Προς το περιεχόμενο

μεταπτυχιακο στην ολλανδια


kalantas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά. Είμαι και γω έτοιμος να καταθέσω τις αιτήσεις μου για μεταπτυχιακό με αντικείμενο σχετικό με management και διοίκηση.Βρίσκομαι ανάμεσα σε τρεις εναλλακτικές λύσεις.Το Copeghagen business school,το rotterdam school of management του erasmus university και το vienna university of economics and business.Έχω ψάξει αρκετά και για τα τρία ιδρύματα,διαπισώνοντας ότι βρίσκονται ανάμεσα στα κορυφαία της Ευρώπης σε αυτόν τον τομέα.Προσωπική εμπειρία έχω μόνο από την Βιέννη στην οποία έτυχε να μείνω για κάποιο καιρό στο παρελθόν.Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα παραπάνω πανεπιστήμια και ειδικότερα για τα business school τους εάν κάποιος γνωρίζει καθώς και το τι πρέπει ναλάβω υπόψιν μου πριν αποφασίσω.Διάβασα όλα τα παραπάνω σχόλια για τη Δανία οπότε εάν κάποιος μπορούσε να με διαφωτίσει για τη ζωή στις άλλες 2 πόλεις θα το εκτιμούσα.Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα RSM και CBS είναι πολύ δυνατά business schools. Για το Vienna η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει πολλά.

Τώρα το θέμα πόλη (εννοώντας διασκέδαση-ζωή), η γνώμη μου είναι να μη είναι η άμεση προτεραιότητα. Έτσι κι αλλιώς ο χρόνος που θα σου απομένει για βόλτες θα είναι λιγοστός.

Θα έλεγα να κοιτάξεις πρώτα τα courses του μεταπτυχιακού κι αν ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα σου, το reputation του πανεπιστημίου (να είναι στο τοπ-25 στον κλάδο που σ'ενδιαφέρει, αλλιώς κάνεις και στο Ελλαδιστάν), την ύπαρξη ή μη ενός career office καθώς και την δουλειά που κάνουν σε αυτό και τέλος από τα βασικότερα, τις προοπτικές της χώρας σχετικά με εργασία σε αυτή μετά το μεταπτυχιακό (εφ'όσον σ'ενδιαφέρει η εργασία στο εξωτερικό).

 

Για Ολλανδία παιδιά, αν επιλέξετε δημοφιλή μεταπτυχιακά του τύπου Finance, MBA, Accounting κλπ, το Α και το Ω δυστυχώς είναι ο βαθμός. Λόγω των πολύ χαμηλών διδάκτρων, οι αιτήσεις είναι χιλιάδες. Το πρώτο ξεσκαρτάρισμα γίνεται με κριτήριο το βαθμό. Έτσι με 5,5 πολύ δύσκολο να μπεις, αν και πάλι ξαναλέω εξαρτάται το μεταπτυχιακό που θες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα να αποφασίσεις που θες να μείνεις μετά τις σπουδές σου και πήγαινε εκεί. Στην κάθε χώρα το πτυχίο από εκεί θα μετράει λίγο περισσότερο, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι δεν μπορείς να αλλάξεις μετά χώρα. Εγώ θα κοιτούσα και τη ζωή, θα περάσεις μέρος της χωής σου εκεί, δεν είναι και λίγο. Με αυτό το κριτήριο, θα έλεγα Κοπεγχάγη, Βιέννη και μετά Ρότερνταμ. Η ζωή θα είναι πολύ πιο φτηνή στο Ρότερνταμ όμως, αν και τα δίδακτρα πρέπει να είναι χαμηλότερα στα άλλα, αν δεν ειναι δωρεάν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...