Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρονικό τσιγάρο


hyrytama

Προτεινόμενες αναρτήσεις

(παραβλέποντας την ανορθογραφία, το μπέρδεμα μα τους τόνους και το γεγονός πως το site που δίνεις λειτουργεί «μαύρα» από κάποιον αδαή)

 

 

Προειδοποίηση:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=433923

 

Επίσημη προειδοποίηση ΕΟΦ:

http://eof1.eof.gr/html/announc55.html

 

Η απαγόρευση ίσχυε και ισχύει μόνο για υγρά νικοτίνης από το '08 ;)

 

Ας συνεχίσουμε εδώόμως :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 11,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Η απαγόρευση ίσχυε και ισχύει μόνο για υγρά νικοτίνης από το '08 ;)

Όσον αφορά στο link του ΕΟΦ δεν έχει νόημα να επισημαίνεις το ίδιο με το link. Δεν είπε κανείς το αντίθετο δηλαδή. :-)

 

Το link προς το άρθρο στο ΒΗΜΑ είναι πρόσφατο όπως μπορείς να δεις και αναφέρεται σε πρόσφατο προβληματισμό του Υπουργείου Υγείας κατόπιν εισήγησης του ΕΟΦ και δεν αφορά μόνο τη νικοτίνη, αλλά την απαγόρευση βάση γενικότερου προβληματισμού με το θέμα. Διότι, δυστυχώς, δε ξέρεις τί ακριβώς περιέχει κάτι που δεν ελέγχεται από κανέναν και άρα τί επιδράσεις μπορεί να έχει. Νομίζω πως είναι αυτονόητο...

 

 

Υ.Γ. Προς αποφυγήν παρεξήγησης, το post μου έχει επικολληθεί εδώ από άλλο θέμα που έκλεισε κι όχι ως σχολιασμός στο παρόν topic.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

I know, απλά τόνισα το οτι η απαγόρευση των υγρών νικοτίνης ισχύει με απόφαση του ΕΟΦ από το 2008. Κάποιοι απλά την θυμήθηκαν στο συνέδριο. Γενικώς ξέσπασε σάλος μετά την εισήγηση της απαγόρευσης και ο Μπεχράκης τα πήρε πίσω, κάνοντας κωλοτούμπες σε δελτία ειδήσεων και ραδιόφωνα

 

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ο ΕΟΦ "προβληματίζεται" (τρομάρα του) αφού λέει επηρεάζονται οι αντιστάσεις του αναπνευστικου σε (φαντάζομαι) μη-καπνιστες. No. Shit. Sherlock. Ο μη-καπνιστής εισπνέει κάτι που δεν θα έπρεπε να εισπνέει, δεν είναι φτιαγμένα τα πνευμόνια του για να το αναπνέουν. Και παραξενεύονται που επηρεάζονται οι αντιστάσεις του;

 

Επίσης ο Μπεχράκης λέει πως "ωστόσο, δεν παύει να είναι βλαπτικό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο". Σύμφωνοι, βλαπτικό, αλλά σε σχέση με τι κύριε Μπεχράκη; Με το κανονικό; Γιατί συγκρίνει ανόμοια πράγματα; Νομίζει πως όσοι δεν καπνίζουν θα πάνε να αγοράσουν ηλεκτρονικό έτσι για να δούνε πως είναι, η μήπως μας περνάει για ηλίθιους; Νόμιζα πως το ηλεκτρονικό απευθύνεται περισσότερο σε όσους θέλουν να το κόψουν ή δεν γουστάρουν πίσσα στα πνευμ... χμ, hold that thought, επανέρχομαι σε αυτό αργότερα.

