Προς το περιεχόμενο

Δισκοκήλη - εμπειρίες


ilias8513

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με συγχωρεις για αυτο που θα πω gronx5 αλλα λες μπουρδες... Ακου placebo...δε μπορουσα να κρατηθω παιδια...sorry!

Η αποσυμπιεση με ενδοδισκικο τζελ ειναι placebo?

Η αποσυμπιεση με ραδιοσυχνοτητες ειναι placebo?

Η αποσυμπιεση με lazer ειναι placebo?

H αποσυμπιεση με τεχνικη μακενζι ή BackBlock ειναι placebo?

Και αν δεν κανεις κατι απο αυτα πως θα εχεις θεραπεια? Μηπως εχεις την εντυπωση πως θα γινουμε καλα απλα περιμενωντας ενα χρονο που λες να αυτοθεραπευτουμε χωρις να κανουμε τιποτα?

Ο χαλασμενος δισκος αγαπητε τον ποπουλη μας να χτυπαμε κατω δε φτιαχνει με τιποτα απο μονος του, αυτη ειναι η αληθεια και οσοι εχουμε προβλημα το ξερουμε καλα δυστιχως!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ειμαι ο Στεργιος και ειμαι 40 χρονων..ειχα χρονια προβληματα με οσφυαλγια αλλα παντα με κρατουσαν στο κρεββατι 2-3 μερες το πολυ..πριν 2 μηνες σ ενα αγωνα τεννις εκανα μια αποτομη κινηση μαλλον κ οταν γυρισα σπιτι ημουν πιασμενος.δεν εδωσα σημασια...περασε μια βδομαδα τιποτα...αρχιζω χαπια βολταρεν τιποτα..ενεσεις παυσιπονες μυοχαλαρωτικες τιποτα..φυσικοθεραπειες τιποτα...χειρομαλακτη απο αμερικη τιποτα...περασαν σαραντα μερες ετσι...ο πονος εφυγε απο τη μεση πηγε γλουτο μηρο γαμπα αστραγαλο μουδιασμα δαχτυλων...κανω μαγνητικη κηλη Ο5-Ι1...επειδη ειμαι στρατιωτικος βλεπω πριν δεκα μερες τον νευροχειρουργο στο 401 και μου λεει απολυτος μικροδισκεκτομη...εγω διστασα κ μου δινει θεραπεια κορτιζονη...τιποτα κ αυτη...τη σταματαω στη μεση τον ξαναβρησκω και κανω εισαγωγη προχθες..στις 10 το πρωι μπηκα χειρουργιο τελειωσα στις 12...απο τις 2 γυρναω πλευρο...δεν ποναω απο την επεμβαση καθολου εξ αρχης κ ουτε αλλη ενοχληση πλεον...αυριο αρχιζω περπατητα κ δευτερα εξιτηριο...ευχαριστω ολο το team

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσίευση 17 Ιούλιος 2015 - 10:46 μμ

Καλησπέρα κ από εμένα.

Ψάχνοντας το τηλέφωνο του Χειμωνίδη για να το στείλω σε μια φίλη, πέτυχα το φόρουμ και μπήκα να δω σχόλια για αυτόν. Έκανα εγγραφή μόνο για να σας αναφέρω την πετυχημένη δική μου περίπτωση με λέιζερ, μήπως και βοηθήσω κάποιον.

 

