Μετάβαση στο περιεχόμενο


Μεγάλος Διαγωνισμός
Κερδίστε 3 VPS, 50 πακέτα hosting και χιλιάδες domain .eu

Φωτογραφία

NovaBox HD 831 και εικονα σε 4 τηλεορασεις πως?


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
12 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 karaflos24

karaflos24

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 6 μηνύματα

Δημοσίευση 03 Δεκέμβριος 2012 - 04:53 μμ

Καλησπερα σε ολους με αφορμη την προσφορα που κανει η nova για τα χριτουγεννα του 2012 σκοπευω να βαλω nova μετα απο παρα πολλα χρονια στο σπιτι, το θεμα μου ειναι οτι θελω να δωσω εικονα σε ολες τις τηλεορασεις του σπιτιου δλδ 4 κ δεν ξερω πως αφου υπαρχουν ενα σορο παραγοντες.

Ασ ξεκινησω λοιπον στο σπιτι πριν χρονια ειχε μπει εξωτερικη κεραια απο ηλεκτρονικο η οποια καταληγει στην μια τηλεοραση του καθιστικου κ απο εκει πισω με ενα ειδικο διακλαδωτη μοιραζει σημα κ στις αλλες 3 τηλεορασεις με εξωτερικα καλωδια που τρεχουν κρυφα στα γυψινα μεσα σε ολο το σπιτι οποτε στην τηλεοραση πισω απο το καθιστικο εχω ενα καλωδιο που ερχεται απο την εξωτερικη μου κεραια κ αλλα 4 καλωδια που αντιστοιχουν σε καθε μια τηλεοραση οποτε θελω να συνδεσω με καποιον τροπο εκει επανω τον αποκωδικοποιητη της nova http://www.enternity...HD-831/132.html και να στειλω σημα σε ολες τις τηλεορασεις του σπιτιου (μεσα απο το καλωδιο κεραιας) οι οποιες η καθε μια εχει αντιστοιχα κ τον δικο της mpeg4 αποκωδικοποιητη Γινετε με καποιον τροπο χωρις να βαλω να τρεχουν κ καλωδια scart σε ολο το σπιτι ρωταω γτ αν δεν γινεται να μην πληρωνω τζαμπα την προσφορα??? Ευχαριστω!

Ad Bot

Ad Bot

#2 veteranos123

veteranos123

    Senior Member

  • Members
  • 3.495 μηνύματα
  • LocationΠειραιάς-Φρεαττύδα

Δημοσίευση 03 Δεκέμβριος 2012 - 05:07 μμ

Καλησπέρα νομίζω πως δεν γίνεται μέσα από το καλώδιο της κεραίας και θα πρέπει να ρίξεις καλώδια scart.

#3 karaflos24

karaflos24

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 6 μηνύματα

Δημοσίευση 03 Δεκέμβριος 2012 - 07:16 μμ

Καποιος να ξερει σιγουρα?

#4 TheELF

TheELF

    Senior Member

  • Members
  • 17.218 μηνύματα

Δημοσίευση 03 Δεκέμβριος 2012 - 07:40 μμ

Μπορείς, αλλά θα παίζουν όλες το ίδιο κανάλι, θα πάρεις ένα rf modulator ενδεικτικά http://www.emimikos....ome.php?cat=305
η έξοδο αυτή θα μπει στον διαμοιραστή (αυτό που στέλνει στης άλλες tv)και μετά απλά θα κάνεις εύρεση καναλιού σε όλες της tv.
Τώρα για να μην «δαγκώνεται» ο modulator με το άλλο καλά θα είναι να ρωτήσεις κάποιο ιδικό.

Αν μπορείς να δώσεις στοιχεία ή ακόμα καλύτερα φωτογραφία από τον διαμοιραστή θα ήταν καλό.

#5 graphist83

graphist83

    Senior Member

  • Members
  • 2.208 μηνύματα
  • LocationΓλυφάδα

Δημοσίευση 03 Δεκέμβριος 2012 - 07:55 μμ

Δεν χρειάζεται να αγοράζεις mosulator o hd831 το έχει ενσωματομενο.

