Μετάβαση στο περιεχόμενο


Αποστολή στην IFA 2014
Φωτογραφία

Ρυθμισεις DVR για παρακολουθηση μεσω ιντερνετ


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
35 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 seskou

seskou

    Junior Member

  • Members
  • 127 μηνύματα

Δημοσίευση 20 June 2011 - 02:35 AM

Καλησπερα σε ολους.εχω αγορασει εδω και καιρο ενα καταγραφικο με 4 καμερες.το εγκατεστησα στον χωρο μου αλλα τωρα θελω να μπορω να ελεγχω και μεσω ιντερνετ.συνδεσα με καλωδιο ethernet το DVR με το ρουτερ αλλα απο κει και περα δε ξερω τι αλλο να κανω.προφανως θελει port forword και τα συναφη(χρειαζεται και static ip;) αλλα ποια βηματα ακολουθω με τη σειρα για να μην τα κανω μανταρα και μετα δε βγαζω ακρη με τιποτε;ξερω οτι το ερωτημα μου ειναι λιγο γενικο γι αυτο οποια βοηθεια δεκτη.

Το ρουτερ ειναι το thomson της Forthnet.

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Ad Bot

Ad Bot

#2 jmil

jmil

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 94 μηνύματα

Δημοσίευση 20 June 2011 - 09:49 AM

Καλησπερα σε ολους.εχω αγορασει εδω και καιρο ενα καταγραφικο με 4 καμερες.το εγκατεστησα στον χωρο μου αλλα τωρα θελω να μπορω να ελεγχω και μεσω ιντερνετ.συνδεσα με καλωδιο ethernet το DVR με το ρουτερ αλλα απο κει και περα δε ξερω τι αλλο να κανω.προφανως θελει port forword και τα συναφη(χρειαζεται και static ip;) αλλα ποια βηματα ακολουθω με τη σειρα για να μην τα κανω μανταρα και μετα δε βγαζω ακρη με τιποτε;ξερω οτι το ερωτημα μου ειναι λιγο γενικο γι αυτο οποια βοηθεια δεκτη.

Το ρουτερ ειναι το thomson της Forthnet.

Ευχαριστω προκαταβολικα.


Καλημέρα

Θα πρέπει να:

1. Να βάλεις ένα δυσκολο κωδικο στο web interface του καταγραφικου ωστε να μην μαντευεται ευκολα.
2. Το καταγραφικο θα πρεπει να ειναι στο ιδιο υποδικτυο με το router και να εχει στατικη ip (πχ 192.168.1.1 η ip του router και 192.168.1.10 η ip του DVR).
3. Θα πρεπει να γνωριζεις (διαβασε manual) τις πορτες που πρεπει να ανοιξεις προς τα εξω (συνηθως TCP 80 για το web interface και καποιο αλλο range πχ TCP 8001-8005 για το data stream).
4. Πηγαινε εδω για να δεις πως κανεις port forward στο router σου:
5. Εφ'οσον δεν εχεις στατικη ip απο τον παροχο σου φτιαξεις DynDNS account για να μπαινεις με DNS αντι με ip.Το dyndns θα το ρυθμισεις στο router σου.

#3 seskou

seskou

    Junior Member

  • Members
  • 127 μηνύματα

Δημοσίευση 21 June 2011 - 01:12 PM

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου αλλα τελικα εχω αλλο ενα προβλημα που πρεπει να λυθει πριν απ ολα τα αλλα.αφου ανοιξω το interface του dvr απο τον ιντερνετ εξπλορερ(αυτον λεει μεσα στις οδηγιες οτι ειναι συμβατος)πρπει να κατεβασω ενα plugin, το ActiveX λεει αλλα δεν με αφηνει να το εγκαταστησω γιαιτι λεει δεν επληθευτικε ο εκδοτης του προγραμματος.εχω βαλει στις ρυθμισεις του IE να μην μπλοκαρει κατι αλλα τιποτα.εγω που θελω να το εγκαταστησω πως θα γινει η δουλεια;


Το port forward που ρωταω πιο πανω το χρειαζομαι για να μπαινω απο το σπτι να ελεγχω.
Απο τη δουλεια μια χαρα μεσω ρουτερ μπορω να δω το interface του dvr αλλα οχι εικονα λογω του plugin που ειπα παραπανω.
Please μια βοηθειαααααα!Εχει που παιδευομαι αρκετο καιρο.