Σηκώνοντας ένα ηλεκτρικό ποδήλατο 20+ κιλών με κακή στάση σώματος, απέκτησα δισκοκήλη.. επειδή δεν έχω την μαγνητική κοντά μου φραστικά... η κήλη ήταν/είναι μεταξύ κόκκυγα και πρώτου σπονδύλου. Υπήρχε και δεύτερη ψηλότερα την οποία ανακάλυψα στην μαγνητική, αλλά δεν είχα ενοχλήσεις, πέρα από την πάγια ευαισθησία της μέσης μου. Ο πόνος αντανακλούσε στο κέντρο της δεξιάς γάμπας. Αρχικά οριζοντιώθηκα για μια εβδομάδα, χωρίς να γνωρίζω τι έχει συμβεί (θεωρώντας ότι έγινε κάποια μετατόπιση σπονδύλου) και στη συνέχεια με αρκετούς αλλά ανεκτούς πόνους επέστρεψα στην καθημερινότητα. Μετά από δύο μήνες στην προσπάθεια να κάνω ασκήσεις για τη σπονδυλική στήλη (περιστροφή της για να μπουν σπόνδυλοι στη θέση τους) ένοιωσα ένα δυνατό μάγκωμα και πόνο. Έμεινα 2-3 μέρες ξαπλωμένη και επέστρεψα ξανά στην καθημερινότητα, σηκώνοντας ενίοτε μερικά βάρη...Μέσα σε 2 εβδομάδες το πέλμα μου άρχισε να νεκρώνει... αρχικά από τα δάχτυλα κ έπειτα εξελίχθηκε σε όλο το πέλμα. Σταμάτησα τη δουλειά όταν είχε νεκρώσει όλο το πέλμα και ο πόνος ήταν παρανοϊκός. Η μοναδική στάση που με βοηθούσε λίγο ήταν η εμβρυική στο πλάι. Το ότι είχα λυγισμένα πόδια όμως, μου αγκύλωσε το νεύρο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να σταθώ όρθια με τεντωμένο το πόδι πάνω από μερικά δευτερόλεπτα.. Η μαγνητική έδειξε ρήξη της κήλης και έκχυση στο νεύρο... εξού και η νέκρωση του νεύρου... Όλοι οι γιατροί συνέστησαν άμεση επέμβαση πριν νεκρωθεί οριστικά το νεύρο. Επειδή φοβάμαι τα χειρουργεία (ακούγοντας μέχρι και για παραλυσίες) και γνωρίζοντας για το λείζερ, προτίμησα αυτό. Έκανα στον Χειμωνίδη... είχα πάει στην ηλικία των 18 πάλι σε αυτόν για τη μέση κ με χειροπρακτική με σήκωσε και επανήλθα στο ακέραιο τότε. Κάνοντας τη θεραπεία η αίσθηση επανήλθε στο πέλμα μέσα σε ένα μήνα σταδιακά. Ο δυνατός πόνος της μέσης, κ όλης της περιοχής από τη μέση έως τη γάμπα πέρασαν σε διάστημα 2 μηνών περίπου. Το μόνο που διατηρήθηκε μετά ήταν ο πόνος όταν στεκόμουν όρθια με τεντωμένο το πόδι, αλλά έφταιγε αυτό που ανέφερα παραπάνω, ότι το είχα μονίμως λυγισμένο και αγκυλώθηκε το νεύρο. Όταν το υποψιάστηκα και άρχισα να το τεντώνω όσο ήμουν ξαπλωμένη ο πόνος εξαφανίστηκε μέσα σε μια εβδομάδα. Ο γιατρός μου είπε ότι έκανε εφαρμογή και στην δεύτερη κήλη. Αλλά επειδή από την δεύτερη δεν είχα πόνους δεν γνωρίζω τι απέγινε.

 

Ο Χειμωνίδης (νευρολόγος στη Θεσσαλονίκη) κάνει μια σειρά από 10 λέιζερ (50€ η συνεδρία). Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι από την Ρωσία που σαν χώρα κινείται λίγο πιο εναλλακτικά και δε έχει καμία σχέση με τα λέιζερ των φυσιοθεραπευτών σύμφωνα με ότι μου είπε ο γιατρός. Βέβαια δεν έχω πάει σε φυσιοθεραπευτή για να ξέρω. Κ αυτός ισχυρίζεται ότι το λέιζερ δρα στο 95% του πληθυσμού και γι' αυτό σου κάνει πρώτα 3 και αν δεν δεις βελτίωση σταματάει. Στην αρχή οι επισκέψεις γίνονται τακτικά 1-2 την εβδομάδα και οι τελευταίες αραιώνουν κάνοντας 1 φορά τον μήνα κ αυτό διότι το λέιζερ λειτουργεί αυξητικά.. όσο περισσότερες εφαρμογές κάνεις τόσο περισσότερο αυτό δρα στο σώμα. Μετά το τέλος των 10 συνεδριών το λέιζερ εξακολουθεί να δρα για 6 μήνες, κάτι που το επιβεβαιώνω διότι είδα βελτίωση και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Τέλος είναι κατά των φαρμάκων. Το μόνο που μου είπε να παίρνω είναι παυσίπονα και μόνο όταν με πιάνουν κρίσεις κ αυτό για να μπορώ να ελέγξω εάν υπάρχει βελτίωση.

