Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Router thomson tg585 v7 access point


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
14 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 drosatakis

drosatakis

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 μηνύματα

Δημοσίευση 29 January 2012 - 05:08 PM

Καλησπερα παιδια θα ηθελα τα φωτα σας. εχω cyta internet με το router ADB ολα δουλευουν κανονικα. στο πανω σπιτι ομως δε πιανει ασυρματο. εχω τραβηξει καλωδιο ethernet και μπαινω. διαβασα ομως οτι τα router μπορουν να χρησιμοποιηθουν και ως access point. εχω το thomson tg585 v7 πως πρεπει να το συνδεσω και τι πρεπει να κανω.? ευχαριστω πολυ...!

καμοια βοηθεια παιδια??

#2 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 53187 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 29 January 2012 - 07:31 PM

αν το κανονικο σου ρουτερ ειναι πχ 192.168.0.1 τοτε το thomson το βαζεις 192.168.0.254
του κλεινεις τον dhcp τα συνδεεις Lan to lan με καλωδιο ethernet και εισαι ετοιμος.
αν το ρουτερ σου ειναι 192.168.2.1 τοτε το thomson θα ειναι 192.168.2.254 και ουτοκαθεξης.
απλα μην ξεχασεις να κλεισεις τον dhcp .δεν πειραζεις τιποτε αλλο περα απο ip,dhcp,kai wireless

Ad Bot

Ad Bot

#3 drosatakis

drosatakis

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 μηνύματα

Δημοσίευση 29 January 2012 - 07:37 PM

υπαρχει καποιος οδηγος? μπαινω στο τομσον αλλα δε ξερω που να παω για να τα κανω αυτα...

#4 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 53187 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 29 January 2012 - 07:42 PM

192.168.1.254
Home network εκει ειναι ολα.καταρχην πες μας τι ip εχει το αλλο ρουτερ σου.

#5 drosatakis

drosatakis

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 μηνύματα

Δημοσίευση 29 January 2012 - 07:45 PM

INTERNET
ADSL: CONNECTED
Mode: G.992.5 (ADSL2+)
Upload: 1021 Kbps.
Download: 8190 Kbps.
WAN IP: 178.59.185.167
Subnet Mask: 255.255.255.255
Gateway: 46.103.127.2
Primary DNS: 78.87.0.162
Secondary DNS: 78.87.0.122



GATEWAY
IP Address: 192.168.1.1
Subnet Mask: 255.255.255.0
DHCP Server: Enabled
Firewall: Disabled
UPnP: Enabled
Wireless: Enabled

αυτο ειναι απο την cyta. μπαινω εκει που μου λες αλλα τιποτα.. πως να ξεκινησω?

#6 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 53187 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 29 January 2012 - 07:45 PM

αφου της cyta Ειναι 192.168.1.1 τοτε εσυ 192.168.1.254 Home network

interfaces
local network
configure
Ξετσεκαρε το dhcp και πατα apply
φτιαξε μετα και το wireless και ενωσε τα με καλωδιο και εισαι οκ



#7 drosatakis

drosatakis

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 μηνύματα

Δημοσίευση 29 January 2012 - 07:58 PM

σε ευχαριστω πολυ.... και το εψαχνα αλλα δεν το εβρισκα.. το wifi τι εννοεις να το φτιαξω?

#8 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 53187 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 29 January 2012 - 09:13 PM

θα πρεπει να δωσεις ενα ονομα στο wifi και κωδικο.αλλο το wi fi στο ρουτερ της cyta αλλο το wi fi στο ρουτερ thomson.Μπορεις αμα θες να βαλεις το ιδιο ονομα και τον ιδιο κωδικο αλλα βαλε διαφορετικο καναλι.αν το ενα ειναι πχ καναλι 1 βαλε στο αλλο καναλι 6.να ειναι λιγο μακρια το ενα καναλι απο το αλλο για να ειναι πιο σωστα φτιαγμενο αυτο που κανεις.και τα ενωνεις με ενα καλωδιο.οταν θα πας διπλα στο Thomson ειτε με ασυρματο ειτε με καλωδιο θα πρεπει να εχεις ιντερνετ.

#9 slevdis

slevdis

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 μηνύματα

Δημοσίευση 11 April 2012 - 09:54 PM

Καλησπέρα σε όλους και καλό Πάσχα!

Έχω ακολουθήσει τις οδηγίες που δίνονται παραπάνω για να μετατρέψω το thomson σε access point και το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι:

->Αν και ασύρματα μπορώ να συνδεθώ και να σερφάρω άνετα, όταν θέλω να συνδεθώ ενσύρματα με το thomson για να έχω καλύτερες ταχύτητες, δε μπορώ να φορτώσω σελίδα(αν και ο υπολογιστής δείχνει ότι συνδέθηκε κανονικά..)

Μήπως δεν δουλεύει ένα access point ενσύρματα? Γνωρίζετε αν μπορώ να κανω κάτι να το διορθώσω;
Υ.Γ.: Στη set-up σελίδα του thomson όταν πηγαίνω από το home network στη συσκευή που είναι ο υπολογιστής μου, το status της συνδεσης είναι inactive, αν αυτό βοηθάει καθόλου..

