Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Καλώδιο δικτύου 30m


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
22 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 remalis

remalis

    Senior Member

  • Members
  • 860 μηνύματα

Δημοσίευση 14 March 2012 - 11:17 AM

Καλημέρα,
σκέφτομαι να μεταφέρω το κατεβαστήρι κοντά στη τηλεόραση για να το κάνω και htpc αλλα δεν μπορώ να κουνήσω το router, οπότε θα περάσω ένα καλώδιο τοίχο τοίχο και θα τα συνδέσω.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν ενα καλώδιο lan 30 μέτρων σαν αυτό θα κάνει ή θα έχω απώλειες σε ταχύτητα κλπ? :-)

Ξέρω ότι παίζουν καλώδια λαν 1km αλλά υποθέτω θα έχει να κάνει και με την ποιότητα του καλωδίου και το ρουτερ ή server κλπ.


πς. Να το βάλω με wifi δεν είναι λύση γτ αφενός είμαι φαν του lan και αφετέρου το πισι είναι κατεβαστήρι κ με wifi δεν γίνεται δουλειά.

Ad Bot

Ad Bot

#2 defacer

defacer

    Senior Member

  • Members
  • 2686 μηνύματα
  • LocationBerlin

Δημοσίευση 14 March 2012 - 11:28 AM

Μια χαρά θα κάνει.

#3 ArisG88

ArisG88

    Senior Member

  • Members
  • 1084 μηνύματα
  • LocationSalonica

Δημοσίευση 14 March 2012 - 06:10 PM

1Km καλωδιο lan ΔΕΝ :P Μεχρι 70-80 μετρα πας ανετα ;)

#4 remalis

remalis

    Senior Member

  • Members
  • 860 μηνύματα

Δημοσίευση 14 March 2012 - 08:15 PM

Ωραία οπότε πάω για το 30άρι. Αν και σκέφτομαι να το σπάσω σε ένα 20άρι και 10άρι και να τα συνδέω με ένα αντάπτορα θηλυκό-θηλυκό για να είναι πιό εύκολο σε μελλοντική αλλαγή της διάταξης.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. :-) :-)

Α δεν παίζουν τοσο μεγάλα ε? :cool: Σε ένα server rack που έχουμε στο γραφείο είχα διαβάσει πάνω "do not connect to lan cable >1km". Μήπως εννοεί με τπτ repeater ενδιάμεσα?

#5 ArisG88

ArisG88

    Senior Member

  • Members
  • 1084 μηνύματα
  • LocationSalonica

Δημοσίευση 15 March 2012 - 04:42 PM

Λογικα ναι, θα υπαρχει μηχανημα σε ολη αυτη τη διαδρομη. Για 1KM πας σε οπτικη ινα

#6 The_Judas

The_Judas

    Senior Member

  • Members
  • 3173 μηνύματα
  • LocationΘεσσαλονίκη

Δημοσίευση 15 March 2012 - 06:11 PM

Με αντάπτορα θυλυκό-θυλυκό (cat5 inline coupler) θα έχεις σίγουρα απώλειες.

#7 remalis

remalis

    Senior Member

  • Members
  • 860 μηνύματα

Δημοσίευση 16 March 2012 - 01:26 AM

Ωχ ναι? Γκαμώτεν μέτρησα την απόσταση και βγαίνει 36 μέτρα, οπότε αναγκαστικά θα πάω σε 2 20μετρα με connector. Μλκια λέτε? Παίζει πουθενά να σου κόβουνε καλώδιο όσο θες? Σε κάνένα με ηλεκτρολογικό/ηλεκτρονικό εξοπλισμό μήπως?

#8 haris013

haris013

    Senior Member

  • Members
  • 3877 μηνύματα
  • LocationHeraklion

Δημοσίευση 16 March 2012 - 02:04 AM

γιατι δεν περνεις καποιο power line?

#9 remalis

remalis

    Senior Member

  • Members
  • 860 μηνύματα

Δημοσίευση 16 March 2012 - 10:50 AM

Χμμ δε το χα σκεφτεί να σου πω την αλήθεια. Αλλά δεν έχω ψάξει ποτέ πως δουλεύουν κ τι χρειάζομαι. Δεν είναι πιο ακριβή λύση όμως? Δλδ κανά 80άρι. :-D

#10 stivi1981

stivi1981

    Senior Member

  • Members
  • 346 μηνύματα
  • Locationftiotida

Δημοσίευση 16 March 2012 - 12:09 PM

Χμμ δε το χα σκεφτεί να σου πω την αλήθεια. Αλλά δεν έχω ψάξει ποτέ πως δουλεύουν κ τι χρειάζομαι. Δεν είναι πιο ακριβή λύση όμως? Δλδ κανά 80άρι. :-D

47.5 ευρω τα εχει το πλαισιο στα 200mb
κοιτα στο λινκ
Link
καπου μου ειχανε στειλει μαιλ απο καποια αλυσιδα αλλα δεν το χω και ητανε στα 40 ευρω

#11 haHa

haHa

    Senior Member

  • Members
  • 8263 μηνύματα

Δημοσίευση 16 March 2012 - 01:15 PM

Ωχ ναι? Γκαμώτεν μέτρησα την απόσταση και βγαίνει 36 μέτρα, οπότε αναγκαστικά θα πάω σε 2 20μετρα με connector. Μλκια λέτε? Παίζει πουθενά να σου κόβουνε καλώδιο όσο θες? Σε κάνένα με ηλεκτρολογικό/ηλεκτρονικό εξοπλισμό μήπως?

