Μετάβαση στο περιεχόμενο


Μεγάλος Διαγωνισμός
Κερδίστε 3 VPS, 50 πακέτα hosting και χιλιάδες domain .eu

Φωτογραφία

Router access point


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
31 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 valedinos1

valedinos1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 μηνύματα

Δημοσίευση 01 Σεπτέμβριος 2012 - 02:46 μμ

καλησπερα σε ολους. θα ηθελα την βοηθεια σας. παιρνω Internet απο απεναντι (εναντι αμοιβης) 100μ περιπου και θελω να αυξησω το σημα. μου ειπαν να βαλω ασυρματο ρουτερ (ποιο όμως) το οποιο μπορει να γινει access point και να περνω εγω απο αυτο μεσω καλωδιου εθερνετ. τι αληθεύει και τι μπορω να κανω ?
ευχαριστω !!

Ad Bot

Ad Bot

#2 zarzonis

zarzonis

    Senior Member

  • Members
  • 565 μηνύματα

Δημοσίευση 01 Σεπτέμβριος 2012 - 03:13 μμ

Ναι ισχύει αυτό... Αλλά θα τραβήξεις ethernet καλώδιο 100 μέτρα; Με αυτό θα είσαι καλυμμένος.... http://www.plaisio.g...-TL-WA701ND.htm

#3 valedinos1

valedinos1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 μηνύματα

Δημοσίευση 01 Σεπτέμβριος 2012 - 03:39 μμ

Ναι ισχύει αυτό... Αλλά θα τραβήξεις ethernet καλώδιο 100 μέτρα; Με αυτό θα είσαι καλυμμένος.... http://www.plaisio.g...-TL-WA701ND.htm

θελω απο απεναντι να πιανω ασυρματα. καλωδιο απο το μπαλκονι μου σε μενα.

#4 zarzonis

zarzonis

    Senior Member

  • Members
  • 565 μηνύματα

Δημοσίευση 01 Σεπτέμβριος 2012 - 04:34 μμ

Τότε θες αυτό: http://www.plaisio.g...-TL-WA730RE.htm
Με αυτό θα πιάνεις καλύτερα από απέναντι( ουσιαστικά επέκταση δικτύου γίνεται) και μετά από αυτή την συσκευή θα παίρνεις καλώδιο σε εσένα...

#5 valedinos1

valedinos1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 μηνύματα

Δημοσίευση 02 Σεπτέμβριος 2012 - 01:47 μμ

ΕΝΑ ΑΠΛΟ ROUTER Thomson η pirelli από αυτά που δίνουν οι παροχή, μπορεί να γίνει σαν αυτό -->http://www.plaisio.g...-TL-WA730RE.htm κάτι άκουσα ότι μετατρέπονται σε access point ? :huh:

#6 zarzonis

zarzonis

    Senior Member

  • Members
  • 565 μηνύματα

Δημοσίευση 02 Σεπτέμβριος 2012 - 02:09 μμ

Έχεις μπερδευτεί λίγο... Access point θες όταν έχεις ενσύρματη σύνδεση και θες να την μετατρέψεις σε ασύρματη... Εσύ έχεις το αντίθετο... Έχεις ασύρματο και θες να το κάνεις ενσύρματο... Άρα το access point το ξεχνάς... Αυτό που θες είναι ένα wireless extender να πιάνει το ασύρματο δίκτυο και να το αναμεταδίδει είτε ασύρματα είτε ενσύρματα... Η δεύτερη συσκευή που σου πρότεινα κάνει αυτή την δουλειά...

#7 valedinos1

valedinos1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 μηνύματα

Δημοσίευση 02 Σεπτέμβριος 2012 - 04:06 μμ

σωστα τα λες! αυτο θελω. ειμαι λιγο ασχετος και προσπαθω. την δουλεια αυτη μπορει να την κανει ενα ρουτερ ασυρματο ?

#8 zarzonis

zarzonis

    Senior Member

  • Members
  • 565 μηνύματα

Δημοσίευση 02 Σεπτέμβριος 2012 - 05:48 μμ

Όχι από ότι ξέρω δεν υπάρχει router που να γίνεται wireless extender... Και να υπάρχει θα είναι πανάκριβο... Καμία σχέση με τα συμβατικά που δίνουν οι εταιρίες...

#9 valedinos1

valedinos1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 μηνύματα

Δημοσίευση 03 Σεπτέμβριος 2012 - 01:32 μμ

πηγα σημερα σε ενα μαγαζι που ειχα παρει το λαπ τοπ μου και μου ειπαν οτι γινετε. δεν ξερω τι να πω!

#10 Candlemass

Candlemass

    Junior Member

  • Members
  • 464 μηνύματα
  • LocationΑθήνα / Αγ. Παρασκευή

Δημοσίευση 03 Σεπτέμβριος 2012 - 01:41 μμ

Γίνεται, με αλλαγή του firmware του router ώστε να γίνει wireless repeater bridge (π.χ. με DD-WRT, OpenWRT, Gargoyle, Tomato κλπ).
Το θέμα είναι ότι απαιτεί μια κάποια ικανότητα να ακολουθείς οδηγίες κατά γράμμα για να μην brickάρεις τη συσκευή, και πολύ ψάξιμο για ενδεχόμενα bugs και δυσλειτουργίες...

Δες ποιά ρουτερ από παρόχους έχεις και κοίταξε στη λίστα συμβατότητας του DD-WRT : http://www.dd-wrt.co...router-database αν υποστηρίζει custom firmware.

