Προς το περιεχόμενο

Tο Imagine Cup 2012 έχει ξεκινήσει


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δελτίο Τύπου

 

Η Microsoft Ελλάς ανακοινώνει την έναρξη του Imagine Cup 2012, του μεγάλου φοιτητικού διαγωνισμός τεχνολογίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.imaginecup.com μέχρι τις 13 Μαρτίου. Ο διαγωνισμός θα έχει και για το 2012 κεντρικό θέμα «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων», καλώντας με αυτόν τον τρόπο τους νέους να εμπνευστούν από τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (Millennium Development Goals), όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από τον Ο.Η.Ε.

 

Προσκαλώντας τους νέους από όλο τον κόσμο να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές που αξιοποιούν τα σύγχρονα εργαλεία της τεχνολογίας και επιχειρούν να δώσουν λύση σε σύγχρονα προβλήματα, το Imagine Cup έχει αναδειχτεί σε σημαντικό θεσμό για τη διεθνή φοιτητική κοινότητα. Ενδεικτικό της απήχησης του διαγωνισμού στους νέους είναι το γεγονός ότι στη διαδρομή του από το 2003 μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον περισσότερων από 1,4 δισεκατομμύριο φοιτητών παγκοσμίως, ενώ στο διαγωνισμό του 2011 συμμετείχαν 358.000 φοιτητές από 183 χώρες. Από την Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περίπου 5.000 άτομα.

 

Οι νέοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη μεγάλη κατηγορία Σχεδιασμός Λογισμικού (Software Design) στο Imagine Cup 2012, καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 13 Μαρτίου 2012, ενώ μπορούν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που η Microsoft Ελλάς τους παρέχει δωρεάν, αρκεί να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 27 Νοεμβρίου. Οι διαγωνιζόμενοι της κατηγορίας αυτής θα διαγωνιστούν πρώτα σε επίπεδο χωρών, ενώ οι προκριθείσες συμμετοχές θα ταξιδέψουν στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, όπου θα διεξαχθούν οι παγκόσμιοι τελικοί τον Ιούλιο του 2012. Στην Ελλάδα οι τελικοί για την ανάδειξη της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους διεθνείς τελικούς, θα πραγματοποιηθούν το Μάιο του 2012.

 

Άλλες κατηγορίες του Imagine Cup 2012 είναι η κατασκευή παιχνιδιών Game Design, καθώς και το IT Challenge για τους μελλοντικούς επαγγελματίες της πληροφορικής. Επισημαίνεται ότι στις κατηγορίες αυτές ο διαγωνισμός διεξάγεται σε διεθνές επίπεδο μέσω διαδικτύου και οι διακριθείσες από όλο τον κόσμο συμμετοχές λαμβάνουν μέρος απευθείας στους διεθνείς τελικούς. Επιπλέον κατηγορίες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, αλλά και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα imaginecup.gr, καθώς και το επίσημο ελληνικό φόρουμ του διαγωνισμού στη διεύθυνση http://studentguru.gr/p/imaginecup.aspx .

 

Με αφορμή την έναρξη του Imagine Cup 2012, o κ. Patrick Malone, Διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, δήλωσε τα ακόλουθα: «Το Imagine Cup αποτελεί για εμάς μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης με νέους επιστήμονες, οι οποίοι κάθε χρόνο μας εντυπωσιάζουν με τις δυνατότητές τους, την ευαισθησία τους, αλλά και την εργατικότητά τους. Για όλους εμάς στη Microsoft Ελλάς, το Imagine Cup προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία ανάδειξης και επιβράβευσης νέων ταλέντων, όπου μέσα από την προσπάθειά μας να τους βοηθήσουμε σε επίπεδο προετοιμασίας, μαθαίνουμε πολλά για τις ανάγκες τους, τα προβλήματά τους και τα όνειρά τους».

 

O Γιώργος Καρακατσιώτης και ο Βαγγέλης Πτερνέας, της ομάδας Alaniarides, οι οποίοι παρουσιάζοντας στους τελικούς του 2011 την εφαρμογή Touring Machine απέσπασαν το πρώτο βραβείο στην ειδική κατηγορία του διαγωνισμού Interoperability Challenge δήλωσαν: «Το Imagine Cup ήταν για μας μια ευκαιρία να ασχοληθούμε με σύγχρονες τεχνολογίες και να τις εφαρμόσουμε για έναν σκοπό που εμπνέει. Ήταν η απόδειξη πως όταν δουλεύεις σκληρά για κάτι και αγαπάς αυτό που κάνεις, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις».

 

Το Imagine Cup της Microsoft διοργανώνεται από το 2003, ενώ η Ελλάδα συμμετέχει στο διαγωνισμό από το 2004, έχοντας αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις μέχρι σήμερα. Πέρα από τη μεγάλη διάκριση της ομάδας Alaniarides φέτος, ελληνικές ομάδες έχουν και παλαιότερα κερδίσει σημαντικούς τίτλους. Συγκεκριμένα τα projects “Sign2Talk” το 2005 και “SmartEyes” το 2004 είχαν κατακτήσει αντίστοιχα την 2η και 3η θέση παγκοσμίως, συμμετέχοντας στην κατηγορία «Σχεδιασμός Λογισμικού».

 

Link.png Site: Imagine Cup 2012

Link.png Site: Επίσημο forum διαγωνισμού

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ καλο. Δε ξερω αν θα παρω μερος μιας και ειμαι τελευταιο χρονο στο πανεπιστιμιο και χρονος 0. Αν και δεν ειναι το κυριως προβλημα

το προβλημα μου ειναι οτι ειμαι αγγλια και δεν εχω μια ομαδα να δουλεψω μαζι.

 

Παρολαυτα καλη επιτυχια σε οσους προσπαθησουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...