Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

[REVIEW] Ace3DS Plus flash cart για 3DS / 3DS XL


 • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
25 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 Narayan

Narayan

  Senior Member

 • Members
 • 2.891 μηνύματα

Δημοσίευση 01 Αύγουστος 2012 - 11:53 πμ

[REVIEW] Ace3DS Plus flash cart για 3DS / 3DS XL

Δημοσιευμένη Εικόνα
ACE3DS+

Αναδημοσίευση του review για το PS3-gr.com (http://www.ps3-gr.com/t2594-topic)

Το review sample της κάρτας είναι μία ευγενική προσφορά της Team Ace3ds (www.ace3ds.com)


Περιεχόμενα

1. Εισαγωγή
2. Χαρακτηριστικά
3. Περιεχόμενα πακέτου
4. Προετοιμασία κάρτας
5. Περιβάλλον εργασίας
6. Έλεγχος συμβατότητας
7. Συμπέρασμα


Εισαγωγή

Η κάρτα Ace3DS Plus είναι μία flash cartridge για 3DS και όλες τις εκδόσεις του DS, η οποία μας επιτρέπει να τρέξουμε εφαρμογές homebrew, unsigned κώδικα καθώς και roms εμπορικών τίτλων DS στις σύγχρονες φορητές κονσόλες της Nintendo. Όπως και οι υπόλοιπες flash carts της κατηγορίας, δεν υποστηρίζει roms του 3DS. Πρόκειται για την διάδοχο της Ace3DS, η οποία είχε αρκετή εμπορική επιτυχία κυρίως λόγω της χαμηλής τιμής της και της συνεχούς υποστήριξής της από την ίδια ομάδα που ανέπτυξε την Ace3DS Plus (www.ace3ds.com).


Χαρακτηριστικά

- Υποστηρίζει πλήρως το 3DS στην έκδοση firmware V4.3.0-10, το DSi στην έκδοση V1.44 και όλες τις εκδόσεις του DS/DS Lite.
- Δουλεύει σε 3DS/3DS XL/DSi/DSi XL/DS Lite/DS.
- Τρίτης γενιάς ολοκληρωμένο κύκλωμα, για χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.
- Ενσωματώνει το WOOD firmware και αναβαθμίζεται παράλληλα με την ανάπτυξη του τελευταίου.
- Διαθέτει ενσωματωμένους emulators για Famicom (NES), GameBoy Color, MegaDrive, NeoGeo.
- Υποστηρίζει κάρτες microSD σε χωρητικότητες 2GB, 4GB, 8GB, 16GB, 32GB και σε διαφορετικές ταχύτητες (Class 2-10).
- Υποστηρίζει συσκευές σε Slot-2, όπως GBA Flash carts, rumble pack κλπ.
- Υποστηρίζει σύνδεση με άλλες συσκευές μέσω wifi.
- Εναλασσόμενο περιβάλλον εργασίας (UI).
- Εισαγωγή κωδικών cheat Action Replay.
- Ενσωματωμένο Moonshell 2.10 στο firmware


Περιεχόμενα πακέτου

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Το πακέτο της Ace3DS Plus είναι μία απλή συσκευασία σε blister pack, η οποία ανοίγει και κλείνει πολλές φορές χωρίς να χαλάει η συσκευασία. Το χρώμα που επικρατεί στη συσκευασία και τα περιεχόμενά της είναι το ροζ, σε αντίθεση με την προκάτοχο κάρτα Ace3DS που έκανε χρήση του γαλάζιου.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Μέσα στο πακέτο περιλαμβάνονται η ίδια η κάρτα Ace3DS Plus και ένα ευμέγεθες microSD USB card reader. Εκτός από το μέγεθός του reader εντύπωση κάνει και το έντονο ροζ χρώμα του που δεν περνάει απαρατήρητο.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο μεγάλο σε σχέση με άλλα reader αποκαλύπτεται όταν με το νύχι στην υποδοχή της microSD ανοίγουμε τα δύο μισά του πλαστικού κέλυφους: το reader είναι επίσης και θήκη μεταφοράς της κάρτας!

