Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Καλωδιο του τηλεφωνου πως το συνδεουμε με την πηγη?


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
50 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 petros_samurai

petros_samurai

    Senior Member

  • Members
  • 276 μηνύματα
  • LocationΟπου εχει δραση!

Δημοσίευση 21 March 2012 - 08:51 PM

Παιδια καλησπερα,εχω προβλημα με αποσυνδεσεις και νομιζω ξερω ποιο ειναι τυο προβλημα,εχω τραβηξει καλωδιο τηλεφωνου απο την πηγη απο εξω αλλα το καλωδιο αυτο ειναι πολυ ευαισθητο και οταν προσπαθω να το απογυμνοσω για να το συνδεσω στην πηγη μερικα νιματα κοβοντε και πιστευω πωσ αυτος ειναι ενας λογος.Οποτε πηρα νεο καλωδιο και θα προσπαθησω να το ξανακανω.Ο λογος που πηρα νεο καλωδιο ειναι γιατι πριν ειχα παρει χωρις κλιπσακι και το εκανα με τσοντα οπωτε ισωσ να εχανε και εκει,τι λετε?Πως μπορω να το συνδεσω στην πηγη ωστε να εχω το 100%?

Ad Bot

Ad Bot

#2 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 54909 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 24 March 2012 - 02:22 PM

α.η πηγη ειναι καποιο πριζακι το οποιο θα πρεπει να ειναι με rj11 κλιπ.εσυ βαζεις το καλωδιο που ερχεται απο κατω απο τον κατανεμητη στο πριζακι και μετα το τηλεφωνικο στο πριζακι.αν δεν εχει πριζακι και ειναι χυμα τα 2 καλωδια τοτε αγορασε εσυ ενα πριζακι ειτε χωνευτο για οταν υπαρχει τρυπα στον τοιχο ειτε αυτοκολλητο.πιανεις τα καλωδια εκει και μετα βαζεις κανονικα το τηλεφωνικο καλωδιο με κλιπακι χωρις να το γυμνωσεις.αν ειναι πολλα μετρα τοτε υπαρχουν και αλλες καλυτερες λυσεις για ναπαρεις το 100 τις 100

#3 petros_samurai

petros_samurai

    Senior Member

  • Members
  • 276 μηνύματα
  • LocationΟπου εχει δραση!

Δημοσίευση 24 March 2012 - 05:23 PM

Φιλε Πουλινε,τραβηξα ενα καλωδιο rj11(το μικρο πολυκλινο) απο την ταρατσα μου αμεσως στο ρουτερ,ομως σημερα πηγα και ειδα ενος φιλου που εχει κανει το ιδιο και αυτουνου το καλωδιο ηταν εθερνετ νομιζω.Μηπως να παρω ενα εθερνετ να το ξανακανω?Γιατι μετα απο ολα αυτα συνεχιζει και εχω αποσυνδεσεις!

#4 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 54909 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 24 March 2012 - 08:04 PM

Φιλε Πουλινε,τραβηξα ενα καλωδιο rj11(το μικρο πολυκλινο) απο την ταρατσα μου αμεσως στο ρουτερ,ομως σημερα πηγα και ειδα ενος φιλου που εχει κανει το ιδιο και αυτουνου το καλωδιο ηταν εθερνετ νομιζω.Μηπως να παρω ενα εθερνετ να το ξανακανω?Γιατι μετα απο ολα αυτα συνεχιζει και εχω αποσυνδεσεις!



α.ποσα μετρα ειναι?β.οι αποσυνδεσεις δεν ειναι σιγουρα απο αυτο.γ.γιατι τραβας τηλεφωνικο απο την ταρατσα στο ρουτερ?η πριζα του τηλεφωνου στην ταρατσα ειναι??wtf??τι θες να κανεις ακριβως και που βρισκεται τι για να καταλαβω τι θες.ναι αντι για μεγαλο τηλεφωνικο βαζεις μεγαλο ethernet αλλα προσπαθω να καταλαβω τι θες να κανεις ακομα.

