Προς το περιεχόμενο

Κυκλοφόρησε το Wordpress 3.3 “Sonny”


gsarig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

Μετά από τρεις Release Candidate η δοκιμαστική περίοδος για το Wordpress έφτασε στο τέλος της και η έκδοση 3.3 είναι γεγονός. Το Wordpress 3.3, που φέρει την κωδική ονομασία “Sonny”, προς τιμήν του μουσικού Sonny Stitt, περιλαμβάνει ένα αρκετά ανανεωμένο διαχειριστικό περιβάλλον με νέα πλοήγηση, καλύτερη διαχείριση των πολυμέσων όπου ξεχωρίζει η δυνατότητα ανεβάσματος αρχείων με drag and drop, αλλά και με ειδικές βοηθητικές ενδείξεις για όσους συνδέονται στην πλατφόρμα για πρώτη φορά.

 

Επίσης, έχουν προστεθεί αρκετά νέα χαρακτηριστικά που απευθύνονται στους developers, ενώ έχει διορθωθεί και ένα πρόβλημα που προκαλούσε μειωμένες επιδόσεις όταν χρησιμοποιούταν στα posts permalinks που περιλάμβαναν μόνο το συντομευμένο όνομα (slug).

 

To Wordpress 3.3 έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του στον πίνακα ελέγχου όσων χρησιμοποιούν ήδη την πλατφόρμα. Όσοι βέβαια έχουν την ελληνική έκδοση θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή μερικές μέρες μέχρι να ετοιμαστεί. Οι υπόλοιποι, μπορούν να το κατεβάσουν απευθείας από το wordpress.org.

 

Link.png Site: wordpress.org

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Members

Εμένα μου βγήκε η αναβάθμιση στην Ελληνική τώρα. Την έβαλα, μάλλον είναι καλύτερο. Πρέπει να περάσει λίγος καιρός για να το συνηθίσω.

 

Όντως, κυκλοφόρησε γρήγορα αυτή τη φορά - κι εμένα μου εμφανίστηκε (στις προηγούμενες η ελληνική είχε χρειαστεί κάποιες μέρες).

 

Εννοείται πως πριν από κάθε αναβάθμιση φροντίζουμε πρώτα να κάνουμε ένα backup...

 

Γενικά οι αλλαγές δεν είναι τόσο μεγάλες όσο π.χ. στην 3.1, αλλά πάντως είναι καλοδεχούμενες. Νομίζω πως προσωπικά μάλλον θα ψάξω λίγο παραπάνω την λειτουργία των βοηθητικών popups που εμφανίζει όταν φορτώνεις για πρώτη φορά το διαχειριστικό - θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο για να δίνεις τις δικές σου σύντομες οδηγίες για τα βασικά σημεία του cms στους διαχειριστές ενός νέου site.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Members

Είχατε κάποιο πρόβλημα με την αναβάθμιση όσοι την κάνατε;

Όλα έγιναν ομαλά;

Θα περιμένω λίγες μέρες ακόμα πριν αναβαθμίσω κι εγώ.

 

Εγώ την έκανα σε 5 διαφορετικά websites χωρίς πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ σε 4 αλλά έχουν όλα thematic child theme και ελάχιστα παρόμοια πρόσθετα οπότε αν ήταν να σπάσει ένα θα έσπαγαν όλα. Τελικα αφού το δούλεψα λίγο μπορώ να πω ότι είναι πιο βολικό. Το περίμενα λίγο πιο γρήγορο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μου έκανε κάτι χουνέρια σε 1-2 blog που συντηρώ, αλλά σε όλα τα άλλα όλα κομπλέ. Μου άρεσε πολύ η αναβάθμιση, ειδικά το drag n drop. Βολικό για photo blogs

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...