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Σίγουρα είναι χρήσιμο χαρακτηριστικό για όσους συνηθίζουν να κουβαλάνε πάντα μαζί και ένα USB card reader για τη microSD κάρτα ώστε να μπορούν να αντιγράφουν δεδομένα, για τους υπόλοιπους πάντως μάλλον προσθέτει επιπλέον όγκο σε μία συσκευή που κανονικά δεν πρέπει να έχει μήκος μεγαλύτεο από 20 χιλιοστά.

Προετοιμασία κάρτας
Όπως και στις περισσότερες flash carts της αγοράς, η προετοιμασία της κάρτας είναι μία αρκετά εύκολη διαδικασία που διαρκεί μερικά λεπτά μόνο. Απλά ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:
Α) Κατεβάζουμε το τελευταίο AOS firmware από το site της κάρτας.
Β) Ανοίγουμε το κατεβασμένο αρχείο και αντιγράφουμε τον κατάλογο που περιέχει στον PC μας.
Γ) Βάζουμε την κάρτα microSD που θα χρησιμοποιήσουμε με την Ace3DS Plus στο card reader και το συνδέουμε στο PC.
Δ) Κάνουμε format την κάρτα σε FAT32.
E) Αντιγράφουμε τα περιεχόμενα του καταλόγου στο root της microSD, διατηρώντας τους υποκαταλόγους ακριβώς όπως είναι.
ΣΤ) Αντιγράφουμε τα homebrew και roms που έχουμε, είτε στο root της κάρτας microSD είτε σε χωριστό κατάλογο που θα φτιάξουμε.
Ζ) Βγάζουμε την microSD από το reader και τη βάζουμε μέσα στην Ace3DS Plus. Είμαστε έτοιμοι!

Δημοσιευμένη Εικόνα


Περιβάλλον εργασίας

Δημοσιευμένη Εικόνα

Μόλις βάλουμε την Ace3DS Plus στην κονσόλα μας, εμφανίζεται το εικονίδιο του παιχνιδιού “Alex Rider: Stormbreaker”. Αυτό γίνεται για λόγους συμβατότητας της κάρτας, καθώς πρέπει να χρησιμοποιεί έναν έγκυρο κωδικό υπάρχοντος παιχνιδιού από την εγκεκριμένη λίστα της Nintendo.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Αφού επιλέξουμε το εικονίδιο, εμφανίζεται το κυρίως περιβάλλον εργασίας της κάρτας, το οποίο απεικονίζει ένα ημερολόγιο και την ώρα στην επάνω οθόνη, ενώ στην κάτω εμφανίζεται η λίστα με της εφαρμογές σε μία σειρά. Το πρώτο εικονίδιο ξεκινάει το περιβάλλον Wood R4, μέσω του οποίου μπορούμε να επιλέξουμε το homebrew ή το rom που θέλουμε να τρέξουμε. Τo επόμενο εικονίδιο αναφέρονται στο Moonshell 2.10, μέσω του οποίου μπορούμε να ακούσουμε μουσική mp3 και ταινίες video που έχουμε αντιγράψει στην κάρτα μας, ενώ εκτελεί και χρέη file manager μέσω του οποίου μπορούμε να δούμε τα περιεχόμενα της microSD.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Όσο για τα υπόλοιπα εικονίδια, αυτά ξεκινούν τους ενσωματωμένους emulators στο firmware, οι οποίοι μας επιτρέπουν να τρέξουμε roms από NES, GameBoy, MegaDrive και NeoGeo, εφόσον τα έχουμε αντιγράψει ήδη στην κάρτα microSD. Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μέρος στην κάρτα που πρέπει να μπουν τα roms, αφού το περιβάλλον εργασίας των emulators μας επιτρέπει να ψάξουμε σε όλους τους καταλόγους της κάρτας για να τα βρούμε. Μία επιπλέον δυνατότητα έναντι της πρώτης Ace3DS είναι πως μπορούμε να βάλουμε και δικές μας εφαρμογές να ξεκινάνε από τα εικονίδια του κυρίως μενού της κάρτας, αλλάζοντας παραμέτρους στα αρχεία config που βρίσκονται στον κατάλογο “__rpg“.


Έλεγχος συμβατότητας

Η Ace3DS Plus είναι συμβατή με τα περισσότερα homebrew apps και roms για DS που κυκλοφορούν. Δεδομένου πως χρησιμοποιεί το Wood R4 firmware, οτιδήποτε τρέχει σε αυτό είναι σίγουρα συμβατό και με την Ace3DS Plus.

