Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Προβλημα με καρτα δικτυου


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
15 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 weather1967

weather1967

    Member

  • Members
  • 250 μηνύματα
  • LocationΑθήνα - Περιστέρι

Δημοσίευση 09 February 2012 - 12:29 PM

Αγορασα μια καρτα δικτυου pci με καλωδιο ethernet στο ρουτερ,τις περασα τους drivers ,και συμβαινει το εξης παραδοξο,διχνει οτι δεν παιρνει ip ,εχει ενα θαυμαστικο στο εικονιδιο με τους 2 υπολογιστες στην γραμμη εργασιων.
Ανοιγω τις συνδεσεις δικτυου παταω επιδιορθωση και με την δευτερη προσπαθεια παιρνει ip.
Μετα κανω δεξι κλικ ιδιοτητες τσεκαρω το κουτακι tcp/ip και βαζω manual να μην παιρνει αυτοματη ip τα παρακατω που λεει ο οτε για windows XP

http://www.otenet.gr...tcpip_xp.htm#b1

Κλεινω το pc και το ξαναανοιγω αυτη την φορα δεν εχει θαυμαστικο στους δυο υπολογιστες ,αλλα δεν ανοιγουν οι σελιδες απλα,παω παλι συνδεσεις δικτυου και παταω επιδιορθωση και τοτε παιρνει ip

Τι μπορει να φταιει βρε παιδια,γιατι δεν λεει καθε φορα που θα ανοιγω το pc να πηγαινω συνδεσεις δικτυου και να παταω επιδιορθωση,το ρουτερ δεν εχει προβλημα γιατι σε ενα αλλο pc που το δοκιμασα με το ιδιο καλωδιο ethernet παιρνει αμεσως ip,προβλημα καρτας ? η καμμια ρυθμιση που πρεπει να κανω ?

Eυχαριστω εκ των προτερων.

Ad Bot

Ad Bot

#2 SPANK

SPANK

    Moderator

  • Moderators
  • 16207 μηνύματα
  • LocationOuter space

Δημοσίευση 09 February 2012 - 01:25 PM

Όταν παίρνει ip έχεις internet ?
Επίσης εκτος απο manual ip φαντάζομαι έχεις βάλει στα κουτακια και dns gateway κτλπ.

Κλείσε επίσης αν έχεις κανένα firewall

#3 weather1967

weather1967

    Member

  • Members
  • 250 μηνύματα
  • LocationΑθήνα - Περιστέρι

Δημοσίευση 09 February 2012 - 01:29 PM

Όταν παίρνει ip έχεις internet ?
Επίσης εκτος απο manual ip φαντάζομαι έχεις βάλει στα κουτακια και dns gateway κτλπ.

Κλείσε επίσης αν έχεις κανένα firewall


Ναι εχω ιντερνετ κανονικα και τωρα ολα λειτουργουν οκ,αλλα αν κλεισω το pc και το ξαναανοιξω δεν παιρνει αυτοματα ip και πρεπει να παταω επιδιορθωση για να παρει.
Στα κουτακια εχω βαλει οτι λεει εδω,πεντε κουτακια ειναι και εχω βαλει τους αριθμους

http://www.otenet.gr...tcpip_xp.htm#b1

Εκλεισα ολα τα firewall (ρουτερ-windows) το ιδιο προβλημα παραμενει.

#4 SPANK

SPANK

    Moderator

  • Moderators
  • 16207 μηνύματα
  • LocationOuter space

Δημοσίευση 09 February 2012 - 01:50 PM

Αυτο το πρόβλημα το είχες και πριν βάλεις την συγκεκριμένη κάρτα δικτύου ?
Επίσης ποια windows έχεις και τι service pack

Δοκίμασε να βγάλεις και τους drivers της κάρτα δικτύου και να τους ξανα περάσεις (κοίτα στο internet αν υπάρχουν και καινούργοι)

#5 weather1967

weather1967

    Member

  • Members
  • 250 μηνύματα
  • LocationΑθήνα - Περιστέρι

Δημοσίευση 09 February 2012 - 01:57 PM

Αυτο το πρόβλημα το είχες και πριν βάλεις την συγκεκριμένη κάρτα δικτύου ?
Επίσης ποια windows έχεις και τι service pack


Οχι με την onboard καρτα δικτυου της μητρικης δεν ειχε προβλημα,με την pci καρτα δικτυου μου το κανει αυτο.

Windows xp service pack 3

Oι drivers βγαινουν οταν πατησω απο την διαχειρηση συσκευων την pci καρτα και με δεξι κλικ κατάργηση εγκατάστασης ?

