Insomnia.gr: Windows Phone App Contest του ΤΕΙ Λάρισας, Ανακοινώθηκαν οι νικητές του σπουδαστικού διαγωνισμού - Insomnia.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σελίδα 1 από 1
  • Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό το θέμα

Windows Phone App Contest του ΤΕΙ Λάρισας, Ανακοινώθηκαν οι νικητές του σπουδαστικού διαγωνισμού Αξιολόγηση Θέματος: -----

#1 Ο χρήστης δεν είναι συνδεδεμένος   bsl.art 

• Junior Member
  • Pip
  • Ομάδα: Members

Δημοσίευση 07 Φεβρουάριος 2012 - 11:23 μμ

Windows Phone
  • 10
    Ψήφοι
Στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας προσκάλεσε τους σπουδαστές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό Windows Phone App Contest, και να δημιουργήσουν μια εφαρμογή για την πλατφόρμα κινητού τηλεφώνου Windows Phone 7.

Με χορηγούς την Microsoft Hellas και την NOKIA, ο διαγωνισμός του Τμήματος είχε στόχο να υποκινήσει το ενεργό ενδιαφέρον των σπουδαστών πάνω σε προγραμματισμό για «έξυπνα κινητά» και να βοηθήσει τους σπουδαστές να εκφραστούν και να γίνουν περισσότερο δημιουργικοί με τις ιδέες τους.

Όλες οι εφαρμογές που υποβλήθηκαν αξιολογήθηκαν από μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος και στελέχη της Microsoft και επιλέχθηκαν οι οκτώ καλύτερες από τις τριάντα συμμετοχές. Οι δύο νικητές θα βραβευθούν με ένα νέο Nokia Lumia 800 ενώ οι έξι επόμενες καλύτερες συμμετοχές με ένα HTC ή LG Windows Phone 7 smartphone.

Την πρώτη θέση κέρδισε η σπουδάστρια Νικολέτα Μαργαρίτη που ανέπτυξε το παιχνίδι με τίτλο Escape From Heaven (link εφαρμογής)
και την δεύτερη θέση ο σπουδαστής Κωστακιώτης Βασίλειος με την εφαρμογή για τον ΟΣΕ (link εφαρμογής).

Οι υπόλοιπες έξι εφαρμογές που διακρίθηκαν είναι:
• Κρεμάλλα του Νίκου Μυτακίδη (link εφαρμογής)
• SaveKenny του Λευτέρη Παπαδόπουλου (link εφαρμογής)
• Lucky Ball-Aki του Πάνου Καράμπελα (link εφαρμογής)
• NewsPapersViewer του Τάσου Παλιοτζικα (link εφαρμογής)
• MediCal της Μαρίας-Ειρήνης Κουγιουμτζόγλου (link εφαρμογής)
• ΚΟΚ της Βικτωρίας Αραμπατζή (link εφαρμογής)

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του διαγωνισμού Καθηγητή Εφαρμογών κ Ιατρέλλη Όμηρο, «Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η μεγάλη ανταπόκριση των σπουδαστών είναι η απόδειξη ότι πέτυχε τον στόχο. Το Τμήμα προγραμματίζει να ενισχύσει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τις συνεργασίες με εταιρείες πάνω στην ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες με στόχο την διάχυση γνώσης σε σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής. Ακολουθώντας τις εξελίξεις στον χώρο της Πληροφορικής, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «MSc in Network Computing» που υποστηρίζει το Τμήμα μας, ενσωμάτωσε στα μαθήματα και την ανάπτυξη εφαρμογών για την νέα πλατφόρμα Windows Phone 7.»

Όλες οι νέες εφαρμογές προστέθηκαν στο ελληνικό Marketplace και προβάλλονται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.cs.teilar.gr/WP7

πηγή techblog , www.cs.teilar.gr
0

#2 Ο χρήστης δεν είναι συνδεδεμένος   johnny21a 

• Senior Member

Δημοσίευση 08 Φεβρουάριος 2012 - 02:27 πμ

Μπράβο στην προσπάθεια του ΤΕΙ αλλά περίμενα να δω εφαρμογές υψηλότερης ποιότητας και όχι "παιχνιδάκια" που μπορεί ο καθένας να φτιάξει με ελάχιστες γνώσεις "προγραμματισμού"
0

#3 Ο χρήστης δεν είναι συνδεδεμένος   istoselidas.gr 

• Junior Member
  • PipPip

Δημοσίευση 08 Φεβρουάριος 2012 - 10:38 πμ

Πολύ καλή κίνηση ένα μπράβο και από μένα!
0

#4 Ο χρήστης δεν είναι συνδεδεμένος   Scoper 

• Newbie
  • Pip

Δημοσίευση 08 Φεβρουάριος 2012 - 10:42 μμ

Φιλε johnny πιστεύω πως για παιχνίδι που έκανε ένα άτομο ΜΟΝΟ ΤΟΥ, και ειδικά, ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ που δεν έχει ακόμα ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού, είναι πάρα πολύ καλές, και το επίπεδο είναι πραγματικά αξιόλογο.
Ειδικά αν σκεφτείς οτι και τα γραφικά, ειδικά στην πρώτη περίπτωση, είναι της ίδιας φοιτήτριας.

Τώρα αν για εσένα αυτο σου φαίνεται τόσο εύκολο, τι να πω, προφανώς βρίσκεσαι σε άλλο επίπεδο γνώσεων.