Σε έναν ενδεικτικό έλεγχο που έγινε με μερικούς τίτλους homebrew και κάποια δημοφιλή roms, έγινε
σύγκριση συμβατότητας με την Ace3DS και τα συμπεράσματα είναι θετικά:

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα


Συμπέρασμα

Η γενική εικόνα που είχαμε με την κάρτα είναι αρκετά θετική. Παίζει στην τελευταία έκδοση του firmware του 3DS και του DSi, ενώ φαίνεται πως η Team Ace3DS Plus που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη της κάρτας είναι πρόθυμη να συνεχίσει την καλή παράδοση με την υποστήριξη που είχε και με την προηγούμενη Ace3DS. Θέσαμε τα παρακάτω ερωτήματα στην ομάδα ανάπτυξης σχετικά με το μέλλον και των δύο καρτών:

Ε: Θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε την Ace3DS για κάποιο χρονικό διάστημα, ή πλέον όλες οι προσπάθειες της Ace3DS team είναι τώρα συγκεντρωμένες στην ανάπτυξη της Ace3DS Plus;

A: Ναι, προς το παρόν συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την Ace3DS καθώς υπάρχουν πολλοί πελάτες που έχουν αγοράσει την πρώτη κάρτα. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι προς τους πελάτες μας και το προϊόν μας, επομένως θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε την κάρτα, θα κυκλοφορήσουμε το update για την έκδοση V4.2.0-9 του 3DS σε μερικές μέρες (σημείωση: το update είναι ήδη διαθέσιμο στο site) και θα συνεχίσουμε να την ενημερώνουμε αν βγει κάποιο νέο firmware για το 3DS ή το DSi στο μέλλον. Φυσικά θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην Ace3DS Plus επειδή αυτή θα είναι το κυρίως προϊόν μας στο μέλλον.

E: Έχετε προγραμματίσει την ενσωμάτωση επιπλέον χαρακτηριστικών σε κάποιο μελλοντικό firmware update της Ace3DS Plus, όπως π.χ. την ενσωμάτωση επιπλέον emulators ή την χρήση custom themes;

Α: Είναι σίγουρο πως πως θα προσθέσουμε μελλοντικά πολλά νέα όμορφα features στην Ace3DS Plus, αν οι χρήστες της χρειαστούν περισσότερους emulators ή custom themes φυσικά και μπορούμε να τα ενσωματώσουμε, δεν είναι δύσκολη δουλειά απλά χρειάζεται κάποιον χρόνο. Προς το παρόν εργαζόμαστε πάνω σε αυτό για να δώσουμε και άλλα features, τα οποία θα κυκλοφορήσουμε κατά καιρούς αργότερα.

Προς το παρόν, το μεγάλο πλεονέκτημα της Ace3DS Plus έναντι της Ace3DS είναι πως η πρώτη δουλεύει στο V4.3.0-10 firmware του 3DS, ενώ το update της δεύτερης αναμένεται και προς το παρόν είναι συμβατή μόνο με το V4.2.0-9. Όπως φαίνεται και από την σχετική απάντηση της Ace3DS team, μελλοντικά θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες υποστήριξης στην Ace3DS Plus, με την Ace3DS να εγκαταλείπεται σταδιακά. Επομένως αν κάποιος αγοράζει flash cart για πρώτη φορά σήμερα, καλύτερα να στραφεί στη λύση μίας Ace3DS Plus, ενώ όποιος έχει ήδη την Ace3DS, μπορεί να συνεχίσει να τη χρησιμοποιεί μέχρις ότου η υποστήριξή της να μείνει αρκετά πίσω.

Αυτό που μας άρεσε στην Plus, εκτός της συμβατότητας με το τελεύταιο firmware του 3DS, είναι το περιβάλλον εργασίας της και η πολύ καλή συμβατότητα με homebrew και roms. Δεν μας άρεσε το χρώμα που επιλέχθηκε για το πακέτο και την κάρτα, ενώ το USB card reader είναι μάλλον άβολο στη χρήση, ειδικά σε υπολογιστές που έχουν όλες τις θύρες USB κατειλημένες και δεν επιτρέπουν την άμεση χρήση του reader λόγω του μεγέθους του.