#5 petros_samurai

petros_samurai

    Senior Member

  • Members
  • 276 μηνύματα
  • LocationΟπου εχει δραση!

Δημοσίευση 25 March 2012 - 02:26 AM

To καλωδιο ειναι 10μ αλλα χρησιμοποιω τα 5 τα αλλα 5 τα εχω διπλομενα.Τραβαω απο ταρατσα για ν παρακαμψω την εγκαταταση μηπως και ειναι "σαπια" και φταει αυτη.Το πισι ειναι στο δωματιο μου αλλα δεν εχω πριζα τηλεφωνου,η πιο κοντινι πριζα ειναι στο σαλονι που ειναι 7-8μετρα απο το δωματιο μου(σε καλωδιο)Το προβλημα ειναι οι αποσυνδεσεις ισως να μην φταιει αυτο αλλα δοκιμαζω.Εχω αλλαξει φιτρακια μοντεμ καλωδια και τωρα κανω αυτο μηπως βρω την λυση.

#6 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 54909 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 25 March 2012 - 03:18 AM

στην ταρατσα ερχεται το καλωδιο του οτε?σε πριζα η απλα χυμα με τα σιδερακια γυμνα?τι ταχυτητα συγχρονιζεις?μην βαλεις τηλεφωνικο αλλα δικτυου καλυτερα και του οτε τερματισε το σε ενα πριζακι αυτοκολλητο.σηκωσε καμια φωτο οπως ειναι τωρα η κατασκευη στην ταρατσα.

#7 petros_samurai

petros_samurai

    Senior Member

  • Members
  • 276 μηνύματα
  • LocationΟπου εχει δραση!

Δημοσίευση 26 March 2012 - 05:00 AM

Το καλωδιο του οτε απο την κολονα σκαει σε ενα κουτι στο πανο μερος του σπιτιου.Το ανοιξα αυτο και ειδα πως απο κει εχει ενα αλλο καλωδιο που φευγει και παει και γινετε πριζα στο σπιτι.Εκει συνδεονται!Εκει εχω τσονταρει εγω το καλωδιο πανω στα αλλα και παει αμεσως στο ρουτερ μου.Τηλεφωνικο καλωδιο ομως.Μπορω αν θες να σηκωσω ενα βιντεο στο youtube πως ειναι.Πηρα και καλωδιο εθερνετ αλλα πες μου κατι θα το συνδεσω στο κουτι και μετα πως θα μπει στο ρουτερ μου?Υπαρχει ανταπτορακι η μπορω να κοψω ενα καλωδιο με κλιψακι για τηλεφωνο/ρουτερ και να συνδεσω τα καλωδια?Μπορω να κανω το δευτερο και να ειναι οκ?

#8 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 54909 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 26 March 2012 - 08:33 AM

Το καλωδιο του οτε απο την κολονα σκαει σε ενα κουτι στο πανο μερος του σπιτιου.Το ανοιξα αυτο και ειδα πως απο κει εχει ενα αλλο καλωδιο που φευγει και παει και γινετε πριζα στο σπιτι.Εκει συνδεονται!Εκει εχω τσονταρει εγω το καλωδιο πανω στα αλλα και παει αμεσως στο ρουτερ μου.Τηλεφωνικο καλωδιο ομως.Μπορω αν θες να σηκωσω ενα βιντεο στο youtube πως ειναι.Πηρα και καλωδιο εθερνετ αλλα πες μου κατι θα το συνδεσω στο κουτι και μετα πως θα μπει στο ρουτερ μου?Υπαρχει ανταπτορακι η μπορω να κοψω ενα καλωδιο με κλιψακι για τηλεφωνο/ρουτερ και να συνδεσω τα καλωδια?Μπορω να κανω το δευτερο και να ειναι οκ?



