Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Hp pavilion dv5 1080ev


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
19 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 negain

negain

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 μηνύματα

Δημοσίευση 21 July 2011 - 04:26 PM

Καλησπέρα,

εχω ενα hp 1080ev περιπου 2 χρονια τωρα. θελω να του βαλω τώρα τα win7 64bit απο vista που εχω 32bit. θελω ομως και να ανεβασω λιγο την ram του 4GB τωρα. Εδω αρχιζει λοιπόν και ο προβληματισμός μου. Εβαλα το AIDA64 για να δω μεχρι ποσο μνημη σηκώνει το laptop και μου λεει 8GB (σκεφτομαι να βαλω 6Gb). Θεμα 1ον) πως μπορω να βρω ποσες θεσεις εχει για ram η motherboard 2ον) μου λεει μεσα το AIDA64 αυτο: Supported Memory Types DDR2-667, DDR2-800, DDR3-667, DDR3-800, DDR3-1066 SDRAM. Δηλαδη υποστηριζει και DDR3 μνημες?? γιατι αυυτες απο οτι ειδα ειναι πιο οικονομικες. Το laptop τωρα εχει 2x 2 GB (DDR2-800 DDR2 SDRAM). Μπορω να βαλω μαζι με αυτες και 2 gb DDR3 και να δουλεψουν ολες μαζι? Σαν και αυτη:
http://www.plaisio.g...56MSK64V1U.htm.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ στην τελικη αξιζει θα δω διαφορα??

Ad Bot

Ad Bot

#2 hawkpilot

hawkpilot

    Member

  • Members
  • 1503 μηνύματα
  • LocationLost in Space

Δημοσίευση 21 July 2011 - 05:06 PM

Είναι τόσο εύκολο κι απλό να βρεις τις πληροφορίες που θέλεις στο site της HP. Δημοσιευμένη Εικόνα

Κατέβασε το service manual του laptop. Υποστηρίζει dual channel DDR2 PC2-6400 (800MHz). Κατέβασε και τρέξε το CPU-Z για να δεις ακριβώς πόσα chipάκια έχει ήδη το μηχανάκι για να δεις πως θα αναβαθμίσεις.

#3 xristoforos89

xristoforos89

    Senior Member

  • Members
  • 5863 μηνύματα
  • LocationΑθήνα

Δημοσίευση 21 July 2011 - 06:17 PM

Απο 4 σε 6gb δεν θα δεις διαφορα,
αν ειδικα εχεις το λαπτοπ για καθημερινη χρηση.

#4 negain

negain

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 μηνύματα

Δημοσίευση 21 July 2011 - 07:34 PM

Επειδή δεν κατέχω και πολλά ddr3 δεν υποστηρίζει...

#5 hawkpilot

hawkpilot

    Member

  • Members
  • 1503 μηνύματα
  • LocationLost in Space

Δημοσίευση 21 July 2011 - 08:30 PM

Σωστά. Χρειάζεσαι μνήμες DDR2 PC-6400. Από το CPU-Z θα δεις αν έχει 1 τσιπάκι 4GB (οπότε θα χρειαστεί να αγοράσεις άλλο ένα 4άρι) ή 2x2GB οπότε και θα πρέπει να αλλάξεις και τα 2 τσιπάκια με καινούργια. Λάβε υπόψην σου ότι SODIMM 4GB DDR2 είναι αρκετά σπάνια και ακριβά. Δες εδώ. Σε σχέση με τα αντίστοιχα DDR3 κοστίζουν σχεδόν τα διπλά.

Επειδή δεν κατέχω και πολλά ddr3 δεν υποστηρίζει...



#6 negain

negain

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 μηνύματα

Δημοσίευση 22 July 2011 - 02:17 AM

Καταλαβα αυτο που λεει δηλαδη το AIDA64 δεν ισχυει. Αν το κανω 8gb με Win7 64bit δεν θα δω διαφορα απο 4gb που εχει τωρα με Vista 32bit?? Σκεφτομαι μηπως δεν αξζει η αναβαθμιση γιατι ειναι και μηχανημα 2 ετων αλλα απο την αλλη τα χαρακτηρηστικα του ειναι αρκετα καλα και παει επισης αρκετα γρηγορα. Φανταζομαι με την αναβαθμιση ακομα καλυτερα...