Sent from my iPhone using Insomnia

#6 karaflos24

karaflos24

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 6 μηνύματα

Δημοσίευση 03 Δεκέμβριος 2012 - 08:20 μμ

θα μπορουσατε να γινεται πιο συγκεκριμενοι, δλδ τι ακριβως κανω πανω στον Novabox hd831 βαζω στο rf in το καλωδιο που ερχεται απο την εξωτερικη κεραια και μετα απο την εξοδο rf out παιρνω την κεραια κ την βαζω πανω στον διαμηραστη μετα παω σε καθε τηλεοραση ξεχωριστα κ αφου εχω συνδεδεμενους τους αποκωδικοποιητες mpeg4 τραβαω κ απο εκει καλωδια κεραιας απο το rf out που εχει ο καθε ενας ξεχωριστα και συνδεω στο rf in της tv και ψαχνω συχνοτητα?

φιλε μου εισαι σιγουρος οτι το modulator o hd831 το έχει ενσωματομενο?

επισης θα πρεπει πρωτα να κανω καποια ρυθμιση στον Novabox hd831 για να δωσει εικονα απο το rf?

#7 graphist83

graphist83

    Senior Member

  • Members
  • 2.208 μηνύματα
  • LocationΓλυφάδα

Δημοσίευση 04 Δεκέμβριος 2012 - 12:30 πμ

Ακριβώς όπως τα ειπες. Αν έχεις απώλειες το σήμα απο το rf out ιδανικά θα ηταν πιο σωστό να κατέληγε στην είσοδο UHF 2 του ενισχυτή σου. Αν και έχει αρκετή προενισχυση όποτε κάνεις δουλειά και με αυτο που λες. Στα μενού το rf out ειναι προεπιλεγμένο στο κανάλι 21 UHF.

Ναι εχει 100% modulator. Το εχω δουλέψει ουκ ολίγες φορες. Για του λογού το αληθές μπορείς να το διασταυρώσεις εδω http://www.forthnetg...H-User-Iss4.pdf στην σελίδα 7

#8 karaflos24

karaflos24

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 6 μηνύματα

Δημοσίευση 04 Δεκέμβριος 2012 - 02:37 πμ

http://imageshack.us...15961548tr.jpg/

λοιπον δηλαδη οπως φενεται στην φωτογραφια βγαζω το καλωδιο κεραιας που ειναι στην υποδοχη in του splitter και το βαζω πανω στον hd831 στην υποδοχη rf in μετα με ενα αλλο καλωδιο περνω σημα απο το rf out του hd831 και συνδεω στο in του splitter μου μετα θα πρεπει να παω στην καθε μια τηλεοραση και αφου η κεραια ειναι στην εισοδο antenna in των mpeg4 αποκωδικοποιητων τραβαω καλωδιο απο το antenna out αυτων το κουμπωνω στην τηλεοραση κ ψαχνω να βρω συχνοτητα κ μαλιστα στο καναλι 21.

φιλε μου "graphist83" θα περιμενω την επιβεβαιωση σου για να προχωρησω.

#9 graphist83

graphist83

    Senior Member

  • Members
  • 2.208 μηνύματα
  • LocationΓλυφάδα

Δημοσίευση 04 Δεκέμβριος 2012 - 03:05 πμ

Ακριβως ετσι. Το εχεις καταλαβει πληρως. Απλα με φοβιζουν οι απωλεις που μπορει να εχεις. Δοκιμασε το παρολα αυτα.

