Προς το περιεχόμενο

Θύμα hacker το LinkedIn και υποκλοπή 6.5 εκατομμυρίων κωδικών πρόσβασης


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελικά οι χθεσινές φήμες επιβεβαιώθηκαν αν και με χαρακτηριστική καθυστέρηση αφού πριν από λίγη ώρα το LinkedIn, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο επαγγελματιών στον κόσμο επιβεβαίωσε την παράκαμψη της ασφάλειας του που είχε ως αποτέλεσμα την διαρροή 6.5 εκατομμυρίων κωδικών μελών του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι κωδικοί πρόσβασης δημοσιεύθηκαν σε ρωσικό site αλλά σε κρυπτογραφημένη μορφή με τον hacker να ζητάει βοήθεια από «συναδέρφους» του για το σπάσιμο τους. Στην επίσημη ανακοίνωση του το LinkedIn αφού ζητά συγγνώμη για την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί, επιβεβαιώνει την παραβίαση καθώς και ότι έχει προχωρήσει σε αλλαγή των κωδικού πρόσβασης για όλα τα επηρεασμένα μέλη του.

 

Όσοι διατηρείτε λογαριασμό στο LinkedIn, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα leakedin.org όπου εισάγοντας απλά τον κωδικό σας, ενημερώνεστε αν ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί έτσι ώστε να προβείτε άμεσα σε αλλαγή κωδικού. Σε περίπτωση που ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί θα εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα σε κόκκινο χρώμα ενώ το πράσινο μήνυμα είναι ένδειξη ότι δεν έχετε να φοβάστε κάτι.

 

redlinkedin.jpg

greenlinkedin.jpg

 

 

Link.png Site: LinkedIn Blog

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

μην βάζετε το password σας σε κανένα site, πόσο μάλλον σε κάποιο που δεν έχει επίσημη σχέση με το Linkedin.

 

Αν είστε μέσα στους λογαριασμούς που υπέκλεψαν τον κωδικό, θα σας σταλεί email απο το linkedin (χωρίς να περιέχει Link), με οδηγίες, καθώς επίσης δεν θα μπορείτε να κάνετε και login μιας και έχουν μπλοκάρει τους συγκεκριμένους λογαριασμούς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εγω παντως θα σας συμβουλευα να ΜΗΝ βαλετε κανενα κωδικο.Ποιος σας διασφαλιζει οτι δεν ειναι σε εξελιξη ακομα η κλοπη των κωδικων μεσω αυτης της σελιδας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως δεν θα έβαζα κανέναν κωδικό για 'ελέγχο'.

 

Αλλάξτε τον καλού κακού και μην εμπιστεύεστε

 

Ο κωδικός σου αφού γίνει hash στο pc σου πηγαίνει για έλεγχο οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας! Τώρα πιο γενικά απλά απαράδεκτο για ένα δίκτυο αυτού του μεγέθους να έχει τέτοια κενά ασφαλείας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...