Προς το περιεχόμενο

Πετρέλαιο και κοινόχρηστα φέτος??


SR20DET

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εντάξει αν και δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό γιατί μπορεί να βγούμε offtopic αλλά ας πώ λίγα πράγματα. Αυτά που λές πιστεύω οτι ισχύουν για τους νέους από 18 μέχρι και τα 30-35, αλλά ας δεχτώ τα επιχειρήματα που λές γιατί τα έχω πεί και εγώ στο παρελθόν αλλά για τους νέους.

 

Η δική μου γνώμη για την κοινωνία γενικά είναι τελείως διαφορετική επειδή πρόσφατα είχα βρεί μια έρευνα που έλεγε οτι το 80% των Ελλήνων καταθετών έχουν λογαριασμούς μέχρι 2000ευρώ και το θεωρώ εντελώς τραγικό αυτό για τα ελληνικά δεδομένα, γιατί κάποιος που μένει μόνος του αν χάσει την δουλειά του πάνω από 4-5 μήνες δεν του απομένουν, μετά μόνο από τους γονείς ή δανεικά ή αν βρει άλλη δουλειά. Επίσης συμφωνώ οτι αρκετοί δεν δουλεύουν επειδή δεν τους αρέσουν τα ωράρια και ο μισθός και υπάρχουν μερικοί τεμπελιδες, αλλά από την άλλη μου φαίνεται εξωπραγματικό να έχουμε 1.5 εκατομύριο ανέργους και να λέμε οτι υπάρχουν δουλειές, δηλαδή μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω οτι όλοι αυτοί η ακόμα και οι μισοί από αυτούς δεν ψάχνουν να βρούν μια δουλειά λόγω αντικειμένου/μισθού/ωραρίου.

 

Φίλε θα βγούμε πολύ εκτός θέματος, αλλά αν ο κόσμος δεν έχει καταθέσεις δεν φταίει η σημερινή κρίση, αλλά η ζωή που έκανε πριν κρίσεως. Να πάρω πάλι παράδειγμα την αδερφή μου που με ένα μισθό βασικά τα 20 τελευταία χρόνια, έχει αγοράσει 11 τηλεοράσεις; Οι τέσσερις από αυτές πολλών ιντσών για την πρώτη κατοικία, όχι ότι είναι φίσκα στα εξοχικά, και χωρίς να χαλάσουν οι προηγούμενες. Επίσης, οι γενιές κάτω των 50 είναι και κατά πολύ υπεύθυνες για την σημερινή κατάσταση κάποιων συνταξιούχων που αναγκάστηκαν να τους ενισχύσουν οικονομικά.

 

Οι 1,5 εκατομμύρια άνεργοι, θα'θελα να ήξερα, αν δεν είχαν κάποιον να τους ταίζει τι θα έκαναν; Γιατί δεν γίνεται να ζουν με τον αέρα, κάποιος τους ταίζει....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φίλε, η πολυκατοικία ΔΕΝ είναι μόνο η θέρμανση. Είναι και τα κοινόχρηστα, το ρεύμα της, η καθαρίστρια, το ασανσέρ και οι ζημιές του, το βάψιμό της, κάποια βλάβη πχ χάλασαν λούκια εσωτερικά ή εξωτερικά, η ταράτσα και οι ζημιές της, και χίλια άλλα δυο κτλ. Δεν θα πέσει το δικό μου το σπίτι επειδή ο άλλος δεν έχει να πληρώσει τα κοινόχρηστα. Αν δεν έχει να το πουλήσει, αν δεν θέλει να το πουλήσει, να κόψει από το φαΐ του, από τα φροντιστήρια των παιδιών, τα χαρτζηλίκια τους, να πάει να βρει κι άλλη δουλειά ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Εγώ το σπίτι μου το θέλω, και οι κοινόχρηστοι χώροι σπίτι μου είναι που δυστυχώς τους μοιράζομαι με άλλους.