#10 karaflos24

karaflos24

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 6 μηνύματα

Δημοσίευση 05 Δεκέμβριος 2012 - 10:17 μμ

Φιλε μου graphists83 σε ευχαρυστω πολυ για τις κατευθυνσεις που μου εδωσες, το εκανα ακριβως οπως περιγραφτηκε πιο πανω κ δουλεψε με καθαρο κ δυνατο σημα σε ολες της τηλεορασεις αλλα εχω ενα θεμα που λιγο με προβληματιζει, αν εχω κλειστο τον αποκωδικοποιητη της nova δεν στελνει σε καμια τηλεοραση σημα για τα 4 κρατικα καναλια ετ1, νετ, ετ3 ερτ HD, (τα αλλα ολα ιδιωτικα τα πιανω μια χαρα) εχεις κατι να μου προτεινεις εκτος απο το να εχω 24 ωρες το 24ωρο 365 μερες τον χρονο ανοιχτο τον αποκωδικοποιητη? ευχαριστω πολυ κ παλι!

#11 graphist83

graphist83

    Senior Member

  • Members
  • 2.208 μηνύματα
  • LocationΓλυφάδα

Δημοσίευση 06 Δεκέμβριος 2012 - 01:34 πμ

Τα 4 κρατικά έχουν αρκετά χαμηλότερο σήμα απο αυτά της digea. Ο δεκτής της nova καθώς λαμβάνει το rf σήμα και το κάνει loop, αυτο θα εχει κάποιες απώλειες. Οταν ειναι κλειστός δεν κανει προενισχυση στο σήμα και κανει το διαμοιρασμό παθητικά. Αρα μάλλον το σύστημα κεραίας - ενισχυτή που έχεις, έδινε οριακό σήμα στους δέκτες σου. Αυτο το κλικ που σου έφαγε ο nova φάνηκε στα πιο αδύναμα κρατικά κανάλια.

Δοκίμασε εαν ο ενισχυτής σου εχει λιγο gain παραπάνω. Λογικα δεν δουλεύει στο τέρμα. Δώσε ενα με δυο κλικ πιο πάνω. Τσέκαρε σε κάποιο δεκτή σου την ποιότητα σήματος, εαν ειναι χαμηλή και η κεραία σου επιδέχεται λιγο καλύτερη στόχευση θα την αυξήσει αρκετα. Πλέων και η καθε λεπτομέρεια θα σου δώσει το κλικ που χρειάζεται για να κλειδώσουν τα κρατικά.

#12 karaflos24

karaflos24

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 6 μηνύματα

Δημοσίευση 07 Δεκέμβριος 2012 - 03:13 μμ

φιλε graphist83 βοηθαμε λιγο ακομα εσυ γιατι με ολους τους ηλεκτρονικους που μιλησα νομιζαν οτι προερχομαι απο τον πλαμητη κρυπτον και το κανονικο μου ονομα ειναι καλ υπαρχει καποιος μεικτης σηματος κεραιας που να εχει 2 εισοδους κεραιας σε 1 κεραια για να ενοσω εκει πανω την εξωτερικη μου κεραια απο την μια το σημα του nova απο την αλλη και αυτο το σημα να το δωσω στο splitter καθως οπως ειπες o δεκτης της Nova σπαει πολυ το σημα?το μονο που βρικα ηταν για να ενωσω κεραια και δορυφορικη (με power pass) αλλα δεν ουλεψε παρα μονο απο την εισοδο της κανονικης κεραιας.

Επισης σε περιπτωση που δεν υπαρχει τετοιο εξαρτημα αν μεινω στο αρχικο πλανο οπου θα ενωσω κεραια με nova και μετα την Nova στην εισοδο του splitter, βαζοντας εναν ενισχυτη στο κομματι μεταξυ nova και splitter θα κανω δουλεια? Αν πιστευεις οτι θα γινει ετσι η δουλεια μπορεις να μου προτεινεις εναν οικονομικο.

Ευχαριστω!

#13 graphist83

graphist83

    Senior Member

  • Members
  • 2.208 μηνύματα
  • LocationΓλυφάδα

Δημοσίευση 07 Δεκέμβριος 2012 - 06:30 μμ

Δεν εχεις ενισχυτή στην κεντρική σου εγκατάσταση? Δες λίγο και τα επίπεδα σήματος - ποιότητας που κατεβάζουν οι δέκτες στις συχνότητες 47 και 54. Δοκίμασε σε ολους τους δέκτες - tv σου.