Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Εικονιδιο Facebook share


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
27 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 ALXIOA

ALXIOA

    Senior Member

  • Members
  • 616 μηνύματα

Δημοσίευση 04 September 2012 - 10:29 PM

Πως μπορω να βάλω ρε παιδια Εικονιδιο Facebook share στο site mou..??να εμφανιζετε κατω απο τισ αγγελιεσ μαζι με τα αλλα...!!!
οποίος ξερει κ μπορεί ας βοηθήσει ...
Ευχαριστωωω

Sent from my iPhone using Insomnia

#2 Lucky Luke

Lucky Luke

    Member

  • Members
  • 115 μηνύματα

Δημοσίευση 05 September 2012 - 12:46 AM

Θα πρέπει να πειράξεις λίγο τον κώδικα στη σελίδα σου για να δουλέψει, CSS ενδεχομένως για τη σωστή τοποθέτηση του εικονιδίου.

Υπάρχουν 2 τρόποι. Παραθέτω τον κώδικα για κάθε περίπτωση (λογικά για εκεί που το θες θα πρέπει να πειράξεις κάποιο αρχείο με το όνομα "footer" ή κάπως έτσι):
<a href="http://www.facebook.com/share.php?u=http://www.insell.gr/">
<img src="http://www.allaboutjazz.com/photos/news/facebook_icon.gif" title="Facebook" alt="Facebook"/></a>
Το εικονίδιο εννοείται μπορείς να το αλλάξεις με όποιο θες. Βρες κάποιο, ανέβασέ το στο server σου και χρησιμοποίησε αυτό στο img src, αντί για το ενδεικτικό που έχω βάλει εγώ.

Ή μπορείς να πας εδώ και να δώσεις τα στοιχεία του εικονιδίου Like που σε ενδιαφέρει στην ενότητα Step1 - Get Like button code και να πατήσεις get code. Θα πάρεις αυτό τον κώδικα και θα τον βάλεις στο site, σύμφωνα με τις οδηγίες. Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω δοκιμάσει με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Επίσης καλό είναι να ακολουθήσεις και το step 2 και να βάλεις τον κώδικα που θα πάρεις μετά το <head> στη σελίδα σου (λογικά αυτό θα βρίσκεται σε κάποιο αρχείο με το όνομα "header") για να βγάζει διάφορες πληροφορίες που θες όταν θα γίνεται το share/like.


Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις τον πρώτο τρόπο σε συνδυασμό με το step2 για να έχεις και την ευελιξία (αν θες βέβαια) να χρησιμοποιήσεις όποιο FB κουμπί θες εσύ.
Καλή επιτυχία. :)

Ad Bot

Ad Bot

#3 ALXIOA

ALXIOA

    Senior Member

  • Members
  • 616 μηνύματα

Δημοσίευση 05 September 2012 - 08:38 AM

σε ευχαριστω φιλος μου..αλλα δεν καταλαβα πιος ειναι το βημα2..!!!

σε ευχαριστω φιλος μου..τελικα τα εκανα..
2ερωτησης ακομα
1 πως θα το κανω να ανοιγει σε νεα σελιδα και οχι πανω στην ιδια..
και 2. μου βγαζει μηνυμα οτι πρεπει να ενεργοποιησω το javascript...πως το κανω αυτο??
σε ευχαριτσω και παλι....!!!

#4 Lucky Luke

Lucky Luke

    Member

  • Members
  • 115 μηνύματα

Δημοσίευση 05 September 2012 - 12:16 PM

Βάλε τον εξής αναθεωρημένο κώδικα για την εμφάνιση του εικονιδίου. Για τον 1ο τρόπο
<a href="http://www.facebook.com/share.php?u=http://www.insell.gr/" target="_blank">
<img src="http://www.allaboutjazz.com/photos/news/facebook_icon.gif" title="Facebook" alt="Facebook"/></a>

To step 2 βρίσκεται εδώ και γράφει ολοκληρωμένα τον τίτλο του ως Step 2 - Get open graph tags.

