Προς το περιεχόμενο

μαχαιρι chef!


lostresam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 223
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ευχαριστω πολυ φιλε μου αλλα επειδη θα ειναι δωρο γαμου θα παω αναγκαστικα σε καινουργια....καμια προταση η συμβουλη απο καποιον αλλον

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλημερα και απο εμενα...φερνω ξανα το θεμα στην επιφανεια γιατι βλεπω υπαρχουν παιδια που γμωριζουν απο μαχαιρια και καθωτι ασχετος θα θεσω τον προβληματισμο μου....

Θελω να παρω μαχαιρια τα οποια θα ειναι για οικιακή χρηση αλλα επειδη θα ηθελα κατι καλο σε ποιότητα συγριτικα με τα χυμα μαχαιρια προσανατολιζομαι σε αυτα

http://maxairia.gr/TYPES/KNIFE-SETS/SILVERPOINT-Knife-set-9815

http://maxairia.gr/TYPES/KNIFE-SETS/GOURMET-Knife-set-9675-3-piece-set

Βέβαια θα ηθελα κατι καλο ποιοτικα να μ κρατησει για χρονια...χρειαζοναι ενα μαχαιρι του chef και ενα γενικης χρησης για αρχη το μπατζετ μου για 2_3 μαχαιρια είναι 100 και για μεμονομενο μαχαιρι του σεφ 60ευρω... Θα με βοηθουσε οποιαδηποτε βοηθεια ωστε να αποφυγω τυχον λαθοι και χαμενα λευτα...

http://www.knivesandstones.com/tojiro-dp-cobalt-gyuto-chef-knife-210mm-f-808/

http://www.knivesandstones.com/tojiro-dp-cobalt-petty-paring-knife-150mm-f-802/

μια ερωτηση τα ηλεκτρικα ακονιστηρια κανουν δουλεια? γιατι φαινονται πιο ευκολα απ το μασατι

Ειναι χειροτερα για το μαχαιρι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.........Ειναι χειροτερα για το μαχαιρι.

 

Ξέρω ότι είμαι εκτός θέματος (μαχαιριών) αλλά είμαι εντός με την ευρύτερη έννοια (μαγειρική :-) )

 

Επειδή βλέπω ότι "το 'χεις", όπως και άλλοι συνφορουμίτες που έχουν ποστάρει, να ρωτήσω κάτι που αφορά εμάς τους άσχετους (ή λιγότερο σχετικούς).

Το να ακολουθήσω τυφλά μια συνταγή το κάνω και είμαι ok so far. Με τον καιρό όμως ψάχνεται κανείς για κάτι παραπάνω (όχι δεν θα σας "φάω" τη δουλειά, για το σπίτι μιλάω πάντα). Υπάρχει κάπου κάτι (link, βιβλίο, video ή ότι άλλο) το οποίο να εξηγεί τα αποτελέσματα της χρήσης των βασικών συστατικών στην μαγειρική/ζαχαροπλαστική;

Παράδειγμα: Φτιάχνεις μια σάλτσα με ντομάτα και βάζεις λίγη ζάχαρη. Οκ, το κάνεις για να "γλυκάνει" την οξύτητα. Ποιά είναι τα αποτελέσματα που περιμένεις όταν βάζεις κάπου πχ σόδα, baking powder, ζελατίνη, ασπράδι ή κρόκο, κλπ. Γιατί σε μια Χ συνταγή σου λένε την ταυτόχρονη χρήση φρέσκιας ντομάτας, πελτέ και κέτσαπ. Και γενικότερα υπάρχει κάτι που να δίνει μια γενική εικόνα χρήσης και επιθυμητού αποτελέσματος;

πχ στα ηλεκτρονικά υπάρχουν βιβλία "τεχνολογίας ηλεκτρονικών εξαρτημάτων" και από κει παίρνεις κάποια guidelines αναφορικά με το τι κάνει η αντίσταση, το ολοκληρωμένο, ο πυκνωτής, κλπ (εντάξει δεν γίνεσαι ηλεκτρονικός από αυτά αλλά παίρνεις μια ιδέα).