 

Πάμε και στις λεγόμενες ύποπτες ουσίες του ηλεκτρονικού. Αυτές είναι (παλιότερα) η προπυλενογλυκόλη και (στα νεότερα η.τ.) η φυτική γλυκερίνη. Χημικός δεν είμαι, αλλά με μια γρήγορη έρευνα, η προπυλενογλυκόλη μεταξύ άλλων χρησιμοποιείται σε φάρμακα, τροφές, σαμπουάν, οδοντόπαστες, στοματικά διαλύματα κ.λπ. Μόνο σε περίπτωση υπερβολικής κατανάλωσης και/ή εισπνοής μεγάλης ποσότητας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. H φυτική γλυκερίνη επίσης χρησιμοποιείται σε τρόφιμα, σαμπουάν, καλλυντικά, ακόμα και ως καθαρτικό, δεν βρήκα όμως πουθενά περι τοξκότητάς της οπότε μάλλον γι'αυτό προτιμάται.

 

Βεβαίως αυτά σε καμία περίπτωση δεν το κάνουν απολύτως ασφαλές. Το κάνουν όμως εξευτελιστικά ασφαλέστερο σε σχέση κανονικό τσιγάρο και έναν (τολμώ να πω) δοκιμασμένο και αποτελεσματικότερο τρόπο (σε σχέση με κάτι 7% ποσοστά επιτυχίας που έχουν τα τσιρότα και οι τσίχλες) να κόψει κανείς το κάπνισμα.

 

Το μόνο το οποίο απασχολεί τους σοβαρούς επιστήμονες (και όχι τον ΕΟΦ-pun intended) είναι το οτι δεν έχουν γίνει μελέτες -συγκεκριμένα- για εισπνοή αυτών των ουσιών. Σου λένε οκ, αν το φάμε και αν το παστώσουμε στα μούτρα μας δεν παθαίνουμε τίποτα, αν το εισπνεύσουμε; Αν δεν απατώμαι ομως οι τρόποι πρόσληψης, αν δεν μιλάμε για άμεσους (ενδοφλεβίως π.χ.) και σε μεγάλες ποσότητες, δεν διαφέρουν σε επικινδυνότητα μεταξύ π.χ. εισπνοής και κατάποσης.

 

Πάμε πίσω σε εμάς τώρα. O ΕΟΦ, απ'οσο έχι καταλάβει με το πονηρό μυαλουδάκι μου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τουλάχιστον έχει κώλυμα με δυο στοιχεία. Το οτι περιέχει νικοτίνη και το οτι διαφημίζεται από πολλούς ως NRT, θεραπεία/μέσο απεξάρτησης από την νικοτίνη δηλαδή.

 

Με την μη ελεγμένη νικοτίνη καλά κάνει και έχει θέμα. Όπως ακριβώς τα προϊόντα νικοτίνης των φαρμακευτικών περνάνε από έλεγχο, έτσι θα έπρεπε να περάσουν και τα φίλτρα του η.τ. Και για αυτό δεν φταίει τόσο ο ΕΟΦ, αυτός απλά την δουλειά του κάνει. Αυτός που φταίει περισσότερο είναι ο Χ, Ψ εισαγωγέας/έμπορος η.τ. ο οποίος ενώ έστειλε τα προϊόντα του ακόμα και στον Δημόκριτο ώστε να ελεγχθούν για την τοξικότητα των ουσιών του, δεν φρόντισε τουλάχιστον να στείλει και ένα-δυο φιλτράκια του για έλεγχο στον οργανισμό (Ανακοίνωση ΕΟΦ 2008: "ούτε έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα με την προβλεπόμενη από το νόμο τεκμηρίωση για την ποιότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εν λόγω προϊόντων, ώστε να αξιολογηθούν").

 

Πάμε και στο ζουμί της υπόθεσης. Ήδη το η.τ. χτυπάει τις καπνοβιομηχανίες, κατανοητό. Πέραν από αυτές όμως, αν και εφόσον το η.τ. έχει επιτυχία ως NRT (που έχει), θεωτηρικά χτυπάει και τις φαρμακευτικές και τις τσίχλες νικοτίνης, τσιρότα νικοτίνης, υπόθετα νικοτίνης και δεν ξέρω και γω τι άλλο. Ίσως πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από την νικοτίνη για τον ΕΟΦ. Οπότε, ας τους τρομάξουμε λίγο, ας τους απογοητεύσουμε βγάζοντάς το το ίδιο βλαπτικό με το κανονικό και που ξες, μπορεί να παραμείνουν πελάτες των πελατών μας. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μελέτη Εργαστήριου Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME LAB

