Προς το περιεχόμενο

Το Google εμφανίζει στα αποτελέσματα αναζήτησης σχόλια από το Facebook


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα σχόλια των χρηστών του Facebook στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησής της πρόσθεσε σήμερα η Google, προκαλώντας ανησυχίες στους χρήστες της διάσημης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης σε θέματα ιδιωτικότητας.

 

Για να αποφευχθούν οι παρερμηνείες, διευκρινίζεται ότι μόνο τα σχόλια που έχουν δημοσιευτεί μέσω της πλατφόρμας σχολίων του Facebook (Facebook Comment Box)που ενσωματώνουν οι ιστοσελίδες θα συμπεριλαβάνονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Τα σχόλια που κάνουν οι χρήστες μέσω των profile του Facebook ή των αναρτήσεων φίλων δεν πρόκειται να δημοσιευτούν δημόσια. Εκτός από το σύστημα δημοσίευσης σχολίων του Facebook για ιστοσελίδες, στα αποτελέσματα του Google θα εμφανίζονται επίσης και τα σχόλια χρηστών που έχουν δημοσιευτεί μέσω των υπηρεσιών Disqus και Intense Debate.

 

Το GoogleBot, η “αράχνη” της Google στον ιστό του Internet, προφανώς έχει αναβαθμιστέι έτσι ώστε να αναγνωρίζει σχόλια τα οποία φορτώνονται δυναμικά μέσω των τεχνολογιών AJAX και JavaScript. Αυτό συνεπάγεται επίσης ότι η εταιρεία γίνεται ολοένα και καλύτερη στην αναγνώριση τέτοιου περιεχομένου που φορτώνεται στον κώδικα των ιστοσελίδων.

 

Η αναβάθμιση της μηχανής αναζήτησης της Google πραγματοποιείται σταδιακά και για το λόγο αυτό ίσως η νέα δυνατότητα να μην εμφανίζεται προσωρινά σε όλους τους χρήστες της υπηρεσίας.

 

Link.png Site: zdnet.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Τα σχόλια που κάνουν οι χρήστες μέσω των profile του Facebook ή των αναρτήσεων φίλων δεν πρόκειται να δημοσιευτούν δημόσια" για την ώρα, πιστεύω σύντομα θα μπορεί κάποιος να κάνει αναζήτηση σε όλα!!! :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πιθανός να γίνεται αυτό σε σελίδες όπου ο χρήστης ενδιαφέρεται να μπει και να βρει κατευθείαν αυτό που ψάχνει

έτσι μπορεί μαζί με την "page preview" να υπάρχει και "comments preview"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενω τώρα..... όπως κάνεις αναζήτηση και βλέπεις ένα σχόλιο σε κάποιο μπλογκ, έτσι και τώρα απλα το σχόλιο δεν θα είναι σε φόρμα του μπλογκ, θα ειναι σε φορμα σχολίων του facebook

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...