Συνολικά, είναι ένα έντιμο flash cart που κάνει σωστά τη δουλειά του, ακόμα κι αν έχετε κάνει update το 3DS/3DS XL σας στην τελευταία έκδοση του firmware.

Τελική βαθμολογία: 9/10

Επεξεργασία από Narayan, 01 Αύγουστος 2012 - 02:53 μμ.


Ad Bot

Ad Bot

#2 naruto14

naruto14

  Senior Member

 • Members
 • 8.421 μηνύματα

Δημοσίευση 01 Αύγουστος 2012 - 01:29 μμ

Πολύ καλό και αναλυτικό review. Μπράβο!

#3 skanjos

skanjos

  Senior Member

 • Members
 • 3.523 μηνύματα

Δημοσίευση 01 Αύγουστος 2012 - 01:59 μμ

λοιπόν ωραίο το guide αλλα θα έπρεπε να γράφεις με τεράστια κόκκινα γράμματα οτι δεν διαβάζει 3ds roms,για να μην μπερδευτεί ο κόσμος.

#4 panther_512

panther_512

  Senior Member

 • News Editors
 • 7.426 μηνύματα
 • Locationplanet B-512

Δημοσίευση 01 Αύγουστος 2012 - 02:46 μμ

λοιπόν ωραίο το guide αλλα θα έπρεπε να γράφεις με τεράστια κόκκινα γράμματα οτι δεν διαβάζει 3ds roms,για να μην μπερδευτεί ο κόσμος.


Kάπως έτσι, διότι το 99,99% του κόσμου θα νομίζει ότι η κάρτα που παρουσιάστηκε ήταν κάτι το διαφορετικό από όλες αυτές που κυκλοφορούν ήδη....

#5 Narayan

Narayan

  Senior Member

 • Members
 • 2.891 μηνύματα

Δημοσίευση 01 Αύγουστος 2012 - 02:54 μμ

Το 'φτιαξα :-)

#6 panther_512

panther_512

  Senior Member

 • News Editors
 • 7.426 μηνύματα
 • Locationplanet B-512

Δημοσίευση 01 Αύγουστος 2012 - 05:03 μμ

Ωραίο review πάντως.

Αναλυτικότατο.

#7 iSpO_fAcTo

iSpO_fAcTo

  Senior Member

 • Members
 • 763 μηνύματα

Δημοσίευση 01 Αύγουστος 2012 - 07:01 μμ

Προτιμήστε μάλλον κάποια άλλη κάρτα:

http://gbatemp.net/t...ds-plus-review/

#8 Narayan

Narayan

  Senior Member

 • Members
 • 2.891 μηνύματα

Δημοσίευση 03 Αύγουστος 2012 - 04:38 μμ

Προτιμήστε μάλλον κάποια άλλη κάρτα:

http://gbatemp.net/t...ds-plus-review/Ποιά δηλαδή;

#9 iSpO_fAcTo

iSpO_fAcTo

  Senior Member

 • Members
 • 763 μηνύματα

Δημοσίευση 04 Αύγουστος 2012 - 01:39 πμ

Κάτι από εδώ:

http://gbatemp.net/t...t-should-i-get/

#10 Luxx

Luxx

  Senior Member

 • Members
 • 6.828 μηνύματα
 • LocationAthens

Δημοσίευση 04 Αύγουστος 2012 - 02:29 πμ

Το οτι δεν υποστηριζονται ακομα 3ds games που οφειλεται; Ειναι δυσκολο να σπασουν; Χρειαζονται ειδικες καρτες;

Απ'οτι βλεπω στο λινκ που δινεις παραπανω, η καλυτερη καρτα ειναι η dstwo και μετα η r4i gold;

Την r4i gold την εχω, οπως και ενα dsi, αλλα εχω να παιξω μερικα χρονια. Το προβλημα ηταν οτι μετα απο λιγο καιρο, η καρτα δε εφαρμοζε καλα στη κονσολα και επρεπε να φυσαω αρκετες φορες ή να κανω το κολπο με το αλουμινοχαρτο. Επισης οταν επαιζα, εαν εκανα καμια αποτομη κινηση εφευγε απο τη θεση της και κολλουσε η συσκευη.

