Προς το περιεχόμενο

Επιταγη εισοδου στην αγορα εργασιας για ανεργους 18-29 ετων


Star_Light

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά αν κάνω λάθος διορθώστε με για να πας σε καινούργειο πρόγραμμα πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα η όχι? Γιατί από παλιά έτσι γινόταν. Τώρα αν κάποιος θέλει να ξαναπάει σε τέτοια προγράμματα ας το ξανασκεφτεί καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδιά αν κάνω λάθος διορθώστε με για να πας σε καινούργειο πρόγραμμα πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα η όχι? Γιατί από παλιά έτσι γινόταν. Τώρα αν κάποιος θέλει να ξαναπάει σε τέτοια προγράμματα ας το ξανασκεφτεί καλά.

Ναι δυο μηνες χρειαζεται να εχουν περασει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα ξεκινήσει πάλι το Μάρτιο λένε? 

 

Άρα λογικά από Σεπτέμβρη θα αρχίσουν τα μαθήματα.  

 

Γιατί τόσο μεγάλη καθυστέρηση?

 

Εγώ το μόνο που ακούω ψιλοοφίσιαλ μέχρι στιγμής είναι ότι θα ρίξουν βάρος στο 18-24 από εδώ και πέρα. Ήδη βγήκε το 30-βάλε. Εσείς για τι ηλικίες μιλάτε;

 

Εμένα μου είπαν απ το ΚΕΚ για 18-29 πάλι.

 

 Τώρα αν κάποιος θέλει να ξαναπάει σε τέτοια προγράμματα ας το ξανασκεφτεί καλά.

 

Γιατί ρε παιδιά τόσο χάλια ήταν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνωριζει κανεις αν σε περιπτωση που η επιχειρηση προχωρησει σε προσληψη μετα το τελος της πρακτικης ειναι υποχρεωτικη η παραμονη για 6 μηνες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

funbreaker Θα σου πω γιατί είναι χάλια όχι από προσωπική εμπειρία ως πρωτάρης αυτού του προγράμματος. 1ον δεν περίμενα αυτό το πρόγραμμα να έχει φόρο πολλή υψηλό στο 23,6% από άλλα παιδιά που γνωρίζω που έχω μιλήσει και έχουν πάει σε προγράμματα είτε του οαεδ είτε του εσπα δεν είχε φόρο και αν είχε δεν ήταν τόσο μεγάλη. 2ον το συγκεκριμένο πρόγραμμα αν πήγαινες σε μια επιχείρηση δεν υπήρχε περίπτωση να σε κρατήσουν είτε σε σούπερ μάρκετ είτε οπουδήποτε . Γιατί το λέω αυτό διότι για να σε κρατήσουν θα πρέπει τα μισά λεφτά να τα πληρώνει ο οαεδ και τα άλλα μισά η επιχείρηση θα τους δούλευες στο 8ορο(που δεν νομίζω εργοδότης να σε χρειαζόταν στο 8ορο) για να σε κρατήσουν που σε καμία τον περιπτώσεων η επιχείρηση δεν θα σου έκανε σύμβαση  αν πήγαινες να δουλέψεις για αυτούς κανονικά άνευ προγράμματος  στην σημερινή εποχή της κρίσεως και να τα πλήρωνε όλα αυτή και ασφάλεια και μισθό. 3ον γιατί τους δουλεύεις τσάμπα και μετά από εσένα σε διώχνουν δεν σε κρατάνε για το ερώτημα που αναφέραμε πριν (βλέπε 2ον)και αυτό γίνεται κύκλος. 4ον θησαυρίζουν τα κεκ και οι επιχειρήσεις από αυτά τα προγράμματα . Είναι πάρα πολλά που εκμεταλευονται τα κεκ και οι επιχειρήσεις για να βγάζουν κέρδος στην πλάτη του ανέργου.

Επεξ/σία από sofoklis29
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2ον το συγκεκριμένο πρόγραμμα αν πήγαινες σε μια επιχείρηση δεν υπήρχε περίπτωση να σε κρατήσουν είτε σε σούπερ μάρκετ είτε οπουδήποτε . [..]