#10 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 53187 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 12 April 2012 - 07:33 AM

καντο ενα hard reset to thomson.β.αν το ρουτερ σου ειναι 192.168.1.1 τοτε το thomson το αφηνεις 192.168.1.254.να εχει διαφορετικη ip απΟ to adsl router αλλα να ειναι στο ιδιο δικτυο.επισης του κλεινεις τον dhcp.επισης στην ενσυρματη καρτα σου αυτοματες ip οχι καρφωτες.

αν βαλεις καρφωτες gateway θα εχεις το adsl router οχι το Thomson



#11 slevdis

slevdis

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 μηνύματα

Δημοσίευση 17 April 2012 - 12:08 AM

Το έκανα και hard reset, αλλά τζίφος..(δε ξέρω αν θέλει updade το λογισμοκό του,δε ξέρω να το κάνω..)
Το ρούτερ μου είναι 192.168.2.1 και το thomson το βάζω 192.168.2.254.
Ανεβάζω μερικές εικόνες από τις ρυθμίσεις του thomson,ελπίζω να μην παρουσιάζουν προσωπικά στοιχεία που δε πρόσεξα.
Η τελευταία εικόνα είναι αμα πατήσω edit στη τελευταία διεύθυνση που έχει.

Αυτό που μου είπες για τις αυτόματες ip το έψαξα,αλλά μετά το configure στις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου,δε μου δίνει επιλογές για αυτόματες ή στατικές ip. Μονάχα Ρυθμίσεις ΙΡν4 έχει ως μέθοδο ΑΥΤΟΜΑΤΑ(DHCP)... :/
Πάντως, ως δρομολογητή μου βγάζει 192.168.2.1 που είναι του ρούτερ μου..

Συνημμένα Αρχεία



#12 mentorxxx

mentorxxx

    Senior Member

  • Members
  • 529 μηνύματα
  • LocationΡΟΔΟΣ

Δημοσίευση 18 April 2012 - 11:49 AM

Το έκανα και hard reset, αλλά τζίφος..(δε ξέρω αν θέλει updade το λογισμοκό του,δε ξέρω να το κάνω..)
Το ρούτερ μου είναι 192.168.2.1 και το thomson το βάζω 192.168.2.254.
Ανεβάζω μερικές εικόνες από τις ρυθμίσεις του thomson,ελπίζω να μην παρουσιάζουν προσωπικά στοιχεία που δε πρόσεξα.
Η τελευταία εικόνα είναι αμα πατήσω edit στη τελευταία διεύθυνση που έχει.

Αυτό που μου είπες για τις αυτόματες ip το έψαξα,αλλά μετά το configure στις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου,δε μου δίνει επιλογές για αυτόματες ή στατικές ip. Μονάχα Ρυθμίσεις ΙΡν4 έχει ως μέθοδο ΑΥΤΟΜΑΤΑ(DHCP)... :/
Πάντως, ως δρομολογητή μου βγάζει 192.168.2.1 που είναι του ρούτερ μου..



νομιζω εχει γινει λιγο μπερδεμε με τις ip ....

1. επιβεβαιωσε οτι ο βασικος ρουτερ σου (gateway) ειναι στο 192.168.2.1

2. αν οντως ειναι εκει εχεις βαλει λαθος gateway στο thomson την βλεπω στο 192.168.1.1

3. στο ip του access point βλεπω εχει ξεμεινει ενα 192.168.1.254 , καλου κακου κανε delete απο εκει και αφησε μονο το 192.168.2.254


και επαναλαμβανω !!! μπες στο μοντεμ σου το βασικο και επιβεβαιωσε την ip του κεντρικου σου gateway !!! γιατι ολα εξαρτωνται απο αυτο ....



btw. εχω κανει ακριβως αυτο που θελεις να κανεις και εσυ χρησιμοποιοντας επισης το ιδιο access point (thomson 585 v7) συνδεοντας το με ενα draytek 2830Vn και λειτουργει μια χαρα το ethernet.

#13 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 53187 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 18 April 2012 - 09:42 PM

εφοσον εχει κλεισει τον dhcp δεν θα εχει θεμα που ειναι σαν gateway το 192.168.1.254 .απλα εφοσον λες οτι το ρουτερ σου ειναι 192.168.2.1 και εχεις βαλει το thomson 192.168.2.254 τοτε το 192.168.1.254 και το 10.0.0.138 καντα delete να μην υπαρχουν καθολου.τον dhcp κλειστο.μην προσπαθησεις να τον αλλαξεις απο κατω εχει κατι bug σε αυτο το κομματι το Thomson και αμα ορισεις dhcp σε 192.168.2.2. πχ εως 2.4 αυτο θα σου κρατησει σαν gateway το 192.168.1.254 αντι για το 192.168.2.254.αλλα αυτο δεν μας νοιαζει διοτι δεν θες dhcp

