Προς το περιεχόμενο

Εργασια - φοιτητης - σερβιτορος


logizagor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • 4 μήνες μετά...

Γεια χαρά σε όλους. Θα ήθελα τη γνωμη σας. Περισι εργαζόμουν σε ενα καφε και ενω ειχα συμφωνήσει 8ωρο και 30 ευρω τελικα δουλευα 10-12 ωρες για 30 ευρω. Δε βαριεσαι λεω κριση εχουμε... Φέτος λοιπόν ξεκινήσαμε και φανταστηκα η αφελης ότι θα ειμαστε στα ιδια δεδομενα. Αμ δε! 10 με 12 ωρες για 25 ευρω!!! Στο όνομα της κρισης βεβαιως βεβαιως...! Πως σας φαινονται τα 25 ευρω για 10-12 ωρες; Εγω ρε παιδια χωρίς να ζω σε ροζ συννεφο το βρισκω ξεφτιλα. Υποχωρησα περισι ως προς τις ωρες οκ. Αλλα πόσο ακόμα; Καθε γνωμη θα με βοηθουσε! Να το δεχτω ή να αποχωρησω με ελαφρα πηδηματακια;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αυτό δεν έχεις άδικο. Η ανέχεια είναι τόσο μεγάλη που και 15 ευρω να εδιναν παλι θα εβρισκαν ατομο. Οσον αφορά ομως στην περιπτωση μου τη στιγμη που ειχα συμφωνησει 30Ε/8 ωρες , κατεληξα 30Ε/10-12 ωρες ε τωρα το 25 για 10-12 ωρες μου καθησε παααααρα πολυ ασχημα. Για αυτό ρωταω αν τα θεωρειτε καλα χρηματα. Μήπως αναθεωρησω βρε αδερφε. 2,033 ευρω την ωρα δινουν οι ανθρωποι! Εγω και τα golden boys τετοιο μισθό. Αν και ευτυχως εχω την "πολυτελεια" να αρνηθω τη δουλεια και μαλλον προς εκει προσανατολίζομαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα είναι

α) αν χρειάζεσαι τα χρήματα

β) αν βγάζεις επιπλέον απο tips

γ) αν περνάς καλά και σου προφέρει κάτι η δουλειά σου, απο το να κάθεσαι σπίτι

δ) αν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις εκείνες τις ώρες

 

Έτσι θα πάρεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

 

Ενημερωτικά και σε εταιρία να δούλευες ή όπου αλλού, ο μισθός σου θα ήταν 500 ευρώ (στις 20 μέρες , 25 ευρώ / ημέρα). Οπότε τα χρήματα είναι σωστά, πόσο μάλλον αν υπάρχουν και tips.

 

Σκέψου ότι και τα έσοδα των καφέ έχουν πέσει, ενώ αρκετά έχουν ρίξει και τις τιμές. Για μένα βέβαια το σημαντικότερο σε αυτή τη φάση της ζωής σου θα ήταν το β). Να έχει προστιθέμενη αξία σε σένα, σαν γνώση, σαν ωρίμανση και σαν διασκέδαση η δουλειά σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι και ανάλογα που σπουδάζεις ας πούμε. Εδώ Χίο για παράδειγμα στα πιο πολυσύχναστα μαγαζιά οι σερβιτόροι παίρνουν ποσοστό απο 9% μέχρι 11% Αν έχει δουλειά ας πούμε θα βγάλεις και καλά φράγκα, αν δεν έχει θα φύγεις με 10€ στην τσέπη. Φίλη μου έχει φύγει με 120€ Μεροκάματο χώρια τα tips που επειδή είναι και καλό κομμάτι βγάζει και κανα 50άρι την φορά.

 

Τώρα στις μεγάλες πόλεις δεν ξέρω πως το πάνε, σε εμάς πάντως όσοι δουλεύουν κονομάνε πολύ καλά αλλά μπορεί να δουλέψουν και 11-12 ώρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. Sphinxgr τα θέματα που εθεσες όντως θα με βοηθησουν να παρω την αποφαση που πρέπει. Η αλήθεια ειναι πως δεν είμαι πλέον φοιτητρια καθως τελείωσα αλλά λόγω κρίσης γύρισα στην παλιά μου τεχνη. Εκείνο που με ενοχλεί είναι ότι υποχωρησεις γίνονται πάντα μόνο από τους εργαζόμενους και όχι τους εργοδότες. Μόνο αυτοί βιώνουν και πλήττονται από την κρίση;Εμείς;;; Όπως σας ειπα από περισι ήδη δεν είχε τηρηθεί η συμφωνία μας. Οκ το δεχτηκα στο ονομα της κρισης. Από ότι βλέπω όμως αντί να εκτιμηθεί αυτό τελικά τείνει να εκμεταλλευτεί. Εκει εχω θέμα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις πρόσληψη ή δουλεύεις ανασφάλιστη?

 

Αν ισχύει το πρώτο, άρχισε να ψάχνεις για εξτραδάκια αλλού για να δεις τι παίζει στην πιάτσα(πάντα κάτι παίζει σ'αυτή τη δουλειά) και ενημέρωσέ τον ότι δεν "βγαίνεις" με τα νέα δεδομένα.

