Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρονικό τατουάζ τοποθετείται στο δέρμα για ιατρική παρακολούθηση


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το γύρο του Διαδικτύου έχει κάνει το πιο πρόσφατο επίτευγμα όσον αφορά τα υπερλεπτά ηλεκτρονικά κυκλώματα, το οποίο περιγράφεται λεπτομερώς στο περιοδικό Science. Πρόκειται για μια τεχνολογία γνωστή ως “επιδερμικά ηλεκτρονικά” και μπορεί να τοποθετηθεί στο δέρμα του ανθρώπου όπως ένα απλό τατουάζ.

 

Πρόκειται για μια επαναστατική τεχνολογία όπου ο καθένας μπορεί να αναλογιστεί την εξέλιξή της μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Με ένα τέτοιο ηλεκτρονικό κύκλωμα στο δέρμα μας, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που θα μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν όπως η χρήση για τη βιομετρική, αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας αλλά και επιπρόσθετες “λειτουργίες” όπως αυτή της επαυξημένης πραγματικότητας.

 

circuit-temporary-tattoo-600x400-520x346.jpg

 

Ανάμεσα στα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία κάνοντας χρήση την τεχνολογία αυτή είναι η παρακολούθηση των ηλεκτρικών σημάτων της καρδιάς, όπου παράγονται παραπλήσια αποτελέσματα με ένα καρδιογράφημα. Σε ένα άλλο πείραμα που πραγματοποιήθηκε, τοποθετήθηκε το ηλεκτρνικό τατουάζ μαζί με ένα μικρόφωνο στο λαιμό ενός ανθρώπου όπου έστελνε το σήμα της φωνής σε έναν υπολογιστή. Ο τελευταίος αναγνωρίζει τέσσερις διαφορετικές λέξεις: πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά.

 

Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο αυτό το ηλεκτρονικό κύκλωμα είναι το ελαστομερές και έχει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά και την ελαστικότητα για να μιμηθεί το ανθρώπινο δέρμα. Το περιοδικό που έκανε τη δημοσίευση αναφέρει ότι μπορεί να καλυφθεί από προσωρινά τατουάζ έτσι ώστε μην φαίνονται τα ηλεκτρονικά κυκλώματα πάνω στο δέρμα.

 

 

Φυσικά η συγκεκριμένη τεχνολογία στη σημερινή της μορφή επιδέχεται αρκετές αναβαθμίσεις όπως η αντοχή στις διάφορες καταστάσεις του δέρματος και βελτιώσεις έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η εφίδρωση και η λειτουργία της αναπνοής. Επίσης θα μπορούσαν να τοποθετηθούν κεραίες ασύρματης μεταφοράς δεδομένων για την απευθείας μετάδοση των πληροφοριών σε κάποιον κεντρικό υπολογιστή και ηλιακά κελιά για την φόρτιση του κυκλώματος χωρίς παραπάνω ενεργειακές ανάγκες.

 

Link.png Site: sciencemag.org

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ελπίζω να γίνει για ιατρικούς λόγου παρακολούθησης της υγεία και οχι να ειναι το λεγόμενο τσιπάκι που θα παρακολουθούνται ολες μας οι κινήσεις στο μέλλον

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτός αν δε σου αρέσουν ξένα αντικείμενα πάνω στο σώμα σου. Αλλά ντάξει καιρός είναι να μπαίνουν εκεί οι ταυτότητες και όλο το ιστορικό. Απλά όποιος θα αρνείται να το βάλει, θα χάνει αρκετές διευκολύνσεις σε διάφορους τομείς της ζωής του κι έτσι θα αναγκαστεί να το βάλει.

 

Resistance if Futile. We are the Borg. :mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...και οχι να ειναι το λεγόμενο τσιπάκι που θα παρακολουθούνται ολες μας οι κινήσεις στο μέλλον

 

Μα αυτό γίνεται έτσι κι αλλιώς απο τα κινητά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να υποθεσω πως το σημειο με το τατου αυτο θα πρεπει να μεινει για παντα βρομικο ? XD

 

προφανώς θα είναι αδιάβροχο, οπότε θα μπορείς να πλύνεις το σημείο που έχει τοποθετηθεί. Αλλά εγώ δεν κατάλαβα αν μπαίνει πάνω από το δέρμα σαν αυτοκόλητο ή μέσα στο δέρμα. αν μπαίνει μέσα στο δέρμα προφανώς θα προστατεύεται έτσι κι αλλιώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι επαναστατικο για τον ιατρικο χωρο. Μπορεις να κανεις monitoring σε πλειαδα παραμετρων 24/7 χωρις ο ασθενης να κουβαλαει μηχανηματα, patches και αλλα gadgets, χωρις να ξεκολλανε, χωρις να τα ξεχναει ή να τα μετακινει. Μπορει να σωσει πολλες ζωες και να συμβαλει στη καλυτερη αντιμετωπιση διαφόρων ασθενειων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα αυτό γίνεται έτσι κι αλλιώς απο τα κινητά.

 

e για αυτους που δεν έχουν smartphone ρε πως θα μας έχουν στο χέρι όλους

Παντα ετσι ξεκιναει η τεχνικη, πρωτα για τους αρρωστους και τους ηλικιωμενους και μετα ο υπολοιπος κοσμος.

δυστυχώς έτσι είναι αδελφέ μας θέλουν ρομποτάκια

killuminati!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

e για αυτους που δεν έχουν smartphone ρε πως θα μας έχουν στο χέρι όλους

 

[..]

 

Οποιοδήποτε κινητό που πιάνει σήμα μπορεί να εντοπισθεί που βρίσκετε.

 

Αυτή τι στιγμή είναι απόρρητα αυτά τα στοιχεια, και μονο στις ακραίες περίπτωσις δίνονται αυτού του είδους η πληροφορίες

 

Άρα και τώρα ξέρουν που βρίσκεσαι και μπορούν να υποθέσουν τι κανεις. Ναι, με τα smartphones εκτος του ότι μπορούν να δουν που βρίσκεσαι, μπορούν να δουν και με τι ασχολείσαι με το κινητό σου (πάλι οι εταιρίες κινητών δικτύων μπορούν να δουν..)

 

 

Εδώ και χρονια είναι που παρακολουθούμαστε εις αγνοια πολλών, με το τσιπάκι αυτό απλός θα το ksroume όλη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι με το διαφορα οτι το κινητο εχεις την επιλογη να μην το αγορασεις ενω με το τσιπακι δεν θα εχεις αυτη την ευχαιρεια. Και στο κατω κατω το κινητο το παρατας οπου σου γουσταρει και τερμα η παρακολουθηση. Το τσιπακι, οποια μορφη και αν εχει αυτο τελικα, πως θα το βγαλεις απο την πετσα σου να το παρατησεις; Σκεφτητε λιγακι ρε παιδια και μην κανετε ανοητες συγκρισεις. Οχι ναι σε ολα για χαρη της τεχνολογολατρειας και κοροιδια για οσους ψαχνονται περισσοτερο και δεν καταπινουν αμασητο οτι τεχνολογικα αθωο και ωφελιμο γκατζετακι τους πλασαρεται. Και αυτα τα λεει ενα ατομα που ειναι ηλεκτρονικος μηχανικος,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...