και εσυ γιατι δεν παιρνεις απο το καλωδιο που γινετε πριζα και περνεις κατευθειαν απο το σιδερενιο το κουτακι???αν εχεις παρει ethernet απο την μια θα χρησιμοποιησεις ενα ζευγαρι και θα του βαλεις κλιπακι (απο την πλευρα του ρουτερ ενω απο την αλλη πλευρα ειτε τα στριβεις μεταξυ τους και βαζεις θερμοσυστελομενο για να πιασει καλα και να μην σκουριασει η αλλοι βαζουν καλαι η βαζεις φακες 3m .δεν θυμαμαι ποτε το official ναμε.ειναι ενα πλαστικο μικρο βαζεις μεσα το καλωδιο που θες να ενωσεις και το πιεζεις και κλεινει.εχει μεσα gel για να μην οξειδωθει το καλωδιο.αλλα η απορια ειναι γιατιδεν παιρνεις απο το τηλ πριζακι.κλιπ στο καλωδιο του οτε δεν μπορεις να βαλεις ειναι πολυ χοντρο

#9 petros_samurai

petros_samurai

    Senior Member

  • Members
  • 276 μηνύματα
  • LocationΟπου εχει δραση!

Δημοσίευση 27 March 2012 - 10:00 AM

Ολα αυτα τα κανω γιατι ταλαιπωρουμε απο αποσυνδεσεις.Παντως ουτε αυτη ειναι οι λυση μιας και το προβλημα παραμενει....

#10 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 54909 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 27 March 2012 - 10:01 PM

α. τι ρουτερ εχεις.
β.στα ποσα συγχρονιζεις?
γ.αν θες τραβα καλωδιο απο την ταρατσα που λες οτι ερχεται το καλωδιο του οτε αλλα μην συνδεσεις και το υπολοιπο σπιτι.ριξε utp μεχρι εκειπανω για να εισαι σιγουρος(μονοκλονο οχι πολυκλονο) και δοκιμασε.
δ.οταν κανεις δοκιμη βγαλε τηλεφωνα βγαλε τα παντα απο πανω.μονο το ιντερνετ.
ε.χαρακτηριστικα γραμμης.

ζ.ειχες παντα αποσυνδεσεις η τωρα τελευταια?απλα καλωδιο απο ταρατσα και μην δωσεις σε κανενα πριζακι πουθενα.αποσυνδεσε τα ολα απο την ταρατσα

#11 petros_samurai

petros_samurai

    Senior Member

  • Members
  • 276 μηνύματα
  • LocationΟπου εχει δραση!

Δημοσίευση 29 March 2012 - 04:26 AM

Το ρουτερ μου ειναι το crypto Wf200 ειναι παλιο αλλα πριν ειχα το baunTec και παλι το ιδιο προβλημα ειχα.
1,5 κατεβαζω και 45-50 ανεβαζω.
Θα τραβηξω καλωδιο εθερνετ στην ταρατσα και θα το συνδεσω στο καλωδιο του οτε,μονοκλονο.
Ερωτηση:Πως θα το συνδεσω στο ρουτερ?Μου λες πιο πανω "να παρω ενα ζευγαρι" τι εννοεις?Εχω ενα καλωδιο rj11,μπορω να το κοψω απο την μια μερια και να το ενωσω με το εθερνετ και απο την αλλη να το χωσω στο ρουτερ?????
Θα βγαλω το τηλεφωνο οταν κανω δοκιμη,αλλα οι αποσυνδεσεις ειναι μια καθε 6 ωρες ας πουμε.Οποτε πρεπει για μια μερα να ξηλωσω το σταθερο εντελως οκ?Ο υπολογιστης εχει σημασια αν θα ειναι ανοικτος η οχι?Και μετα απο μερικες ωρες πως θα ξερω αν εκανε η οχι αποσυνδεση?Απο το μενου του ρουτερ?
Χαρακτηριστικα γραμμης που ζητας που τα βλεπω?
Αποσυνδεσεις ειχα παντα,μπορει να ειναι 3-4 την μερα αλλα κανω δουλεια στον υπολογιστη και μου στοιχηζουν πολυ.Θα τα αποσυνδεσω απο την ταρατσα λοιπον και θα αφησω για μια μερα μονο το ιντερνετ.