Δυστυχως αυτα ειναι ιδανικα σεναρια. Η πραγματικοτητα ειναι οτι παντα, σχεδον σε καθε πολυκατοικια οι μισοι ειναι στα @@παρια τους και με προβληματικη συμπεριφορα ως προς τη γειτνιαση. Υπαρχουν πολλοι που δεν αντιλαμβανονται οτι ζουν σε πολυκατοικια, αλλα νομιζουν οτι ειναι μονοκατοικια. Tα ξαναγραφα σε αλλο τοπικ, απο πανω εχω εναν που νομιζει οτι το διαμερισμα 50 τετραγωνικων που μενει ειναι κεντρο διερχομενων και καθε βραδι γινεται της *τανας ως τις 2-3, διπλα μου εχω και την *τανα που οποτε της κανουν χαρη να της τον σφυριξουν φροντιζει να το μαθουμε ολοι οι υπολοιποι, απο κατω εχω εναν που τον ενοχλει η φασαρια μου τις ωρες που δεν ειναι κοινης ησυχιας, στο παρκινγκ εχω εναν που επειδη βαριεται να κανει μια μανουβρα παραπανω, με κλεινει καθε μερα και κανω ακροβατικα για να μπω-βγω στο αμαξι μεχρι να σπασω κανα ποδι-χερι, πολλοι δεν δινουν μια για κοινοχρηστα και χρωστανε απο πριν νοικιασω εγω, ως αποτελεσμα ειχαμε αυξηση κοινοχρηστων τις προαλλες κλπ κλπ.

 

Το χειροτερο ειναι οτι απο ολους αυτους τους τυπους, ελαχιστοι εως κανενας δεν θα προσαρμοστει σε οτιδηποτε τους ζητησεις. Προσωπικα εκανα ευγενικοτατες παρατηρησεις σε ολους εκτος απο την διπλανη (μπρος στους αλλους χεστηκα αν για κανα μισαωρο ανα 3-4 μερες η αλλη βογκαει), κανεις δεν αλλαξε στο ελαχιστο την συμπεριφορα του -παρα το γεγονος οτι σχεδον ολοι ειπανε οκ μπροστα μου-

 

Ως προς αυτους πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι. Η πολυκατοικια γενικως εχει πολλα αρνητικα, αλλα ειναι αναγκαιο κακο για πολυ κοσμο. Αλλιως να εισαι βεβαιος οτι θα ηταν αδειες :P Το τραγικο ειναι οτι δεν υπαρχει τροπος να τους λελογικεψεις και γενικως να "μαζευτουν" ως προς τη συμπεριφορα τους. Ηταν ειναι και θα παραμεινουν στα @@παρια τους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και τι τους εμποδιζει να βαλουν παλι βανες; η μηπως θα κανει εφοδους σε ανυποπτες στιγμες ο διαχειριστης να βλεπει αν τα εχουν ενωσει παλι;

 

μια αλλη πιο extreme λυση θα ηταν να αφαιρεθουν εντελως τα σωματα απο τα διαμερισματα αυτα (ειναι καπως πιο δυσκολο να βαλουν νεα σωματα αντι απλα βανες ε; ), αλλα μπολικη εργασια, αβαφοι τοιχοι πισω απο τα σωματα, που θα αποθηκευθουν αυτα κτλ; και παλι το 30% θα επρεπε να το πληρωνουν παντως συμφωνα με τα ισχυοντα.

 

Τα σώματα ανοίκουν στον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

 

Πως θα τα πάρεις ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ακόμα και αν αφαιρεθούν τα σώματα και όλα γίνουν όπως πρέπει και τα μισά πχ διαμερίσματα βγούν εκτός κεντρικής (τι θα κάνουν για να ζεσταθούν δεν μας νοιάζει), αν οι υπόλοιποι μισοί συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον κεντρικό καυστήρα θα τους έρθει τέτοιος τάκος με το πετρέλαιο που θα καίνε, που θα το μετανοιώσουν σύντομα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Τα σώματα ανοίκουν στον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

 

Πως θα τα πάρεις ?

 

Κατόπιν σχετικής συμφωνίας μήπως?

Είπα εγώ να μπουν να τα πάρουν με το έτσι θέλω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Συγγνωμη που ανασυρω ενα παλιο θεμα αλλα βρηκα αυτη τη σηζητηση απο το google και μου σνεβηκε το αιμα στο κεφαλι με καποια μηνυματα που γραφτηκαν εδω

 

Φίλε, η πολυκατοικία ΔΕΝ είναι μόνο η θέρμανση. Είναι και τα κοινόχρηστα, το ρεύμα της, η καθαρίστρια, το ασανσέρ και οι ζημιές του, το βάψιμό της, κάποια βλάβη πχ χάλασαν λούκια εσωτερικά ή εξωτερικά, η ταράτσα και οι ζημιές της, και χίλια άλλα δυο κτλ. Δεν θα πέσει το δικό μου το σπίτι επειδή ο άλλος δεν έχει να πληρώσει τα κοινόχρηστα. Αν δεν έχει να το πουλήσει, αν δεν θέλει να το πουλήσει, να κόψει από το φαΐ του, από τα φροντιστήρια των παιδιών, τα χαρτζηλίκια τους, να πάει να βρει κι άλλη δουλειά ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Εγώ το σπίτι μου το θέλω, και οι κοινόχρηστοι χώροι σπίτι μου είναι που δυστυχώς τους μοιράζομαι με άλλους.