Εδώ φίλε μου θα διαφωνήσω πολύ. Γιατί:

α) Είχαμε το δικαίωμα να πάμε σε οποιοδήποτε ΚΕΚ στη περιοχή-πόλη σου, να σου κάνουν προτάσεις, και να φύγεις να πας σε άλλο. Να πας σε συνέντευξη άμα λάχει και ξανά και ξανά. Άλλο αν σε κάποια κεκ σε γράφαν στα @@ τους, σε έβιαζαν και σε άγχωναν να γραφείς, και δε σου δίναν αξία, ούτε μελετούσαν τις δυνατότητές σου ωστε να σε στείλουν κάπου καλά.

--Γνωστή μου με πτυχίο σε οικονομικά, ένα ΚΕΚ ήθελε να την στείλει στα sephora και τελικά σε άλλο που πήγε την έστειλε σε λογιστικό γραφείο..... οπού την κράτησαν κιόλας γιατί προσπάθησε φουλ.

 

β) Είχαμε το δικαίωμα να βρούμε εμείς τον εργοδότη που γουστάρουμε, ο οποίος μπορεί να μην είχε ακούσει καν για το πρόγραμμα, και να του πούμε "ξέρεις έχω αυτό και αυτό, γουστάρω, και σου είμαι τσάμπα για 5 μήνες, θέλεις/χρειάζεσαι άτομο?" ή "Με εκπαιδεύεις τσάμπα, και μετά αν πάει καλά κάθομαι άλλο τόσο με μισά λεφτά απο τον ΟΑΕΔ.." και φυσικά κρίνεις αν είναι υγιείς επιχείρηση που να θέλει όντως άτομο και όχι απλά ένα παιδί για καφέδες και μετά κλοτσιά. Έχετε το φοβερό προσόν οτί αρχικά είστε δωρεάν, και οτί μετά απο 500 ώρες θα είστε (μάλλον) αρκετά εκπαιδευμένος, (αλλά και πάλι φτηνός για κανά 6μηνο).

Αλλά ακόμα και να μην έχεις ελπίδες να σε κρατήσει, τουλάχιστον μαθαίνεις κάποια χρήσιμη ικανότητα, και το βιογραφικό σου γεμίζει με 4-5 πολύτιμους μήνες σε σχετικό αντικείμενο και όχι στο να χτυπάς προϊόντα σε ένα ταμείο. --Αυτό κυρίως για τους ΑΕΙ-ΤΕΙ ή ΕΠΑΛ κτλ που έχουν εξειδικευμένες γνώσεις--

 

Γενικά λάθος δικό μας ήταν αν βιαστούμε (για να πάρουμε και τα χρήματα πχ μιά ώρα αρχύτερα πχ), και λάθος δικό μας ήταν αν νομίζουμε οτί σε ένα σούπερ μάρκετ ή σχετικό που οι υποψήφιοι εργαζόμενοι είναι ΛΕΓΕΩΝΕΣ, θα είχαμε ελπίδα πρόσληψης. Κι εκεί με βύσμα πας....

-->Ωστόσο να σημειώσω οτι τα ΚΕΚ είχαν ένα σημαντικό κέρδος 300€ για κάθε ένα άνεργο που τελικά τον κάναν πρόσληψη μέσω του προγράμματος, οπότε όλο αυτό το "αξιολόγηση ικανοτήτων και εύρεση της καλής/σχετικής θέσης εργασίας για τον άνεργο" δεν ήταν στο..φιλότιμο των ΚΕΚ.. Είχαν καλό λόγο.. (ευτυχώς)

 

Οπότε όσοι ξανασυμμετάσχετε, μελετήστε το καλά, και κάνετε έρευνα καλή πριν. Να πάτε και σε πολλά ΚΕΚ, αλλά και σε πολλές πιθανές επιχειρήσεις που "θα θέλατε" να πάτε, οπού να δηλώσετε ενδιαφέρον. Άλλωστε ένας μικροτσαμπουκάς σ'αυτά τα θέματα, είναι προσόν συνήθως στον ιδιωτικό τομέα. 