 

Τώρα είμαι τελείως καλά. Ενίοτε σηκώνω και αρκετό βάρος. Γενικότερα προσέχω αλλά δεν έχω ενοχλήσεις. Θέλω κάποια στιγμή να ξαναβγάλω μαγνητική να δω σε τι κατάσταση είναι τώρα. Μου είχε αναφέρει ο γιατρός ότι η κήλη συρρικνώνεται και επανέρχεται στη θέση της με τη θεραπεία, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Επίσης με πελάτες του που μιλούσαμε στην αίθουσα αναμονής ήταν όλοι ικανοποιημένοι.

 

Σας κούρασα αλλά ανέφερα όλο το περιστατικό για 2 λόγους.

1. Οι εναλλακτικές λύσεις ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις. Μια φίλη με παρόμοιο περιστατικό ρήξης και νέκρωσης έκανε επέμβαση και μετά από 4 χρόνια το νεύρο της δε επανήλθε πλήρως, ενώ της απαγορεύτηκε να σηκώνει βάρη.

2. Η γυμναστική μπορεί να κάνει θαύματα, όμως στη δική μου περίπτωση μάλλον αυτή δημιούργησε τη ρήξη στην υπάρχουσα κήλη. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζεις τι συμβαίνει πριν ξεκινήσεις γυμναστική, κάτι που δεν έκανα εγώ!

 

Ήταν από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου και το απεύχομαι για όλους. Περαστικά σε όλους τους παθόντες και ελπίζω να βοήθησα!

 

 

Αγαπητή irida 73 επειδή κ εγω αντιμετωπίζω προβλημα με δυο δισκοκηλες 05ι1 κ 0405 που πιέζουν εδω κ τρεις μήνες το νεύρο του δεξιού ποδιού με πονο φοβερο στη γαμπα αλλα κ στα δάκτυλα καμια φορα πήγα κ γω στο γιατρό που αναφέρεις.

Εχω κάνει την Πέμπτη laser θεραπεία κ θα ήθελα πολυ τη δική σου εμπειρία. Οταν κανω το laser εχω βελτίωση για δυο τρεις μέρες (ειναι καλη ένδειξη μου είπε κ γι αυτο συνεχίζουμε) αλλα μετα πονάω πάλι. Τωρα θα τον δώ σε δεκαεπτά μέρες γιατι θα λείψει διακοπες,μου πε οτι το laser δρα για ενα μηνα αλλα εγω κάποιες μέρες ήμουν οκ,τελεια ,,χθες κ σήμερα όμως πονάω αρκετά κ συνεχόμενα κ .....απογοητεύτηκα.

Γι αυτο θα θέλαμε την εμπειρία σου σε παρακαλώ. Απο ποια συνεδρια λέιζερ ειδες αποτελεσματα μόνιμα στον πονο,είχες κ σύ τέτοια σκαμπανεβάσματα ,να κανω υπομονή ? Γιατι ειλικρινά άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά το χειρουργείο .

Ευχαριστω εκ των προτερων

Irida 73 εννοώ εχω κάνει πεντε συνεδρίες laser μεχρι τωρα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ. ΠΑΙΖΩ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΔΙΟΤΙ ΠΟΝΑΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΔΙΑΖΕΙ Ο ΔΕΞΙΣ ΜΟΥ ΓΛΟΥΤΟΣ. ΠΗΓΑ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΟΝΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ. ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΝΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΤΟ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΓΛΟΥΤΟ ΑΛΛΑ Η ΜΕΣΗ ΠΟΝΑΕΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΩ ΤΩΡΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ 4 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΑ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΛΕΙΖΕΡ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΠΤ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΚΑΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ? ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΡΙΧΝΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