Πριν την r4i ειχα αγορασει αλλες δυο καρτες, r4 και cyclopsds, οι οποιες επισης ειχαν το ιδιο προβλημα, και ετσι αναγκαζομουν να αγορασω καινουρια καρτα καθε φορα. Γιατι γινεται αυτο το πραγμα; Τι φταιει;

#11 skanjos

skanjos

  Senior Member

 • Members
 • 3.523 μηνύματα

Δημοσίευση 04 Αύγουστος 2012 - 11:21 πμ

δεν έχει σπάσει ακόμα το 3ds,εκεί οφείλεται... καινούρια κονσόλα είναι θέλει χρόνο,μπορεί να μην σπάσει με κάρτες αλλα με cfw, απότι ακούγεται πάντος έχει καλό security.

#12 iSpO_fAcTo

iSpO_fAcTo

  Senior Member

 • Members
 • 763 μηνύματα

Δημοσίευση 04 Αύγουστος 2012 - 03:15 μμ

Το οτι δεν υποστηριζονται ακομα 3ds games που οφειλεται; Ειναι δυσκολο να σπασουν; Χρειαζονται ειδικες καρτες;

Απ'οτι βλεπω στο λινκ που δινεις παραπανω, η καλυτερη καρτα ειναι η dstwo και μετα η r4i gold;

Την r4i gold την εχω, οπως και ενα dsi, αλλα εχω να παιξω μερικα χρονια. Το προβλημα ηταν οτι μετα απο λιγο καιρο, η καρτα δε εφαρμοζε καλα στη κονσολα και επρεπε να φυσαω αρκετες φορες ή να κανω το κολπο με το αλουμινοχαρτο. Επισης οταν επαιζα, εαν εκανα καμια αποτομη κινηση εφευγε απο τη θεση της και κολλουσε η συσκευη.

Πριν την r4i ειχα αγορασει αλλες δυο καρτες, r4 και cyclopsds, οι οποιες επισης ειχαν το ιδιο προβλημα, και ετσι αναγκαζομουν να αγορασω καινουρια καρτα καθε φορα. Γιατι γινεται αυτο το πραγμα; Τι φταιει;


Ναι, δεν έχει σπάσει ακόμα το 3DS. Όταν μια flash card έχει στο όνομα της το "3DS" σημαίνει απλά ότι λειτουργεί και σε 3DS για παιχνίδια DS όμως.
Η original R4 έχει σταματήσει να βγαίνει από το 2008 και από τότε έχουν βγει αρκετοί clones που χρησιμοποιούν το όνομα R4 και μερικές φορές δεν έχουν και την καλύτερη δυνατή ποιότητα.
H DSTWO είναι κάρτα τρίτης γενιάς με πολλά μοναδικά features και ακριβή όμως ακόμα τιμή. Οπότε σίγουρα κάποιος μπορεί να καταφύγει και σε φθηνότερες λύσεις αν δεν θέλει κάποια από τα χαρακτηριστικά της! :)

#13 Luxx

Luxx

  Senior Member

 • Members
 • 6.828 μηνύματα
 • LocationAthens

Δημοσίευση 06 Αύγουστος 2012 - 12:19 πμ

Εσυ ποια θεωρεις καλυτερη;

#14 iSpO_fAcTo

iSpO_fAcTo

  Senior Member

 • Members
 • 763 μηνύματα

Δημοσίευση 06 Αύγουστος 2012 - 08:54 μμ

Αν μπορείς να δώσεις λίγα παραπάνω χρήματα πάρε τη Supercard DSTwo! :)

#15 ShadowSora94

ShadowSora94

  Senior Member

 • Members
 • 458 μηνύματα
 • LocationHollow Bastion.

Δημοσίευση 23 Αύγουστος 2012 - 11:37 μμ

Παρα πολυ καλο review narayan η ace3ds+ ειναι πολυ καλη οικονομικη λυση δεν ειναι τοσο καλη οπως μια Supercard DSTwo αλλα κανει το 1/3 των λεφτων της και το ποιο βασικο τρεχει wood και εχει πολυ γρηγορα updates!