#12 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 54909 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 31 March 2012 - 12:33 PM

crypfo wf200 = ωχ οπως ολα τα crypto.
αν μπορεις γραψε μου ακριβως τα χαρακτηριστικα της γραμμης οχι 1,5 και 45,50.για να δουμε ακριβως τι γινεται.
τι θα κανεις.θα παρεις ενα καλωδιο ethernet πχ 20 μετρα που ειναι η αποσταση απο την ταρατσα μεχρι το σημειο που ειναι το ρουτερ.
το utp αμα το ανοιξεις μεσα θα βρεις 4 ζευγαρια καλωδια
ασπρο πορτοκαλι, πορτοκαλι
ασπρο μπλε, μπλε
ασπρο πρασινο, πρασινο
ασπρο καφε,καφε
εσυ απο την πλευρα της ταρατσας θα ενωσεις τα καλωδια που φερνει ο οτε με το ασπρο μπλε ,μπλε.
θα τα ενωσεις στριβοντας τα εκτος αν μετα θες να βαλεις απο πανω θερμοσυστελομενο η εκτος αμα θες να το κανεις με φακες που ειναι
κατι πρεσαριστα κλιπ με gel που μπαινουν μεσα τα καλωδια.η μπορεις ακομα να τα βαλεις και σε μια μικρη ρεγκλετα krone απλα θελει και καρφωτικο κρονε για να τα πατησεις μεσα.
απο την πλευρα του ρουτερ θα παρεις παλι το ασπρο μπλε μπλε και θα τους βαλεις ενα κλιπακι rj11 μονο σε αυτα τα 2 καλωδιακια και θα το βαλεις στο ρουτερ στο adsl κανονικα.
τα αλλα 6 καλωδιακια θα περισσεψουν.απλα και εδω θες εργαλειο για να βαλεις το klip rj11.ναι καλο θα ηταν να μην βαλεις τιποτα αλλο πανω για μια μερα.ουτε τηλεφωνο ουτε τιποτα.
τα χαρακτηριστικα θα τα δεις μεσα απο το μενου του ρουτερ,σε καποια καρτελλα πρεπει να γραφει ποσο συγχρονιζει και ποσο attenuation και margin εχεις.
μακαρι να ειχες thomson.ειναι οτι πιο σταθερο σε γραμμες με αποσυνδεσεις.

επισης μου αναφερεις σε προηγουμενο Post οτι απο την ταρατσα φευγουν 2 καλωδια.ενα που παει στο ρουτερ σου και αλλο ενα που γινεται πριζακι.αυτο που γινεται πριζακι για τις δοκιμες βγαλτο τελειως και κρατα μονο αυτο που ερχεται στο Pc σου.γιατι μπορει αυτο που γινεται πριζακι να εχει προβλημα.
αν παιξει καλα μετα θα σου πω πως να τα φτιαξεις ολα καλα και μονιμα.αλλιως αν δεν παιξει και ετσι και επειδη θες σταθεροτητα μιλας με τον Isp να σου μειωσει λιγο την ταχυτητα με σκοπο να ανεβει το margin στην γραμμη σου για να εισαι πιο σταθερος.εκει και ενα thomson ισως κανει πιο καλη την κατασταση αμα βρεις κανενα για δοκιμη απο κανα φιλο.
δεν μας πειραζει αν το Pc ειναι ανοιχτο η οχι.αρκει να εχεις βαλει το ρουτερ να ειναι always on.αν το ρουτερ δεν εχειcounters που να μετραει ποση ωρα εισαι Online ωστε να καταλαβεις οτι επεσε το ιντερνετ τοτε πρεπει να εισαι απο πανω.
πχ το Thomson Μετραει ποση ωρα ειναι up το ρουτερ ποση ωρα ειναι Up το adsl ποση ωρα ειναι up το ppp.οποτε οτι και να γινει το βλεπεις μετα.