2. αν οντως ειναι εκει εχεις βαλει λαθος gateway στο thomson την βλεπω στο 192.168.1.1
3. στο ip του access point βλεπω εχει ξεμεινει ενα 192.168.1.254 , καλου κακου κανε delete απο εκει και αφησε μονο το 192.168.2.254
και επαναλαμβανω !!! μπες στο μοντεμ σου το βασικο και επιβεβαιωσε την ip του κεντρικου σου gateway !!! γιατι ολα εξαρτωνται απο αυτο ....
btw. εχω κανει ακριβως αυτο που θελεις να κανεις και εσυ χρησιμοποιοντας επισης το ιδιο access point (thomson 585 v7) συνδεοντας το με ενα draytek 2830Vn και λειτουργει μια χαρα το ethernet.



gateway ειναι το 192.168.1.254 ο dhcp ξεκιναει πχ απο 1.1
3.και λαθος Ip να βαλει στο Thomson πχ 192.168.10.254 παλι θα παιξει αρκει να εχει κλεισει τον dhcp.απλα δεν θα εχει προσβαση στο Thomson αφου θα παιρνει αλλο δικτυο ip στο pc.

και πρεπει να σου δουλευει και με καλωδιο και ασυρματα.
β.οχιδεν εχουν προσωπικα στοιχεια ουτε θα γινοταν.ακομα και wan ip να εδειχνε δεν λεει κατι.
γ.δεν ειναι υποχρεωτικο το firmware update.μπορεις να το κανεις αμα θες αλλα δεν ειναι Must
για firmware
εδω ειναι ο wizard
http://leoforeia.gr/...izards/Windows/

και εδω το τελευταιο για v8 version
http://leoforeia.gr/...8/R827/Generic/
kai τελευταιο για v7
http://leoforeia.gr/...7/R826/Generic/
se generic firmware παντα.το Update Γινεται με καλωδιο παντα οχι ασυρματα.μην σε αγχωνει το firmware.και να θες δεν μπορεις να το brickareis.

#14 billmel

billmel

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 11 μηνύματα
  • LocationAthens

Δημοσίευση 26 March 2013 - 12:09 AM

Καλησπερα παιδια εχω μια 

 κατευθυντικη κεραία με Access Point WP54G και περνω ιντερνετ απο εναν φιλο μου που εχει πολυ καλη ταχυτητα και ειναι στο 1.5 χιλιομερτα αοι μενα

 ολα δουλευουν κανονικα. με το καλοδιο  ethernet οταν το βαζω στον υπολογυστη, οταν το καλοδιο   ethernet το βαζω στο μοντεμ που εχω δεν δουλευει καλα για να πιανω ασυρματα μεσα στο σπιτι . εχω τραβηξει καλωδιο  ethernet απο το 

Access Point στο modem 

διαβασα ομως οτι τα router μπορουν να χρησιμοποιηθουν και ως access point. εχω το thomson tg585 v7 πως πρεπει να το συνδεσω και τιτο modem το εκανα σε  bring mode χωρις dhpc το εβγαλα ,το μοντεμ του φιλου μου ειναι thomson tg585 v8 μου αργη πολυ  πρεπει να κανω.?



#15 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 53187 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 26 March 2013 - 11:02 PM

τα εχεις γραψει λιγο παραξενα αλλα παμε απο την αρχη.εχεις το wp54g και παιρνεις απο ενα φιλο σου.οταν το βαζεις με καλωδιο στο Pc σου παιζεις μια χαρα.εσυ θες ομως να παιρνεις ασυρματα διαμεσω ενος thomson που εχεις.αυτο που πρεπει να κανεις ειναι το παρακατω.

αν το wp54g ειναι πχ 192.168.1.254 τοτε βαλε το thomson να ειναι 192.168.1.253 η 192.168.1.252 κτλ κτλ και κλειστου τον dhcp.συνδεσε το καλωδιο απο το wp54g στο thomson και μετα μπες στο thomson με την νεα ip και φτιαξε το ασυρματο.αν χανεις σε ταχυτητα κατι γινεται με το ασυρματο του thomson οποτε παιξε με τα καναλια και τα κλειδωματα.ελπιζω να σε καλυψα.απλα το thomsonθα πρεπει να εχει μια Ip στο ιδιο δικτυο με το wp54g που και αυτο λογικα ειναι στο ιδιο δικτυο με τον φιλο σου αλλα θα εχει μια ip που δεν χρησιμοποιειται απο αλλη συσκευη



ξεχασα να γραψω επισης οτι δεν χρειαζεται το thomson να το κανεις bridge mode.το bridge mode ειναι στο κομματι modem toy thomson οχι στο κομματι του ρουτερ οπως ειναι σε αλλα ρουτερ οποτε οτι και να βαλεις εκει δεν αλλαζει κατι.dhcp κλεινεις αλλαζεις Ip φτιαχνεις ασυρματο.δεν πειραζεις τιποτε αλλο.δεν χρειαζεται να γινει bridge αφου παιρνεις απο αλλον ιντερνετ και δεν κανεις εσυ την κληση