Προς το περιεχόμενο

Ζούμε το τέλος του ευρω;


μαφαλντα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και εμενα με δανειζαν πολυ ευκολα ,οτι ωρα ηθελα ,αλλα δεν πηγα να παρω 10 πιστωτικες καρτες ουτε καταναλωτικα δανεια ,αν τα επαιρνα θα εφταιγα εγω η' ο "δανειστης" μου?

Και οι δυο θα φταιτε...το δανειστης γιατι το εβαλες σε εισαγωγικα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Πόσους δημόσιους υπάλληλους αντέχει η Ελλάδα;

 

Ο ένας γείτονας κερδίζει μεγαλύτερα εισοδήματα και μπορεί να απασχολεί τέσσερις οικιακές βοηθούς και δυο-τρεις δασκάλους ιδιαιτέρων μαθημάτων για τα παιδιά..

 

]Ο άλλος έχει λιγότερα εισοδήματα και πληρώνει μόνο μια γυναίκα για την καθαριότητα μια φορά την εβδομάδα και στέλνει τα παιδιά στο φροντιστήριο της γειτονιάς.

 

]Ο τρίτος δεν απασχολεί καμία οικιακή βοηθό και ούτε διαθέτει ιδιωτική ασφάλιση γιατί δεν του περισσεύουν.[/background]

ατά τον ίδιο τρόπο ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που μπορεί να απασχολήσει μια χώρα, δεν εξαρτάται από τον αριθμό που απασχολούν οι γειτονικές, αλλά από το αριθμό που μπορεί να συντηρήσει η οικονομία της...[/background]

 

)]Είναι άτοπο λοιπόν να συγκρίνουμε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων της Νορβηγίας, της Σουηδίας ή της Γερμανίας με αυτόν που απασχολεί η Ελλάδα.

 

]Η πρώτη έχει ένα ισχυρό φυσικό πόρο και οι άλλες ανταγωνιστικές οικονομίες με τις οποίες η ημετέρα δεν είναι συγκρίσιμη.

 

Το μεγάλο ψέμα...

 

]Πόσους δημοσίους υπαλλήλους χωράει η Ελλάδα; Οι «προοδευτικοί» υποστηρίζουν όσους χωρούν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

]Στην Ελλάδα οι απογραφές υποστηρίζουν πως έχουμε περί τις 650 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Οι προστάτες των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και του “πνεύματος” της δημοσιοϋπαλληλίας υποστηρίζουν πως οι απασχολούμενοι στο δημόσιο δεν ξεπερνούν το μέσο όρο των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών.

 

η παραγωγικοτητα του δημοσίου δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα, παρά μόνο με χώρες της Αφρικής.

 

]Η κομματική και πελατειακή “μαφία” που κυβερνά και συγκυβερνά τον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες ως κυβέρνηση, αντιπολίτευση και συνδικάτα έχει καταφέρει να καλύψει την απασχόληση πίσω από διάφορους φαινομενικά "αθώους" κωδικούς στον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Π.χ. Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία οι οποίοι πριν λίγες εβδομάδες εισέβαλαν στο Πεντάγωνο, είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα καίτοι εμφανίζεται ιδιώτης ιδιοκτήτης ή στο δημόσιο.[

)]Αν ακολουθήσουμε την πορεία του χρήματος θα δούμε πως ο μοναδικός πελάτης των ναυπηγείων είναι το υπουργείο Άμυνας. Ο μισθός των εργαζομένων στα ναυπηγεία εμφανίζεται σε κάποιο κωδικό των δαπανών του υπουργείου Άμυνας.

 

]Οι εργαζόμενοι στις θυγατρικές της Αγροτικής Τράπεζας όπως Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, Δωδώνη, ΣΕΚΑΠ ανήκαν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα; Ο κρατικός προϋπολογισμός (δηλ. οι φορολογούμενοι) πάντως μέχρι πρότινος ανά τακτά διαστήματα κάλυπτε τις μαύρες τρύπες της Αγροτικής με αυξήσεις κεφαλαίου..

 

)]Αν κοιτάξουμε την πορεία του χρήματος στα έσοδα και άλλων πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων θα δούμε πως ο κρατικός προϋπολογισμός και μέσω αυτού οι φορολογούμενοι είναι ο τροφοδότης λογαριασμός...

 

[]Η ελληνική οικονομία μπορεί να μοιάζει με αυτή ενός διεφθαρμένου καπιταλισμού, αλλά έχει εμφανή τα χαρακτηριστικά του σοβιετικού μοντέλου. Όπου η κομματική και συνδικαλιστική αγκιτάτσια διευθύνει εκτεταμένους τομείς της οικονομίας...