#7 xristoforos89

xristoforos89

    Senior Member

  • Members
  • 5863 μηνύματα
  • LocationΑθήνα

Δημοσίευση 22 July 2011 - 03:52 AM

Την ραμ ασε την ησυχη.
Δυο πραγματα πρεπει να αλλαξεις.
α) να πας στα windows 7.
β) Να αλλαξεις δισκο. Αν θες να δεις τρελη διαφορα στο λαπτοπ, παρε αυτον http://www.plaisio.g...-SATA-3Gb-s.htm
Αν θες καποιον πιο φθηνο, τοτε πας σε εναν απλο στις 7200 στροφες.

#8 hawkpilot

hawkpilot

    Member

  • Members
  • 1503 μηνύματα
  • LocationLost in Space

Δημοσίευση 22 July 2011 - 10:41 AM

Καταλαβα αυτο που λεει δηλαδη το AIDA64 δεν ισχυει. Αν το κανω 8gb με Win7 64bit δεν θα δω διαφορα απο 4gb που εχει τωρα με Vista 32bit?? Σκεφτομαι μηπως δεν αξζει η αναβαθμιση γιατι ειναι και μηχανημα 2 ετων αλλα απο την αλλη τα χαρακτηρηστικα του ειναι αρκετα καλα και παει επισης αρκετα γρηγορα. Φανταζομαι με την αναβαθμιση ακομα καλυτερα...



Την ραμ ασε την ησυχη.
Δυο πραγματα πρεπει να αλλαξεις.
α) να πας στα windows 7.
β) Να αλλαξεις δισκο. Αν θες να δεις τρελη διαφορα στο λαπτοπ, παρε αυτον http://www.plaisio.g...-SATA-3Gb-s.htm
Αν θες καποιον πιο φθηνο, τοτε πας σε εναν απλο στις 7200 στροφες.



Δύσκολο μου φαίνεται να έχει κάνει λάθος το AIDA64 - ίσως δε διάβασες κάτι σωστά. Όπως σου γράφει και ο Χριστόφορος, βάλε win7 χωρίς να πειράξεις τη μνήμη. Και μόνο με την αλλαγή του λειτουργικού θα δεις διαφορά. Ο δίσκος που σου προτείνει είναι σαφώς πιο γρήγορος από τους κλασικούς μηχανικούς κι αν μπορείς να διαθέσεις περισσότερα χρήματα πήγαινε σε καθαρό SSD (θα έχεις όμως σημαντικά μικρότερη χωρητικότητα).

#9 negain

negain

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 μηνύματα

Δημοσίευση 22 July 2011 - 06:58 PM

Λογικο ειναι να μην υποστηριζει ddr3. Τωρα που το σκεφτομαι ειναι και λιγο παλιο το μηχανημα. Σε καθαρο SSD χρειαστει λογικα κανα 150αρι minimum. Στον σκληρο που λεει ο φιλος 120ευρω... Μηπως τελικα δεν αξιζει τοσα χρηματα σε παλιο μηχανημα???

#10 xristoforos89

xristoforos89

    Senior Member

  • Members
  • 5863 μηνύματα
  • LocationΑθήνα

Δημοσίευση 22 July 2011 - 07:06 PM

Εε.. Πλεον με 400ευρω παιρνεις καλυτερο μηχανημα.
Επιλογη σου ειναι, αν θες να το αναβαθμισεις ή οχι.

#11 negain

negain

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 μηνύματα

Δημοσίευση 22 July 2011 - 07:12 PM

http://www.plaisio.g...X-R8Z02-045.htm


Βρηκα αυτο, αλλα ειναι ACER και δεν εχει και Blu-Ray..

#12 xristoforos89

xristoforos89

    Senior Member

  • Members
  • 5863 μηνύματα
  • LocationΑθήνα

Δημοσίευση 22 July 2011 - 08:52 PM

Μεχρι ποσα χρηματα ψαχνεις;
Γενικοτερα τα περισσοτερα μοντελα στα χρηματα αυτα δεν εχουν bluray παντως.