#4 tarantules

tarantules

    Senior Member

  • Members
  • 2341 μηνύματα

Δημοσίευση 21 June 2011 - 01:39 PM

Δεν δοκιμάζεις με κανένα άλλο browser πχ Firefox;

#5 seskou

seskou

    Junior Member

  • Members
  • 127 μηνύματα

Δημοσίευση 21 June 2011 - 02:29 PM

Δοκιμασα και με firefox και με Opera αλλα τιποτα.στο πλαισιο που υποτιθεται οτι πρεπει να βλεπω την εικονα της καμερας ειναι γκρι και δεν δειχνει καν πανω στη γωνια οτι λειπει καποιο προσθετο.μονο στον IE το βγαζει και πρπει να ειναι συμβατο μονο με αυτον.για ποιο λογο ομως μου ακυρωνουν τα windows την εγκατασταση;δεν υπαρχει λεει η υπογραφη του εκδοτη.υπαρχει καποιος τροπος οπως για αλλες περιπτωσεις για παραδειγμα που μπαινουμε με safe mode ή αντιστοιχο plugin για firefox;

#6 seskou

seskou

    Junior Member

  • Members
  • 127 μηνύματα

Δημοσίευση 21 June 2011 - 07:49 PM

Tελικα με λιγο search που εκανα χρειαζεται το plugin ifly net player ActiveX αλλα οσο παραξενο και αν φαινεται δεν μπορω να το κατεβασω απο πουθενα.παραγματικα εχω σκασει.δε παει αλλο.το ιντερνετ τα χει παιξει.αλλο ψαχνεις και εντελως αλλα σου βγαζει.ο IE δεν δεχεται το plugin λογω αγνωστου εκδοτη.οτι να ναι δηλαδη.μαλλον δεν ειναι η μερα μου,,,,,,,,,για να μην πω και ο μηνας μου.

#7 jmil

jmil

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 94 μηνύματα

Δημοσίευση 23 June 2011 - 09:36 AM

καλημέρα

όχι δεν νομίζω να χρειάζεται έξτρα player απλά ο browser σου κάνει Disable τα ActiveX controls της σελίδας για λόγους ασφαλείας.
Η λύση είναι να βάλεις την dyndns διεύθυνση ή την ip address (αν έχεις static) στα Trusted list του Internet Explorer.
http://surfthenetsaf.../ieseczone7.htm
Μπορεί να χρειαστεί να κάνεις και custom ρυθμίσεις εκεί κάνοντας allow σε ότι έχει να κάνει με ActiveX.

Σε άλλο browser δεν θα παίξει.Τα activex παίζουν μόνο σε Iexplorer.

#8 Nikmetaxa

Nikmetaxa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 μηνύματα

Δημοσίευση 24 June 2012 - 01:51 PM

Φιλε μου θα πρεπει να πας να ρυθμισεις τον IExplorer σου ωστε να επιτρεπει το ActiveX.


Θα πας Tools -> Internet Options -> Security και θα πειραξεις το Custom Level του Internet και Local Intranet,
επιτρεπωντας οτι εχει να κανει με ActiveX.

To εχω συναντησει και εγω το προβλημα σου.
Απλα θα κανεις αρκετες δοκιμες για να βρεις τις σωστες ρυθμισεις των ActiveX ισως.

#9 user27

user27

    Member

  • Members
  • 122 μηνύματα

Δημοσίευση 02 July 2012 - 06:36 PM

Επειδη εχω αντιμετωπισει στο παρελθον παρομοιο προβλημα, μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα τυχαια λυση με την οποια εγκαθιστουμε τετοια activex στον ie χωρις υπογραφη. Στην ουσια αυτα στην πραγματικοτηα ειχαν υπογραφη για καποιο χρονικο διαστημα, απλα εληξε γιατι δεν την ανανεωσαν οι δημιουργοι. Η λυση ειναι να βαλουμε παλιοτερη ημερομηνια προσωρινα στα windows!