 

Καλα ρε ανθρωπε μου οταν εσυ δεν νοιαζεσε για τα προβληματα του διπλανου σου εχεις την απαιτηση να ενδιαφερθει ο αλλος για τα δικα σου και για το σπιτι σου? Νομιζεις οτι ο αλλος που δεν εχει να πληρωσει δεν εχει καταλαβει οτι δημιουργει προβλημα στους αλλους και ειναι αδιαφορος?

 

Ειμαστε σε ενα σπιτι 110 τετραγωνικων εγω με τον αδερφο μου και την μητερα μου. Το σπιτι αυτο το αγορασαν οι γονεις μου οταν ηρθαν στην ελλαδα απο το εξωτερικο και ξοδεψαν ολες τις οικονομιες τους που εβγαλαν εξω για να εχουμε ενα σπιτι. Οταν εχασα τον πατερα μου το 2003 πληρωσαμε ενα σωρο λεφτα σε φορο κληρονομιας και μειναμε με πενιχρες καταθεσεις και ζουσαμε απο τις δουλιες μας. Πλεον η μητερα μου ειναι ανεργη στα 56 της ο αδερφος μου βγαζει 550ευρω το μηνα και εγω βγαζω 480ευρω και μοιραζω φυλλαδια στους δρομους. Προσπαθουμε 2 ατομα με μισθο κοντά στα 1000ευρώ να συντηρήσουμε 3 ατομα δηλαδη 330ευρω το ατομο ανα μηνα. Απορω πως ειναι δυνατον να ερχετε το κρατος και με την αυξηση στον φορο πετρελαιου και το χαρατσι της ΔΕΗ να μας αναγκαζει να πληρωσουμε 2600ευρω αυτο το ετος απο τα λεφτα μας επειδη εχουμε ενα ιδιοκτητο σπιτι για να ζουμε και βαλε μαζι με αυτα και αλλα 1000ευρω τουλαχιστον για φορους εισοδηματος αλληλεγγυης και ενα σωρο σκατα μας μενει καθαρο εισοδημα 6500 με το οποιο πρεπει να ζησουν 3 ατομα.

 

Στην συνελευση που εκανε η πολυκατοικια κατεβηκαμε και τους παρακαλεσαμε να μας κοψουν απο την θερμανση γιατι δεν μπορουμε να πληρωσουμε το πετρελαιο που απαιτειται. Τοτε αρχισαν να λενε οι ιδιοκτητες των γειτονικων διαμερισματων με το δικο μας οτι αν δεν εχουμε θερμανση εμεις θα ειναι παγωμενοι οι τοιχοι που συνορευουνε με τα διπλανα διαμερισματα και μετα ειπαν αυτοι που μεναν απο κατω μας οτι θα εχουν παγωμενο ταβανι και οι απο πανω μας οτι θα εχουν παγωμενο πατωμα απο τις απωλιες ζεστης και τελικα μετα απο ψηφοφορια δεν μας εβγαλαν απο την θερμανση. Σε δευτερη συνελευση που εγινε τους ζητησαμε μαζι με αλλο 1 διαμερισμα να μειωσουν κατα 30-40% τις ωρες θερμανσης οαο ειναι δηλαδη η αυξηση στο φορο πετρελαιου φετος γιατι με αυτο που εγινε θα πρεπει να πληρωσουμε παραπανω 500-600ευρω. Τοτε αρχησε ο ενας να λεει και εμεις τι θα κανουμε γκρινιαζαν κατι γεροντια οτι θα πεθανουν απο το κρυο και τελικα ουτε τωρα περασε αυτο που προτειναμε.

