Προς το περιεχόμενο

Πέντε κορυφαία λάθη ασφαλείας από τη Symantec [Infographic]


marios32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

post-111859-0-67503500-1370170678_thumb.jpg

Σε αυτό το Infographic η Symantec, γνωστή για τα προϊόντα Norton αλλά και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας, μας παρουσιάζει τα πέντε πιο σημαντικά λάθη που κάνει ένας χρήστης με αποτέλεσμα να καθιστά ευάλωτο το σύστημα του σε διάφορους κινδύνους.
 

Αν και το συγκεκριμένο Infographic αφορά περισσότερο IT επιχειρήσεις, εύκολα μπορεί να απευθύνεται και σε κάθε απλό χρήστη.

  1. Συνήθως το λειτουργικό σύστημα δεν είναι ενημερωμένο και μπορεί να υπάρχουν τρύπες ασφαλείας (exploits) που κάποιος μπορεί να εκμεταλλευτεί για να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα. Φυσικά δεν φτάνει να είναι ενημερωμένο μόνο το λειτουργικό αλλά και κάθε άλλο πρόγραμμα και υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται  στον υπολογιστή, ειδικά τεχνολογίες όπως Flash και Java.
     
  2. Κακή παραμετροποίηση του συστήματος. Ελεύθερη πρόσβαση (ανοιχτή άδεια), κανένας έλεγχος για ανώμαλη συμπεριφορά στο σύστημα και γενικά λάθος διαμόρφωση των ρυθμίσεων.
     
  3. Αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης που εύκολα μπορεί κάποιος να μαντέψει αλλά και εργοστασιακοί κωδικοί που δεν άλλαξαν.
     

  4. Οι χρήστες δεν είναι εξοικειωμένοι και δεν αντιλαμβάνονται πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια σε ένα σύστημα, Αποτυχία εκπαίδευσης των χρηστών πάνω στα social media και τη γενική online συμπεριφορά.
     

  5. Αποθήκευση πληροφοριών σε κοινόχρηστα μέσα με δημόσια πρόσβαση, Αποτυχία ανίχνευσης ευαίσθητων πληροφοριών που βγαίνουν έξω από μια επιχείρηση και η δυνατότητα μη ασφαλούς πρόσβασης στα δεδομένα αυτής.

Source.png Πηγή: http://techflow.gr/%CF%80%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-symantec/">Techflow.gr

post-111859-0-86472800-1370170802_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...