#13 negain

negain

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 μηνύματα

Δημοσίευση 23 July 2011 - 04:44 AM

Μεχρι 500ευρω. Αυτο το ειχα παρει 599 εκθεσιακο αλλα βγηκε πολυ καλο. Το θεμα ειναι οτι με μια ματια που εριξα δεν ειμαι σιγουρος αν παιρνω καλυτερο μηχανημα με τα λεφτα που μπορω να διαθεσω..


Παραθετω τα χαρακτηριστικα του δικου μου:

Επεξεργαστής: Intel Core 2 Duo T9400 (2.53 GHz, Level 2 cache 6MB).
Οθόνη: Αντιθαμβωτική οθόνη υψηλής ανάλυσης 15,4'' WXGA με infinity BrightView, με ανάλυση 1280 x 800.
Μνήμη: 2x 2048 MB DDR2, Σκληρός Δίσκος: 320 GB SATA 5400 rpm.
Οπτικός Δίσκος: Blu-Ray ROM με DVD±R/RW SuperMulti διπλής επίστρωσης.
Floppy Disk: Δεν περιλαμβάνεται.
Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce 9600M GT με αποκλειστική μνήμη 512 MB και συνολική διαθέσιμη μνήμη γραφικών μέχρι 1791MB.
Ενσύρματη επικοινωνία: Υψηλής ταχύτητας 56K μόντεμ, ενσωματωμένο Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000.
Ασύρματη επικοινωνία: Intel PRO/Wireless 4965AGN, ασύρματη δικτύωση Bluetooth.
Διασυνδέσεις: 4 USB 2.0, 1 υποδοχή HDMI, 1 υποδοχή eSata, 1 θύρα VGA, 1 υποδοχή ethernet RJ45, 1 υποδοχή μόντεμ RJ11, 2 έξοδοι ακουστικών, 1 είσοδος μικροφώνου, 1 IEEE 1394, θύρα υπέρυθρων τηλεχειριστηρίου, υποδοχή καλωδίου σύνδεσης.
Υποδοχές επέκτασης: Μία υποδοχή ExpressCard/54 (υποστηρίζει και ExpressCard/34).
Ήχος: Ενσωματωμένος ήχος 16 bit, 3D, Sound Blaster Pro συμβατός, Ηχεία Altec Lansing.
Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης ψηφιακών μέσων 5-σε-1 για κάρτες Secure Digital, MultiMedia, Memory Stick, Memory Stick Pro ή κάρτες xD Picture, HP Pavilion WebCam με ενσωματωμένο μικρόφωνο, HP Mobile Remote Control.
Πληκτρολόγιο: Συμβατό πληκτρολόγιο 101 πλήκτρων, Touch Pad με κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και pad κατακόρυφης κύλισης πάνω/κάτω, κουμπιά έντασης και σίγασης.
Διαστάσεις: 35,7 cm (Π) x 25,9 cm (Μ) x 3,49 cm (ελάχ. Υ) / 4,19 cm (μέγ. Υ).
Βάρος: 2,65 kg.
Μπαταρία: 6 κελιών Λιθίου Ιόντων (Li-Ion).
Λογισμικό: Windows Vista Home Premium Gr/Eng.

#14 hawkpilot

hawkpilot

    Member

  • Members
  • 1503 μηνύματα
  • LocationLost in Space

Δημοσίευση 23 July 2011 - 09:21 AM

Είναι αρκετά καλό το laptop σου - στέκεται άνετα με win7. Με τα τελευταία παιχνίδια που κυκλοφορούν ίσως να έχεις κάποια θεματάκια λόγω παλιάς κάρτας γραφικών.
Δες εδώ.

#15 xristoforos89

xristoforos89

    Senior Member

  • Members
  • 5863 μηνύματα
  • LocationΑθήνα

Δημοσίευση 23 July 2011 - 11:55 AM

Συμφωνω πως δεν αξιζει να το αλλαξεις.
Αλλαξε του τα φωτα για οσο αντεξει, και μετα αντικατεστησε το!