Προς το περιεχόμενο

Διαθέσιμη η επίσημη εφαρμογή του Facebook για το iPad


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κυκλοφόρησε σήμερα η ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή του Facebook για το iPad, χωρίς να προηγηθεί κάποια ειδική εκδήλωση όπως ήθελε η φημολογία. Παράλληλα παρουσιάζεται μια νέα πλατφόρμα για τις iOS συσκευές έτσι ώστε να είναι προσπελάσιμες και από αυτές οι εφαρμογές και τα παιχνίδια του Facebook.

 

Η εφαρμογή του Faceboοκ για iPad είχε διαρρεύσει στα μέσα καλοκαιριού, όπου μπορούσε κανείς να την τρέξει ακολουθόντας μια συγκεκριμένη διαδικασία και αφού είχε κάνει εγκατάσταση την εφαρμογή για iPhone. Το μεγάλο πλεονέκτημα της εφαρμογής του Facebook για iPad, είναι ότι αξιοποιεί πλήρως την οθόνη της συσκευής, οργανώνοντας το περιεχόμενο με καταλληλότερο τρόπο.

 

Επίσης ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην απεικόνιση των φωτογραφιών, οι οποίες καταλαμβάνουν κατά την εμφάνισή τους ολόκληρο το μέρος της οθόνης. Η πλοήγηση μεταξύ των φωτογραφιών σε ένα άλμπουμ γίνεται με μια κίνηση του δαχτύλου προς τα δεξιά ή αριστερά. Η κεντρική οθόνη της εφαρμογής αποτελείται από μία αριστερή μπάρα μέσω της οποίας γίνεται πλοήγηση στη ροή ειδήσεων, σε φωτογραφίες, στα μηνύματα, τις ομάδες, στις ειδοποιήσεις, το chat αλλά και την αναζήτηση. Αποτελεί ουσιαστικά ένα μενού που οδηγεί σχεδόν σε όλες τις δυνατότητες που παρέχονται από το Facebook.

 

facebookipad.jpg

 

post-39041-0-51255800-1318280354_thumb.jpg post-39041-0-09984000-1318280356_thumb.jpg post-39041-0-32060100-1318280357_thumb.jpg

post-39041-0-37885800-1318280358_thumb.jpg post-39041-0-17438800-1318280360_thumb.jpg post-39041-0-39508400-1318280361_thumb.jpg post-39041-0-70586700-1318280362_thumb.jpg

 

Όσον αφορά δυνατότητες video, η αναπαραγωγή τέτοιου περιεχομένου θα είναι εφικτή και σε HD. Επιπλέον θα μπορεί κανείς να αναπαράγει video σε συσκευές Apple TV μέσω Airplay, ή σε άλλες Apple συσκευές που υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία.

 

Έχουν προστεθεί ακόμη και επιπλέον λειτουργίες οι οποίες θα είναι πλέον διαθέσιμες και στην εφαρμογή για iPhone. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα η οποία δίνει τη δυνατότητα να ανοίγουμε από το iPad ή το iPhone τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε στο Facebook από τον επιτραπέζιο υπολογιστή μας. Για παράδειγμα, εάν θέλουμε να ανοίξουμε μια εφαρμογή του Facebook ή να παίξουμε ένα παιχνίδι που μας προτείνει κάποιος φίλος, θα μεταφερθούμε αυτόματα στην ξεχωριστή εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί για τη συσκευή μας.

 

Εάν η εφαρμογή ή το παιχνίδι δεν είναι εγκατεστημένο στη συσκευή μας, θα μεταφερόμαστε απευθείας στο App Store για το κατέβασμα αυτού. Εάν όμως δεν υπάρχει καθόλου διαθέσιμη εφαρμογή για κατέβασμα, θα βλέπουμε μια HTML5 έκδοση της εφαρμογής ή του παιχνιδιού που θέλουμε να ανοίξουμε. Ήδη, εταιρείες όπως η EA και η Zynga θα μεταφέρουν όλα τα παιχνίδια τους και στη νέα πλατφόρμα για κινητές συσκευές, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε αυτές που τρέχουν iOS. Στα παιχνίδια που θα τρέχουν στο iOS θα είναι διαθέσιμη και η λειτουργία Facebook Credits, για αγορές extra δυνατοτήτων στα παιχνίδια.

 

Να σημειωθεί ότι κυκλοφορεί ήδη η αναβαθμισμένη έκδοση του Facebook για iPhone η οποία συμβαδίζει με το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής για iPad και ενσωματώνει την πλατφόρμα mobile που περιγράφηκε παραπάνω.

 

File.png Download: Κατεβάστε την εφαρμογή του Facebook για το iPad

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας ελπίσουμε να μην κολάει όπως αυτή του iphone που είναι για κλάματα.

 

Ενημερώθηκε και αυτή, φαίνεται αρκετά πιο σταθερή θα δείξει βέβαια με τη χρήση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έγινε και αναβάθμιση στην εφαρμογή για Iphone, ωραίο το design, να δούλευε κιόλας!!!!

 

Βασικά συμπεριφέρεται δε συνδέεται στο δίκτυο να κατεβάσει οτιδήποτε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άντε καλορίζικη για τους ipad fans.

Η αλήθεια ειναι οτι χρειαζόταν γιατι μολις χτες ειχα μπει απο το ipad ενος φίλου στο facebook και με την εφαρμογή για το iphone έδειχνε χάλια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μου ανοιγει.

Εγω απορω πως γινεται μια τοσο βασικη εφαρμογη για Smartphone να μην δουλευε ποτε σωστα και μετα το Update να μην ανοιγει καν. Απορω πως η Apple δεν τους εχει βαλει χερι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...