 

Ε ΟΧΙ φιλε δεν θα κοψουμε εμεις απο το φαγητο μας επειδη ηρθε το κρατος και μας χαρατσωσε το σπιτι και μας εσκισε τον πατο με τον φορο στο πετρελαιο θερμανσης ενω οι αλλοι μας γραφουνε κανονικα. Οταν μας γραφουνε ολοι στα παλια τους τα παπουτσια τοτε ερχεται και η ωρα που θα τους γραψουμε και εμεις στα δικα μας, ετσι πανε αυτά. Πετρελαιο θερμανσης φετος ΔΕΝ πληρωνουμε και ας μας φερουν και μπραβους να μας δειρουνε και ας στειλουν και τον εισαγγελεα του αρειου παγου να μας κανει κατασχεση. Οταν ποιανει φωτια το σπιτι του διπλανου σου η φωτια ερχεται και στο δικο σου, το ιδιο πραγμα γινεται και με την οικονομια η οικονομικη κατασταση του ενος επηρεαζει τον αλλον με εμμεσο τροπο και καποια στιγμη το προβλημα ειναι τοσο εντονο που ειναι αμεσο προβλημα. Δεν ειναι δυνατον να πληρωνουμε πετρελαιο που η αξια του μεσα σε 3 χρονια πηγε 60% επανω ενω την ιδια ωρα τα συνολικα κοινοχρηστα στο ετος αν βγαλουμε το πετρελαιο δεν ειναι παραπανω απο 500ευρώ, ειναι τελειως παρανοικο να μας βγαινει το πετρελαιο για τον καθεναν 3πλασιο απο την συνολικη αξια των κοινοχρηστων χωρις αυτο.

 

Το σπιτι δεν σκοπευουμε να το πουλησουμε διοτι δεν μπορει να μου εγγυηθει κανενας οτι αν αγορασουμε ενα αλλο θα πληρωνουμε λιγοτερο πετρελαιο η ακομα και μικροτερο εμβαδο να εχει μπορει να αυξηθει και αλλο ο φορος πετρελαιου, το προβλημα μας δεν ειναι γενικα τα κοινοχρηστα αλλα ειδικα με το χαρατσι της ΔΕΗ και το πετρελαιο εχει παραγινει το κακο, η καλυτερη λυση θα ηταν σπιτι με αυτονομια θερμανσης και με λιγοτερα τετραγωνικα αλλα το δικο μας ειναι τοσο παλιο που δεν προκειται να βρουμε καποιο νεοτερο με αυτονομη θερμανση εστω και με λιγοτερα τετραγωνικα, οι τιμες των ακινητων απταμενουν πολυ υψηλες.

Το ποσο πολυ ενδιεφερεται καποιος για την πολυκατοικια του γενικα αστο καλυτερα γιατι εχω δει συχνα τι συμβαινει, οταν ειναι να κανεις καποια παρεμβαση στην πολυκατοικια και να εχει καποιο κοστος ολοι γκρινιαζουνε, πριν 5 χρονια ειχε γινει προταση να βαλουμε λαμπες φωτισμου στο ισογειο εξωτερικα γιατι επειδη ηταν σκοτεινο πηγαιναν και λερωναν τους τοιχους με σπρει και μπογιες, τοτε οι ιδιοι που τωρα διαμαρτυρονταν οτι δεν θα εχουν ζεστη, τοτε γκρινιαζαν οτι θα εχει κοστος που δεν τους συμφερει να μπουνε 4-5 λαμπες. Ο καθενας για τον εαυτουλη του και το σπιτακι του νοιαζετε, οτιδηποτε ειναι εξω απο την πορτα του οροφου δεν τον ενδιαφερει κανεναν, το τροπαρι οτι θα πεσει το σπιτι σου λοιπον να το λες στους φιλους σου καλυτερα.

 

Οι μονοκατοικίες στα χωριά πιο φθηνές από τα διαμερίσματα στις πόλεις είναι, έχεις και τις ξυλόσομπές σου εκεί, καμιά κοτούλα, κανά φασόλι και τομάτες. Αυτά τα "δεν έχω να πληρώσω είναι δικαιολογίες, όπως και το "δεν υπάρχουν δουλειές".

Δεν υπάρχουν οι δουλειές που θέλουμε, με τις απολαβές που θέλουμε και τα ωράρια που γουστάρουμε, δουλειές όμως υπάρχουν, η χώρα δεν έχει έρθει ακόμα σ'αυτά τα χάλια να μην υπάρχουν καθόλου δουλειές. Για κάνε μια βόλτα έξω να δεις πόσοι κυκλοφορούν με κινητά ακόμα, και με Iphone κιόλας παρακαλώ, που το κινητό είναι το πρώτο που θα κόψεις όταν δεν έχεις να πληρώσεις. Πώς ζούσαμε τόσα χρόνια χωρίς κινητά και τώρα έχει γίνει είδος όχι απλά πρώτης ανάγκης, αλλά επιβίωσης, δεν μπορώ να καταλάβω...και τα ίντερνετ, σιγά μην το κόψουμε, και την νόβα, που θα βλέπουμε τον αγώνα, στην καφετέρια δεν συμφέρει πιο πολλά βγαίνουν στους καφέδες εκεί (την πιθανότητα να μην τον δούμε τον αγώνα δεν την σκεφτόμαστε όμως) και άλλα πολλά.