#6 SPANK

SPANK

    Moderator

  • Moderators
  • 16207 μηνύματα
  • LocationOuter space

Δημοσίευση 09 February 2012 - 02:12 PM

Έτσι βγαίνουν ναι απλα οταν κάνεις κατάργηση ρίξε και μια ματιά στην διαχείρηση συσκευών στις κάρτες δικτύου και αν δεν έχει φύγει και απο εκεί δεξί κλικ και uninstall.
Να κοιτάξεις στο internet ομως μήπως υπάρχουν καινούργιοι drivers.

Αφού με την onboard δεν είχες πρόβλημα ειναι καθαρα της κάρτας δικτύου

#7 weather1967

weather1967

    Member

  • Members
  • 250 μηνύματα
  • LocationΑθήνα - Περιστέρι

Δημοσίευση 09 February 2012 - 07:02 PM

Έτσι βγαίνουν ναι απλα οταν κάνεις κατάργηση ρίξε και μια ματιά στην διαχείρηση συσκευών στις κάρτες δικτύου και αν δεν έχει φύγει και απο εκεί δεξί κλικ και uninstall.
Να κοιτάξεις στο internet ομως μήπως υπάρχουν καινούργιοι drivers.

Αφού με την onboard δεν είχες πρόβλημα ειναι καθαρα της κάρτας δικτύου


Φιλε μου εβαλα τους νεους driver και τιποτα,πηρα το pc παραμασχαλα και πηγα σε ενα γειτονα και εκει πηρε αυτοματα τις ip αρα η καρτα ειναι ενταξει,δοκιμασα την ethernet του ρουτερ μου με αλλο pc και δουλευει μια χαρα.Καποια ρυθμση θα θελει αλλα αντε να την βρω
Αν κανω κανα reset στο ρουτερ δεν ξερω ,αλλα εφοσον σε αλλο pc δουλευει το ρουτερ.

Να υπαρχει ασυμβατοτητα μεταξυ ρουτερ μου και pci καρτας δικτυου ? παιζει αυτο ?

#8 SPANK

SPANK

    Moderator

  • Moderators
  • 16207 μηνύματα
  • LocationOuter space

Δημοσίευση 09 February 2012 - 11:27 PM

Να έχεις πέσει σε ασυμβατότητα τι να πω μπορεί αν και πολύ σπάνιο αλλα παλι αν κάνεις repair εσυ παίρνει κανονικά ip και την χάνει στο restart οπότε μπορούμε να πούμε οτι κατι γίνεται με το λειτουργικό κάποια ρύθμιση.

Πάλι ομως με το ίδιο λειτουργικό με την onboard παίρνει κανονικά.

Λοιπόν αν θέλεις δοκίμασε με ενα live cd linux να δούμε αν εκει παίρνει κανονικά ip , και αν μπορείς βάλε την συγκεκριμένη κάρτα και σε ενα αλλο pc να δεις αν απο εκει παίρνει κανονικά ip.

#9 weather1967

weather1967

    Member

  • Members
  • 250 μηνύματα
  • LocationΑθήνα - Περιστέρι

Δημοσίευση 12 February 2012 - 12:29 AM

Ευχαριστω για την βοηθεια σου φιλε spank
Τις 2 τελευταιες μερες τωρα δεν παιρνει ip ουτε με επιδιόρθωση.

Η καρτα ειναι αυτη

http://www.skroutz.g...NK-TG-3269.html

Επεξεργασία από weather1967, 12 February 2012 - 04:30 PM.


#10 SPANK

SPANK

    Moderator

  • Moderators
  • 16207 μηνύματα
  • LocationOuter space

Δημοσίευση 12 February 2012 - 01:18 PM

Όταν την αλλάξεις πες απο περιέργεια τι έγινε και που ηταν το πρόβλημα

#11 Boltaz

Boltaz

    Senior Member

  • Members
  • 213 μηνύματα

Δημοσίευση 12 February 2012 - 02:17 PM

Για αρχη κλεισε απο το bios τoν on-board lan controller ... Κανε ενα hard reset το router σου / δοκιμασε αλλο καλωδιο ethernet ... Βαλε την καρτα σε αλλη pci υποδοχη στην μητρικη ...

Καταργησε την συνδεση ιντερνετ και φτιαξε μια απο την αρχη / δοκιμασε στην καρτελα tcp/ip την επιλογη να παιρνει αυτοματα ip / παρε τηλεφωνο την otenet πες το προβλημα σου και ειναι υποχρεωμενοι να σου πουν πως να φτιαξεις την συνδεση απο την αρχη (ρυθμισεις για win xp) ...

#12 weather1967

weather1967

    Member

  • Members
  • 250 μηνύματα
  • LocationΑθήνα - Περιστέρι

Δημοσίευση 12 February 2012 - 02:26 PM

Όταν την αλλάξεις πες απο περιέργεια τι έγινε και που ηταν το πρόβλημα


Ασφαλως φιλε μου,θα επανελθω και ευχαριστω για την βοηθεια πανω απο ολα,και ας μην λυθηκε το προβλημα.