#13 petros_samurai

petros_samurai

    Senior Member

  • Members
  • 276 μηνύματα
  • LocationΟπου εχει δραση!

Δημοσίευση 01 April 2012 - 06:20 AM

Καταρχας ευραριστω για την βοηθεια ξερω πως θα πληρωνα λεφτα για τις αποριες μου,τεσπα.
Ξεχασα να σε πω πως εχω και αλλο ρουτερ που μου χαρησε ενας φιλος,ειναι το Netfaster WLAN αλλα το ειχα βαλει και δεν με αφηνε να μπαινω στο ιντερνετ ενω δουλευε κανονικα,μου ελεγε πως η συνδεση μου ηταν περιορισμενη η κατι τετοιο κατω δεξια στα εικονιδια,μετα με αφηνε λιγο να μπω και ξανα τα ιδια.Γενικα ειχα προβληματα με αυτο και δεν το εψαξα μιας και ειχα το κρυπτο.Ειδα πως υπαρχουν ανταπτορακια που απο utp σου εχει εξοδο rj11 και θα παω να το παρω την δευτερα.Θα κανω αλλα αυτα που μου ειπες και θα σου πω.Πιο κατω τα στοιχεια που ζητησες.

Δημοσιευμένη Εικόνα

#14 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 54909 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 01 April 2012 - 01:34 PM

α.μπορεις να πας και σε ηλεκτρολογο και να του πεις να σου φτιαξει αυτος ενα καλωδιο που απο την μια θα ειναι κανονικα κομμενο και απο την αλλη να σου βαλει απευθειας ενα rj11.δευτερον η γραμμη σου ειναι οριακα.εισαι τρελλα μακρια απο τον οτε και παιζει πολυ οριακα.54 attenuation ειναι τραγικο οχι απλα πολυ για αυτο και εχεις αποσυνδεσεις.α.πες του οτε να σε γυρισει σε Interleave αμα δεν εισαι και β.αν βρεις thomson θα ειναι οτι πιο σταθερο για την γραμμη σου.ειναι λιγο μονοδρομος το Thomson.
απλα δεν ξερω αν εισαι σε fast η σε interleave γιατι δεν το γραφει καπου σε αυτο το μενου. η δες σστα αλλα μενου αν ειναι Interlave η βαλε κανα Orbmt η κανα dmt Να δεις αν εισαι interleave η βαλε πανω το αλλο ρουτερ να δεις σε τι εισαι.

#15 petros_samurai

petros_samurai

    Senior Member

  • Members
  • 276 μηνύματα
  • LocationΟπου εχει δραση!

Δημοσίευση 02 April 2012 - 10:21 AM

Λοιπον μαστρόρα μολις πηρα ανταπτορακι και εφερα εθερνετ απο ταρατσα που γινεται rj11 και εβγαλα το τηλεφωνο εντελως απο την ταρατσα.Το ρουτερ εχει καρτελα που λεγεται system log και γραφει αν πεφτει η γραμμη η οχι,οποτε θα κατσω μεχρι το βραδυ να δω αν θα κανει αποσυνδεση και θα ποσταρω να σου πω.Το τηλεφωνο το εβγαλα απο την ταρατσα εννοω.Δεν ξερω αν εχει καποια σημασια αλλα μετα απο τις αλλαγες αυτες καποιοι αρηθμοι αλλαξαν,π.χ το SNR Margin πηγε 14 και το Line Attenuation 53.0
Οσο για το αν ειμαι fast ή interleave δεν το βρηκα στο ρουτερ και τα προγραμματα που μου ειπες δεν μπορεσα να τα συνδεσω ,δηλαδη να κανω connect,δεν ξερω τιποτα στους υπολογιστες δεν γινεται απλα....
Μπορω να παρω στον ΟΤΕ να μου που τι εχω?