 

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι σε κρίση, αλλά δεν είναι όσοι κλαίγονται. Κι η αδερφή μου κλαίγεται με τον απλήρωτο τον άντρα της 3-5 μηνιάτικα μέσα τα τελευταία 2μιση χρόνια, αλλά όταν πήγα το ψυγείο της γεμάτο κασέρια και τυριά ήταν, και την σαλάτα τους την ήθελαν συνοδευτική στο φαγητό, δεν τους έφτανε μόνο το φαγητό με ψωμί, και την νόβα τους, και το ίντερνέτ τους και τον γαμπρό μου δεν τον είδα να κάνει φύλλο και φτερό την πόλη να βρει άλλη δουλειά στην άδεια που είχε, στο μπαλκόνι την έβγαλε, δήθεν δεν είχαν λεφτά για να πάνε στο εξοχικό...Αν αυτό είναι κρίση, εγώ το λέω μαλάκυνση στον εγκέφαλο και καλομάθαμε στην καλοπέραση.

 

Αμα με το προηγουμενο μηνυμα μου ανεβηκε το αιμα τωρα με αυτο κοντεψα να παθω εγκεφαλικο

 

Κανεις καποια τραγικοτατα λαθη.

 

α. Νομιζεις οτι οποιος εχει σπιτι που δεν εχει να πληρωσει ειναι νεος

Ο νεος το πολυ πολυ θα μενει σε γκαρσονιερα για σπουδες και αμα δεν εχει να πληρωσει θα φυγει και θα μεινει με τους γονεις του. Η πλειοψηφία των αθρώπων με σπιτι που εχουν προβλημα ειναι ανθρωποι με οικογενεια και συνταξιουχοι.

 

β. Αναφερεις καταστασεις με τα κινητα και το ιντερνετ που αφορουνε κυριως νεους

Τα ιδια θα πω και παλι και επιπλεον οτι ο συνταξιουχος και ο οικογενειαρχης ειτε δεν εχει ιντερνετ ειτε αμα εχει κινητο θα το κοψει. Τα κινητα ειναι φθηνοτερα πλεον απο το να εχεις ΟΤΕ με τα παγια, αγοραζεις καρτοκινητο και εισαι μια χαρα οποτε ειναι λαθος να θεωρεις το κινητο ειδος πολυτελειας, το κινητο σωστα σημερα ειναι απαραιτητο και εχει ξεπερασει σε αριθμους το σταθερο τηλεφωνο. Αλιμονο αν πρεπει να πηγαινουμε σε θαλαμο με τηλεκαρτες για να επικοινωνισουμε με καποιον επειδη υπαρχει κριση.

 

γ. Χρησιμοποιεις προσωπικα παραδειγματα τα οποια ευκολα τα αντικρουει καποιος

Τα παραδειγματα που γραφεις με την κουνιαδα τους συγγενεις και τους φιλους ειναι επιχειρηματα οχι της δεκαρας αλλα ουτε και τις πενταρας. Ευκολα θα βρεθει καποιος αλλος να σου πει οτι με τους δικους μου θειους και γνωστους αυτα δεν συμβαινουν. Στην Ελλάδα υπαρχει κριση και αυτο το δειχνουν ολα τα οικονομικα στοιχεια και ερευνες τοσο για το εισοδημα του ελληνα οσο και για το κρατος. Αμα θες να τα αντικρουσεις βρες ερευνες και στοιχεια, αυτα τα ο φιλος μου ετσι ο μπατζανακης μου γουβετσι ειναι τελειως της πλακας. Δεν θα κατσω να αναφερω στοιχεια και τι γινεται γιατι δεν σε θεωρω χαζο αλλα μαλλον εθελοτυφλεις και δεν θελεις να καταλαβεις.