Μήπως χρησιμοποίησες το εικονίδιο like που παράγει το ίδιο το FB (step 1 στην παραπάνω σελίδα);
Αν ναι τότε βάλε τον παρακάτω κώδικα αμέσως μετά το <body> στην index σελίδα σου.
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1";
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

Αν όχι, τότε αυτό εξαρτάται από τον browser που έχεις. Ενδεικτικά σου δείχνω για
Firefox (πας από το μενού Tools->Options->Content->Enable Javascript) και
Chrome (Seetings->Show advanced Settings...->Privacy->Content Settings-->Allow all sites to run javascript).

#5 ALXIOA

ALXIOA

    Senior Member

  • Members
  • 616 μηνύματα

Δημοσίευση 05 September 2012 - 01:52 PM

Σε ευχαριστω για τις απαντήσεις που ειναι πολυ άμεσες.. Χρησιμοποίησα τον πρώτο κώδικα που μου έστειλες κ απλός άλλαξαν το μεγεθος του εικονοδιου.. Εγω ενεργοποιημένη την επιλογή Javascript σε όλους τους browser μου..!!! Αλλα απο ότι κατάλαβα ειναι άλλο το πρόβλημα.. Σε παρακαλω δοκίμασε το κ συ απο το δικό σου pc για να το διαπιστωσεις..

Sent from my iPhone using Insomnia

#6 Lucky Luke

Lucky Luke

    Member

  • Members
  • 115 μηνύματα

Δημοσίευση 05 September 2012 - 01:57 PM

Σε ποιο site το έχεις βάλει το εικονίδιο; Κοίταξα σε αυτό που έχεις στην υπογραφή σου αλλά δε το βλέπω πουθενά. :)
Είμαι στη σελίδα Αγγελίες χωρίς σαν απλός επισκέπτης (όχι μέλος).

#7 ALXIOA

ALXIOA

    Senior Member

  • Members
  • 616 μηνύματα

Δημοσίευση 05 September 2012 - 01:58 PM

Σε ποιο site το έχεις βάλει το εικονίδιο; Κοίταξα σε αυτό που έχεις στην υπογραφή σου αλλά δε το βλέπω πουθενά. :)
Είμαι στη σελίδα Αγγελίες χωρίς σαν απλός επισκέπτης (όχι μέλος).


οριστε

http://insell.gr/ind...ιακομιστή-java/

#8 Lucky Luke

Lucky Luke

    Member

  • Members
  • 115 μηνύματα

Δημοσίευση 05 September 2012 - 02:03 PM

Εξακολουθώ να μη βλέπω κάτι. Μήπως έχεις βάλει τον κώδικα μόνο σε σελίδες που είναι ορατές σε μέλη κι εσύ ως μέλος ως logged-in μέλος το βλέπεις;
Για δοκίμασε να δεις αν κάνεις logout.

#9 ALXIOA

ALXIOA

    Senior Member

  • Members
  • 616 μηνύματα

Δημοσίευση 05 September 2012 - 02:13 PM

http://insell.gr/ind...ιακομιστή-java/

εγω και χωρις μελος τα βλεπω τα εικονιδια φιλος μου..!!

απλα οταν πατας το εικονιδιο του face μου εμφανιζει ενα εικοδιο αριστερα xbox 360 το οποιο δεν εχει καμια σχεση με την αγγελια που θελω να δημοσιευσω..!!και γραφει στα γραμματα ενεργοποιηστε το javascript....ενω το χω ενεργοποιημενο

ενδεικτικια η αγγελια που εβαλα στο λινκ..!!!σε ολες συμβαινει αυτο..!!

αυτο εδω βγαζει οταν κανεις share..!!

http://www.facebook..../www.insell.gr/

#10 Lucky Luke

Lucky Luke

    Member

  • Members
  • 115 μηνύματα

Δημοσίευση 05 September 2012 - 02:28 PM

Αυτό με το ποιες εικόνες σου βγάζει το έχω συναντήσει αρκετές φορές κι είναι πολύ ενοχλητικό. Συνήθως πρέπει να βάζεις και μία 2η εκδοχή κάθε εικόνας αν εκείνη δεν πληρεί τις προδιαγραφές του FB. Έχει "αλλεργία" με τις μακρόστενες εικόνες και όπως λένε στην τεκμηρίωσή τους το πλάτος δεν πρέπει να υπερβαίνει το ύψος*3 (αν θυμάμαι καλά το νούμερο).

