Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

2 play Cyta ή Forthnet ?


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
23 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 adi32

adi32

    Senior Member

  • Members
  • 6157 μηνύματα

Δημοσίευση 05 February 2012 - 10:17 AM

Φιλος (Αθηνα) ενδιαφερεται για συνδεση Ιντερνετ (8mps αρκουν) μαζι με χρονο για σταθερα τηλεφωνα μονο
Εχει τηλεφωνικη γραμμη σε Οτε
Να παει στο forthnet economy ή στο 8mb Cyta μαζι με χρονο ομιλιας?
Ο χρονος που δινει η Cyta ειναι μονο προς Cyta σταθερα ?
Ειναι Voip τα τηλεφωνα της ? Αν δεν εχει ρευμα κοβεται και το τηλεφωνο?

Ad Bot

Ad Bot

#2 SkyNet

SkyNet

    Senior Member

  • Members
  • 123 μηνύματα

Δημοσίευση 05 February 2012 - 12:53 PM

+1 στη Cyta.
Ο χρόνος που δίνει είναι προς όλα τα σταθερά.
Τα τηλέφωνα είναι Voip, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αν δεν έχεις ρεύμα κόβεται το τηλέφωνο. Η ποιότητα της τηλεφωνίας είναι πολύ καλή.
Βέβαια αυτό μικρή σημασία έχει καθώς να μείνεις χωρίς ρεύμα είναι αρκετά σπάνιο.

#3 SPANK

SPANK

    Moderator

  • Moderators
  • 16565 μηνύματα
  • LocationOuter space

Δημοσίευση 05 February 2012 - 04:11 PM

Όσο αφορά την forthnet το τηλέφωνο δεν κόβεται οταν δεν έχεις ρεύμα , τώρα για τις προσφορές κοιτάς και βλέπεις πια σε συμφέρει καλύτερα, κανε μια έρευνα αγοράς στους providers.

#4 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 54868 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 11 February 2012 - 09:54 PM

h cyta δινει μονο voip η forthnet και τα 2.λιγο προσοχη γιατι σε μερικα προγραμματα της forthnet ειναι voip Τηλεφωνια οταν ειναι 2 γραμμες τηλεφωνου.αν ειναι μια ειναι tdm δηλαδη κανονικη τηλεφωνια.



η cyta εχει πακετο 6 η 8 αν θυμαμαι καλα η Forthnet Ειναι λιγο πιο ακριβη νομιζω εκτος αν παρειςπρογραμμα για ενα χρονο αλλα δινει tdm telephony εχει 6αρι margin και ειναι μονο μεχρι 24.



#5 Aggeluska

Aggeluska

    Member

  • Members
  • 195 μηνύματα

Δημοσίευση 14 February 2012 - 10:23 PM

εγω εχω forthnet Πολλα χρονια 3-4. θα σου πω τα θετικα και επειδη ειμαστε 4-5 φιλοι με φορθνεντ θα σ κανω μια σουμα.
η forthnet εχει καλες ταχυτητες σε γενικες γραμμες. εγω πιανω 15MBPS ενας φιλος 19 και ενας αλλος 14. το κακο ειναι πως καμοια φορα ανεβοκατεβαινουνε. σπανια ομως 1-2 φορες τον χρονο.δεν θα σου βγαλει τεχνικα προβληματα. δλδ να μη νεχεις τηλεφωνο να κοβετε ιντερνετ και λοιπα.αμα σου βγαλει την εκατσες,γιατι ολες οι εταιριες επειδη πατανε πανω στον οτε πρεπει να παρουν εγκριση απο οτε για να στο επισκευασουνε μετα και γενικα ο ΟΤΕ δεν πολυ νοιαζετε μιας και δεν εισαι πελατης τους οποτε καθυστερει.εμενα 3-4 χρονια τουλ. δεν μ εχει βγαλει προβλημα.ουτε στους γνωστους μου που εχουνε. ενα μεγαλο αρνητικο ειναι ομως πως εχει μεγαλο Ping στα online games.βεβαια αμα δεν παιζεισ δεν σε νοιαζει.και επεισης ειναι πολυ ακριβο σε σχεση με την CYTA , εγω πληρωνω μεσο ορο κανα 46 τον μηνα ενω CYTA ειναι 35 ευρο.προσωπικα εγω τωρα θα βαλω CYTA μιας και ειμαι 600 μετρα απο τον κομβο τους και θα πιανω VDSL εως 35 MBPS που κοστιζει 40 ευρω. οποτε μου προσφερει πιο πολλα και πληρωνω πιο λιγα.οποτε λεω να το δοκιμασω.τωρα αμα θες ταχυτητες ,καλη τεχνικη υποστιριξη ,καλα Ping σε online games ΑΛΛΑ δεν εχεις προβλημα να δωσεις παραπανω λεφτα,τοτε πας ΟΤΕ.