 

Οι άμεσες επιδράσεις του ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος Ηλεκτρονικού Τσιγάρου στο αναπνευστικό

 

Σας παρουσιάζουμε την 1η ελληνική κλινική έρευνα στην οποία, το FAME Lab, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Κέντρο Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας συμπεριέλαβαν το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο ερευνητικό πρόγραμμα «Πνοή» το οποίο αφορά σε καινοτόμες μελέτες σχετικά με τις άμεσες επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία.

 

Τους τελευταίους μήνες, οι φορείς που συνεργάζονται στο πρόγραμμα «Πνοή» διεξήγαγαν μια μελέτη για τις άμεσες επιδράσεις του ενεργητικού και του παθητικού καπνίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου την υγεία του ανθρώπου. Για πρώτη φορά στον Κόσμο, οι επιδράσεις αυτές συγκρίθηκαν με εκείνες που προκαλεί το ενεργητικό και το παθητικό κάπνισμα του κοινού τσιγάρου. Οι υπεύθυνοι της επιστημονικής ομάδας ήταν ο Δρ. Ανδρέας Φλουρής, ο Αναπλ. Καθηγητής Αθανάσιος Τζιαμούρτας και ο Καθηγητής Γιάννης Κουτεντάκης.

 

Στη μελέτη συμμετείχαν 15 καπνιστές και 15 μη‐καπνιστές άνδρες και γυναίκες. Όσον αφορά το ενεργητικό κάπνισμα, μελετήθηκαν οι επιπτώσεις καπνίσματος δύο τσιγάρων σε σχέση με την αντίστοιχη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Σχετικά με το παθητικό κάπνισμα, μελετήθηκαν οι επιπτώσεις της έκθεσης για μια ώρα σε συνθήκες παθητικού καπνίσματος κοινού τσιγάρου και ηλεκτρονικού τσιγάρου.

 

Τα αποτελέσματα της μελέτης σχετικά με το ενεργητικό κάπνισμα έδειξαν ότι το κοινό τσιγάρο προκαλεί εμφανή απόφραξη των αεραγωγών. Αντίθετα, η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου έδειξε μια μικρή αλλά στατιστικά και κλινικά ασήμαντη αποφρακτική τάση.

 

Σχετικά με το παθητικό κάπνισμα, βρέθηκε ότι ακόμη και μια ώρα έκθεσης σε παθητικό κάπνισμα κοινού τσιγάρου προκαλεί σοβαρές βλάβες στην λειτουργία της αναπνοής, αφού η πλειονότητα των δεικτών που εξετάστηκαν είχαν επηρεαστεί αρνητικά. Η έκθεση σε παθητικό κάπνισμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου προκάλεσε εμφανείς αλλαγές σε δύο από τους 12 αναπνευστικούς δείκτες οι οποίοι μελετήθηκαν, υποδηλώνοντας έτσι μικρής έκτασης απόφραξη.

 

Δεδομένου ότι η μελέτη αυτή εστιάστηκε αποκλειστικά στις άμεσες συνέπειες του ενεργητικού και του παθητικού καπνίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου στην πνευμονική λειτουργία, είναι απαραίτητο να μελετηθούν εις βάθος πιθανές επιπτώσεις σε άλλα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού (π.χ., καρδιαγγειακό, ανοσοποιητικό, ενδοκρινικό) καθώς και οι συνέπειες μακροχρόνιας χρήσης αυτού του προϊόντος ή υψηλότερων συγκεντρώσεων νικοτίνης στο υγρό αναπλήρωσης.

