Προς το περιεχόμενο

Επιταγη εισοδου στην αγορα εργασιας για ανεργους 18-29 ετων


Star_Light

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να προτείνω δεν έχω δυστυχώς. Δεν μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση κάποιο. Για 29-64 ΝΟΜΊΖΩ είναι περιορισμένα τα πράγματα γιατί πας σε συγκεκριμένους κλάδους (χτίσιμο, διαχείριση αποβλήτων, πληροφορικη).

Όπως είπα πήγαινε άνετος σε 2-3 κεκ γύρω σου για αρχή και πες να σε στείλουν σε επιχειρήσεις (δεν έχουν λήξει οι αιτήσεις οπότε περίμενε να δεις αν επιλεγείς πρωτα) να συζητήσεις. Θα δεις τι σόι επιχειρήσεις έχει το κάθε ένα και αποφασίζεις. Μπορεί μια τρύπα κεκ να σε στείλει σε σοβαρή επιχείρηση, ποτέ δεν ξέρεις.

Το μόνο σίγουρο όταν με το καλό επιλέγεις μην τους αφήσεις στο χαλαρό "θα σε πάρουμε" κτλ. Γύρνα από κεκ σε κεκ να σε στέλνουν

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Anorymous

Δυστυχώς στο voucher 29-64 από τους 600 περίπου αδειοδοτημένους πανελλαδικός φορείς συμμετέχουν μόνο 20 Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Όλα τα άλλα δεν έχουν βγάλει 1.200.000€ τα τελευταία 3 χρόνια για να μπορούν να συμμετέχουν σύμφωνα με την φωτογραφική εγκύκλιο του ΟΑΕΔ.

Οπότε καταλαβαίνεις για το τι φορείς μιλάμε προωθεί ο ΟΑΕΔ και τι συμφέροντα εξυπηρετούν. Το μόνο σίγουρο ότι δεν εξυπηρετούν συμφέροντα ανέργων, μικρών επιχειρήσεων και μικρών φορέων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα. Θα καταθεσω και εγω την εμπειρια μου και τις ερωτησεις μου.

Φετος στο Voucher 25-29 ειμαι στους επιτυχοντες. Περσυ στο Τουρισμου ειχα κανει την βλακεια κ συμπληρωσα την αιτηση στο σαιτ του μαστερ κεκ (αιτηση δεν μου εκαναν ποτε, βρηκαν μια δικαιολογια οτι εκαναν λαθος το ΑΦΜ  - αν κ λαθος να εκαναν ΚΑΥΑΣ θα υπηρχε), φετος ομως δεν την πατησα κ την εκανα μονη μου. 

 

Αποριες

- Παλι το γνωστο θεμα,ποιο εισοδημα ειναι το σωστο, ουτε το ΚΕΚ ουτε το Υπουργειο ξερει (εβαλα το τεκμαρτο 3000). Ποτε θα ξερουμε αν οι αιτησεις ειναι οκ η οχι?

 

- Εχω κανει την υποστηριξη στο μεταπτυχιακο μου αλλα δεν εχω κανει αιτηση για ορκωμοσια (ελπιζω αυτο να μην με καθιστα φοιτητρια)

 

-Επισης ξεκινησα αναποδα αντι να παω σε ΚΕΚ να μου βρουν εργοδοτη στο αντικειμενο μου πηρα σε ολα τα ΚΞΓ της περιοχης μου κ ρωτησα αν θα τους ενδιεφερε η περιπτωση μου. Σημερα εκανα τα χαρτια μου σε ΚΕΚ, μου ειπαν θα με παρουν την αλλη βδομαδα. Τα ΚΕΚ νομιμοποιουνται να αρχισουν τα σεμιναρια ή ακομα?

 

-Η συμβαση που ουσιαστικα μας δεσμευει ποτε υπογραφεται στην δευτερη ή στην τριτη φαση?

 

- Αν βρω εναν εργοδοτη κ δεν εχει προβλημα με το ΚΕΚ που πηγα (δλδ δεν ηταν το ''δικο του'') το ΚΕΚ  μπορει να δεχθει τον ''ακυρο'' εργοδοτη που βρηκα μονη μου κ δεν μου προτεινε αυτο? Σωστα εχω καταλαβει οτι μονο η συμβαση ειναι αυτη που μας δεσμευει κ η οποια υπογραφεται στην πρακτικη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

mareled

 

Δεν έχω επίσημα κάποια ανακοίνωση, ούτε κάποια επίσημη απάντηση ακόμα γι’ αυτό το θέμα, είναι σε εκκρεμότητα.

 

Όχι δεν σε καθιστά φοιτήτρια γιατί μπορείς να πάρεις μία βεβαίωση από τη σχολή σου ότι έχεις αποφοιτήσει και περιμένεις την ορκωμοσία.

 

Τα ΚΕΚ νομιμοποιουνται να αρχισουν τα σεμιναρια ή ακομα?

Να ξεκινήσουν γενικός; Να χωρίς εσένα εννοείς; (δεν την κατάλαβα την ερώτηση)

Το Κέντρο Δία Βίου Μάθησης θα ξεκινήσει τα θεωρητικά μαθήματα όταν έχει συμπληρώσει το τμήμα (δηλαδή όταν έχουν όλοι στο τμήμα υπογράψει αυτή την σύμβαση με την εκάστοτε επιχείρηση πρακτικής)

Τον αριθμό των ωφελουμένων ανά τμήμα το καθορίζει το εκάστοτε Κέντρο Δία Βίου Μάθησης. Η πρόσκληση αναφέρει ότι δεν μπορεί ένα τμήμα να είναι κάτω των 5 ατόμων και όχι άνω των 25 ατόμων.