 

]Η ελληνική οικονομία παρά τη συρρίκνωση που έχει υποστεί στα τελευταία χρόνια της ύφεσης συνεχίζει να τροφοδοτεί με περί τα 50 δισ. ευρώ τα έσοδα του δημοσίου.

 

]Αυτό συμβαίνει όχι γιατί μειώθηκε η φοροδιαφυγή αλλά κυρίως γιατί αυξήθηκαν οι φόροι των συνήθων υποζυγίων. Ήδη, η αδυναμία αποπληρωμής των φόρων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο τους τελευταίους μήνες.

 

)]Αυτό που επί της ουσίας συμβαίνει είναι η καύση του «λίπους» των αποταμιεύσεων των ιδιωτών από μια κρατική μηχανή χωρίς ανάλογο αποτέλεσμα για την κοινωνία που υποφέρει. Ο δημόσιος τομέας συνεχίζει να «καίει» και τους τελευταίους πόρους του ιδιωτικού μέχρι την τελική πτώση..

 

 

Πηγή:www.capital.gr[

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει γίνει πραγματική καταγραφή αυτών που μισθοδοτούνται απ΄τα κρατικά ταμεία;

 

Φρενίτιδα προσλήψεων είχαμε και λόγω των ρουσφετιών από τις Κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας, με αποτέλεσμα οι δημόσιοι υπάλληλοι να φθάνουν σήμερα τους 1.100.000. Τα στοιχεία σοκ για την κατάσταση που επικρατεί στον δημόσιο τομέα περιλαμβάνονται σε έκθεση του Κέντρου Μελετών και Ερευνών του ΕΒΕΑ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Οι μόνιμοι υπάλληλοι πλησιάζουν τις 450.000 (συμπεριλαμβανομένου και του στρατιωτικού προσωπικού) ενώ οι υπόλοιποι προσλήφθηκαν με διάφορες δικαιολογίες και απασχολούνται σήμερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με διάφορες μορφές εργασίας. Είναι επίσης ενδεικτικό ότι 83.529 υπάλληλοι απασχολούνται σήμερα στους ΟΤΑ όλης της χώρας. Ο αριθμός του συνολικού αριθμού των απασχολουμένων στο Δημόσιο σε σχέση με τον πληθυσμό και τον αριθμό των δημοσίων υπάλληλων άλλων μεγαλυτέρων και πλουσιότερων χωρών, προκαλεί ίλιγγο και δικαιολογεί τη δεινή θέση που έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΑ, οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν το 40% του συνόλου, ενώ οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ξεπερνούν το 50%. Αναφερόμενος στο μέγεθος του δημοσίου τομέα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, ζήτησε το άμεσο «πάγωμα» των προσλήψεων για αόριστο χρονικό διάστημα, αλλά σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον για πέντε χρόνια. Διευκρίνισε ότι το Επιμελητήριο δεν τάσσεται υπέρ της άρσης της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα, αλλά τόνισε ότι τα κενά θα πρέπει να καλυφθούν με μετατάξεις, ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας. Οι αριθμοί που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΒΕΑ προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία ενημερώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2009.

Η επεξεργασία έγινε από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας (ΚΕΜΕ) του ΕΒΕΑ και από αυτή προκύπτει ότι:

• Οι συνολικός αριθμός των υπαλλήλων στον στενό δημόσιο τομέα ανέρχεται στις 370.517. Από αυτούς, οι 268.832 είναι μόνιμοι και οι 101.685 είναι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

• Στα υπουργεία υπηρετούν 92.179 υπάλληλοι, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου 116.979, στους ΟΤΑ οι 83.529 και στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου οι 77.830.

• Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των 370.517 υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, οι 165.262, δηλαδή το 45%, απασχολούνται σε δύο μόνο υπουργεία: στο υπουργείο Υγείας, που εποπτεύει τις υγειονομικές μονάδες της χώρας, και στο υπουργείο Εσωτερικών (μαζί με τους δήμους και τις νομαρχίες).

Το «πάζλ» των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα με κάποια σχέση μονιμότητας, συμπληρώνεται από το ενεργό στρατιωτικό προσωπικό, που ανέρχεται σε 177.600 άτομα. Ακολουθεί η «στρατιά» των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις 550.000.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΑ, συνολικά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα ανέρχονται σε 1.098.117 άτομα. Από αυτούς:

• Μόνιμοι υπάλληλοι είναι 268.832 εργαζόμενοι, το 24,5%. Αν στους μόνιμους συνυπολογιστεί και το στρατιωτικό προσωπικό (177.600), ο συνολικός αριθμός τους φθάνει τα 446.432 άτομα, ή ποσοστό 40,7% του συνόλου.

• Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ανέρχονται σε 101.685, ή ποσοστό 9,3% του συνόλου.

• Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου φτάνουν τις 550.000, ή το 50% του συνόλου.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προβλέψεις σοκ από τη Citigroup για την Ελλάδα - Στο 11,8% η ύφεση το 2014 και στο 453,2% του ΑΕΠ το χρέος! - Θα ξεπεράσει το 40% η ανεργία το 2015! - Στο 60% παραμένουν οι πιθανότητες για την έξοδο της χώρας από το ευρώ σε 12-18 μήνες.

 

Link.png Site: Link

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βλέπω τα θετικά σενάρια των "φίλων και συμμάχων" δίνουν και παίρνουν.

Όλα αυτά βγαίνουν στην φόρα τώρα που βρέθηκε έστω αυτή η "λύση". Τόσο καιρό δεν έλεγαν τέτοια.

Απο μια άποψη βέβαια, ίσως μας βολεύει να υπάρξει ένας πανικός απο τέτοιες δηλώσεις στις αγορές, μια και τα ελληνικά ομόλογα έχουν πάρει πάνω σε αξία απ' τους διάφορους κερδοσκόπους. Δύσκολο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βλέπω τα θετικά σενάρια των "φίλων και συμμάχων" δίνουν και παίρνουν.

Όλα αυτά βγαίνουν στην φόρα τώρα που βρέθηκε έστω αυτή η "λύση". Τόσο καιρό δεν έλεγαν τέτοια.

Απο μια άποψη βέβαια, ίσως μας βολεύει να υπάρξει ένας πανικός απο τέτοιες δηλώσεις στις αγορές, μια και τα ελληνικά ομόλογα έχουν πάρει πάνω σε αξία απ' τους διάφορους κερδοσκόπους. Δύσκολο.

Eιναι απλα η πραγματικότητα. Οταν σας λεω οτι η ζωη στο ευρω θα ειναι δυσκολη δεν με ακουτε. Νομιζετε οτι εχουμε φτασει πατο, αλλα απεχουμε ακομα πολυ απο αυτον. Εχουμε να δουμε πολλα ακομα. Η "λυση" αυτη, δόθηκε μονο και μονο για να δοθεί η απαραίτητη παραταση μεχρι τις γερμανικες εκλογες. Μετα θα γινει της εκδιδομενης επι χρημασι γυναικος το σιδηρουν κιγκλίδωμα. Ευρω λοιπον να φαμε πσωμακι. Που ειναι ρε παιδια ο παπιος που ελεγε για αναπτυξη μεσα στο 2013? Κρυβεται?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετα τις εκλογες τι θα γινει δηλαδη ? Και τελικα γιατι αγχωνεσαι ? Αν δεν υπαρχει λυση ολα οδηγουν σε αυτο που διακαως επιθυμεις , στην εξοδο η στην διαλυση της ευρωζωνης .Λογικα θα πρεπει να κανεις παρτυ εκεινη την μερα αφου αμεσως θα δημιουργηθει ουρα απο επενδυτες-κολοσους της βιομηχανιας για το ποιος θα πρωτοχτισει εδω εργοστασιο.Θα σπερνει η αναπτυξη .Δεν πιστευω να αρχισεις τις διαμαρτυριες τοτε ?

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε rikos, ακόμα 2012 έχουμε!

Και δεν είναι απαραίτητα αυτή η "πραγματικότητα", εκτός και αν νομίζεις ότι ξαφνικά η Citigroup μας αγάπησε και μας προειδοποιεί, αφιλοκερδώς :-D , για το καλό μας. Δεν παίζονται χοντρά φράγκα απ' όλους αυτούς που έχουν στοιχηματίσει στην έξοδό μας απ' το Ευρώ που όλο την προβλέπουν και όλο δεν γίνεται;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετα τις εκλογες τι θα γινει δηλαδη ? Και τελικα γιατι αγχωνεσαι ? Αν δεν υπαρχει λυση ολα οδηγουν σε αυτο που διακαως επιθυμεις , στην εξοδο η στην διαλυση της ευρωζωνης .Λογικα θα πρεπει να κανεις παρτυ εκεινη την μερα αφου αμεσως θα δημιουργηθει ουρα απο επενδυτες-κολοσους της βιομηχανιας για το ποιος θα πρωτοχτισει εδω εργοστασιο.Θα σπερνει η αναπτυξη .Δεν πιστευω να αρχισεις τις διαμαρτυριες τοτε ?