 

υγ Ξεκίνησα την επαφή με την μαγειρική από δύο αρκετά απλά βιβλία (όπου δεν θεωρούσαν σαν δεδομένο όπως άλλα ότι ξέρεις να "σωτάρεις" ή να "δένεις" τη σάλτσα αλλά ξεκινούσαν από το...βραστό αυγό) αλλά τώρα θέλω μάλλον το κάτι παραπάνω. Σαφώς και ο πειραματισμός είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά...... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέρω ότι είμαι εκτός θέματος (μαχαιριών) αλλά είμαι εντός με την ευρύτερη έννοια (μαγειρική :-) )

 

Επειδή βλέπω ότι "το 'χεις", όπως και άλλοι συνφορουμίτες που έχουν ποστάρει, να ρωτήσω κάτι που αφορά εμάς τους άσχετους (ή λιγότερο σχετικούς).

Το να ακολουθήσω τυφλά μια συνταγή το κάνω και είμαι ok so far. Με τον καιρό όμως ψάχνεται κανείς για κάτι παραπάνω (όχι δεν θα σας "φάω" τη δουλειά, για το σπίτι μιλάω πάντα). Υπάρχει κάπου κάτι (link, βιβλίο, video ή ότι άλλο) το οποίο να εξηγεί τα αποτελέσματα της χρήσης των βασικών συστατικών στην μαγειρική/ζαχαροπλαστική;

Παράδειγμα: Φτιάχνεις μια σάλτσα με ντομάτα και βάζεις λίγη ζάχαρη. Οκ, το κάνεις για να "γλυκάνει" την οξύτητα. Ποιά είναι τα αποτελέσματα που περιμένεις όταν βάζεις κάπου πχ σόδα, baking powder, ζελατίνη, ασπράδι ή κρόκο, κλπ. Γιατί σε μια Χ συνταγή σου λένε την ταυτόχρονη χρήση φρέσκιας ντομάτας, πελτέ και κέτσαπ. Και γενικότερα υπάρχει κάτι που να δίνει μια γενική εικόνα χρήσης και επιθυμητού αποτελέσματος;

πχ στα ηλεκτρονικά υπάρχουν βιβλία "τεχνολογίας ηλεκτρονικών εξαρτημάτων" και από κει παίρνεις κάποια guidelines αναφορικά με το τι κάνει η αντίσταση, το ολοκληρωμένο, ο πυκνωτής, κλπ (εντάξει δεν γίνεσαι ηλεκτρονικός από αυτά αλλά παίρνεις μια ιδέα).

 

υγ Ξεκίνησα την επαφή με την μαγειρική από δύο αρκετά απλά βιβλία (όπου δεν θεωρούσαν σαν δεδομένο όπως άλλα ότι ξέρεις να "σωτάρεις" ή να "δένεις" τη σάλτσα αλλά ξεκινούσαν από το...βραστό αυγό) αλλά τώρα θέλω μάλλον το κάτι παραπάνω. Σαφώς και ο πειραματισμός είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά...... ;)

 

 

 

http://www.amazon.co.uk/McGee-Food-Cooking-Encyclopedia-Kitchen/dp/0340831499

http://www.amazon.co.uk/Modernist-Cuisine-Home-Nathan-Myhrvold/dp/0982761015

http://www.amazon.co.uk/dp/0393081087/ref=pd_lpo_sbs_dp_ss_1?pf_rd_p=569136327&pf_rd_s=lpo-top-stripe&pf_rd_t=201&pf_rd_i=0982761015&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=0PMY2GDNTEYS9BCH5J9W

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την αμεσότητα της απάντησης και τις προτάσεις.