Προσωπικη αποψη:οτι και να σου λενε στα φορουμ εινα ιπροσωπικες εμπειριες. δηλαδη θελω να πω πως μπορεις να βρεις 10 ατομα να σου πουνε κακα λογια για την forthnet αλλοι μεν να σου πουνε καλα. και το ιδιο για ολες τις εταιριες. οποτε καλυτερα βαλε οτι σε συμφερει και βγαζεις συμπερασματα μονος σου.

#6 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 54868 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 16 February 2012 - 12:22 AM

για να ανεβοκατεβαινει η ταχυτητα συγχρονισμου πρεπει να αλλαχτει η profile η κατι στον χαλκο.
αν εννοεις για ταχυτητα κατεβασματος ναι εκει αμα κοπει οπτικη η αμα δεν εχει γινει αναβαθμιση και το dslam ειναι πιτα ειναι λογικο.
τα τεχνικα προβληματα για ολες τις εταιρειες ειναι κατι random.μπορει να εχεις καλο χαλκο και να παιζεις 10 χρονια μια χαρα
οπως εγω παιζω κανα 5 αρι μια χαρα μπορει να εχεις προβλημα σε καφαο παλια καλωδια σκουριασμενα box κτλ
και να τρεχεις συνεχεια για βλαβες.για ολες τις εταιρειες αυτο.
δεν παιρνουν εγκριση.ο παροχος δινει βλαβη στον οτε και ο οτε θεωρητικα εχει 48 ωρες για να το φτιαξει .αν ειναι τωρα
καλωδιακη αστα να πανε.
ο οτε εννοειται οτι δινει προτεραιοτητα στις δικες του βλαβες/πελατες.αφου προστιμο δεν πληρωνει και ποτε και ας τα ριχνει η εεττ και ας φτιαξουν μια βλαβη πολλες φορες μετα απο 10 μερες ε δεν τρεχει θεμα.
αλλες φορες δεν το φτιαχνουν και κλεινουν οτι ειναι οκ για να μην παει μετα τις 2 μερες που θεωρητικα υπαρχει σαν ποινη
για το μεγαλο Ping ζητηστε fast path.ναι η cyta ειναι φτηνη λογω και voip.αντιστοιχη τιμη σε forthnet Μονο με δεσμευση για ενα χρονο
και προπληρωνεις ολο το χρονο εκτος αν τοβαλεις σε καρτα.ote too much money.good luck με το vdsl.
kai οπως σωστα ειπες ναι ο καθενας λεει προσωπικη εμπειρια.αλλοι βριζουν μεχρι οσο δεν παει μια εταιρεια και αλλοι λενε
οτι παιζει τελεια.εχει να κανει αν τους εκατσε καλα η ταδε εταιρεια.τι θελει ο καθενας.ποσο πληρωνει.αν του κατσε βλαβη η οχι με εναν παροχο.κτλ

#7 Aggeluska

Aggeluska

    Member

  • Members
  • 195 μηνύματα

Δημοσίευση 16 February 2012 - 01:33 AM

εγω το ειπα απλος πιο "μπακαλικα" το ολο θεμα .χαχα. σημερα εκανα την αιτηση φορητοτητας. οταν ενεργοποιηθει θα ανοιξω ενα νημα εδω να σας πω εντυπωσεις. ευχαριστω πουλινε για τις διευκρινησεις

#8 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 54868 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 18 February 2012 - 02:17 PM

σου εγραψα στο αλλο θεμα σου



#9 theomalegan

theomalegan

    Senior Member

  • Members
  • 405 μηνύματα

Δημοσίευση 19 February 2012 - 05:47 PM

Από προσωπική και όχι μόνο εμπειρία νομίζω ότι η cyta θέλει
ακόμα πολύ χρόνο στην Ελλάδα για να βελτιωθεί και να μπεί
στους αξιόπιστους σε θέμα δικτύου παρόχους.

#10 SPANK

SPANK

    Moderator

  • Moderators
  • 16565 μηνύματα
  • LocationOuter space

Δημοσίευση 19 February 2012 - 05:50 PM

Θέλει αρκετό χρόνο και ειδικά για την vdsl που δίνει τώρα που ειναι στην αρχή της.

#11 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 54868 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 19 February 2012 - 07:14 PM

Από προσωπική και όχι μόνο εμπειρία νομίζω ότι η cyta θέλει
ακόμα πολύ χρόνο στην Ελλάδα για να βελτιωθεί και να μπεί
στους αξιόπιστους σε θέμα δικτύου παρόχους.