Αλλο ευρω-δραχμη και αλλο δραχμη. Οποιον δρομο και να ακολουθησεις αν το χρεος δεν γινει βιωσιμο (διαγραφη χρεους) θα εισαι συνεχεια χρεωκοπημενος. Η αλλαγη νομισματος ειναι αναγκαια αλλα οχι ικανη συνθηκη για την επαναφορα στον ισιο δρομο. Ομοιως βεβαια και η διαγραφη. Ειναι μια σειρα πολιτικων επιλογων που πρεπει να γινουν κατι που μονο με σοβαρους πολιτικους και πατριωτες θα μπορουσε να γινει αυτο. Με τους σημερινους πολιτικους οτι και να κανουμε ειμαστε καταδικασμενοι να πεινασουμε, ειδικα μεσα στο ευρω - που παμε για επισημη αποικια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eιναι απλα η πραγματικότητα. Οταν σας λεω οτι η ζωη στο ευρω θα ειναι δυσκολη δεν με ακουτε. Νομιζετε οτι εχουμε φτασει πατο, αλλα απεχουμε ακομα πολυ απο αυτον. Εχουμε να δουμε πολλα ακομα. Η "λυση" αυτη, δόθηκε μονο και μονο για να δοθεί η απαραίτητη παραταση μεχρι τις γερμανικες εκλογες. Μετα θα γινει της εκδιδομενης επι χρημασι γυναικος το σιδηρουν κιγκλίδωμα. Ευρω λοιπον να φαμε πσωμακι. Που ειναι ρε παιδια ο παπιος που ελεγε για αναπτυξη μεσα στο 2013? Κρυβεται?

Ακομα πιστευω οτι θα εχουμε αναπτυξη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε rikos, ακόμα 2012 έχουμε!

Και δεν είναι απαραίτητα αυτή η "πραγματικότητα", εκτός και αν νομίζεις ότι ξαφνικά η Citigroup μας αγάπησε και μας προειδοποιεί, αφιλοκερδώς :-D , για το καλό μας. Δεν παίζονται χοντρά φράγκα απ' όλους αυτούς που έχουν στοιχηματίσει στην έξοδό μας απ' το Ευρώ που όλο την προβλέπουν και όλο δεν γίνεται;

Μιλας λες και εμφανιστηκαν οι πουθεναδες και ισχυρίστηκαν κατι που δεν στεκει. Το μονο που δεν στεκει ειναι το να ισχυριζεσαι οτι το 2020 θα εχουμ 124% χρεος. Απλα μαθηματικα. Συνεπως η κοροιδια ευκολα εντοπιζεται και τα χοντρα φραγκα που λες επισης ισχυουν, αλλα προσεξε μηπως αυτα τα χοντρα φραγκα, προς το παρον τουλαχιστον, εξυπηρετουνται απο την παραμονη μας στο ευρω. Εξου και η κοροιδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα' χει παίξει χοντρά φράγκα η Citigroup στην χρεωκοπία της Ελλάδος και στην έξοδό μας απ' την ευρωζώνη μέσα στο 2012 και πιέζει καταστάσεις.

Τα μεγάλα ποσά (και τα αναμενόμενα υπερ-κέρδη) παίζονται πάντα σε καταστάσεις χρεωκοπίας, πολιτικής κρίσης και πανικού και όχι σε περιόδους σταθερότητας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα' χει παίξει χοντρά φράγκα η Citigroup στην χρεωκοπία της Ελλάδος και στην έξοδό μας απ' την ευρωζώνη μέσα στο 2012 και πιέζει καταστάσεις.

Τα μεγάλα ποσά (και τα αναμενόμενα υπερ-κέρδη) παίζονται πάντα σε καταστάσεις χρεωκοπίας' date=' πολιτικής κρίσης και πανικού και όχι σε περιόδους σταθερότητας.[/quote']

 

Δεν λεμε κατι διαφορετικο...απλα που ξερεις οτι τα μεγαλα ποσα που παιζονται δεν εχουν να κανουν με την παραμονη της Ελλαδος στο ευρω αντι της εξοδου οπως νομιζεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι πάει να πει "ξέρω"; Κανένας μας δεν ξέρει.

Όλοι μια εκτίμηση κάνουμε και θεωρώ ότι τα μεγάλα ποσά έχουν παιχτεί στην υπόθεση της εξόδου μας απ' το ευρώ.

100% βέβαιος εννοείται ότι δεν μπορεί να είναι κανένας, εκτός αν είναι το δεξί χέρι του CEO της Goldman Sachs, ίσως ούτε και τότε!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...