Περιεχομένου

Δομικές κλίμακες Προσωπικότητας PSY-5

Συμπληρωματικές κλίμακες

 

Αξιολόγηση Ψυχοπαθολογίας μέσω του ΜΜΡΙ- 2

Ανάλυση ΜΜΡΙ 2 αντιπροσωπευτικών κλινικών περιστατικών

Συνδυασμός στοιχείων ιστορικού με τα διαγράμματα του MMPI-2

 

Δεοντολογία στη χρήση του test

Συγγραφή έκθεσης αποτελεσμάτων

 

Χρήση Λογισμικού MMPI-2

Υλικά και Υπηρεσίες

 

 

 

Πρακτική εξάσκηση

Κωδικοποίηση του διαγράμματος MMPI-2

Παρουσίαση περιστατικών με θέμα «Η χρήση του MMPI-2»

Σε κλινικές περιπτώσεις

Στην επιλογή θέσεων επικινδυνότητας ή ασφαλείας

Σε περιπτώσεις άδειας οπλοφορίας

Σε δικαστικά πλαίσια

Πρακτική εμπειρία στη συγγραφή έκθεσης αποτελεσμάτων

 

Σημειωτεον οτι σε επομενα ποστ ενδεχεται να δωσω κ αλλες πληροφοριες για τις κλιμακες του MMPI-2 σταθμισμενες στα Αγγλικα ενος φυσιολογικου ενηλικα για να παρετε μια ιδεα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

μετράει όμως μόνο αν απαντήσεις λέγοντας την αλήθεια, διαφορετικά μπορείς να το ξεγελάσεις. Επίσης τη διάγνωση την κάνει αυτόματα υπολογιστής αν δεν κάνω λάθος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ενδιαφέρον.

Αλλα απο 567 ερωτήσεις και 130 κλίμακες δεν είναι σχετικά βέβαιο οτι πάντα κάποιος θα είναι λίγο τρελούλης here or there?

Προφανώς υπάρχουν αποδεκτά όρια κτλ αλλα θα είχε ενδιαφέρον να ξέρει κανείς προς τα πού κλίνει.

 

Επίσης (σίγουρα το λαμβάνει υπόψη αλλα είμαι περίεργος πως) τι γίνεται με αυτούς που έχουν λανθασμένη αντίληψη της πραγματικότητας τους; Π.χ. ένας πολύ καλός μου φίλος είμαι σίγουρος οτι θα απαντούσε "σωστά" (όχι επιτηδευμένα, έτσι θα του έβγαινε) χωρίς να παρουσιάσει κάτι στο τέστ, αλλα στην πράξη θα έπρεπε να τερματίσει 999999 την Κοινωνική εσωστρέφεια (social introversion).

 

Και όχι μόνο. Γενικά νομίζω οτι πάρα πολυς κόσμος έχει ένα θέμα με το τι θεωρεί σωστό στο μυαλό του και του τι πράττει. Και σε ένα τέτοιο ερωτηματολόγιο αυτή η παραμορφωμένη αντίληψη νομίζω οτι θα είναι σημαντικό πρόβλημα. Όχι; Τα προβλέπει όλα αυτά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και όχι μόνο. Γενικά νομίζω οτι πάρα πολυς κόσμος έχει ένα θέμα με το τι θεωρεί σωστό στο μυαλό του και του τι πράττει. Και σε ένα τέτοιο ερωτηματολόγιο αυτή η παραμορφωμένη αντίληψη νομίζω οτι θα είναι σημαντικό πρόβλημα. Όχι; Τα προβλέπει όλα αυτά;

 

Σαφως κ προβλεπονται.Προβλεπονται μαλιστα τοσα πολλα τα οποια εσεις δεν ''βλεπετε'' ευκολα.Η πολυ καλη ερευνα που εχει γινει (βασικα δεν υπαρχει καλυτερα διερευνηθεν ψυχομετρικο) προβλεπει εξαιρετικα πολυπλοκα θεματα μεσω των συσχετισμων κλιμακων που σιγουρα δεν μπορουν να γινουν ευκολα αντιληπτα απο τον μεσο εξεταζομενο.Δεν υπαρχει περιπτωση να μπορει να καλυφθει αυτο το θεμα επιφανειακα φοβαμαι.Με τιποτα.Η ερευνα ακριβως πανω σε αυτα τα ζητηματα ειναι εξαιρετικα διεξοδικη.

 

Στο πιο πανω ερωτημα να προσθεσω οτι οχι,ο υπολογιστης δεν κανει διαγνωση.Ο Ψυχολογος ειναι εκεινος που αναλυει τα αποτελεσματα κ τα εκθετει αναλογα συντασοντας την απαραιτητη εκθεση η οποια ειναι αναλυτικοτατη (κ κουραστικοτατη θα προσθεσω :-D ) .Γενικα ομως οσο πιο πεπειραμενος ειναι ο Ψυχολογος τοσο καλυτερη αξιολογηση.Ακομα κ σημερα υπολογιζεται οτι το 50% των αναλυσεων του MMPI 2 γινεται στο ''χερι'' κ οχι με την βοηθεια υπολογιστη για λογους που αφορουν επισης ενα μεγαλο μερος της ερευνας για τα προβληματα του ηλεκτρονικου σκορινγ.Προσωπικα την διορθωση στο ''χερι'' την κανω κ γω για ορισμενες περιπτωσεις η οταν μου το επιτρεπει ο χρονος,συνηθως αφηνω την δουλεια των σκορ στο λογισμικο οταν εχω μεγαλο δειγμα να εξετασω.

