Προς το περιεχόμενο

Η Nokia θα υποστηρίζει το MeeGο για αρκετό καιρό ακόμη


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με το σύμβουλο marketing της Nokia Klas Strom, η εταιρεία πρόκειται να υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα MeeGo για το νέο της smartphone N9 για αρκετό καιρό ακόμη. Όπως αναφέρει ο Strom εκτός από τις συνεχείς βελτιώσεις του MeeGo, οι χρήστες του Ν9 θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν εφαρμογές που θα ανανεώνονται συχνά ενώ θα προστίθενται περισσότερες με το χρόνο.

 

Το MeeGo είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα που υποστηρίζεται και χρησιμοποιείται από εταιρείες όπως η Intel η Novell και η AMD.

 

Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Ν9 οι πρώτες εντυπώσεις σχετικά με αυτό άφησαν στους περισσότερους ανάμεικτα συμπεράσματα. Ενώ κάποιοι ενθουσιάστηκαν με την παρουσίασή του, οι περισσότεροι δεν έκρυψαν τις αμφιβολίες τους σχετικά με την υποστήριξη που θα έχει το MeeGo με το πέρασμα του χρόνου.

 

700nokian907.jpg

Αυτό που απομένει να δούμε είναι εάν η Nokia πρόκειται να υποστηρίξει εμπράκτως το MeeGo ή αν το δημοσίευμα πρόκειται απλά για μια καθησυχαστική ανακοίνωση ενόψει της κυκλοφορίας του νέου smartphone της εταιρείας.

 

Link.png Site: geekwithlaptop.com

Link.png Site: Το tweet του Klas Strom

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι τίποτα δύσκολο να υποστήριξη εφαρμογές android. Και τα δύο λειτουργικά είναι βασισμένα στον πυρήνα του linux το θέμα είναι ότι το android τρέχει μια custom έκδοση της java από την google αλλά φαντάζομαι δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Nokia έχει τρελή πλάκα, μόνο την 3Dfx θυμάμαι να έχει κάνει τόσα πολλά και τραγικά λάθη μαζεμένα και από κυρίαρχος να γίνεται ουραγός. Στην αρχή δήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει το meego, τώρα λέει ότι θα το υποστηρίξει. Το N9 είναι το πιο όμορφο κινητό από εποχής iphone, αλλά ο πρόεδρας της Nokia δήλωσε πως, ακόμη και αν πάει καλά, δεν θα συνεχίσουν να βγάζουν κινητά στηριγμένα στο meego. Άντε τώρα να τους εμπιστευτείς και να πας να αγοράσεις το Ν9...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οτι και να πει ο Elop αρκετοι θα το παρουμε.

Κατα την γνωμη μου αν το χειριστει η εταιρια σωστα μπορει να γινει το αρμα που θα την επαναφερει στην κορυφη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα Νοκια δεν είναι να το υποστηρίξεις εσύ, που αν θέλουμε σε πιστεύουμε, αλλά αν οι developers θα σπαταλήσουν το χρόνο τους σε ένα νεκρό κατά τα λεγόμενά σου λειτουργικό.Μιλάμε για κωμωδία!! :-(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνο θετικό για την Nokia είναι το ότι-όπως φαίνεται- αντίστοιχης αισθητικής θα είναι και τα μοντέλα της που θα στηρίζονται στα Windows. Και έτσι όπως πετάει λεφτά η microsoft για την στήριξή τους, κάτι μπορεί να γίνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κλασσική περίπτωση εταιρίας που και αργησε να μπει στο παιχνιδι (στην προκειμενη περίπτωση των συγχρονων mobile OSes), και οταν επιτελους μπήκε νομισε οτι θα καταφέρει σε ενα-δυο χρόνια οτι οι αλλοι προσπαθουσαν απο πολύ πριν.

 

Η Nokia επρεπε να είχε μυρίστει το fail του Symbian απο εποχες N80, και να βαλει το MeeGo/Maemo σε fast track, αλλα που. Και τωρα τους φταιει το λειτουργικο MeeGο αυτο καθεαυτο που δεν θα ειναι ετοιμο πριν το 2014.

 

Τωρα με τα Windows Phone 7 η Nokia μου θυμιζει τον φοιτητη που αφησε το project του μαθήματος για το τελευταιο σαββατοκύριακο, ειδε οτι δεν του βγαινει, και αγορασε ετοιμο project απο την... μαυρη αγορα και ο θεος βοηθος.

 

Ελπιζω μονο να πάρει το MeeGo η LG ωστε να μην χαθει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Τελικα μπορει να μας εξηγησει καποιος απο την ΝΟΚΙΑ τι θα γινει με το Ν9? θα το (υπο)στηριξουν? θα εινει ενα τελευταιο μοντελο στην πλατφορμα αυτη ασχετα το τι ζητησει θα εχει? θα μπορουμε να ελπιζουμε οτι το Ν9 δεν θα το θαψουν μονοι τους (οπως πολυ πετυχημενα εκανε ο Elop)?

 

ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΑ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Meego, windows mobile

Youustay και μπούρδες λέω εγώ

Συγνώμη δεν αποφασίζουν σε ένα λειτουργικο να τελειώνουμε

Αύριο θα μας πουν android

Αλλα θα μου πεις η nokia πουλάει και Πολύ φτηνά κινητά οπότε και κει πρέπει να βάλουν κάτι άλλο

Τα παιδια του ζεβεδαιου ποιον είχανε πατέρα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...