 

δ. Νομιζεις οτι οποιος δεν εχει να πληρωσει σημανει οτι δεν εχει δουλεια και βαριεται να βρει

Για περικοπες μισθων δεν εχεις ακουσει τιποτα? Για απολυσεις εχεις ακουσει? Αμα ο αλλος δεν εχει να πληρωσει και επικαλεστει μειωση μισθου τι θα του πεις? να παραιτηθει και να βρει δουλεια με υψηλοτερο μισθο? Αν ο αλλος σου πει οτι δεν εχει δουλεια και ψαχνει να βρει τι θα του πεις? οτι κανονικα επρεπε ηδη να εχει βρει και δεν ψαχνει?

 

ε. Θεωρεις οτι για να υπαρξει κριση πρεπει να κοψει καποιος κινητο φαγητο και ιντερνετ.

Το τι εχει κοψει ο καθενας για να τα βγαζει περα δεν μπορεις να το ξερεις και ουτε θα σου δωσει λογαριασμο καποιος. Μπορει ο αλλος να σταματησει να πηγαινει για καφε και να κραταει το ιντερνετ, δικαιωμα του και επιλογή του. Εδω ειναι που νευριασα περισσοτερο και με το πρηγουμενο μηνυμα. Το φαγητο ειναι το τελευταιο πραγμα που θα κοψε καποιος αν δεν εχει για να πληρωσει φορους και κοινοχρηστα. Αμα καποιος πειναει σιγουρα μπορει να κανει τα παντα για να βρει κατι να φαει και να βρει και δουλεια αλλα το τελευταιο πραγμα που θα κανει ειναι να κοψει απο το φαγητο για την ζεστουλα σου και το σπιτακι σου, είσαι πολυ εριστικος.

 

ζ. Νομιζεις οτι οποιος μενει σε πολη εχει και μια μονοκατοικια στο χωριο.

Αμα εχει καποιος ευχαριστως να παει. Για τους υπολοιπους οποιος θελει ας παει, η φυγη στην επαρχια ειδικα αμα δεν εχεις γνωστους και ριζες με το μερος που θα πας ειναι ενα μεγαλο ρισκο, εμεις δεν θα το παρουμε το ρισκο.

 

Κριση στην Ελλάδα δεν υπαρχει

α. Για τους βολεμενους

β. Για τους πολιτικους και τους παρατρεχαμενους τους

γ. Για τα λαμογια και τους καταθετες της ελβετιας

δ. Για τους εχοντες μεγαλη περιουσια που τρωνε απο τα ετοιμα

ε. Για οσους εθελοτυφλουν και ενω τα γνωριζουν ολα δεν θελουν να καταλαβουν

 

Και δεν εχω σημαινει δεν εχω οπως το διαβασες και το ακουσες.

 

Το δεν υπαρχει "δεν βρισκω" και δεν υπαρχει "δεν εχω" ελα να το πεις σε κανεναν ανεργο, ελα να το πεις στην μητερα μου που απο τοτε που απολυθηκε στο λογιστιριο εταιριας συνεργιου που ητανε και τωρα εφτασε 56ετων ψαχνει να βρει δουλεια και οι απαντησεις που περνει ειναι, υπάρχει κριση, δεν κανουμε προσληψεις, θα σας ειδοποιησουμε, δεν χρειαζομαστε προσωπικο αυτη την στιγμη. Σε τετοιες ηλικιες οποιος χασει δουλεια εχει ξοφλησει και δεν ξαναβρισκσει λογο ηλικιας. Σκεφτηκαμε να βρει η μητερα μου καποια δουλεια ως καθαριστρια σε πολυκατοικιες η να κραταει τα μωρα οταν λειπουν οι γονεις αλλα δεν μπορουμε να το κανουμε γιατι χρειαζεται εναρξη επαγγελματος στην εφορια και στο ΤΕΒΕ και θα μας ζητησει το ΤΕΒΕ 300ευρω απο τον πρωτο μηνα ενω την ιδια στιγμη δεν μπορουμε καν να γνωριζουμε αν θα εχουμε βρει τον πρωτο μας πελατη, αν το κανουμε παρανομα και μας ζητησει κανενας αποδειξη και δεν θα μπορουμε να κοψουμε θα φαμε καταγγελια και θα εχουμε και αλλα προβληματα εκτος απο αυτά.

Το οτι υπαρχουν δουλειες στην ελλαδα το ξερουμε, χαιρω πολυ. Αλλά οποιος πιστευει οτι απο τα 1000000 ανεργους μπορουν εστω οι 100000 να βρουν δουλεια αυτη τη στιγμη ειναι τελειως αφελης.