 

Αφου μιλησα κ με τον ετερο Ψυχολογο του φορουμ θα επανελθω αργοτερα με τις κλιμακες πιο αναλυτικα (αν κ θα αφαιρεσω μερικες) με ενα παραδειγμα απο φυσιολογικο ενηλικα.Συνεχιστε προς το παρον τις σκεψεις σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να απαντήσω κι έμμεσα στον κλαην, αγαπημένες μου ερωτήσεις, αν θα ήθελες να ανοίξεις ανθοπωλείο και αν θα έμπαινες στο σινεμα τζαμπα αν ήξερες πως δεν θα σε πιάσουν. Η πρώτη για την ευρηματικότητά της (σχιζοφρένεια) κι η δεύτερη για την απλότητά της (ψέμα). Αλλά η δύναμη του τεστ είναι ο αριθμός των ερωτήσεων κι η ανάλυση από πίσω τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οκ είχα κάνει ένα τεστ για τα υεα. φαντάζομαι ότι τέτοι τεστ ήταν. τα αποτελέσματα τα παρέδωσα προσωπικά σε ένα νοσοκομείο αν δεν κάνω λάθος. οι απαντήσεις ήταν πολλαπλής επιλογής. τα αποτελέσματα ήταν από υπολογιστή στη αγγλική γλώσσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή το έχω δει στην πράξη.

 

Όσοι το έχουν κάνει έχουν κουραστεί πολύ από το πλήθος των ερωτήσεων. Σε βαθμό που να το εγκαταλείπουν και να το κάνουν σε 2-3 φορές πράγμα που είναι λάθος.

 

Το τεστ από επιστημονικής απόψεως και αποτελεσμάτων είναι άριστο, ειδικά αν ερμηνευθεί από κάποιον έμπειρο ψυχολόγο. Επίσης γίνεται αντιληπτό αν κάποιος ψεύδεται/υποκρίνεται από την επαναληψιμότητα των ερωτήσεων (με λίγο διαφορετική διατύπωση) καθώς και από την μεγάλη διαφορά στα scores των διαφόρων κατηγοριών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

νομιζω πως το βρηκα online.παω να δω ποση τρελα παιζει

 

Εχεις βρει ολοκληρο το MMPI-2 η καποιο partial replication του?

Σε καθε περιπτωση προσοχη στα ονλαιν.Επισης οτι κ να εχεις βρει,θα ειναι αδυνατον να το ερμηνευσεις μονη/μονος σου.Αυτο μπορει να γινει μονο απο εξειδικευμενο Ψυχολογο αλλιως ειναι παρακινδυνευομενο να προσπαθησεις να αναλυσεις αυτο που νομιζεις οτι βλεπεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτο εκανα

http://www.mindfithypnosis.com/free-mmpi2-online.htm

αλλα δεν καταλαβαινω κατι απο τα αποτελεσματα :P

αργοτερα θα κοιταξω και την απεξηγηση των αποτελεσματων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτο εκανα

http://www.mindfithypnosis.com/free-mmpi2-online.htm

αλλα δεν καταλαβαινω κατι απο τα αποτελεσματα :P

αργοτερα θα κοιταξω και την απεξηγηση των αποτελεσματων.

 

Το ακριβες,πληρες κ αναθεωρημενο λοιπον,καλο το λινκ σου.Για τα αποτελεσματα σου ειπα,μονη σου απλα θα μεινεις με αριθμους,σκορ κτλ.Παρε μια ιδεα ομως.Επισης επειδη η Αγγλικη σταθμιση απαιτει συγκεκριμενο level Αγγλικων αλλα κ δεν ειναι culture specific ως προς την Ελλαδα,καλο ειναι οσοι το κανουν να εχουν καλο επιπεδο Αγγλικων τουλαχιστον.Σε καθε περιπτωση σαφως κ προτασεται η Ελληνικη σταθμιση για εσας στην Ελλαδα,πολυ πιο εγκυρα τα αποτελεσματα του σε Ελληνες.

 

Για το ποσο κοστιζει στην Ελλαδα να γινει απο εξειδικευμενο Ψυχολογο,δεν γνωριζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με μια μικρη ερευνα ειδα τι παιζει.βεβαια τα αποτελεσματα χρειαζονται περαιτερω αναλυση αν και το ολο θεμα το βρισκω πολυ ενδιαφερον.καποια στιγμη θα ηθελα να παω τα αποτελεσματα σε εναν ειδικο για συζητηση :mellow:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καποια στιγμη θα ηθελα να παω τα αποτελεσματα σε εναν ειδικο για συζητηση :mellow:

 

Οχι,θα το κανεις ξανα απο την αρχη,σε test conditions κ controlled environment.Δεν υπαρχει ειδικος να δεχτει κατι που θα του φερεις απο το νετ.Ειναι αντιδεοντολογικο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...