 

Διαβάστε την μελέτη αναλυτικά (αρχείο pdf)

 

Πηγή: altersmoke.gr

 

Πέρα από αυτά, είμαι ανάμεσα στο eGo-T και στο Elips... κανένας που να έχει χρησιμοποιήσει και τα δυο να μου προτείνει; :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά τη γνώμη μου ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια στο εμπόριο. Ενώ κάπνιζα πολύ από το κανονικό τσιγάρο, με το ηλεκτρονικό σιγά σιγά άρχισα να μειώνω τη δόση νικοτίνης έως που απεξαρτητοποιήθηκα. Τώρα δεν καπνίζω τίποτα. Πολλές φορές που ακούω την λογική <και που ξέρουμε αν αυτό είναι υγιεινό;> εκνευρίζομαι. Ειδικά δε όταν την ακούω από άτομα που καπνίζουν δύο με τρία πακέτα κανονικά τσιγάρα την ημέρα, που αποδεδειγμένα κάνουν μεγάλο κακό. Αυτά από μένα και την εμπειρία μου όσο αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά τη γνώμη μου ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια στο εμπόριο. Ενώ κάπνιζα πολύ από το κανονικό τσιγάρο, με το ηλεκτρονικό σιγά σιγά άρχισα να μειώνω τη δόση νικοτίνης έως που απεξαρτητοποιήθηκα. Τώρα δεν καπνίζω τίποτα. Πολλές φορές που ακούω την λογική <και που ξέρουμε αν αυτό είναι υγιεινό;> εκνευρίζομαι. Ειδικά δε όταν την ακούω από άτομα που καπνίζουν δύο με τρία πακέτα κανονικά τσιγάρα την ημέρα, που αποδεδειγμένα κάνουν μεγάλο κακό. Αυτά από μένα και την εμπειρία μου όσο αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

 

Το χειροτερο ειναι να ακους "καλυτερα να παραμεινω στο τσιγαρο που ξερω τι θα μου κανει" Πιο ΗΛΙΘΙΑ εκφραση δεν νομιζω να υπαρχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Πίσω στο θέμα, έχει κανείς να προτείνει κανένα καλό υγρό; Γεύση καπνού και μόνο, καλά τα φρουτάκια αλλά δεν με ενθουσιάζουν. Με ενδιαφέρουν περισσότερο PG, καθώς τα VG σκίζουν τον ατμοποιητή του ovale και τον γεμίζουν μάκα.

 

Από VG δοκίμασα κάποια της FlavourArt, συγκεκριμένα Prince Perry και Maxboro. Πολύ καλό το Perry, μέτριο το Maxboro, έχω αφήσει και δυο μπουκαλάκια Dark Vapure για να τα δοκιμάσω όταν ξεμείνω. ^_^

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα..

παντελως ασχετος για καπνισμα, ρωταω για δικο μου ανθρωπο που θελει παρει ηλεκτρονικο τσιγαρο για να αποφυγει τα κανονικα (τωρα κανει στριφτα, 20 την ημερα).

Απ 'οτι καταλαβαινω η αγορα ειναι φλου και δεν υπαρχει κατι στανταρ, μαλλον ουτε και γνωστες μαρκες, οποτε μπορειτε να προτεινετε τι να παρει για αρχη; Ποιο τσιγαρο θα προτεινετε; Τι αλλο χρειαζεται για να ξεκινησει;

 

Προφανως ειναι δυσκολο πριν την πρωτη χρηση να ξερεις τι ειναι σημαντικο; βλέπω χαρακτηριστικα οπως

Χωρητικότητα μπαταριών: 350mA

Χωρητικότητα φίλτρου (Tank): 1.5ml

Αυτονομία μπαταρίας: 4 – 5 ώρες καπνίσματος

Αυτονομία φίλτρου: 5 – 6 ώρες καπνίσματος

Χρόνος φόρτισης: 1.5 ώρες

τα οποια δεν μπορεις να ξερεις στη πραξη τι σημαινουν... δηλαδη αν σε καλυπτουν πχ μια ολοκληρη μερα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα..

παντελως ασχετος για καπνισμα, ρωταω για δικο μου ανθρωπο που θελει παρει ηλεκτρονικο τσιγαρο για να αποφυγει τα κανονικα (τωρα κανει στριφτα, 20 την ημερα).