post-288703-0-01507000-1439733824_thumb.jpg

post-288703-0-07288500-1439733887_thumb.jpg

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να μαι παλιιιι!! Λοιπον 3 μηνες μετα την δισκεκτομη και ξεκινησα ηδη γυμναστηριο κανονικοτατα. Ρωτησα τον γιατρο μου τι να προσεχω και μου ειπε προχωρα κανονικα απεριοριστα. Απλα προσεχε οπως πρεπει να προσεχουν ολοι. Δεν εχω καμια ενοχληση, κανω ελαφρια γυμναστικη ακομα γιατι εχω καιρο να γυμναστω πια αλλα δεν μασαω,αργα και σταθερα. Καβαλαω και την μηχανη μου πλεον, κανω τα μπανακια μου, αλλος ανθρωπος. Πλεον νιωθω σαν να μην συνεβη ποτε τιποτα. Εντυπωσιακο θα ελεγα. Καλες διακοπες και περαστικα σ αυτους που τα χρειαζονται. 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια καλησπερα !! ειχα ξανα ρωτησει αν εχει καποιος εμπειρια απο μηχανηματα αποσυμπιεσης κηλης οπως drx 9000;;;;κανεις ;;;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αδερφέ, εγώ έκανα αποσυμπίεση, αλλά τι ειναι αυτό το drx9000 δεν έχω ιδέα...

 

Εγώ έμπαινα σε κάτι μηχανήματα σαν μεσαιωνικά βασανιστήρια με σκοπο να ψηλώσουν το θύμα ή όπως έκανε στους κοντούς ο Προκρούστης...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια καλησπερα !! ειχα ξανα ρωτησει αν εχει καποιος εμπειρια απο μηχανηματα αποσυμπιεσης κηλης 

Ειναι κοροϊδία. Έδωσα ενα σωρό λεφτα για το τιποτα.

Φιλε αν ραγίσει το γυαλί μην περιμένεις να γίνεις καλα με φυσικοθεραπείες. Εμενα με έστελνε γιατρος 2 χρονια για φυσικοθεραπείες με αποτελεσμα να παθω μεγαλύτερη ζημιά. Αν εχεις πρόβλημα η λύση ειναι μια... νυστέρι, ολα τα αλλα βοηθάνε προσωρινά.

 

Εγώ έμπαινα σε κάτι μηχανήματα σαν μεσαιωνικά βασανιστήρια με σκοπο να ψηλώσουν το θύμα ή όπως έκανε στους κοντούς ο Προκρούστης...

Τι εμπειρία κι αυτή !!! παρακαλούσα να μην μου σφίγγουν τα λουριά πολύ γιατι μου κοβόταν η αναπνοή... :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα με βοήθησε. Βασικά έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με το μονόζυγο, μονο που ειναι πιο ξεκούραστο :·)

φιλε μου εσυ ποιο μηχανημα εκανες κ ειδες διαφορά κ που ;; δωσε καμια λυση γιατι δεν την παλευω κ πολυ ..

Ειναι κοροϊδία. Έδωσα ενα σωρό λεφτα για το τιποτα.

Φιλε αν ραγίσει το γυαλί μην περιμένεις να γίνεις καλα με φυσικοθεραπείες. Εμενα με έστελνε γιατρος 2 χρονια για φυσικοθεραπείες με αποτελεσμα να παθω μεγαλύτερη ζημιά. Αν εχεις πρόβλημα η λύση ειναι μια... νυστέρι, ολα τα αλλα βοηθάνε προσωρινά.

Τι εμπειρία κι αυτή !!! παρακαλούσα να μην μου σφίγγουν τα λουριά πολύ γιατι μου κοβόταν η αναπνοή... :lol:

φιλε thant εχεις κανει εγχειρηση και δηλωνεις καλα;; μακαρι κ το ευχομαι για ολους,εγω ειμαι πολυ επιφυλακτικος παντως ..εχεις να προτεινεις καποιον γιατρο-νοσοκομειο ;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και με ρώτησες... Ναι εχω κανει εγχείρηση στο Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.  με μοσχεύματα δίσκων και σπονδυλοδεσια.

