Προς το περιεχόμενο

Εγγραφή CD ηχου / ποιότητα


venumis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφου εχεις τραγουδια απο γνησια cd, δεν υπαρχει λογος να τα κανεις mp3, και μετα παλι audio, χαλας μονο σου την ποιοτητα.

 

πχ θελεις να φτιαξεις 1 cd audio με 18 τραγουδια, αλλα τα τραγουδια τα εχεις σε διαφορα γνησια cd, κανεις rip ενα ενα τα τραγουδια σε ενα φακελο με μορφη .wav, και μετα καις ενα cd, ετσι δεν χανεις ποιοτητα. Απο την στιγμη που τα εχεις και σε μορφη mp3 στο pc, κανεις delete τον φακελο, για να μην σου τρωνε χωρο στο δισκο. πχ το nero κανει αυτη την διαδικασια απο μονο του, αλλα καλυτερα να το κανουμε "χειροκινητα" ωστε να ξερουμε σε τι μορφη γινονται rip τα τραγουδια.

 

Μην ασχολησε με το joint stereo, γιατι ολα γινονται "ψηφιακα", και μπορει να εχεις παραμορφωση ηχου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Μου είναι πιο βολικό να τα εχω κάπου ολα μαζί ( εκτος φυσικά αν θέλω να ακούσω μουσική απο το στερεοφωνικό, εκει μπαίνουν cd,ακόμα καλύτερα να είχα και βινύλιο αλλά τέσπα)

 

Οπότε μου είναι λίγο ταλαιπωρία να περνάω ενα-ενα τραγούδι απο το κάθε cd, να το κάνω wav και μετά να το γράφω. Είναι σωστός ο τρόπος που λες αλλά τον βαριέμαι. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό με την ταχύτητα εγγραφής, ποτέ δεν μπόρεσα να το καταλάβω. Είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι με υψηλή ταχύτητα εγγραφής ακόμα και αν το δισκάκι την υποστηρίζει η ποιότητα του ήχου αλλοιώνεται. Με δεδομένο ότι τα CD μουσική κουβαλάνε πληροφορία σε ψηφιακή μορφή, δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να χαλάει η ποιότητα. Με την ίδια λογική θα έπρεπε όταν κάνουμε Copy/Paste δεδομένα στο σκληρό μας δίσκο, όπως εικόνες, Video, ακόμα και αρχεία με textures και διάφορα γραφικά από παιχνίδια, να χαλάει η ποιότητα επειδή η ταχύτητα είναι μεγάλη.

Από την άλλη γνωρίζω ότι υπάρχουν errors κατά την εγγραφή σε δισκάκια. Αν υπάρχουν όμως αυτό είναι κάτι που φαίνεται. Κολλάει το δισκάκι από την μία και από την άλλη στο Log του εκάστοτε προγράμματος εγγραφής φαίνεται.

 

Τα Mp3 ίσως χάνουν λίγο σε ποιότητα, αλλά στα 320Kbps, δεν νομίζω ότι έχουν να ζηλέψουν πολλά από ένα CD.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Το προβλημα με τις υψηλες ταχυτητες εγγραφης εγκειται στο οτι στο μεσο εγγραφης - cd γραφονται πιο "αχνα". Αυτο δεν ειναι προβλημα για το pc που εχουν καλες - ευαισθητες κεφαλες αναγνωσης Πολλες φορες οταν γραφω κατι σε υψηλη ταχυτητα 20x - 32x και κανω verify writen data αργει λιγο παραπανω αλλα παντα πετυχαινει.

 

Το cd toυ αυτοκινητου δεν ειναι τοσο ευαισθητο αν και κανει πολλαπλασια χρηματα. Οταν εχει προβλημα απλα δεν μπορει να διαβασει το track και με την επιλογη ignore read errors ενεργοποιημενο παραγεται πληροφορια ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ εισ αντικατασταση της απωλεσθεισας. Αυτη ειναι η πτωση της ποιοτητας που εννοεις....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Σωστα ολα οσα ειπαν οι πρωλαλησαντες και θαθελα να καταθεσω και εγω την εμπειρια μου που ισως φανει χρησιμη για καποιους που θελουν την τελεια ποιοτητα σε εγγραφες audio cd.Mετα απο αρκετα χρονια ψαξιματος αλλεπαληλων δοκιμων κτλ το τελειο για εμενα ειναι.

1)τα αρχεια προς εγγραφη πρεπει να ειναι το λιγοτερο 320κβ αν μιλαμε για ΜΡ3,Χωρις αυτο ναναι το ιδανικο.

2)ιδανικα αρχεια βεβαια ειναι τα Flac -wav

3)εγγραφη για μενα μονο με Plextor κατα προτιμηση παλιοτερα μοντελα σειρας 7... η και ακομα παλιοτερα cd recorders  απο την γενια την παλια την γιαπωνεζικη της plextor

4) plextools μαυτο το προγραμμα των ρεκορντερς γραφω τα audio cds,κανοντας add τα wav αρχεια (ακρως απαραιτητο να τα χουμε μετατρεψει σε wav) ρυθμιζοντας varireg and gigarec,βαθος εγγραφης του λειζερ ,,,ναι ναι καλα ακουσατε.

5)και βεβαια taiyo yuden

6)ταχυτητα εγγραφης 4χ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντησεις.

 

Η αληθεια ειναι οτι μπερδεύτηκα λίγο. Τα mp3 ειναι με bitrate πάνω απο 192bit Την μετατροπή οπως γράφω στο αρχικό μήνυμα την ανελαβε ο windows media player οπου δεν ξερω με ποιον τροπο την κανει,mp3 - wav - flac κτλ .

 

Για αντιγραφη εχω και το ashampoo απλα με βολεύει στον wmp που έχω την βιβλιοθήκη της μουσικής,ακούω ότι θέλω και απλα το σύρω στην λίστα εγγραφής.

 

Το nero δεν το βαζω ξανά εκτός και αν η εκδοση 6 είναι συμβατη με windows 7 64bit που δεν το βλεπω.

 

Επίσης αν δεν κανω λαθος στον windows media player δεν υπαρχει επιλογη της ταχυτητας που θα καψω ενα cd.

 

Για άγραφα cd ποια προτείνετε και αν είναι εύκολο γράψτε και μια ενδεικτική τιμή.

 

Θα δοκιμάσω και ένα free πρόγραμμα που προτείνει ένας φίλος πιο πάνω.

Λες οτη τα maxell δεν ειναι καλης πιοτητα? :unsure:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...