Απ 'οτι καταλαβαινω η αγορα ειναι φλου και δεν υπαρχει κατι στανταρ, μαλλον ουτε και γνωστες μαρκες, οποτε μπορειτε να προτεινετε τι να παρει για αρχη; Ποιο τσιγαρο θα προτεινετε; Τι αλλο χρειαζεται για να ξεκινησει;

 

Προφανως ειναι δυσκολο πριν την πρωτη χρηση να ξερεις τι ειναι σημαντικο; βλέπω χαρακτηριστικα οπως

Χωρητικότητα μπαταριών: 350mA

Χωρητικότητα φίλτρου (Tank): 1.5ml

Αυτονομία μπαταρίας: 4 – 5 ώρες καπνίσματος

Αυτονομία φίλτρου: 5 – 6 ώρες καπνίσματος

Χρόνος φόρτισης: 1.5 ώρες

τα οποια δεν μπορεις να ξερεις στη πραξη τι σημαινουν... δηλαδη αν σε καλυπτουν πχ μια ολοκληρη μερα...

 

Αυτα καλυπτουν μια ολοκληρα μερα...

 

http://www.healthcabin.net/index.php?main_page=product_info&cPath=1090_1091&products_id=7873

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ποιος σκατα το ονομασε ηλεκτρονικο?

ηλεκτρικο θα πρεπε να λεγεται :P

 

Το θεμα ειναι ποιος το ονομασε τσιγαρο... ατμοποιητης θα επρεπε να λεγεται :rolleyes:

Για το ηλεκτρονικο, καλα ονομαζεται μιας και πλεον τα πιο πολλα δεν εχουν απλα μια μπαταρια - αντισταση, αλλα και αρκετα ηλεκτρονικα συστηματα, οπως αυτοματο ξεκινημα μπαταριας με ειδικο κυκλωμα, μετρηση εισπνοων, digital display για μετρησεις μπαταριας κλπ, εχουν γενικως πολλα καλουδια. :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτα καλυπτουν μια ολοκληρα μερα...

 

http://www.healthcabin.net/index.php?main_page=product_info&cPath=1090_1091&products_id=7873

 

απο ποια αποψη; μπαταριας μονο ή και αλλων χαρακτηριστικών;

σαν να εχει πολυ μεγαλλη μπαταρια σε χωρητικοτητα σε σχεση με αλλα.. πως γινεται; οταν το μεγεθος λογικα δεν μπορει να εχει μεγαλες διαφορές;

 

ενας φιλος μου προτεινε αυτα:

Ηλεκτρονικό τσιγάρο Gamucci classic

και

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ OVALE ELIPS

ο ξαδελφος του νομιζω εχει παρει το πρωτο..

πως τα βλέπετε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο αποψη και μπαταριας αλλα και χωριτηκοτητας υγρου.

Σε μεγεθος και βεβαια εχει διαφορες. Η μπαταρια του εχει διαμετρο 14 χιλιοστα (αρκετα μεγαλυτερη απο ενα απλο τσιγαρο), και ολο το μηκος ειναι κοντα στα 15 εκατοστα.

Αν δε θες καθε δυο τρεις ωρες να γεμιζεις και να αλλαζεις μπαταριες, αναγκαστικα θα πας σε αυτο το μεγεθος. Αν θες κατι πιο "κυριλε", βεβαιως και θα πας σε στυλ gamucci η σε ovale, αλλα να ξερεις απο πριν οτι εχουν τη μιση και λιγοτερη αυτονομια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας μιλήσω για το elips μιας και το έχω εδώ και τρείς εβδομάδες.

 

Αν και οι περισσότεροι θα πρότειναν το eGo-T για πρώτο ατμιστή, με το elips έχω μείνει ενθουσιασμένος. Το οβαλ σχήμα του προσωπικά με βόλεψε αφού μπορώ να το αφήσω οπουδήποτε και να κάτσει χωρίς να κυλάει απο δω και απο κει και να το ψάχνω στο πάτωμα. Η ποσότητα και η ποιότητα ατμού είναι ικανοποιητική, βγάζει πολύ περισσότερο ατμό από το κανονικό τσιγάρο και το χτύπημα στο λαιμό (με 9ρι υγρό) είναι αρκετά δυνατό.