#10 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 54580 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 08 July 2012 - 09:20 PM

πολλες φορες πετυχαινει να το βαλεις και στα Trusted sites εκτος απο το να πας στα advanced και να πειραξεις απο εκει πραγματα.

#11 GIANNISKARD

GIANNISKARD

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 μηνύματα

Δημοσίευση 24 January 2013 - 06:50 PM

καλησπερα  συνδεσα   ενα καραγραφικο  με  ρουτερ  αλα  μπορω να  βλεπω τισ  καμερες μονο  απο  κομπιουτερ  που  περνουν ιντερνετ  απο  το  δικο  μου  ρουτερ  μπορει  καπιοσ  να  βοηθησει  πως  γινετε  να  βλεπω  τις  καμερες  ακι  απο  μακρια



#12 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 54580 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 24 January 2013 - 07:00 PM

καλησπερα  συνδεσα   ενα καραγραφικο  με  ρουτερ  αλα  μπορω να  βλεπω τισ  καμερες μονο  απο  κομπιουτερ  που  περνουν ιντερνετ  απο  το  δικο  μου  ρουτερ  μπορει  καπιοσ  να  βοηθησει  πως  γινετε  να  βλεπω  τις  καμερες  ακι  απο  μακρια

port forward στο ρουτερ τις portes που θελει το καταγραφικο και επισης στο ρουτερ η στο καταγραφικο αν δεν εχεις static θα πρεπει να τρεχει ενα No-ip η dyndns.αν εχεις οτενετ κλεισε την αυξημενη ασφαλεια καλου κακου μην εχειις θεματα και μετα λες γιατι δεν παιζει.http://www.otenet.gr...abuse_ports.htm



#13 GIANNISKARD

GIANNISKARD

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 μηνύματα

Δημοσίευση 24 January 2013 - 08:56 PM

ξεχασα  να  σας  πω  οτι  η  συνδεση  μου  ειναι  Cosmote the  go kai    to  ebala  se royter me  θυρα   usb



η   συνδεση  μου ειναι   κοσμοτε on  the   go και  το  εβαλα  σε  θυρα   usb    το  φλασακι το  ρουτερ  μου   ειναι tplnk mr  3420



#14 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 54580 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 24 January 2013 - 11:40 PM

ξεχασα  να  σας  πω  οτι  η  συνδεση  μου  ειναι  Cosmote the  go kai    to  ebala  se royter me  θυρα   usb



η   συνδεση  μου ειναι   κοσμοτε on  the   go και  το  εβαλα  σε  θυρα   usb    το  φλασακι το  ρουτερ  μου   ειναι tplnk mr  3420

θελει α.port forward.

β.no ip η dyn -dns .

γ.να παρεις την cosmote και να τους πεις οτι εχεις καταγραφικο οποτε να μην βγαινει απο Proxy αλλα απο κανονικη πραγματικη Ip.η vodafone νομιζω το ονομαζει vpn η cosmote δεν θυμαμαι.αλλα αμα τους πεις οτι θες να κανεις Port forward γιανα βλεπεις το καταγραφικο απο μακρια θα σου πουν.και θα σου δωσουν αλλο apn να βαλεις οχι το κλασσικο που μαλλον εχεις βαλει.διοτι αμα βαλεις το κλασσικο βγαινεις απο proxy οποτε δεν μπορεις να δεις καμερες κτλ



#15 GIANNISKARD

GIANNISKARD

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 μηνύματα

Δημοσίευση 25 January 2013 - 02:01 AM

ΣΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΜΙΛΗΣΑ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΚΟΣΜΟΤΕ  ΚΑΙ  ΑΥΡΙΟ  ΘΑ  ΜΕ  ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ  ΤΟ   ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΜΗΜΑ



ENA  ΑΠΟ  ΤΑ  2  ΧΡΕΙΑΖΟΜΕ  ΚΑΙ  ΤΑ  3??  ΔΗΛΑΔΗ  ΚΑΙ  PORT FORWARD KAI NO IP