Από εκεί και πέρα ο καθένας φορέας καθορίζει αν θα κάνει τμήμα με 5 ή 10 ή 20 κτλ.

Συνήθως οι μεγάλοι φορείς δεν έχουν τμήματα κάτω των 20 ατόμων στην πολιτική τους.

 

Η συμβαση που ουσιαστικα μας δεσμευει ποτε υπογραφεται στην δευτερη ή στην τριτη φαση?

Η σύμβαση είναι τριμερής (Κέντρο Δία Βίου Μάθησης – Επιχείρηση Πρακτικής – Ωφελούμενος) και υπογράφετε πριν την έναρξη των μαθημάτων θεωρητικής κατάρτισης, δηλαδή πριν την έναρξη της 1ης φάσης.

 

Αν βρω εναν εργοδοτη κ δεν εχει προβλημα με το ΚΕΚ που πηγα (δλδ δεν ηταν το ''δικο του'') το ΚΕΚ  μπορει να δεχθει τον ''ακυρο'' εργοδοτη που βρηκα μονη μου κ δεν μου προτεινε αυτο?

Αν τους πας εσύ την επιχείρηση πρακτικής στο Κέντρο Δία βίου Μάθησης, φυσικά και δεν θα έχει κανένα απόλυτος πρόβλημα γιατί ίσα-ίσα που τους γλυτώνεις και από την διαδικασία να σου  βρουν αυτοί επιχείρηση.

Σωστά, το μόνο που σε δεσμεύει είναι η υπογραφή της σύμβασης όπως σου αναφέρω παραπάνω. Δηλαδή με την υπογραφή σου εξαργυρώνεις την επιταγή σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα θελω να κανω μια ερωτηση ειμαι και εγω στους επιτυχοντες και ειμαι σε ενα κεκ το οποιο διαλεξα για αρχη 3-4 επιχειρησεις που με ενδιαφερουν αυτοι εστειλαν το βιογραφικο μου σε 1 για αρχη και πηρα θετικη απαντηση οτι με θελουν παρ ολα αυτα εγω δεν θελω να κλεισω ακομα θελω να δω και τις αλλες επιλογες μου διοτι δεν με καλυψαν σε μερικα πραγματα βασικα οταν το ειπα στο κεκ αρχισαν να μου τα μασανε οτι δεν ειναι ετσι οπως τα βλεπω οτι ειναι καλα...και γενικοτερα οτι να κλεισω εκει γιατι ο χρονος περαει και προωθουν το βιογραφικο μου απο 14 του μηνος[και καλα που μονο σε 1 επιχειρηση το εστειλαν]τωρα το θεμα ειναι οτι εχω ακουσει απο διαφορες περιπτωσεις οτι εχω το δικαιωμα να μην επιλεξω και να κοιταξω για κατι αλλο χωρις να ειναι κατι κακο αυτο αλλα αυτο ισχυει ομως στην πραγματικοτητα??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οκ απλα ρωταω μην εκτεθω και πω κατι που δεν ισχυει γιατι στο κεκ μου ειπαν και δεν ξερω αν γινεται τωρα να δεις αλλη επιχειρηση και εγω νομιζω ειμαστε καλα ελατε να υπογραψετε κτλ εκτος αυτου παντως ειμαι ικανοποιημενος απο το κεκ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να πας σε όποια επιχείρηση και σε όποιο ΚΕΚ θέλεις, μη πας κάπου που δεν θα σου αρέσει να εργαστείς αλλά να έχεις στο μυαλό σου πως ίσως και να μη βρεις κάτι άλλο/καλύτερο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι το ξερω απλα θελω να το ψαξω να μην κλεισω στην πρωτη που πηγα και ειδικα οταν δεν ειμαι ευχαριστημενος δεν εχω τρελες απαιτησεις απλα επειδη ειναι τελεσιδικο θελω να το ερευνησω και αν δεν βρω κατι μπορω να παω εκει στην πρωτη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Porg, on 22 Oct 2014 - 7:42 PM, said:

Μπορείς να πας σε όποια επιχείρηση και σε όποιο ΚΕΚ θέλεις, μη πας κάπου που δεν θα σου αρέσει να εργαστείς αλλά να έχεις στο μυαλό σου πως ίσως και να μη βρεις κάτι άλλο/καλύτερο

Εν Ολιγοις Μπρος Γκρεμος Και Πισω Ρεμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι το ξερω και το καταλαβαινω αν και πιστευω οτι σιγουρα 1 απο τις αλλες 3 θα με ενδιαφερει περισσοτερο και θα ειναι και πιο σωστη γενικοτερα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

mareled  το συνολικο εισοδημα ειναι..

Για τη συμπλήρωση του κριτηρίου «Ετήσιο Συνολικό Εισόδημα Ατομικό ή Οικογενειακό (οικ. Έτος 2014)», ποιό ποσό από τον πίνακα Γ2 της Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Σε κάθε περίπτωση στην αίτηση συμπληρώνεται το ποσό που αναγράφεται  στη γραμμή με τίτλο «Συνολικό Εισόδημα» του πίνακα Γ2.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...