Μετάβαση στο περιεχόμενο


Μεγάλος Διαγωνισμός
Κερδίστε τρία κορυφαία τροφοδοτικά της

Φωτογραφία

ανεπαρκης μνημη ραμ


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
9 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 kSiS

kSiS

    Senior Member

  • Members
  • 487 μηνύματα

Δημοσίευση 19 Αύγουστος 2012 - 12:35 μμ

καλημερα. εχω 7αρια με 4gb ραμ. οταν παιζω ενα παιχνιδι (world of tanks) και εχω ανοικτο τον chrome απο πισω να παιζει τραγουδια παιρνω το μηνυμα για ανεπαρκης μνημη ραμ.
το προβλημα ειναι οτι η καταναλωση φτανει μεχρι τα 2.9 gb. δεν το εχω δει ποτε πανω απο 3. αφου εχω 1 gb διαθεσιμο γιατι παιρνω το μηνυμα αυτο και μερικες φορες που η καταναλωση ειναι παραπανω μου κλεινει και εφαρμογες.
το λειτουργικο αναγνωριζει και τα 4gb και οι μνημες ειναι kingston dual channel. να παραθεσω οτι εχω ssd δισκο και εχω απενεργοποιηση την εικονικη μνημη.

Ad Bot

Ad Bot

#2 micos000

micos000

    Senior Member

  • Members
  • 10.431 μηνύματα

Δημοσίευση 19 Αύγουστος 2012 - 11:53 μμ

Τα 7άρια είναι 64bit ή 32bit;
Αν είναι 32άρια, ακόμα και αν σου βλέπει τα 4GB δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί πάνω από 3.2GB

#3 kSiS

kSiS

    Senior Member

  • Members
  • 487 μηνύματα

Δημοσίευση 20 Αύγουστος 2012 - 12:05 πμ

64bit

#4 micos000

micos000

    Senior Member

  • Members
  • 10.431 μηνύματα

Δημοσίευση 20 Αύγουστος 2012 - 01:07 πμ

Όταν παίζεις το κάνεις σε διαφορετικό browser ή στον chrome από τον οποίο και ακους μουσική;
Αν παίζεις π.χ. στον firefox και ακους από chrome μπορεί να φορτωθεί πολύ το σύστημα. Προσπάθησε να έχεις μόνο έναν browser ανοιχτό.
Το page file πόσο το έχεις;

#5 kSiS

kSiS

    Senior Member

  • Members
  • 487 μηνύματα

Δημοσίευση 20 Αύγουστος 2012 - 03:48 μμ

Όχι ποτέ δεν δουλεύω δύο browsers ταυτόχρονα. Page file το έχω απενεργοποιήσει γιατί είχα διαβάσει σε tips για τους SSD ότι δεν χρειάζεται.

#6 TheELF

TheELF

    Senior Member

  • Members
  • 17.030 μηνύματα

Δημοσίευση 20 Αύγουστος 2012 - 04:07 μμ

Όχι ποτέ δεν δουλεύω δύο browsers ταυτόχρονα. Page file το έχω απενεργοποιήσει γιατί είχα διαβάσει σε tips για τους SSD ότι δεν χρειάζεται.

Εμ,για τον ssd δεν είναι καλό μεν, αφού τον «ζορίζει» (και καλά), αλλά για να τρέχουν όλα σωστά μέσα στα windows χρειάζεται το pagefile, μπορείς να το μεταφέρεις(να το φτιάξεις) σε άλλο δίσκο για να μην κουράζεται ο ssd.

#7 micos000

micos000

    Senior Member

  • Members
  • 10.431 μηνύματα

Δημοσίευση 20 Αύγουστος 2012 - 06:35 μμ

Αχ αυτά τα tips.
Καλώς ή κακώς το page file χρειάζεται. Επανέφερε το.

#8 kastorass

kastorass

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 61 μηνύματα

Δημοσίευση 21 Αύγουστος 2012 - 01:39 μμ

Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Έχω 16GB μνήμης, αλλά γύρω στα 12 GB χρήσης τα windows τα παίζουν :blink:
Σταματάνε να δίνουν μνήμη στις εφαρμογές, μου απενεργοποιούν το aero και μετά συνεχίζουν.
Έχω άλλα 16 GB σε page file αλλά ούτε αυτά πρέπει να λαμβάνει υπόψιν.

Κανείς καμία ιδέα?

#9 kSiS

kSiS

    Senior Member

  • Members
  • 487 μηνύματα

Δημοσίευση 23 Αύγουστος 2012 - 08:25 μμ

ευχαριστω πολυ οσους βοηθησαν, το δικο μου προβλημα λυθηκε. δηλωσα σε αλλο δισκο (μηχανικο), page file απο 2 εως 4 gb και δεν ξαναπηρα κανενα ενοχλητικο μηνυμα παρολο που η χρηση της ραμ την παω και μεχρι 3.5giga.

#10 Pansp32

Pansp32

    Junior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 82 μηνύματα

Δημοσίευση 23 Αύγουστος 2012 - 10:04 μμ

Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο με αυτό που έχω εγώ..
Site: Προβληματάκι με Cached/Standby memory