Μην αφήνετε το κάθε κεκ να αποφασίζει για ΕΣΑΣ. Μόνο αν σας μεταχειρίζεται με την αξία που αισθάνεστε οτι έχετε, και όχι σαν αναλώσιμο..

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

SMARTYN89 Καλημέρα α)Πήγα σε πάρα πολλά κεκ άλλα τα περισσότερα που είχα στην περιοχή μου δεν είχαν τον κλάδο που έχω τελειώσει. Όλα τα κεκ σε γράφουν στα @@(ας που επιτραπεί η έκφραση)γιατί θέλουν να πάρουν το  χιλιάρικο από την θεωρία για κάθε μαθητή. Και εμείς στην επιχείρηση που ήμασταν αν και δεν ήταν σε αυτό που είχαμε τελειώσει δουλεύαμε σκληρά. Για μόνο 6 μήνες θα την κρατήσουν την φίλη σου που θα έχει ο εργοδότης την καβατζα από τον οαεδ μακάρι να την κρατήσουν αν έχουν ελλείψει από προσωπικό. Η αν μα βγει παρόμοιο πρόγραμμα της πουν φύγε και παίρνουν άτομα από το πρόγραμμα γιατί άμα τελειώσει το 6μηνο θα τον συμφέρει τον εργοδότη να την κρατήσει η θα της πει τόσα σου δίνω και άμα θες .

 

β) Όταν βγήκε το πρόγραμμα την αίτηση την είχα κάνει στα μέσα Μαΐου.Και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα πήγε Ιούνιος τα περισσότερα κεκ έκλεινα για διακοπές η είχαν συμπληρώσει τμήματα και έτσι έπρεπε να τελειώσει ένα τμήμα για να έρθουν άλλοι γιατί έψαχνα κεκ σε αυτό που έχω τελειώσει και δεν έβρισκα. Δεν θα έτρεχα σε κάθε επιχείρηση να ρωτήσω αν ξέρουν για το πρόγραμμα γιατί θεωρώ πως η δεν θα το ξέρανε η αν το ξέρανε μπορεί να μην είχαν καμία σχέση με τα κεκ ούτε τα κεκ με αυτούς. Τα κεκ όπως λες και εσύ βρήκαν στην φίλη σου τα sephora η το λογιστικό γραφείο δεν έτρεξε σε κανέναν να ρωτήσει αν ξέρουν για το πρόγραμμα. 

Ως λες για το βιογραφικό θα συμφωνήσω μαζί σου ότι γεμίζει. Όσον αφορά τα χρήματα για της πληρωμές της θεωρίας και της πρακτικής  είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

 

 

Να παραθέσω με την σειρά μου κάτι όσο και να βγαίνουν τέτοια προγράμματα η ανεργία δεν πέφτει. ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ Η ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΤΑ ΚΕΚ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΑΖΟΜΕΝΟΥ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ  ΓΙΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΚΛΟΣ.

Επεξ/σία από sofoklis29
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα Σοφοκλή, και εγώ συμφωνώ οτί το 80% των "ωφελουμένων" δεν θα βγει ιδιαίτερα κερδισμένο, καθώς δε θα το κρατήσουν. Και γενικά είμαι πολύ κατά στην τάση "Σωτηρία! τώρα θα δουλεύετε οι περισσότεροι αλλά  με 400€ το μήνα!" οικονομική δουλεία είναι, και το παίζουν και ελεήμονες. Ωστόσο, μια Ελληνική επιχείρηση της κρίσης δε μπορεί να πάρει ξαφνικά έναν ανειδίκευτο εργάτη απο το μηδέν, χωρίς προϋπηρεσία, εμπειρία και σχετικά, γιατί είναι μεγάλο ρίσκο. Οπότε αν το εκμεταλευτείς και είσαι λίγο τυχερός, μπορεί αυτός ο τσάμπα εργαζόμενος, που τον είχες στο πλάι σου τόσους μήνες, να αποδείξει οτί αξίζει να κάτσει, έστω και με τον βασικό αρχικά.