Ειμαι καλυτερα αλλα δεν θα ξαναγίνω οπως ήμουνα, πρέπει να προσέχω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα και εγω προβλημα ο5ι1 δισκοκηλη ήμουν 4 μήνες κατω και τι δεν είχα δοκιμάσει απο πρακτικούς και απο μηχανήματα είχα φτάσει σε σημείο τραγικό δεν μπορούσα να κάτσω σε καρέκλα είχα χάσει 15 κιλά απο το πόνο μου και αποφάσισα να κάνω δισκετκομη πηγα την έκανα εχει περάσει 1χρονος η δουλειά μου ειναι οδηγός μετα απο 2μηνες που έκανα την επέμβαση γύρισα στην δουλειά.ο πόνος φευγει σιγά σιγα γιατί ήμουν σε σημείο να χάσω το νεύρο απο το πόδι μου και μετάνιωσα γιατί δεν την είχα κανει ποιο πριν και τώρα άρχισα το γυμναστήριο να αποκτήσω ελαστικότητα στο δεξί πόδι και να δυναμωσω ο πόνος εχει φυγει σχεδόν τέλειος και αν το πιέζω με την δουλειά που κάνω ειμαι άλλος άνθρωπος τώρα εχω παει σε αθλίατρο με εχει δει γτ φοβόμουν μου ειπε γυμναστική και θα αποκτήσεις παλι την φυσική σου κατάσταση.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα ειμαι ο Mανος 33 χρονων.εχω κανει χειρουργειο στη μεση 16 χρονων..το προηγουμενο καλοκαιρι με εριξε στο κρεβατι δεν μπορουσα να κοιμηθω με στράβωμα του κορμού,καψιμο στην πατουσα,σπασμους στην γαμπα  και στην πλατη. 1. Γιατρος 15 μερες φαρμακα βελτιωση 0!! 2. Γιατρος με εστειλε να κανω Pilates σε εναν trainer για αποκατασταση..με εκαναν χειροτερα!!!!!!3.Γιατρος εχεις Αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα( λαθος διαγνωση) 4.Γιατρος χειρουργείο κ σπονδυλοδεσια.φυσιοθεραπεία 2 μηνες  + mackenzie βελτιωση 0!!9 μηνες ταλαιπωρία κ πονος..μεχρι που βρηκα τον καταλληλο φυσικοθεραπευτη.. εκανα την παρακατω θεραπεια

1.σωστες διατασεις 

2.ενεργοποιηση του εγκαρσιου κοιλιακου(Ο εγκάρσιος κοιλιακός αποτελεί τον φυσιολογικό κορσέ του σώματος. Σε αντίθεση με τον ορθό οι μυϊκές του ίνες έχουν οριζόντια διάταξη και για αυτό η εκγύμνασή τους ευνοούν σε ένα επίπεδο κοιλιακό τοίχωμα. Επίσης ενώνονται με το πίσω μέρος του ορθού κοιλιακού μυ και περικλείουν τα πλάγια του κορμού ενώ προσφύεται κατά μήκος της θωρακικής κοιλότητας η οποία σχηματίζεται από τις πλευρές περικλείοντας την κορυφή της λεκάνης και φτάνοντας μέχρι τους μύες της πλάτης.)

3.γυμναζεις ανω κορμο (με λαστιχα)

4.ενεργοποιηση πολυσχιδής μυς (Ο πολυσχιδής είναι ο μόνος μυς που διατρέχει όλο το μήκος της σπονδυλικής στήλης, από το ιερό οστό έως το δεύτερο αυχενικό σπόνδυλο. Ο πολυσχιδής είναι ένας σημαντικός σταθεροποιός της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, η δράση και η νεύρωση του είναι διαφορετική από τους άλλους μυς που εκτείνουν τη σπονδυλική στήλη και μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν αυτόνομη μονάδα.)

5.κοιλιακούς,ραχιαίους,Ποδια etc..

εχω καποιες ενοχλησεις στη μεση ακομα αλλα εχω σωστη σταση σωματος(ειχα στραβωσει) κ δεν εκανα 2 χειρουργείο....με λιγα λογια εκανα σωστο core training

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαβαζω συνεχεια τα μηνυματα σας με διαφορετικες παθησεις και αποψειςκαι εχω να σας πω, πως  εγω μετα απο 4,3 μηνες χειρουργειο δεν μετανιωνω στιγμη που το εκανα!!!!! εχει αλλαξει η ζωη μου.....προσεχω μεν ακομη αλλα δεν ποναωωωωω...περπαταω και κανω κολυμπι καθημερινα...... :-D

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...