 

Η μπαταρία του διαρκεί περίπου 4-6 ώρες ανάλογα με το πόσο ατμίζεις. Υπάρχει και δεύτερη στο πακέτο βέβαια, για μια ημέρα (υπολογίζοντας ενα 10ωρο εκτός σπιτιού) σε καλύπτει οριακά. Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα αγοράς επιπλέον μπαταρίας (στα €30) ή φορτιστή τσέπης PCC (€45) αλλά εμένα σαν μανιακό ατμιστή δεν μου χρειάστηκε ποτέ μέχρι τώρα!

 

Επίσης η ovale έχει ανακοινώσει πως σύντομα θα κυκλοφορήσει μεγαλύτερη μπαταρία.

 

Το θέμα με το ovale, όπως και με όλα σχεδόν τα tank system (με δεξαμενή) είναι πως αντίθετα με τα cartomisers που αλλάζεις ατμοποιητή μαζί με το φίλτρο, το elips θέλει συντήρηση. Μην φανταστείς τίποτε υπερβολικό, απλά πλύσιμο των δεξαμενών όταν αλλάζεις υγρά και μια φορά την εβδομάδα (ή όποτε σου έρχεται δυνατή γεύση καμένου) καθάρισμα ατμοποιητή (ώστε να κρατήσει περισσότερο).

 

Το τελευταίο αν και αρχικά μου ακουγόταν δύσκολο, είναι πανεύκολο και παίρνει λίγα λεπτά. Επίσης, αν πιάνουν τα χέρια σου, δοκιμάζεις και αλλαγή φυτιλιού για να αναβιώσεις τελείως τον ατμο. Αν και όταν χρειαστεί θα ποστάρω περισσότερες πληροφορίες. Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν σε όλα τα η.τ.

 

Η διάρκεια ζωής του ατμοποιητή (οι οποίοι είναι και πανάκριβοι, €16) είναι ικανοποιητική. Προσωπικά περίμενα να ψοφήσει την πρώτη εβδομάδα, αλλά με δυο καθαρισμούς μέχρι τώρα, την Τρίτη κλείνει τρείς εβδομάδες και η απόδοσή του δεν έχει πέσει σχεδόν καθόλου.

 

Επειδή κάποιοι γνωστοί μου μετά από κουβέντα που είχα πριν κάποιες μέρες ψιλοαποθαρρύνθηκαν με το ποσοστό της συντήρησης που χρειάζεται το elips συγκριτικά με άλλα η.τ., απλά να πω τη γνώμη μου και εδώ για όποιον τυχόν προβληματίζεται με το συγκεκριμένο θέμα: σαν καπνιστής στριφτού, ξόδευα κανένα τρίωρο (τουλάχιστον) αθροιστικά κάθε μέρα για να στρίψω για να καπνίσω, έχανα και αρκετό χρόνο όταν έστριβα π.χ. να έχω έτοιμα σε ταξίδι και τα ρέστα. Πόσο χειρότερο είναι αυτό συγκριτικά με μια δίωρη συντήρηση (πλύσιμο δεξαμενών, καθάρισμα ατμο, αλλαγή φυτιλιού) κάθε εβδομάδα;

 

Τέλος, καλύτερα μην παραγγείλεις κατ'ευθείαν μέσω internet. Όποτε έχεις χρόνο, πέρνα από ενα ovale shop να τo δείτε και απο κοντά (δείτε και το eGo-T) και να σας λύσουν οι πωλητές τις οποιεσδήποτε απορίες έχετε. Μην περιμένεις μεταχείριση τύπου "λεφτά να βγάλουμε", σε όσα καταστήματα που έχω πάει ήταν άκρως εξυπηρετικοί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...