Προς το περιεχόμενο

Πανεπιστήμια και προγραμματισμός


PCganster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συμφωνώ για το επίπεδο στα ΤΕΙ... το οποίο όμως αφενός είναι αποτέλεσμα της λανθασμένης αντίληψης που έχει ο κόσμος για τα ΤΕΙ (και άρα όποιο παιδί δεν μπορεί να διαβάσει, αντί να πάει να μάθει μία τέχνη με την οποία θα έβγαζε λεφτά, πάει σε ένα ΤΕΙ και ρίχνει το επίπεδο) και αφετέρου της παθογένειας που υπάρχει σε πάρα μα πάρα πολλά ΤΕΙ.

 

Όμως, στην θεωρία (και, σε μεγάλο ποσοστό, μόνο εκεί) ένα ΤΕΙ IT-related θα βγάλει προγραμματιστή.

 

Ένα ΑΕΙ θα βγάλει αναλυτή, σχεδιαστή, εκτιμητή ασφάλειας κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εάν κάποιος θέλει να γίνει προγραμματιστής, τότε θα πρέπει να τελειώσει ΤΕΙ.

 

Αυτή ακριβώς είναι η χρησιμότητα των ΤΕΙ στην πληροφορική. Παράγουν μηχανικούς που ξέρουν να υλοποιούν σε κώδικα ένα design και ξέρουν αρκετά καλά τα εργαλεία.

 

Σε ένα ΑΕΙ θα μάθεις το πώς να οργανώνεις τις έννοιες, να επιλέγεις την κατάλληλη δομή δεδομένων, τα μοντέλα βάσει των οποίων λειτουργούν τα πάντα γύρω από τους υπολογιστές, τους αλγόριθμους και το "γιατί" πίσω από τις ανάγκες για κάθε αλγόριθμο... αλλά προγραμματιστής ΔΕΝ θα γίνεις. Θα γίνεις πληροφορικάριος. ITής.

 

 

Εάν θες να γίνεις καθαρός προγραμματιστής, τότε ΤΕΙ χαλαρά. Νομίζω ότι το ΤΕΙ Θεσ/νίκης έχει αρκετά καλό τμήμα για προγραμματισμό.

 

Δηλαδή για να καταλάβω με βάση τα λεγόμενα σου αν θέλεις να γίνεις προγραμματιστής από ΑΕΙ δεν γίνεσαι. Πρέπει να τελειώσεις ΤΕΙ. Αυτό εννοείς. Αν ναι, τότε είσαι λίγο εκτός, γιατί χωρίς να γνωρίζω τις σπουδές - αντικείμενο σου, πίστεψε με από Πανεπιστήμιο μπορείς να γίνεις όλα αυτά που λες για ΑΕΙ - ΤΕΙ αρκεί να ακολουθήσεις αυτό που σου αρέσει. Υπάρχουν κατευθύνσεις και κατευθύνσεις. Ταπεινή μου γνώμη, βασισμένη στην εμπειρία μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...