Μόλις κοιτούσα για το βιβλίο του McGee και διάβαζα την περιγραφή και τις κριτικές και φαίνεται ότι είναι ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου και ζητούσα (δεν πρόλαβα ακόμα να τσεκάρω τα άλλα)

Ευχαριστώ και πάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Καλησπέρα, ψάχνω να πάρω ένα δώρο σε γνωστό που τώρα ξεκινάει chef. 

Λίγο που διάβασα είδα οτι προτείνετε Wusthof και Global.

 

Μεταξύ των παρακάτω,Wusthof και Global υποθέτω τα Global είναι καλύτερα; Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτή την τιμή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκατά στα global, από τα πιο hyped και υπερτιμημένα μαχαίρια. Επισης, η λαβή τους είναι για μένα εξαιρετικά αβολη συν του οτι "γλυστράει".  Το σετάκι με τα classic της wustof ειναι μια χαρά για κάποιον που ξεκινάει τώρα. Έχω το ίδιο σε 26αρι για "βαριά" χρήση και ειναι πολύ άνετο και στιβαρό. Το 20αρι μαχαιρι είναι λίιιιιιγο μικρό, αλλά καλό για να μάθεις να χρησιμοποιείς μαχαίρι. Από που θες να αγοράσεις; Από το amazon;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όποια συμβουλή δεκτή, δεν έχω ιδέα όπως είπα. Ειδικά σε κάποια σαιτ που μπήκα έχασα τον μπούσουλα..

 

Δεν έχω θέμα, αγοράζω απο οπουδήποτε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα παιδιά τι κάνουμε είμαι επαγγελματίας μαγειρας και ξεκινάω τώρα που κατάφερα να βάλω τα οικονομικά σου σε μια σειρά τη δημιουργία μιας βαλίτσας με μαχαιρια σε αυτά που έχω καταλήξει είναι η σειρά της wusthof η ikon και συγκεκριμένα αυτή: http://maxairia.gr/series/brand-wusthof-solingen/IKON.

Θα ήθελα αν κάποιος την έχει δουλέψει να μου πει εντυπώσεις και αν έχει να προτείνει κάτι άλλο ευχαρίστως. Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.Ευχαριστω!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

γεια σε όλους σας, καλό μήνα ,χριστός ανέστη.... Λοιπόν ,είμαι άσχετη με τον χώρο αλλα θέλω να πάρω δώρο ενα μαχαίρι στο αγόρι μου, έχω ψιλό καταλήξει στο τί θα του πάρω ,αλλά απο εσάς θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρετε, αν μπορώ να χαράξω κατι στη λάμα ή στη λαβή του μαχαιριού... Ευχαριστώ πολύ!!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Έχουμε και λέμε κάποιες καλές ιαπωνικές μάρκες:yoshihiro,konosuke,tojiro,yaxell,misono,masahiro,sagi,takayuki,kikuichi,masamoto,sabun, για budget καταστάσεις και οχι τόσο ακριβές tojiro,misono,yaxell.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες μετά...

παιδια το maxairia.gr ειναι εμπιστοσυνης εχετε ψωνισει? κατι ειδα οτι παλια ηταν chef in love και εχει ακριβως την ιδια διευθυνση με αυτο http://cookbookstore.gr/home.php

 

Εμμανουήλ Μπενάκη 17, Αθήνα

 

παραγγελνω αφοβα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια το maxairia.gr ειναι εμπιστοσυνης εχετε ψωνισει? κατι ειδα οτι παλια ηταν chef in love και εχει ακριβως την ιδια διευθυνση με αυτο http://cookbookstore.gr/home.php

 

Εμμανουήλ Μπενάκη 17, Αθήνα

 

παραγγελνω αφοβα?

 

Εννοειται αμα θες κατι απο εκει παραγγελνεις αφοβα. Εχει και φυσικο καταστημα και Αθηνα και Θεσσαλονικη. Αμα εισαι κοντα εκει περνας ο ιδιος να τα αγορασεις απο εκε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...