 

Δικαιωμα του και μαγκια του καποιος αν δεν θελει δουλεια με τον μισθο και το ωραριο που γουσταρει. Ο καθενας εχει δικαιωμα να προστατευσει την αξιοπρεπια του και καθε κινηση που κανει αφορα αποκλειστικα αυτον και αναλαμβανει και τις συνεπιες, δεν καταλαβα δηλαδη θα γινουμε ολοι πακιστανοι και μπαγκαντεσιανοι για να εχεις εσυ το πετρελαιο σου και να λες οτι δεν υπαρχει κριση? Εσένα δεν σου πεφτει λογος φιλε το τι θα κανει ο καθενας. Και ο αδερφος μου που είναι 32 και βρηκε δουλεια με 10ωρο ωραριο και 430 καθαρα την απεριψε γιατι απλά ΔΕΝ βγαινουμε, δεν γινεται με 900ευρώ να ζησουν 3ατομα σημερα μαζι με φορους χαρατσια ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-κοινοχρηστα, μακάρι να ήταν μονο το φαγητο μας, έτσι απεριψε την δουλεια και βρηκε αλλου με 10ωρο και 550ευρώ καθαρά, αμα καθεσαι και σκυβεις παντοτε το κεφαλι δεν προκειται να διεκδικησεις καιτ καλυτερο στην ζωη σου. Εγώ παίρνω 450ευρώ και μοιράζω φυλλάδια, το ιντερνετ το εχουμε κοψει και παιρνουμε ασυρματο απο γειτονα.

 

Ζουμε σε μια χωρα με ενα παναθλιο και παναχρηστο κρατος που μονο να ζηταει ξερει για να συντηρει τους τεμπελαραδες δημοσιους υπαλληλους που απο το πολυ καθισιο μυριζουν μεχρι και οι καρεκλες στα γραφεια τους. Θα φροντήσω αν γινεται να δουλευω και μαυρα για να μην πληρωσω καθολου εφορια. Δυστυχως αυτη ειναι η κατασταση στην χωρα μας.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

 

Φίλε, η πολυκατοικία ΔΕΝ είναι μόνο η θέρμανση. Είναι και τα κοινόχρηστα, το ρεύμα της, η καθαρίστρια, το ασανσέρ και οι ζημιές του, το βάψιμό της, κάποια βλάβη πχ χάλασαν λούκια εσωτερικά ή εξωτερικά, η ταράτσα και οι ζημιές της, και χίλια άλλα δυο κτλ. Δεν θα πέσει το δικό μου το σπίτι επειδή ο άλλος δεν έχει να πληρώσει τα κοινόχρηστα. Αν δεν έχει να το πουλήσει, αν δεν θέλει να το πουλήσει, να κόψει από το φαΐ του, από τα φροντιστήρια των παιδιών, τα χαρτζηλίκια τους, να πάει να βρει κι άλλη δουλειά ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Εγώ το σπίτι μου το θέλω, και οι κοινόχρηστοι χώροι σπίτι μου είναι που δυστυχώς τους μοιράζομαι με άλλους.

 

Κλασσική άποψη ελληνάρα που ενδιαφέρετε μόνο για τον εαυτό του και το βόλεμά του ενώ όλους τους άλλους θέλει να κόψουν τον λαιμό τους. Το τι θα κάνει ο καθένας δεν θα το πείς εσύ. Ο καθένας όσο έχει θα πληρώσει φίλε μου. Και ναί αν σε μια πολυκατοικία χρωστάνε λίγοι τα κοινόχρηστα και οι περισσότεροι πληρώνουν θα φάνε αγωγή αν όμως οι μισοί και πάνω από τους μισούς δεν πληρώνουν όπως στις περισσότερες πολυκατοικίες στην Ελλάδα τότε θα σου έλεγα ποιός είναι αυτός που θα κόψει από το φαγητό του για να πληρώνει extra για θέρμανση ή θα φύγει στο χωριό με την ξυλόσομπα. Την μόνωση και το βάψιμο ξέχασέτα και πάλι καλά να λές αν θα πληρώνει ο άλλος το κόστος για την συντήρηση του ασανσέρ και το κοινόχρηστο ρεύμα, καθαριστρες/μονώσεις/βαψίματα κτλπ είναι πολυτέλειες πλέον για την Ελλάδα του 2013.

 

 

 

Οι μονοκατοικίες στα χωριά πιο φθηνές από τα διαμερίσματα στις πόλεις είναι, έχεις και τις ξυλόσομπές σου εκεί, καμιά κοτούλα, κανά φασόλι και τομάτες. Αυτά τα "δεν έχω να πληρώσω είναι δικαιολογίες, όπως και το "δεν υπάρχουν δουλειές".