Ναι, σε ολα τα μαγαζια με ηλεκρολογικο/ηλεκτρονικο εξοπλισμο.
Θα παρεις μαλιστα καλωδιο cat6 και οχι cat5e. Το cat6 ειναι λιγο καλυτερο.

Υπαρχουν 2 λυσεις:
α) τους λες ακριβως ποσο μηκος θελεις να εχει και στο φτιαχνουν, κοινως στο τερματιζουν , δηλαδη βαζουν και τα rj45 clips στις ακρες.
β) παιρνεις καμμια 45 μετρα καλωδιο, το βαζεις και το τερματιζεις μονος σου, δηλαδη βαζεις μονος σου τα rj45 clips αφοτου εχεις παει το καλωδιο τοιχο-τοιχο.
Για να βαλεις μονος σου τα κλιπς χρειαζεσαι μια πρεσσα για rj45 σαν κ αυτην:
http://www.emimikos....&cat=605&page=1

Θα την εχει το μαγαζι απο οπου θα αγορασεις το καλωδιο.

#12 cabdik

cabdik

    Senior Member

  • Members
  • 4965 μηνύματα
  • LocationΑμαλιαδα

Δημοσίευση 16 March 2012 - 01:53 PM

εχω βαλει κι εγω καμια 25αρια (μπορει και 30,δεν θυμαμαι τωρα..!) μετρα ethernet καλωδιο, για το 2ο πισι μου και δεν εχει καμια διαφορα με το αλλο που ειναι διπλα στο ρουτερ. ιδιες ταχυτητες εχουν. απλα κοιτα να ειναι καπως καλης ποιοτητας το καλωδιο!

#13 remalis

remalis

    Senior Member

  • Members
  • 860 μηνύματα

Δημοσίευση 16 March 2012 - 06:42 PM

Καλό το powerline, παίζει να μετράει αν έχεις όροφο ιδίως.
Αλλά μάλλον θα πάω στο καλώδιο και θα πάρω χύμα cat6 και βλέπω.

Τώρα για το "τελείωμα" που λες Haha είναι απλό σαν του τηλεφώνου ή θέλει τπτ προσοχή? Γιατί έχω μια τέτοια πρέσα για τηλεφωνικό καλώδιο κ έχει κ για rj45 οπότε θα πάρω 45 μέτρα θα το βάλω με μια ανοχή 1-1.5 μέτρο από κάθε πλευρά και θα το κόψω και φτιάξω εκεί που το θέλω αν είναι.

cabdik καλής ποιότητας εννοείς cat6 ή και τπτ άλλο? Γιατί αν είναι να κολλήσω με 100 ρόκα το καλώδιο κάθε αλλαγή θα είναι επίπονη μετά :fear:

#14 firewalker

firewalker

    Senior Member

  • Members
  • 7296 μηνύματα

Δημοσίευση 16 March 2012 - 06:51 PM

Ωχ ναι? Γκαμώτεν μέτρησα την απόσταση και βγαίνει 36 μέτρα, οπότε αναγκαστικά θα πάω σε 2 20μετρα με connector. Μλκια λέτε? Παίζει πουθενά να σου κόβουνε καλώδιο όσο θες? Σε κάνένα με ηλεκτρολογικό/ηλεκτρονικό εξοπλισμό μήπως?


Σε μαγαζιά με ηλεκτρολογικό υλικό μπορεί να βρεις. Αν το καλώδιο είναι σωστό και μονοκόμματο δεν θα έχεις απώλεια σε ταχύτητα.

#15 MiDi_MiLiZ

MiDi_MiLiZ

    Senior Member

  • Members
  • 4030 μηνύματα
  • LocationBanned

Δημοσίευση 16 March 2012 - 09:33 PM

Στα 30μ γενικα δε θα εχεις αισθητες απωλειες ταχυτητας οτι καλωδιο και να βαλεις.
Συνεπως τραβα αγορασε το φθηνοτερο cat5 που θα βρεις ευκαιρο και θα κανεις τη δουλεια σου μια χαρα. Πεστους να σου το πρεσαρουν κιολας και μη ξοδευεσαι για εργαλεια που θα σου ειναι αχρηστα στην υπολοιπη σου ζωη, εκτος αν σκοπευεις να αρχισεις πειραματισμους με δικτυα και δομημενη καλωδιωση στο αμεσο μελλον.

Κανονικα δεν πρεπει να σε χρεωσουν παραπανω απο 20 ευρω.

Cat6 δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να παρεις. Αν ειχες gigabit lan ή αν ξεκιναγες να καλωδιωσεις ολο σου το σπιτι, τοτε να το συζητουσαμε.

Ουτε με powerline υπαρχει λογος να μπλεξεις, θελει καμποση τυχη για να σου δουλεψουν με αξιοπιστια και ταχυτητα. Δεν αξιζει το ρισκο.