 

Βέβαια, πέρα απο τύχη κτλ, παίζει ρόλο και η πόλη (στην Αθήνα πρέπει να γίνεται χαμός απο ανεργία), αποστάσεις και άλλα.

 

For the record, για το (β) που λέγαμε πριν, στενό συγγενικό μου πρόσωπο, επέμενε να πάει σε συγκεκριμένη επιχείρηση να δουλέψει που θεωρούσε οτί ταίριαζε απόλυτα σε αυτό που έχει σπουδάσει και θέλει, και ο τύπος δεν ήθελε καν να συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Αρχικά. Γιατί μετά απο συζητήσεις, και επαφή με τα ΚΕΚ κατάφερε και τον έπεισε και όντως πήγε και δούλεψε εκεί... Εγώ εντυπωσιάστηκα γιατί ο τολνμών νικά. Οχι δεν έμεινε εκεί μετά γιατί ο τύπος ήταν ότι να'ναι (εκμεταλευτής), αλλά πήρε την εμπειρία και την προϋπηρεσία σε ακριβώς αυτό που ήθελε. Κι ας πάρει τα χρήματα 3-4 μήνες μετά που τελειώσει όπως όλοι...
Προφανώς εσυ τον πλησιάζεις αρχικά μονο και μετά τον φέρνεις σε επικοινωνία με ένα ΚΕΚ με το οποίο ήδη έχεις μιλήσει πριν (και έχεις πει οτί θα προσπαθήσεις να φέρεις τον τάδε επιχειρηματία στο πρόγραμμα). Δεν του εξηγείς αναλυτικά το πρόγραμμα, μόνο τα βασικά. Κι ας μην ξέρει το πρόγραμμα. Ακόμα καλύτερα βασικά γιατί αν του το μάθεις εσύ θα έχει και ένα λόγο παραπάνω να σε επιλέξει αφού το ήθελες τόσο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια φίλη μου από Αλμυρό Βόλου, με ενημέρωσε ότι και εκεί κάποια άτομα που τελείωσαν Ιανουάριο άκουσε ότι πληρώθηκαν τόσο γρήγορα όπως και εγώ.

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φήμες φήμες φήμες.....Aν δεν ξέρουμε κάτι για πληρωμές και δεν είμαστε σίγουρη δεν το γράφουμε.Δεν μπορούμε να λέμε αερολογίες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φήμες φήμες φήμες.....Aν δεν ξέρουμε κάτι για πληρωμές και δεν είμαστε σίγουρη δεν το γράφουμε.Δεν μπορούμε να λέμε αερολογίες...

 

 

Δε γνωρίζω λεπτομέρειες για ημερομηνίες έναρξης λήξης και όνομα ΚΕΚ.

Αν ήταν φήμη δεν θα το έγραφα.Δεν είμαι χαζή.Πληρώθηκαν κανονικά ενώ τελείωσαν Ιανουάριο.

Επίσης το σίγουρΗ είναι σίγουρΟΙ. Αν δεν γνωρίζουμε γραμματική δεν γράφουμε.

Φιλική συμβουλή όπως ήταν και το δικό σου ύφος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε γνωρίζω λεπτομέρειες για ημερομηνίες έναρξης λήξης και όνομα ΚΕΚ.

Αν ήταν φήμη δεν θα το έγραφα.Δεν είμαι χαζή.Πληρώθηκαν κανονικά ενώ τελείωσαν Ιανουάριο.

Επίσης το σίγουρΗ είναι σίγουρΟΙ. Αν δεν γνωρίζουμε γραμματική δεν γράφουμε.

Φιλική συμβουλή όπως ήταν και το δικό σου ύφος.

Με αυτο που εγραψες τι περιμενες να σου απαντησει?

Μια φίλη μου από Αλμυρό Βόλου, με ενημέρωσε ότι και εκεί κάποια άτομα που τελείωσαν Ιανουάριο άκουσε ότι πληρώθηκαν τόσο γρήγορα όπως και εγώ.

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες.

Αν δεν ειναι αυτα τα λογια φημες και ραδιο αρβυλα τοτε ποια ειναι?Εσυ εισαι στο 18-29 ή στο τουρισμου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...