Το εικονίδιο εξακολουθώ να μη το βλέπω αλλά το απευθείας link που μου έδωσες βγάζει τα ίδια με εσένα (xbox και μηνυματάκι).
Μπορείς να στείλεις τι ακριβώς σου έβγαλε το open graph σε κώδικα (το περιβόητο step 2 που αναφέρουμε παραπάνω);

#11 ALXIOA

ALXIOA

    Senior Member

  • Members
  • 616 μηνύματα

Δημοσίευση 05 September 2012 - 07:56 PM

Πιο εικονίδιο θες να δεις κ δεν βλεπεις αγαπητε μου..;; Ειναι δίπλα στο εικονίδιο του twitter .. Μαζι με τα αλλα..!!

Sent from my iPhone using Insomnia

#12 Lucky Luke

Lucky Luke

    Member

  • Members
  • 115 μηνύματα

Δημοσίευση 05 September 2012 - 10:53 PM

Σου επισυνάπτω σε εικόνα στιγμιότυπο από την αρχική σελίδα όπως τη βλέπω. Ούτε FB, ούτε twitter ούτε άλλο social εικονίδιο βλέπω...

Συνημμένα Αρχεία



#13 Lucky Luke

Lucky Luke

    Member

  • Members
  • 115 μηνύματα

Δημοσίευση 06 September 2012 - 09:28 AM

εκει δεν υπαρχει εικονιδιο οντως..!!
ππρεπει να μπεις μεσα σε οπιαδιποτε αγγελια για να κανεις share...
και εκει κατω βρισκονται ολα τα εικονιδια..!!


Λοιπόν, αφού μιλάμε για τα social εικονίδια σε κάθε αγγελία (από την αρχή νόμιζα ότι προοριζόταν για το site γενικότερα και έψαχνα σε header και footer της σελίδας) πρέπει να αλλάξει το url στον κώδικα του FB ανά αγγελία. Είχα δώσει παραπάνω αυτό της αρχικής σελίδας παραπάνω, εκεί που λέει
<a href="http://www.facebook.com/share.php?u=http://www.insell.gr/"
Το http://www.insell.gr/ πρέπει να αντικατασταθεί με το url της τρέχουσας σελίδας. Αυτή θα είναι της κάθε σελίδας/αγγελίας που κάνεις share.
Δες τον κώδικα του twitter για να βρεις το url. Για παράδειγμα εκεί βάζει τον τίτλο της αγγελίας ακολουθεί μία παύλα (-) και μετά το url που χρειάζεσαι. Θα πάρεις τον ίδιο κώδικα (μόνο το κομμάτι που "τραβάει" το url) και θα τον βάλεις μετά το u= που έχεις στον κώδικα του FB.

Επίσης αν δεις ότι συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα με το κειμενάκι ή την εικόνα αφαίρεσε τελείως τον κώδικα του open graph που έβαλες παραπάνω μέσα στο <head></head>. Έτσι κι αλλιώς δεν το χρειάζεσαι ιδιαίτερα γι' αυτή την περίπτωση. Εκεί συνήθως αποθηκεύονται "καθολικές" τιμές που αφορούν ολόκληρο το sharing του site.

Τέλος δοκίμασε να βάλεις το url του site ή της αγγελίας στο facebook lint να δεις αν σου βγάζει σφάλματα που ενδεχομένως έχεις κάνει. Για παράδειγμα σχετικά με το μήνυμα με την javascript λέει ότι το βγάζει γιατί δεν έχεις ορίσει περιγραφή για τη σελίδα σου.