Αλλιώς πήγαινε πάρε αυτό : http://www.skroutz.g...-TL-WR740N.html , το έχω δοκιμάσει προσωπικά και παίρνει άριστα την τελευταία έκδοση του DD-WRT που το κάνει wireless repeater bridge (δηλαδή παίρνει internet ασύρματα από κάποιο άλλο router και μπορεί να το διαμοιράσει ΚΑΙ ενσύρματα ΚΑΙ ασύρματα).
Υπάρχουν οδηγοί για ρύθμιση : http://www.dd-wrt.co...Repeater_Bridge απλά το συγκεκριμένο με το atheros chipset θέλει ορισμένες μικροαλλαγές.

Ή παίρνεις κάποιο έτοιμο Wireless Repeater : http://www.skroutz.g...phrase=repeater για να μην μπλέκεις, απλά θα έχει λιγότερες λειτουργίες και θα είναι πιο ακριβό.
  • ipduh τους αρέσει

#11 valedinos1

valedinos1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 μηνύματα

Δημοσίευση 03 Σεπτέμβριος 2012 - 05:08 μμ

εισαι πολυ κατατοπιστικός
Candlemass

:-D ;)

#12 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.149 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 05 Σεπτέμβριος 2012 - 10:46 μμ

α.repeater ειναι οταν παιρνεις ασυρματα απο τον γειτονα που θες εσυ και μετα αναμεταδιδεις ασυρματα μεσα στο σπιτι σου.
β.access point ειναι οταν παιρνεις με καλωδιο και δινεις ασυρματα
γ.wireless bridge και διαφορα αλλα ονοματα ειναι οταν παιρνεις ασυρματα και δινεις με καλωδιο.
οποτε τα λυσαμε αυτα
τωρα αυτο που σου ειπε αυτος απο το καταστημα οτι ενα adsl router μπορεις να το κανεις repeater ισχυει με προυποθεσεις.οι προυποθεσεις ειναι οτι και τα 2 ρουτερ δηλαδη και το δικο σου που θα χρησιμοποιησεις οπως και του γειτονα εχουν wds.wds stands for wireless distribution system.αλλα α.δυσκολο να το υποστηριζουν και τα 2.β.πρεπει να επεμβεις και στο ρουτερ του γειτονα.γ.εχει δυσκολο σεταρισμα.δ.πχ στο thomson δεν υποστηριζει wpa παρα μονο wep.οποτε η λυση ειναι ακυρη.αλλιως δεν μπορεις να το κανεις και δυσκολο να βρεις firmware για να το κανει αυτο.
οποτε πας ειτε σε αυτο που λεει ο φιλος πιο πανω ειτε πας στο 701Nd το οποιο απο οτι βλεπω στο manual
•Supports multiple operating modes: AP Mode, Multi-SSID Mode, Client Mode, Repeater Mode (WDS / Universal ), Bridge Mode.
αν θες σε αλλη εταιρεια πιο καλη απο την tp link η σε πιο δυνατο access point να το ονομασω ετσι πας σε airlive.το airlive υπαρχει και σε εκδοση που παιρνει ρευμα απο poe(δηλαδη μεσα απο το καλωδιο δικτυου) οποτε δεν χρειαζεται να εχεις πριζα εκει κοντα.
επισης καποια airlive εχουνπιο δυνατο ασυρματο αλλα μην σε μπλεκω.να μπλεξεις με wrt κτλ ισως δεν αξιζει στην περιπτωση σου η να μην θες να μπλεξεις να αλλαζεις firmware και να φοβασαι μην brickareis κατι οποτε υπαρχουν και οι ετοιμες λυσεις

#13 valedinos1

valedinos1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 μηνύματα

Δημοσίευση 06 Σεπτέμβριος 2012 - 09:59 μμ

με βοηθησες παρα πολυ poulinos. τελικα το καλυτερο για μενα ειναι repeater . τι μου προτείνεις να παρω ?

#14 poulinos

poulinos

    Super Goofy

  • Super Moderators
  • 55.149 μηνύματα
  • LocationGoofy Land

Δημοσίευση 08 Σεπτέμβριος 2012 - 09:54 πμ

σε repeater η απλη λυση ειναι καποιο tp link που αναφερθηκε πιο πανω.ειτε το 701(το εχω δοκιμασει σε 10 λεπτα ηταν ετοιμο με firmware update Κιολας) ειτε το 801 που ειναι η ιδια λογικη απλα ειναι N300 αντι για N150 και μετα υπαρχει και το 703re δεν θυμαμαι πως λεγεται που δεν το εχω δοκιμασει.σε ποιο καλη μαρκα πας σε air live Μετα απλα λιγο πιο δυσκολο να τα βρεις.δεν τα εχω δοκιμασει σαν Repeater αλλα τα εχω δοκιμασει σε 2 αλλα Modes access point /wan gateway και επαιζαν πολυ μια χαρα.επισης τα air live Με αλλαγη firmware και βαζοντας αλλης χωρας μπορεις να ανεβασεις τα dbm που βγαζουν για να εχεις πιο δυνατο wi fi.
to 5470Poe ειχα δοκιμασει αν θυμαμαι καλα απλα σε εκδοση poe.περναγες το ρευμα μεσα απο το Utp οχι με μετασχηματιστη.(προυποθετει αγορα poe injector).

#15 valedinos1

valedinos1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 μηνύματα

Δημοσίευση 08 Σεπτέμβριος 2012 - 03:59 μμ

εχω καταλήξει να παρω κατι σε tp-link. θα τα δω και θα σου πω τι αποφάσισα να μου πεις την γνώμη σου. ;)