Προς το περιεχόμενο

προταση για καλο και σχετικα φτηνο πολυοργανο γυμναστικης


TERIS1980

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εντάξει i'll bite. σε πρωτάρη δλδ, θα πρότεινες πρόγραμμα με 4-5 ασκήσεις ανα μυικη ομάδα σε διαφορετικές κλίσεις; Μεσα στο πρωτο του χρονο θα χρειαστει κατι παραπάνω για τη πλάτη π.χ. απο deadlifts (και ολες τις παραλλαγές), rows (και ολες τις παραλλαγές), pullups (και ολες τις παραλλαγές) και με κανα λάστιχο απο το μονοζυγο pulldowns (που και αυτά είναι πάρα πολλά). Και αν αυξάνει τα κιλά κάθε τόσο θα τα σηκώνει απο συνήθεια και όχι απο μυικη αναπτυξη; Και σε ελληνικό γυμναστήριο θα τον βοηθήσει ο γυμναστής;

 

Και αν δεν εχεις ορεξη να αναλύσεις πράγματα δε πετάς καμια πηγή στους άσχετους;

 

Deadlifts ο αρχάριος... Και ειδικά deadlifts μόνος του σπίτι. Ok

Pullups ο αρχάριος (ειδικά σε απλο μονοζυγο χωρίς υποβοήθηση)... Ok

 

Το οτι δεν υπάρχουν αρκετοί σοβαροί γυμναστές εν Ελλάδι δεν είναι επιχείρημα για να γυμναστεί κάποιος, ειδικά αρχάριος, σπίτι.

 

Με ελευθερα βαρη (αντε πετα μεσα και μια τροχαλια για τις δυσκολες ωρες που βαριεσαι) μπορεις να κανεις τα ΠΑΝΤΑ και σε ΑΠΕΙΡΕΣ παραλαγες και για τον τελευταιο μυ πανω στο σωμα σου. Τωρα βεβαια το να κανει ενας αρχαριος τον καθε μυ σε απειρες παραλαγες, ειναι επισης αχρηστο γιατι δεν εχει βασεις για να διαμορφώσει τον μυ. Πρεπει πρωτα να τον αποκτησει με τον καιρο και το φαι, και μετα να εχει την δυναμη να τον δουλεψει (δηλαδη πρεπει πρωτα να κανει προγραμμα δυναμης, δηλαδη πολλες πολυαριθμηκες). Το παραδειγμα με το τρεξιμο και το ποδοσφαιρο το αφηνω ασχολίαστο. Και εφοσον δεν αναφέρεις ποια ασκηση η ποιον μυ δεν μπορω να γυμνασω απο καποια γωνια με τον εξοπλισμό που σου ανέφερα εγω, τοτε εξακολουθείς να μην εξηγεις τιποτα απολύτως.

 

Την τροχαλία (στις δύσκολες ώρες που βαριέμαι) που θα τη βρω σπίτι;

Ακόμη και τον αρχάριο μετά τους 3-4 πρώτους μήνες η γυμναστική σπίτι θα τον φρενάρει, εκτός κι αν έχει σκάσει κανα 500αρικο και έχει πάρει 3-4 πράγματα, που και πάλι δε θα είναι και τίποτα το ιδιαίτερο καθώς τα περισσότερα φθηνά πολυόργανα έχουν αρκετά εργονομικά σφάλματα.

 

Το παράδειγμα με το τρέξιμο και το ποδόσφαιρο ασ'το ασχολίαστο, καθώς σου δείχνω τη γενική εικόνα την οποία προφανώς δε βλέπεις.

 

Στο προηγούμενο θέμα μίλησα για το μονόζυγο σαν όργανο και την πλάτη (όπως και την πιο πάνω παράθεση), τώρα που είδες εσύ οτι δεν εξήγησα τίποτα απολύτως δεν ξέρω.

 

Αν είναι να ακούω απόψεις του στυλ "Η γυμναστική σπίτι σε υπερκαλύπτει", "στο γυμναστήριο σε παροτρύνουν να τραυματιστείς", "στο γυμναστήριο θα τον βοηθήσει ο γυμναστής;" κλπ προτιμώ να μην ξαναpostαρω στο παρόν θέμα γιατί μηδενίζουμε τα πάντα.

 

  • Η γυμναστική σπίτι σε υπερκαλύπτει μόνο αν οι απαιτήσεις σου είναι χαμηλές (εώς πολύ χαμηλές)
  • Δεν ξέρεις πως να εκτελείς την άσκηση; Σε πόναγε η μέση τη τελευταία φορά που έκανες δικεφάλους; Ρώτα... Στοματάκι έχεις ;)
  • Αν ο γυμναστής δε σε βοηθάει "κυνήγα" τον μέχρι να μάθεις, μετά ζητάς βοήθεια και απο τους εμπειρότερους τριγύρω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η γυμναστική σπίτι σε υπερκαλύπτει μόνο αν οι απαιτήσεις σου είναι χαμηλές (εώς πολύ χαμηλές)

 

I rest my case σε αυτην την αντιπαράθεση. Απλα να θυμασαι οτι οταν αναφερόμαστε στο θεμα "γυμναστηριο", δεν μιλαμε για μια καρτα γραφικών που μπορει να σου καει και να χασεις 150 ευρω, αλλα για πιθανότητα μόνιμης βλαβης στον οργανισμό μας. γι'αυτο καλο θα ηταν να μην εισαι τοσο καθετος, ενω προφανέστατα εισαι απολυτα ημιμαθείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.

 

 

 

τα οργανα που αναφερεις εχουν πανω ενα peck deck(Οργανο που το πιθανοτερο ειναι να σε τραυματίσει και αποφεύγεται η συγκεκριμένη κινηση πλεον), ενα lat machine(Κατι που πληρωνεις 200 ευρω για να προσομοιώσεις το μονοζυγο που κανει 20 ευρω...), και ενα leg extention (ασκηση ΠΟΛΥ εξειδικευμένη και παραληλα ισως και περιττή, που επισης μπορει να προκαλέσει ευκολα ζημια στα γόνατα). Και εκτος και αν αναφερεις κατι οργανα κυλιακων που διαφημίζουν στο telemarketing και ειναι για γελια, ενα απλο οργανο κυλιακων βλεπε

ειναι απλα περιττο, γιατι δεν θα σου πονεσει ο κωλος να τους κανεις στο πατωμα ή πανω σε ενα στρωματακι απο αφρολεξ ή χαλί.

 

 

Δηλαδη εχεις δει πολλα γυμναστηρια που δεν εχουν παρομοιο πολυοργανο ? Γιατι τα εβγαλες ολα περιττα

(και αν το εχουν για καποιο λογο δεν το εχουν αντικαταστησει με ενα απλο μονοζυγο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλα να θυμασαι οτι οταν αναφερόμαστε στο θεμα "γυμναστηριο", μιλάμε για πιθανότητα μόνιμης βλαβης στον οργανισμό μας. γι'αυτο καλο θα ηταν να μην εισαι τοσο καθετος, ενω προφανέστατα εισαι απολυτα ημιμαθείς.

Να κάτσει δηλαδή σπίτι και να κάνει ό,τι νά 'ναι και να μην πάει γυμναστήριο γιατί θα τον παροτρύνουν να πάθει μόνιμη βλάβη στον οργανισμό του. Και λες μάλιστα τους άλλους ημιμαθείς. Μήπως να μην ξαναγράψεις σε αυτό το νήμα διότι είσαι επικίνδυνος για την υγεία του ts και όποιου άλλου διαβάζει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...