#14 ALXIOA

ALXIOA

    Senior Member

  • Members
  • 616 μηνύματα

Δημοσίευση 06 September 2012 - 09:49 AM

ενας κωδικας του twitter pop γραφει


<h3>{$this->lang->words['share_via_twitter']}</h3>
<div class='fixed_inner'>
<ul class='ipsList_withminiphoto'>
<li class='clearfix ipsPad_half'>
<img src='{$user['profile_image_url']}' class='left ipsUserPhoto ipsUserPhoto_small'/>
<img src="{$this->settings['public_dir']}style_status/twitter.png" class='left' style='margin-top: -2px; margin-left: -12px;'/>
<div class='list_content' style='margin-left:58px' id='tWrap' >
<p class='ipsType_small desc'>{$user['screen_name']}</p>
<textarea class='input_text' rows='3' cols='10' name='tContent' style='width: 97%;' id='tContent'></textarea>
<div>
<div class='right'><input type='button' id='tSubmit' class='input_submit' value='{$this->lang->words['twitter_share']}' /></div>
<div class='ipsType_smaller desc'><span id='cLeft' style='font-weight:bold'>0</span> {$this->lang->words['twitter_chrs_left']}</div>
</div>
</div>
</li>
</ul>
</div>

ενω ενας αλλος twitter done γραφει


<div class='ipsForm_center'>
<br />
<strong>{$this->lang->words['tweet_ok']}</strong>
<br />
<br />
<p><a href="http://twitter.com/{$user['screen_name']}/status/{$user['status']['id']}" target="_blank">twitter.com/{$user['screen_name']}/status/{$user['status']['id']}</a></p>
</div>

επειδη μπερδευτικα και ακρη δεν βγαζω αν βγαζεις εσυ που εισαι γνωστης και μπορεις ετοιμασε το σε παρακαλω και δωστο μου..!!

#15 Lucky Luke

Lucky Luke

    Member

  • Members
  • 115 μηνύματα

Δημοσίευση 06 September 2012 - 10:13 AM

Εδώ ψιλοχάθηκα κι εγώ. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι αυτός που το έφταξε χρησιμοποίησε κάποιο CMS και μάλλον έχει χρησιμοποιήσει κάποιο plugin για τα social icons, οπότε μάλλον κανονικά θα έπρεπε να γίνει και η δουλειά για το FB από εκεί.
Επομένως δεν είναι και η καλύτερη λύση αυτή που σου πρότεινα αλλά θα συνεχίσω σε αυτό το στυλ γιατί δυστυχώς δεν έχω άλλο τρόπο.
Κάνε το εξής σε κάποιο σημείο στη σελίδα σου (ή σε κάποιο αρχείο αν γνωρίζεις που σίγουρα γίνεται include στη σελίδα σου) βάλε τον εξής κώδικα (τον βρήκα googlάροντας οπότε πρέπει να δουλεύει):
<?php
function curPageURL() {
    $pageURL = 'http';
    if ($_SERVER["HTTPS"] == "on") {$pageURL .= "s";}
    $pageURL .= "://";
    if ($_SERVER["SERVER_PORT"] != "80") {
	    $pageURL .= $_SERVER["SERVER_NAME"].":".$_SERVER["SERVER_PORT"].$_SERVER["REQUEST_URI"];
    } else {
	    $pageURL .= $_SERVER["SERVER_NAME"].$_SERVER["REQUEST_URI"];
    }
    return $pageURL;
}
?>

και στον κώδικα του FB αντικατέστησε το προηγούμενο
<a href="http://www.facebook.com/share.php?u=http://www.insell.gr/" target="_blank">
<img src="http://www.allaboutjazz.com/photos/news/facebook_icon.gif" title="Facebook" alt="Facebook"/></a>
με αυτό:
<a href="http://www.facebook.com/share.php?u=<?php echo curPageURL(); ?>" target="_blank">
<img src="http://www.allaboutjazz.com/photos/news/facebook_icon.gif" title="Facebook" alt="Facebook"/></a>
Στην ουσία άλλαξε το κομμάτι μετά το u=.

Ελπίζω τώρα να έχεις αποτέλεσμα.