Είτε βρεις κάτι, είτε δε βρεις, πίεσε για να συμαζευτούν λίγο τα ωράρια(να πλησιάζουν το 8ωρο ας πούμε), προκειμένου να προλαβαίνεις να πηγαίνεις και στην άλλη δουλειά. Αν θες, βάζεις και εισαγωγικά στο άλλη.

Αυτό θα χρειαστεί να το κάνεις για ένα διάστημα, στο οποίο θα δεις αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει μυαλά ο εργοδότης, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μην επαναπαυτείς και όντως να ψάχνεις συστηματικά για κάτι άλλο.

Υπάρχει περίπτωση να μην βρεις κάτι καλύτερο από οικονομικής άποψης, αλλά μπορεί να βρεις κάτι στα ίδια λεφτά αλλά με πιο ανθρώπινα ωράρια ή/και συνθήκες εργασίας.

 

Σε περίπτωση που δουλεύεις ανασφάλιστη, δε νομίζω ότι έχει νόημα να ενημερώσεις/πιέσεις για ο,τιδήποτε, οπότε απλά ψάχνεις για κάτι άλλο.

 

Καλή δύναμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις συμβουλές livewire. Δουλεύω ανασφάλιστη οπότε μάλλον θα πάρω πιο εύκολα την απόφαση μου. Θα κανω μια τελευταια προσπάθεια μήπως διορθωθεί τουλάχιστον το ωράριο και θα ψάξω και για τίποτα αλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου εισαι και ανασφαλιστη τρεχα γυρευε.

 

Δεν το θεωρω τραγικο μισθο παντως ( η μαλλον , τραγικο το θεωρω, αλλα στις μερες μας δεν προκαλει εντυπωση), εχω φιλο που δουλευει 12ωρο χαμαλικι (κουβαληματα,μαστοριλικια,παιδι για ολες τις δουλειες) και παιρνει γυρω στα 20 τη μερα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μένα ο μισθός μια χαρά μου φαίνεται. Το ωράριο σε τέτοια επαγγέλματα δεν είναι σταθερό δυστυχώς, συνήθως ξεφεύγεις από το 8ωρο. Εγώ πριν κανά μήνα ξεκίνησα για 25€ (τα δέχτηκα λόγω της όλης κατάστασης), την πρώτη φορά μου έδωσε τόσα και από κει και πέρα το ριξε στα 20€ με την δικαιολογία πως δεν μπορεί παραπάνω όταν δεν πηγαίνει καλά το μαγαζί, το δε εξευτελιστικό δε μ άφηνε να παίρνω ούτε τα tips. Στις 2 βδομάδες έφυγα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι 25 το 10ωρο δεν ειναι καλα αν και αυτα θα στα δωσουν σε καμια παρακμιακη καφετερια η μπορει και να μη στα δωσουν και ποτε.Στην παραλιακη παιζει 30-35 και κανα 40αρι (υποθετω) κανα Σαββατο βραδυ.Τωρα βεβαια δεν ξερω τι τιμες παιζουν στην Καλαμαρια οπου υποτιθεται ειναι ποιο φραγκατοι.

 

Ποιος στα λεει αυτα ρε συ? Εγω δηλαδη που ημουν σχεδον 2 χρονια? Σταματησα τη δουλεια στις 7 ιανουαριου απο τα εκει μαγαζια. Διπλα σε λαδαδικα και αριστοτελους/ παραλιακη δουλευα. 3.75 η ωρα πηγαινε οπου και να πηγαινες και υπηρχαν και ορισμενες εξαιρεσεις μαγαζιων που πληρωναν 35 ανα βαρδια 8ωρου. Ασφαλεια επαιζε και ολοκληρη (ειδικα στα μεγαλα μαγαζια) αλλα ποιο πολυ ηταν μισα ενσημα. Μιας και με τα παιδια με τα οποια δουλευαμε κραταμε επαφες κανονικες ολοι φαγανε κανονικοτατη μειωση μισθου και σχεδον ολα τα ατομα που γνωριζω πλεον χτυπανε 3 ευρω ανα ωρα και με υπερβολικα "ευελικτα" ωραρια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκείνο που με ενοχλεί είναι ότι υποχωρησεις γίνονται πάντα μόνο από τους εργαζόμενους και όχι τους εργοδότες. Μόνο αυτοί βιώνουν και πλήττονται από την κρίση;Εμείς;;;

 

Αυτό είναι σχετικό. Δες πόσα μαγαζιά έχουν κλείσει γύρω σου. Ο νόμος προσφοράς και ζήτησης είναι αυτός που μετράει. Αν πουλάει ακριβά, κανείς δεν θα πάει. Αν δίνει χαμηλό μισθό ενώ μπορεί ο κόσμος να βρίσκει με υψηλότερο, τότε δεν θα βρει υπαλλήλους... Απλά πράγματα.

 

και μην ξεχνάμε πως η σχέση υπάλληλου και εργοδότη είναι αμφίδρομη. Τους καλούς σαν εργοδότης δεν τους αλλάζεις με οποιαδήποτε κόστος. Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον παρομοίως καλό. Και ενας κακός ναι μεν μπορεί να σου εξοικονομήσει έξοδα, αλλά θα έχεις μεγαλύτερη ζημιά απο την μείωση εσόδων.

 

Επιπλέον είναι καλό να κλειδώσεις στα 25 ευρώ μισθό, γιατί σε 2 μήνες αυτός μπορεί να ειναι 20. 30 αποκλείεται να ειναι ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...