σαν δικτυο σιγουρα θα χρειαστει αναβαθμισεις πολλες διοτι εχουν αρκετους πελατες και ανεβαινουν αρκετα επειδη εχουν χαμηλες τιμες.απο την αλλη σιγουρα πρεπει να φτιαξουν οπως λενε καποια θεματακια με τα ρουτερς και τα Port forward κτλ
για το vdsl δεν αλλαζουν πολλα αφου μια καρτα vdsl κουμπωνουν και οι επιλογες για εξοπλισμο δεν ειναι και παρα πολλες οσες ειναι στο adsl για δωρεαν ρουτερς.

Θέλει αρκετό χρόνο και ειδικά για την vdsl που δίνει τώρα που ειναι στην αρχή της.

το καλο ειναι οτι εχει κρατησει το κοστος χαμηλα αφου δεν δινει Tdm τηλεφωνια και εχει μονο voip.γλυτωνει πολλα λεφτα και πολλα παρατραγουδα απο αυτο.βεβαια εχει και τα αρνητικα αυτο.

#12 weber122

weber122

    Senior Member

  • Members
  • 753 μηνύματα

Δημοσίευση 20 February 2012 - 12:46 PM

Θέλει αρκετό χρόνο και ειδικά για την vdsl που δίνει τώρα που ειναι στην αρχή της.


και εγώ αυτό πιστεύω. το θέμα είναι αν με το vdsl μπουκώσει τις adsl γραμμές της (δεν ξέρω αν γίνεται κάτι τέτοιο) και την πάθει άσχημα

#13 krypton

krypton

    Senior Member

  • Members
  • 443 μηνύματα

Δημοσίευση 21 February 2012 - 12:49 PM

εδω αναφέρεται ότι σε κάποιον δεν έδωσε vdsl αν και βρισκόταν 700μ μακριά από το Α/Κ. υπάρχουν και άλλα κριτήρια εκτός από την απόσταση?

#14 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 54868 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 21 February 2012 - 11:16 PM

και εγώ αυτό πιστεύω. το θέμα είναι αν με το vdsl μπουκώσει τις adsl γραμμές της (δεν ξέρω αν γίνεται κάτι τέτοιο) και την πάθει άσχημα


αν θα δωσει μεγαλυτερο Priority στο vdsl που το κοβω χλωμο η αν απλα θα ειναι ενα και το ιδιο με το vdsl δεν το ξερω.μαλλον το δευτερο.απλα οσο δινει vdsl επειδη ειναι αρκετα τα Mbit απλα επιβαρυνει πιο γρηγορα και το dslam και τον κορμο του δικτυου και με το εξωτερικο σε θεμα bandwidth.λογικα αμα σουρνεται αυτος που εχει vdsl θα σουρνεται και αυτος με adsl εκτος αν εχουν ορισει κατι διαφορετικο οπως γινεται με τα μισθωμενα που δεν το κοβω.γιατι αλλο μισθωμενο με 1000 ευρω και αλλο vdsl με 50 δεν ξερω ποσα ευρω ειναι

εδω αναφέρεται ότι σε κάποιον δεν έδωσε vdsl αν και βρισκόταν 700μ μακριά από το Α/Κ. υπάρχουν και άλλα κριτήρια εκτός από την απόσταση?

ναι ποιοτητα χαλκου.αν εισαι 700 μετρα αλλα ο χαλκος ειναι χαλια μπορει να παιξεις και χειροτερα απο οτι το adsl.1 km που λενε εννοουν με νορμαλ ποιοτητα χαλκου.γιατι υπαρχουν ατομα που ειναι 500 μετρα και παιζουν χειροτερα απο ατομα που ειναι στα 1500 μετρα.βλεπεις ο ενας 20 Mbit με 15 attenuation και ο αλος 18 Mbit με 10 attenuation.Ολα σχετικα ειναι.

#15 theomalegan

theomalegan

    Senior Member

  • Members
  • 405 μηνύματα

Δημοσίευση 22 February 2012 - 01:12 AM

εδω αναφέρεται ότι σε κάποιον δεν έδωσε vdsl αν και βρισκόταν 700μ μακριά από το Α/Κ. υπάρχουν και άλλα κριτήρια εκτός από την απόσταση?


Το vdsl νομίζω το χρησιμοποιούν καθαρά για λόγους διαφήμισης θα έπρεπε να δώσουν λίγη
περισσότερη βαρύτητα στο δίκτυό τους που δεν είναι και από τα καλύτερα.