Δεν υπάρχουν οι δουλειές που θέλουμε, με τις απολαβές που θέλουμε και τα ωράρια που γουστάρουμε, δουλειές όμως υπάρχουν, η χώρα δεν έχει έρθει ακόμα σ'αυτά τα χάλια να μην υπάρχουν καθόλου δουλειές. Για κάνε μια βόλτα έξω να δεις πόσοι κυκλοφορούν με κινητά ακόμα, και με Iphone κιόλας παρακαλώ, που το κινητό είναι το πρώτο που θα κόψεις όταν δεν έχεις να πληρώσεις. Πώς ζούσαμε τόσα χρόνια χωρίς κινητά και τώρα έχει γίνει είδος όχι απλά πρώτης ανάγκης, αλλά επιβίωσης, δεν μπορώ να καταλάβω...και τα ίντερνετ, σιγά μην το κόψουμε, και την νόβα, που θα βλέπουμε τον αγώνα, στην καφετέρια δεν συμφέρει πιο πολλά βγαίνουν στους καφέδες εκεί (την πιθανότητα να μην τον δούμε τον αγώνα δεν την σκεφτόμαστε όμως) και άλλα πολλά.

 

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι σε κρίση, αλλά δεν είναι όσοι κλαίγονται. Κι η αδερφή μου κλαίγεται με τον απλήρωτο τον άντρα της 3-5 μηνιάτικα μέσα τα τελευταία 2μιση χρόνια, αλλά όταν πήγα το ψυγείο της γεμάτο κασέρια και τυριά ήταν, και την σαλάτα τους την ήθελαν συνοδευτική στο φαγητό, δεν τους έφτανε μόνο το φαγητό με ψωμί, και την νόβα τους, και το ίντερνέτ τους και τον γαμπρό μου δεν τον είδα να κάνει φύλλο και φτερό την πόλη να βρει άλλη δουλειά στην άδεια που είχε, στο μπαλκόνι την έβγαλε, δήθεν δεν είχαν λεφτά για να πάνε στο εξοχικό...Αν αυτό είναι κρίση, εγώ το λέω μαλάκυνση στον εγκέφαλο και καλομάθαμε στην καλοπέραση.

 

Το μυαλό σου και μια λίρα που θα πείς οτι όλη η κοινωνία έχει μόνο iphone και nova. Σήκω εσύ από την δερμάτινη πολυθρονάρα σου βολεμένε ελληνάρα να βγείς έξω στην κονωνία και ποιο έξω από την Εκάλη ή την Κηφισιά που θα μένεις για να δείς τι πραγματικά γίνεται στην κοινωνία. Η Ελλάδα πεινάει, παιδάκια λιποθυμούν στα σχολεία από την έλλειψη διατροφής και μερικοί παίζουν το βιολί τους.

 

Και δεν υποστηρίζω απόψεις και νοοτροπίες να γράφουμε στα @@ μας οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωση προκύπτει για τον καθέναν μας ατομικά αλλά δεν έχεις καταλάβει οτι η δική σου λογική ήταν αυτή που οδήγησε την χώρα μας επί δεκαετίες στην σημερινή κατάσταση που ζούμε. Όταν υπάρχει ένα άτομο συνειδητοποιημένο και νομοταγές που ζορίζεται συνεχώς οικονομικά και καθημερινά στην δουλειά του, βλέπει ένα κράτος να τον έχει γραμμένο κανονικά και μαζί με όλα αυτά βλέπει και τον κάθε ελληνάρα με τις δικές σου απόψεις τότε έρχεται και η σειρά που και αυτός θα τους γράφει όλους σττα @@ του και δεν θα έχει καμία κοινωνική συνείδηση. Π.χ βλέπε τώρα με τα τζάκια που ο καθένας καίει οτι θέλει και πρόσφατα φίλος μου που ζορίζεται οικονομικά μου έλεγε ας έρθει και η υπουργός ανάπτυξης με ένα τανκς να του γκρεμίσει το σπίτι, εγώ εγκατέστησα τζάκι και καίω ξύλα δεν θα το στερηθώ και αυτό επειδή τώρα άρχησε το ΥΠΕΚΑ και ο ιατρικός σύλλογος να βαράνε τα καμπανάκια υγείας. Με αυτές τις λογικές καταντήσαμε όλοι κοινωνικά ασυνείδητοι και γεμάτοι με εγωπάθεια και ατομισμό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...