Για αρχη κλεισε απο το bios τoν on-board lan controller ... Κανε ενα hard reset το router σου / δοκιμασε αλλο καλωδιο ethernet ... Βαλε την καρτα σε αλλη pci υποδοχη στην μητρικη ...

Καταργησε την συνδεση ιντερνετ και φτιαξε μια απο την αρχη / δοκιμασε στην καρτελα tcp/ip την επιλογη να παιρνει αυτοματα ip / παρε τηλεφωνο την otenet πες το προβλημα σου και ειναι υποχρεωμενοι να σου πουν πως να φτιαξεις την συνδεση απο την αρχη (ρυθμισεις για win xp) ...


Φιλε μου τα περισσοτερα τα εχω κανει ιδη,το μονο που δεν εχω κανει ειναι να κλεισω απο το bios τον on-board controler ,αλλα με ανοιχτο τον on board controler πως παιζει μια χαρα στου γειτονα,ο οτε σηκωσε τα χερια ψηλα,αφου μου λεει με το ιδιο καλωδιο και το ιδιο ρουτερ σου παιζει στο λαπτοπ ,τοτε ειναι θεμα καρτας δικτυου,του πυργου σου,και οχι θεμα ρουτερ.

#13 Boltaz

Boltaz

    Senior Member

  • Members
  • 213 μηνύματα

Δημοσίευση 12 February 2012 - 02:42 PM

Αν μιλησεις με 10 ατομα στην otenet θα δεις οτι ο καθενας θα σου λεει σχεδον διαφορετικα πραγματα . Σου ειπα να παρεις τηλ και να ζητησεις να σου φτιαξουν τις ρυθμισεις απο την αρχη , δεν ειπα οτι το router ειναι χαλασμενο απλα να του κανεις ενα hard reset ... To laptop εχει διαφορετικο controller /driver / πιθανον διαφορετικες ρυθμισεις ... Στο pc σου πιθανον να εχεις καποιο hardware/software/driver confict ... Μπορεις να δοκιμασεις την καρτα στου γειτονα το pc να δεις αν δουλευει αλλα απο την στιγμη που πηρες ip οταν πηγες στου γειτονα πιθανον το προβλημα να ειναι πολλαπλο ... πχ προβλημα και στην μητρικη κτλ ...

#14 weather1967

weather1967

    Member

  • Members
  • 250 μηνύματα
  • LocationΑθήνα - Περιστέρι

Δημοσίευση 12 February 2012 - 04:04 PM

Αν μιλησεις με 10 ατομα στην otenet θα δεις οτι ο καθενας θα σου λεει σχεδον διαφορετικα πραγματα . Σου ειπα να παρεις τηλ και να ζητησεις να σου φτιαξουν τις ρυθμισεις απο την αρχη , δεν ειπα οτι το router ειναι χαλασμενο απλα να του κανεις ενα hard reset ... To laptop εχει διαφορετικο controller /driver / πιθανον διαφορετικες ρυθμισεις ... Στο pc σου πιθανον να εχεις καποιο hardware/software/driver confict ... Μπορεις να δοκιμασεις την καρτα στου γειτονα το pc να δεις αν δουλευει αλλα απο την στιγμη που πηρες ip οταν πηγες στου γειτονα πιθανον το προβλημα να ειναι πολλαπλο ... πχ προβλημα και στην μητρικη κτλ ...


Exω κανει και hard reset στο ρουτερ τιποτα,και καινουργιες ρυθμισεις απο την αρχη,και εβαλα manual την ip και την μασκα δικτυου και τιποτα.
Εφοσον πηρα ip απο τον γειτονα αμεσως με το pc μου,τοτε γιατι να ειναι συνθετο το προβλημα στην μητρικη μου ? και οχι καποια ασυμβατοτητα της καρτας με το ρουτερ μου ,?
Α παρεπιπτοντος σημερα δεν παιρνει ip ουτε με επιδιωρθωση ουτε με τιποτα απο μενα.

#15 weather1967

weather1967

    Member

  • Members
  • 250 μηνύματα
  • LocationΑθήνα - Περιστέρι

Δημοσίευση 15 February 2012 - 07:14 PM

Φιλε SPANK μoλις σημερα παρελαβα και εβαλα επανω αυτην την καρτα δικτυου και δουλευει μια χαρά.

http://www.skroutz.g...NK-TF-3200.html

Μαλλον καποια ασυμβατοτητα επαιζε σε μενα με την προηγουμενη καρτα

http://www.skroutz.g...NK-TG-3269.html

Ας το εχουν υποψην οι φιλοι αυτο το κουφο πρόβλημα.