Συγχαρητήρια και από εμένα στα παιδιά!
1

#5 Ο χρήστης δεν είναι συνδεδεμένος   johnny21a 

• Senior Member

Δημοσίευση 08 Φεβρουάριος 2012 - 10:54 μμ

Εμφάνιση ΜηνύματοςScoper, στις 08 Φεβρουάριος 2012 - 10:42 μμ, έγραψε:

Φιλε johnny πιστεύω πως για παιχνίδι που έκανε ένα άτομο ΜΟΝΟ ΤΟΥ, και ειδικά, ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ που δεν έχει ακόμα ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού...

Τώρα αν για εσένα αυτο σου φαίνεται τόσο εύκολο, τι να πω, προφανώς βρίσκεσαι σε άλλο επίπεδο γνώσεων.

Οι δικές μου γνώσεις δεν έχουν καμία σημασία. Μπορεί να είμαι και άσχετος, αυτό δε σημαίνει πως δε μπορώ να σχολιάσω. Και στην εποχή που ζούμε με την τεχνολογία να κυριαρχεί σε κάθε πλευρά της ζωής μας απλά εκφράζω την απογοήτευση μου που οι καλύτερες ιδέες που μπόρεσαν να βρεθούν ήταν τα παιχνιδάκια του στυλ κρεμάλα κλπ... Η ένσταση μου δεν ήταν στο επίπεδο γνώσεων αυτό καθαυτό αλλά στις ιδέες που υλοποιήθηκαν...

Το ότι μπερδεύεις τον φοιτητή με γνώσεις πληροφορικής είναι εντελώς άκυρο. Ξέρω πολλούς που δεν είναι ΦΟΙΤΗΤΕΣ και ΕΧΟΥΝ ιδιαίτερες γνώσεις πληροφορικής, ειδικά λοιπόν από τους φοιτητές πληροφορικής ΝΑΙ θα περίμενα παραπάνω πράγματα...
5

#6 Ο χρήστης δεν είναι συνδεδεμένος   Lomar 

• Senior Member

Δημοσίευση 14 Φεβρουάριος 2012 - 05:33 πμ

Εμφάνιση Μηνύματοςjohnny21a, στις 08 Φεβρουάριος 2012 - 10:54 μμ, έγραψε:

Οι δικές μου γνώσεις δεν έχουν καμία σημασία. Μπορεί να είμαι και άσχετος, αυτό δε σημαίνει πως δε μπορώ να σχολιάσω. Και στην εποχή που ζούμε με την τεχνολογία να κυριαρχεί σε κάθε πλευρά της ζωής μας απλά εκφράζω την απογοήτευση μου που οι καλύτερες ιδέες που μπόρεσαν να βρεθούν ήταν τα παιχνιδάκια του στυλ κρεμάλα κλπ... Η ένσταση μου δεν ήταν στο επίπεδο γνώσεων αυτό καθαυτό αλλά στις ιδέες που υλοποιήθηκαν...

Το ότι μπερδεύεις τον φοιτητή με γνώσεις πληροφορικής είναι εντελώς άκυρο. Ξέρω πολλούς που δεν είναι ΦΟΙΤΗΤΕΣ και ΕΧΟΥΝ ιδιαίτερες γνώσεις πληροφορικής, ειδικά λοιπόν από τους φοιτητές πληροφορικής ΝΑΙ θα περίμενα παραπάνω πράγματα...

βασικά έχουν γίνει και άλλες προσπάθειες απο φοιτητές στο συγκεκριμένο τει, για υπηρεσίες με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών/καθηγητών (αντί δλδ να κάνει μια βασική υπηρεσία μια ανάδοχος εταιρεία -βλ. δημόσιο έργο- να την κάνουν δωρεάν φοιτητές).

Link:
diogenis.teilar.gr/about

πάντως ακόμα και παιχνίδια από φοιτητές μικρών εξαμήνων, είναι πολύ καλοί και δυνατοί σπόροι για το μέλλον, σε σχέση με -για εκατομμυριοστή φορά- θεωρητικές υλοποιήσεις σε matlab στατιστικών μοντέλων σε "ερευνητικά" project, διότι ο φοιτητής ψωνίζεται από τη "πολύ" επιστήμη και νομίζει οτι είναι "φτασμένος", ενώ με το game ξέρει οτι έχει πολύ δρόμο ακόμα και ξεκινάει πιο "ταπεινά" αλλα πολύ πρακτικά.

για να φτιάξεις το game σίγουρα αντιλαμβάνεσαι τι εστί αντικειμενοστραφείς προγραμματισμός και μετά είναι πανεύκολο για το μυαλό σου να αντιληφθεί σχεσιακή άλγεβρα για ΒΔ, άρα αποκτάς το βασικό πολύτιμο υπόβαθρο που χρειάζεσαι και για εμπορικές εφαρμογές. μη γελοιόμαστε, δεν είμαστε στα 80's, τα game είναι πιο δύσκολες υλοποιήσεις απο λογιστικές εφαρμογές στα use cases, resources/memory managment κ.α. απλά οι λογιστικές/εμπορικές/erp/crm εφαρμογές είναι πιο πολύπλοκες στην υλοποίηση του UI τους (άποψη εργονομίας-παραγωγικότητας), οι εσωτερικές συσχετίσεις είναι απλά θέμα queries στη db, φόρμες απλά κληρονομούνται και κατανάγκη προσαρμόζεις την ίδια class.

Μπράβο στα παιδιά καλή συνέχεια! πολλά υποσχόμενο το windows phone ως πλατφόρμα.
1

Μοιραστείτε αυτό το θέμα:

Σελίδα 1 από 1
  • Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό το θέμα